Mitt første møte med korfestival!

Mia_Le_facebook

Av Mia Le / mia@escape.no

MORO – IMPONERENDE – POSITIVT OVERRASKET

Jeg er tilbake igjen på kontoret etter noen dager på korfestivalen i Calella. Dette var min første tur på en korfestival noensinne og jeg visste egentlig ikke hva jeg gikk til. Da jeg kom hjem igjen satt jeg med en god følelse, jeg ble så utrolig positivt overrasket! Alle menneskene, så stort opplegg og et så velfungerende apparat! Imponerende!

Vi var fire personer fra Escape: Rolf, Jaye, Kine og meg. Det var også første gangen for Kine, så vi var nok både spente og nervøse! Vi (og Jaye) er de som pleier å sitte på kontoret og holde fortet, mens de andre er ute og tar seg av gruppene. Vi ankom Barcelona flyplass og tok toget til Calella («Caleeeja» på spansk). Rolf var allerede der og vi kom akkurat tidsnok til åpningsseremonien og paraden som går gjennom byen. Her var det mange nasjoner og mange flagg. Det skulle være 49 kor og 1700 sangere (!!) La meg tenke… Indonesia, Italia, Sverige, Danmark, Finland, Kina, Norge, Spania, Estland, Tsjekkia, Slovenia, Østerrike, Bolivia, Kroatia, Tyskland, Gibraltar, Storbritannia, Israel, Latvia, Litauen, Spania, Suriname, Nigeria og Sveits. Ganske heftig!

Calella festivalen 16

Calella er et perfekt sted å ha en korfestival. Byen er kun en time fra Barcelona, liten og det er gåavstand til alt. Gjennom byen er det en lang gågate med butikker så langt du kan se. Her finnes det også to torg hvor de rigger opp scener til utekonserter. Langs gågaten er det også en konsertsal der korene konkurrerer.

Jeg bisto et herlig damekor som het Uredd, og ble med dem på både øvinger og konserter. De hadde noe som het Evaluation, der de får tilbakemelding fra dommerne, høyst respektive og kjente mennesker innenfor miljøet. De analyserte del for del av noen av stykkene og kom med forslag hvordan man kunne gjøre det enda bedre. Jeg kunne se at det var utrolig nyttig for damene og de virket glade og fornøyde etter timen.

uredd calella 16

Under konkurransene var vi veske- og jakkebærere for samtlige kor. Vi fikk sett dem live, noe som var kjempeartig. Det var alt fra norske bunader til nesten ingen tøy, krigsmaling og masker på scenen. Sangprestasjonene var veldig bra (selv om noen var litt kritiske til seg selv). Vi heiet selvfølgelig på de norske!

Calella fest 16 1

Kine, som bisto Skaugdal Songlag og Stranda Mannskor kunne fortelle at de var en trivelig gjeng. Skaugdal og Stranda-gutta viste seg å være både et og to kor. Alle i Stranda sang i Skaugdal og noen av mennene i Skaugdal sang i Stranda. Jeg fikk også lov å være med disse herlige folka da jeg hadde tid.

Skaugdal&Stranda

Jaye var med Sola Fide. De dro til Barcelona og konkurrerte der. Hyggelige mennesker kunne han meddele. De gjorde det bra under konkurransene og var gjennomført stilige – svarte antrekk og oransje tilbehør.

Sola Fide Calella fest16
Rolf tok seg av Ad Libitum. Dyktige sangere og mennesker man ble glad i! De var også en tur til Barcelona og konkurrerte der. Jeg fikk med meg deres siste konkurranse i Santa Maria-kirken i Calella (med 8 sekunders etterklang må vite … lært av Rolf). Det var helt fantastisk! Jeg fikk sendt det live på Facebook, og videoen fikk masse likes! Hvis dere ikke har sett det, så må dere gjøre det! (Musikkreiser Escape). Det er også forøvrig videoer av Damekoret Uredd, Stranda Mannskor og Skaugdal Songlog der også.Ad Libitum Calella fest 16
Innimellom slagene (da vi hadde tid) møttes vi alle sammen for å ta en kaffe og noe attåt (eller svære kakestykker da vi hadde noen kakemonstre blant oss). Det blir jo litt teambuilding også, når man omgås kollegaene så mye som man gjør disse dagene. Det eneste var at vi savnet Terje, hadde han vært her så hadde vi vært alle kollegaene! Beklageligvis var Terje på en annen tur i samme periode.

Calella fest 16
Nest siste dagen var det premieutdelinger og avslutningsmiddag. Hm … hva skal jeg si annet enn at dette er en verden jeg ikke visste eksisterte. Det var som å være på en idrettsprisutdeling der lag hylte og jublet for hver gang deres lag ble ropt opp, bare at lagene her var erstattet av kor. Fullstappet sal, skikkelig trøkk og ordentlig god stemning med «We are the champions» i bakgrunnen. Det var så fascinerende å få være med på dette. Jeg lærte at det er viktigere for korene å få poeng enn plassering. Alle de norske korene gjorde det bra og var fornøyde med poengscoren de fikk. Er korene fornøyde er vi fornøyde.

Dagen etter var det hjemreise. Det virket som at korene hadde hatt en hyggelig avslutning dem imellom dagen før. Vi busset til flyplassen og satte kurs mot Gardermoen. Her landet vi i sju-tida og var endelig hjemme. Vi tok farvel og en sliten gjeng reiste videre hjem til Trondheim.

Denne turen har gått over alle forventinger og jeg sitter igjen med mye, nye og gode inntrykk. Jeg har møtt masse hyggelige folk og lært kjempemasse på denne turen. Så kanskje vi sees til neste år?

 

Mia Le
Escape Travel