+ 24 14 94 00
info@escape.no

Namibia - Afrikas juvel med Escape Travel

Namibia

Namibia - Afrikas juvel

Namibia er et vakkert og barskt land. Her finner du verdens største sanddyner, langbente ørkenelefanter og merkelige ørkenplanter som kan bli 2000 år gamle.

Namibia er et annerledes Afrika. Det samme fascinerende dyrelivet, men med flere arter som har tilpasset seg en barsk, ofte nådeløs natur, som for eksempel i Kalahariørkenen.

Namibias store trekkplaster er Etosha nasjonalpark. Den store sølvskimrende flaten der kalles The Pan og er hjem for tusenvis av dyr som trekkes til vannhullene. Andre store attraksjoner i Namibia er de enorme sanddynene ved Sossusvlei og Fish River Canyon, verdens største juv etter Grand Canyon i USA. Landet passer for deg som allerede har vært i Afrika, men som vil oppleve variasjoner i natur og fauna utover det de tradisjonelle safarilandene kan by på.

Namibia var inntil slutten av første verdenskrig tysk koloni og urbefolkningens skjebne ble grusom. Det ble drevet regulær jakt på san-folket (buskmenn). San er sammen med himba og herero den viktigste innfødte folkegruppe i landet. Namibia grenser til Angola og Zambia i nord, til Botswana i øst og til Sør-Afrika i sør. Mot vest ligger Atlanterhavet med en særdeles røff kyststripe og den lille byen Swakopmund, mens hovedstaden Windhoek ligger inne i landet.

Fakta

Hovedstad: Windhoek
Areal: 825 000 km²
Folketall: cirka 2 milloner
Språk: Engelsk er offisielt språk. I tillegg owambo, kavango, herero, afrikaans, tysk, m.fl.
Valuta: Namibiske dollar (NAD)
Tidssone: + 1 time ved vintertid og samme tid ved sommertid i Norge.
Klima: Sommeren, oktober–april, er varm med dagstemperaturer på 28–45 grader. Vinteren, mai–september, er mildere med 6–20 grader. Mest nedbør i
perioden januar til mars.
Beste reiseperiode: Hele året.

Kontakt oss