Safari på Basecamp Masai Mara, Kenya

Bli med på en unik safariopplevelse i Kenya

Basecamp Masai Mara er en klassisk safaricamp beliggende ved elven Talek som markerer grensen til nasjonalparken Masai Mara.

***

Basecamp Masai Mara Kenya

Spesialtilbud med kort tid til avreise

Tre netter Basecamp Masai Mara/en natt Eagle View

Pris fra 14 345,- per person i delt dobbeltrom
Barn under 16 år 10 100,-
Gyldig 1. mai til 10. juli
Fly fra Norge kommer i tillegg

Prisen inkluderer:

* Frokost, lunsj og middag
* Flyreise t/r Nairobi/Mara
* Transport i Nairobi og Mara
* Alle game drives i 4×4 safari landcruiser
* Walking safaris og nattlige game drives på Eagle View

Ikke inkludert:
* Drikke
* Ballongsafari og andre aktiviteter
_______

To netter Basecamp Masai Mara/to netter Eagle View

Pris fra 14 770,- per person i delt dobbeltrom
Barn under 16 år 10 410,-

Fly fra Norge kommer i tillegg

***

Totalt har dette eksklusive stedet 12 doble telt av høy standard, eget åpent bevertningsbygg med spiseplass, sofagruppe og ”migration” bar som er gjestenes samlingspunkt. Teltene er store, lyse og komfortable med gode senger, soloppvarmet dusj med utsikt til savannen samt din egen terrasse med bord, safaristoler og hengekøye. Alle teltene vender ut mot elven. Campen har ett familietelt med plass til 3-4 ekstrasenger, resten av teltene har plass til èn ekstraseng. Stedet passer også godt for barnefamilier.

I Masai Mara kan man hvert år se «The Great Migration» (den store vandringen), som er et av de mest utrolige dyrefenomener i verden. Flokker med mer enn en million gnuer og sebraer beveger seg inn i Masai Mara fra perioden juli/august.
Mange andre dyr holder også til i dette området, og det er store muligheter for å se «De fem store»: elefant, leopard, løve, bøffel og neshorn.

/ SE FLERE BILDER PÅ FLICKR

Verdt å gjøre i Masai Mara:

 • Plant et tre sammen med masaiene – The Green Warriors
 • Avløpsvann fra dusj og vask blir resirkulert for å gi ny næring til trærne
 • Adopter en gepard gjennom Basecamps Big Cat program.
 • Besøk fairtrade senteret hvor over 100 masaikvinner lager tradisjonelle perle- og lærvarer, og ta med deg nydelige gaverhjem
 • På Basecamp kan du slappe av med god samvittiget og vite at dittbesøk er et bidrag til å bevare dette unike økosystemet.
 • Basecamp er selvfølgelig drevet på solenergi

Basecamp Masai Mara ble grunnlagt av nordmennene Svein Wilhelmsen og Ole Bernt Frøshaug og skiller seg ut fra andre camper i Kenya ved sitt tette samarbeid med masaiene, sitt engasjement i lokalmiljøet og sitt sterke fokus på økoturisme. Campene drives av masaiene selv. Det gjør opplevelsen rikere og man lett kjent med de lokale, en fargerik og stolt kultur. Basecamp Masai Mara ble tildelt Responsible Travel Award i 2005 i konkurranse med hoteller og reiselivsbedrifter fra hele verden for sitt banebrytende engasjement innen ansvarlig turisme. I konkurranse med 700 nominerte hoteller og reiselivsbedrifter fra hele verden vant de en av de mest prestisjetunge prisene innen ansvarlig turisme. Basecamp Masai Mara er det første norske hotell som vinner en slik internasjonal pris. I Kenya er Basecamp Masai Mara “Gold Eco-rated” for tredje året på rad som beste økologiske hotell i landet. Vi gjør slagordet «Leave a positive Footprint» til vårt. Det er ingen tilfeldighet at USAs tidligere president Barack Obama valgte å bo nettopp her da han var på safari i Kenya for noen år siden!

 • Basecamp Eagle View

  Basecamp Eagle View er det nyeste og mest eksklusive tillegget til Basecamp Explorers camper. På en høyde over savannen, ligger ni hytter/bungalower med alle bekvemmeligheter og fantastisk utsikt over Koiyaki River. Her kan du være med på fotturer og game drives med de lokale masaiene, og nyte utsikten over det afrikanske landskapet når mørket faller på.

 • Basecamp Dorobo Bush Camp

  Wilderness Camp : 6 enkle telt med senger rundt et leirbål og et flott spisetelt. Her går du på fotturer med masaiene på savannen og nyter godt av deres utrolige kunnskap om dyr, planter og kultur. Om natten og rundt leirbålet kommer du ekstra nært på villmarken. Ofte hører du løvene brøle og hyenene le, og de er slett ikke langt unna. Passer for folk som liker teltliv og den tette kontakten med naturen.

  Escape Travel er en av Basecamp Explorerer utvalgte samarbeidspartnere. Vi skreddersyr programmet akkurat slik du vil ha det! Safari på Basecamp Masai Mara er en fin kombinasjon med badeferie på Lamu, Mombasakysten eller Zanzibar – eller bestigningen av Kilimanjaro!

 • Pris

  Fra 16 865,- (januar-mars )
  Fra 14 960,- (april-juni )

  Prisen inkluderer

  T/R flyreise mellom Wilson Airport i Nairobi og Mara, alle transfers, 5 netter med helpensjon (frokost, lunsj og middag). To jeepsafarier per dag i åpen 4×4 Safari Land Cruiser, parkavgifter i Masai Mara samt Naboisho Conservancy avgift, gamedrives kveldstid i Mara Naboisho Conservancy, guidet fotsafari i Mara Naboisho Conservancy, besøk til våre prosjekter innen bærekraftig turisme.

  Ikke inkludert: Internasjonale flybilletter og avgifter ifm visum, drikke, telefonsamtaler og andre tilleggsbestillinger.

  Anbefalt pakkeliste

  • Pakk i en kraftig myk bag. Disse er enklere å sende med småfly ut til Mara og å laste ombord i safarijeepene. Husk at du kan ta med kun 15 kg på innenriksfly
  • Hatt/Cap og solbriller gir viktig beskyttelse i den sterke solen
  • Solkrem: Her ved Ekvator er solen ekstra sterk – ha derfor med høy faktor
  • Kikkert. Pass på at du ikke går glipp av noe!
  • Behagelig safaritøy – Gjerne i khaki eller natur. Unngå hvitt grunnet støvet på savannen
  • Genser/fleecejakke for kjølige kvelder rundt leirbålet
  • Vindjakke/regnjakke – morgenene på savannen kan være friske
  • Kamera – for å ta vare på minnene – husk også lader
  • Fottøy – behagelige sko for fotsafariene (joggesko eller lette fjellstøvler) og sandaler til bruk inne på campen
  • Liten ryggsekk til å oppbevare vannflaske, kikkert og kamera underveis på safari
  • En god bok for å kunne koble av mellom hvert safarieventyr
  • Lommelykt eller hodelykt – alltid praktisk å ha for hånden – kveldene rundt Ekvator er mørke
  • Myggmiddel – beskyttelse for tidlige morgener og sene kvelder

  Praktisk informasjon

  • Vaksine: Vi anbefaler alle som planlegger å reise til Kenya å rådføre seg med lege i god tid før avreise. Vanligvis trenger du gyldig vaksine mot tyfus, hepatitt og polio, samt resept for malariamedisin. Som grunnregel er det ikke obligatorisk med noen vaksiner for innreise til Kenya, med mindre du kommer fra et område med gulfeber. I så fall må alle reisende over ett år dokumentere vaksinasjon. Ta med myggmiddel og kle deg i langermet trøye og lange bukser på kveldstid og tidlige morgener for å forhindre myggstikk.
  • Pass: Merk at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter innreise til Kenya og at det må ha minst to ledige sider for registrering av visum.
  • Visum: Visum får du ved ankomst flyplassen i Kenya eller fra Kenyas ambassade før avreise. For tiden er avgiften for visum USD 50; og kan også betales i euro eller sveitsiske franc. Dersom du anskaffer visumet ved ankomst på flyplassen, gjør vi oppmerksom på at betalingen må skje i kontanter og at verken kredittkort eller reisesjekker aksepteres som betalingsmiddel. Veksel gis ikke, så vær nøye med å ha den eksakte summen i kontanter tilgjengelig. Vær oppmerksom på at enkelte nasjonaliteter ikke trenger visum og at enkelte lands borgere må anskaffe visum før avreise.
  • Bagasje: Myke bager er enklere å stable i safaribiler og ombord i småflyene. Dersom du flyr til Mara, merk at maksimalvekten for bagasje er 15 kg. per person. For andre tips; se pakkelisten.
  • Sikkerhet: Din sikkerhet er avgjørende fos oss og ved ankomst til vår camp blir du gitt en innføring i regler og sikkerhetstips av en av våre erfarne safariguider. På generell basis er Kenya et trygt reisemål for turister, men du bør utvise den samme forsiktighet her som du ville gjort i andre deler av verden. Det er ikke å anbefale å bære med seg større summer penger, eller ha på seg dyre klokker eller smykker i de større byene.
  • Betaling & tips: Vanligvis er de fleste aktiviteter inkludert i prisen når man booker med Basecamp Explorer. Tips, shopping og tilleggsaktiviteter er eksempler på kostnader som kommer i tillegg. På være camper i Mara kan du benytte VISA og MasterCard mot et gebyr på 6%. Vi anbefaler også å ha kenyanske shilling tilgjengelig for tips og shopping. Tips er vanlig i Kenya – og dersom du er fornøyd med servicen, er 10% å anbefale. På våre camper ber vi deg vennligst benytte tipsboksen i resepsjonsområdet, og unngå å tipse individuelt. Unntaket er dersom du vil tipse din guide, hvilket kan gjøres direkte. På Basecamp oppmuntrer vi til teamarbeid, derfor deles tips blant alle ansatte, og ikke kun blant de som jobber tettest med gjester.
 • Dag til dag-program

  Dag 1
  Høydepunkter — Jeepsafari — Samling ved leirbålet — Middag

  Ankomst nattfly fra Europa. Basecamps egen sjåfør vil hente dere på Jomo Kenyatta International Airport og ta dere til Wilson Airport for morgenavgangen til Masai Mara, med avreise kl 1000. Allerede under innflyvningen på savannen vil du kunne se dyr og din safariopplevelse starter dermed ofte før du er på bakken! Ankomst på Olkiombo-flystripen ca. kl 1100 med transfer til Basecamp Masai Mara med game drive underveis.

  Innsjekk i ditt telt og en 3 retter lunsj venter deg, Om ettermiddagen reiser vi ut på den første ordentlige jeepsafari i en av våre åpne biler. Masai Mara-reservatet er et unikt, åpent slettelandskap og her finner du alle ”Big Five”: elefant, neshorn, bøffel, løve og leopard i tillegg til en mengde andre ville dyr.
  Våre guider introduserer deg til det rike dyrelivet og deler av seg med sin kunnskap og sine historier før vi returnerer til vår camp rett før solnedgang.

  Før middag inviterer vi dere til leirbålet for en prat med masaiene – og en aperitif for de som ønsker.
  I den åpne spisesalen serverer vi middag fra kl. 1930, og deretter er det mulig å ta noe å drikke og sette seg under den mektige, afrikanske stjernehimmelen før man trekker seg tilbake til teltet sitt for den første natten på savannen.
  Overnatting på Basecamp Masai Mara

  Dag 2
  Høydepunkter — Morgensafari — Lokalprosjekter i Talek

  Våkn opp til alle dyrelydene på savannen og nyt morgenteen eller – kaffen i teltet ditt mens solen er på vei opp. Bli med guiden på en jeepsafari og opplev hvordan alt liv på savannen våkner i de tidlige morgentimene. Du er tilbake i campen til frokost, og har deretter formiddagen til disposisjon. Nyt utsikten fra terrassen din, les favorittboken din eller følg med på dyrenes bevegelse fra utsiktstårnet.

  Vi serverer lunsj i restauranten eller under et skyggefullt tre i hagen. På ettermiddagen besøker vi våre lokalprosjekter i Talek, landsbyen som ligger nærmest Basecamp Masai Mara. Her blir vi blant annet bedre kjent med hvordan Basecamp støtter driften av den lokale helsestasjonen og skolen.
  Middag og overnatting på Basecamp Masai Mara

  Dag 3
  Høydepunkter — Fotsafari — Kvinneprosjekt

  Vi starter dagen med en morgen-jeepsafari og er tilbake i campen til frokost. Mulighet for å besøke masai mamas og deres Masai Brand, som er ett av våre lokalprosjekter der vi sysselsetter omlag 120 lokale kvinner gjennom utvikling og salg av tradisjonelle smykker.

  Utsjekk, og lunsj før vi i ettermiddag skal videre og inn i Mara Naboisho Conservancy. I følge med guiden tas vi først med på en jeepsafari et stykke før vi tar siste del til fots og ankommer den enkle, men komfortable Wilderness Camp i god tid før solnedgang. Våre fotsafarier er svært populære og byr på en unik mulighet til å komme tett på både natur og dyr. I forkant gis du selvfølgelig grundig informasjon om sikkerhet og regler. Middag inntas under stjernehimmelen (om været tillater det) før vi trekker oss tilbake for en natt i våre flotte telt.
  Overnatting på Wilderness Camp

  Dag 4
  Høydepunkter — Fotsafari — Egen guideskole

  Etter morgen-te eller kaffe i teltet, gjør vi klar for utsjekk og begir oss til fots over savannen i retning Eagle View, en tur som vil ta oss om lag halvannen time. Transfer kan også skje som jeepsafari, om ønskelig.

  Ved ankomst Eagle View, innkvartering i telt før vi serverer full frokost. På formiddagen, nyt stillheten og dyrelivet fra din egen terrasse eller i loungen – med uslåelig utsikt ned til vannhullet. Lunsj serveres fra kl. 1330.
  På ettermiddagen blir det mulighet til å besøke Koiyaki Guiding School, som er ett av våre sentrale lokalprosjekter der vi årlig utdanner kunnskapsrike guider.
  Ettermiddagssafari for de som ønsker.
  Middag inntas i vår åpne spisesal og serveres fra kl. 1930
  Overnatting på Eagle View

  Dag 5
  Høydepunkter — Lokalprosjekt — Fotsafari

  Våkn opp tidlig i teltet ditt til den uslåelige utsikten over savannen, og start dagen med en jeepsafari. Vi er tilbake i campen til frokost. På formiddagen, nyt dyrelivet som utspiller seg ved vannhullet eller slapp av i loungen med en god bok. Lunsj serveres fra kl. 1330.

  På ettermiddagen kan dere sammen med guiden bestemme om dere vil ut på en siste fotsafari i det flotte Naboisho-området eller om dere ønsker jeepsafari.
  Middag inntas i vår åpne spisesal og serveres fra kl. 1930. Kvelden kan gjerne avrundes rundt leirbålet med oppsummering av inntrykk og historiefortelling.
  Overnatting på Eagle View

  Dag 6
  Utsjekk

  Etter frokost, gjør vi klar for utsjekk og tar farvel med våre masaiguider for denne gangen.
  Vi kjører dere til Naboisho flystripen og unner oss god tid for å kunne observere dyr og natur underveis.
  Avreise med morgenflyet til Nairobi kl. 1100

Send forespørsel