Skreddersydde mat- og vinreiser

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Marit Vike

Vi skreddersyr reiser med mat og vin i fokus. Våre primære områder for dette er Frankrike, Italia og Spania.
Vi tilbyr turer for venner og kollegaer som ønsker å gjøre noe kjekt sammen, og skreddersyr mat- og vinturer for små grupper. Ønsker du matlagingskurs eller vinkurs ordner vi selvsagt det. Vi kan lett legge til et elvecruise, en liten storbyferie, litt shopping eller noen dagers strandferie dersom sesongen tillater det.

La smakene og sansene bestemme hvor du ønsker å dra og hva du ønsker å oppleve!

  • Vin mat venner
  • Vinglass og vinflaske
  • Vin vindruer
  • Champagne drikke vin
  • Epernay Franrkike
  • Paella mat Spania
  • Bordeaux Frankrike kork
  • Rioja Spania

VI SKREDDERSYR MAT- OG VINTURER I FRANKRIKE, ITALIA OG SPANIA

FRANKRIKE

Aquitaine
Regionen Aquitaine ligger i sørvest-Frankrike og er foruten sin vinkultur, også kjent for sin variasjon i natur og landskap. Aquitaine er først og fremst en region for dem som vet å sette pris på kultur, god mat og vin. Her finnes også flotte sandstrender dersom man vil slappe av litt mellom gode måltider.
Bordeaux er Aquitaines hovedstad og er rik på den typiske arkitekturen fra 1800-tallet. Området kan friste med kjente vinskatter som Médoc, Saint Emilion, Graves, Pomerol, Fronsac og Sauternes.

Cognac 
Her kan man nyte late dager!
Nyt de flotte vingårdene, elven som passeres, de koselige små landsbyene belagt med brostein, den dype skogen og de mange vakre stokkrosene. Langs Charente-elven ligger koselige landsbyer på rekke og rad. Et besøk i cognachuset Tiffon, hvor de produserer den velkjente Braastad-cognacen kan være en god opplevelse.

Champagne 
Champagne ligger bare en kort togtur øst for Paris. Området preges av vide vinmarker, mektige skoger og kornåkre. Til tross for at vinmarkene preger området, varierer naturen underveis fra Vallée de la Marne til den flotte naturparken Montagne de Reims. Reims er hovedstaden i Champagne-regionen, og er en interessant by for historie- og kunstinteresserte.
Epernay er champagnebyen nr. 1 og regnes som champagnens hovedstad. I dette området ligger de mest praktfulle vingårdene i verden, og her blir over 200 millioner flasker champagne lagret i de underjordiske kjellerne. Det var munken Dom Perignon som sa ”Jeg drikker stjerner” – han har også fått æren for opphavet til champagnen.

ITALIA

Piemonte
I den nordvestlige delen av Italia ligger regionen Piemonte. Piemonte har en vekslende natur med høye fjell i nord og vest, og rullende vakre åser i den sydlige delen hvor vi også finner noen av de beste vindistrikter i Italia med vinsorter som Barbera, Barbaresco, Barolo, og også musserende viner i provinsen Asti.
Det lokale kjøkken er meget godt og småbyene i området møter turister med velvilje da masseturismen fortsatt ikke har satt preg på disse områdenes opprinnelige miljø.

Veneto 
Veneto ligger nordøst i Italia og er hjemtraktene til den berømte Prosecco. Den vestre delen av Veneto rundt Gardasjøen og Verona kan by på anerkjente viner skapt av Rondinella, Corvina, Trebbiano di Soave, Oseleta og Garganega.
I byen Bassano del Grappa kan man besøke «grappa» -museet, hvor den berømte likøren er produsert.

SPANIA

Katalonia, med Barcelona i spissen, venter vin- og cavaruten Penedés. Langs den sjarmerende kystlinjen Costa Brava kan du kombinere sol- og badeferie med de edle dråpene langs vinruten Empordà. Det samme gjelder for vinruten Alicante. Alle søtmunner bør prøve dessertvinen Fondillón.

La Rioja/Navarra
Område ligger nordøst i Spania opp mot grensen til Frankrike. Nabo distriktet ligger Navarra. De er mest kjent for sine rødviner.
Litt lengre sør ligger Castilla la Mancha på den spanske høysletten, med fokus på gastronomi og vin hvor den kjente Manchego osten kommer fra.

La Urraca er en elegant herskapsvilla like utenfor Malaga. Her kan en nyte late dager med lokal vin og oppleve å kunne tilpasse sherry gjennom hele måltidet.

Vi kan skreddersøm, vi kan mat- og vinturer, så ta kontakt og sammen kan vi sette opp en reise etter din smak!

Hilsen Marit Vike
tlf. 51 52 71 40 eller marit@escape.no

Send forespørsel