+ 24 14 94 00
info@escape.no

Buenos Aires Argentina med Escape Travel

Buenos Aires

Buenos Aires - Argentinas hjerte

Med sine brede bulevarder og avenyer har Buenos Aires et litt parisisk preg. Utelivet er livlig, og fortauskafeer og barer yrer av mennesker, nesten til alle døgnets tider. Metropolen ligger ved den mektige La Plata-elven og byens sentrum har omkring tre millioner innbyggere.

Buenos Aires er Sør- Amerikas mest «europeiske» storby. Spanjoler og italienere ankom Buenos Aires i hopetall på 1800-tallet sammen med mindre grupper av portugisere, russere, briter, østeuropeere og franskmenn.

Det var Spania som koloniserte området rundt Rio de la Plata, Sølvelven, som er navnet på brakkvannsområdet der elvene Paraná og Uruguay møter Atlanterhavet. Det har vært søreuropeisk og særlig italiensk kultur, som har påvirket levemåten til Buenos Aires innbyggere, som kaller seg porteños. Det sies ofte om porteños at de er italienere som snakker spansk, bor i franske hus og tror de er engelskmenn!

Dette bør du oppleve i Buenos Aires:
• Plaza de Mayo La Boca Eva Perons grav
• Plaza de Mayo, Mai-plassen, er stedet for mange av de viktigste hendelsene i landets historie, og det er her bestemødrene fortsatt protesterer mot myndighetene hver torsdag.
• La Boca, arbeiderforstaden med et fargerikt italiensk preg, kjent for sin fotballklubb hvor Maradona var den store stjernen. Her kan det være verdt å få med seg en fotballkamp!
• La Recoleta er et av byens mest elegante distrikter. Her kan man shoppe designklær til en brøkdel av den norske prisen, eller kanskje besøke Evitas grav i den imponerende gravlunden som preger området.
• San Telmo. Er man så heldig å være i Buenos Aires en søndag kan man få med seg det fargerike antikkmarkedet i bohembydelen San Telmo.
• Palermo Viejo og Palermo Soho er to av byens bydeler, kjent for sine hippe restauranter, utesteder, morsomme designerbutikker og grønne parker.
• Tangoshow, en oppvisning i lidenskapelige rytmer og suveren kroppsbeherskelse.
• Dagsutflukt til Montevideo og Colonia i Uruguay.

Kontakt oss
Imperial Park hotel åpnet i 1998 og er passer godt for både forretningsreisende og de som skal på en spennende ferie. Hotellet ligger midt i Buenos Aires sentrum, i det Financial District, kun kort vei fra kjente May Avenue, Colon theatre, Café Tortoni, the Obelisk og the National Congress Building. Florida shoppingsenter ligger også like ved hotellet.