+ 24 14 94 00
info@escape.no

Mauritius med Escape Travel

Mauritius

Mauritius

Det er få steder du reiser som turist hvor du føler deg mer velkommen enn her, og knapt noe sted opplever du en så høy standard på hotellene og slik service. Mauritius tilbyr en fantastisk romantisk skjønnhet, hvite sandstrender, grønne fjelltopper, turkist vann og en befolkning som må være blant de vennligste i verden.

Hvorfor Mauritius?
• Spennende kultur og en vennlig befolkning
• Flotte og langgrunne strender
• Kun to eller tre timers tidsforskjell
• Ingen obligatoriske vaksiner
• Hit kan du reise hele året
• Ofte spesialtilbud på hotellene fra mai til september
• Daglige flyvninger fra Europa så du selv kan bestemme oppholdets lengde
• Fantastiske hoteller med høy standard og førsteklasses service
• God mat og stort utvalg av aktiviteter på hotellene

Les mer om Mauritius

Mauritius består av vidstrakte sukkerrørsmarker og tre mindre fjellkjeder som omgir det sentrale platået (800 moh.). Tallrike elver slynger seg mot kysten, med høye fossefall og flere kratersjøer. Det frodige landskapet består av tropiske trær og vekster som eukalyptus, ibenholt og ville orkideer. Kystlinjen er 330 kilometer lang og prydes av praktfulle strender og et stort korallrev. De beste strendene ligger langs den vakre østkysten og på Le Mornehalvøya på sørvestkysten.

De fleste hotellene har halvpensjon (vanligvis frokost og middag) inkludert i prisen. Middagen er noen ganger buffet med varierende temaer, andre ganger tre retters menyer med forskjellige valgmuligheter. Her spiser du mat av høy kvalitet. Alle de større hotellene har et bredt utvalg av land- og vannsportsfasiliteter. Du betaler vanligvis betale et lite tillegg for de motoriserte aktivitetene, men seilbrett, kanoer og mye annet er som oftest inkludert i hotellprisen. De fleste hotellene er meget barnevennlige og har egne aktivitetsprogrammer og barnevaktordninger.

Mauritius kan kombineres med flere destinasjoner, blant annet Kenya, Sør-Afrika og safari, Réunion, Madagaskar og Dubai. Øya er et meget barnevennlig reisemål og hotellene har ofte svært gode barnerabatter. Se under det enkelte hotell for mer informasjon.

Golf
Golfere vil umiddelbart føle seg hjemme på Mauritius. Øya har til sammen åtte 18-hullsbaner og fem 9-hulls. De beste banene er designet av kjente golfspillere som Rodney Wright, Bernhard Langer, Ernie Els og Hugo Baiocchi. Bor du på Belle Mare Plage, Prince Maurice, Le Touessrok eller Heritage Awali får du gratis green fee.

Aktiviteter
Dypvannsfiske er populært på Mauritius og den beste tiden er om vinteren, fra november til april. De fleste hoteller og turiststeder tilbyr båtutleie. Har du fiskelykke kan du få både blå og sort seilfisker, hai og tunfisk på kroken. En rekke dypvannsfiskekonkurranser har blitt faste arrangementer de siste årene, men den mest prestisjefylte er Marlin World Cup som finner sted i desember hvert år. På hotellene er vanligvis alle ikke-motoriserte vannsportaktiviteter inkludert i hotellprisen, for eksempel windsurfing, kajakk, pedalbåt og snorkling. Mot betaling kan du stå på vannski, bli med på dykketurer eller seilturer langs kystene. 

På land
Hotellene tilbyr også flere landbaserte aktiviteter, blant annet tennis, strandvolleyball eller sykkelutleie. Mange av hotellene ønsker barn velkommen med egne aktivitetsprogram og mulighet for barnevakt. 

Bryllupsreise
Mauritius er den perfekte destinasjonen for bryllupsreisen. Eller gjør drømmen til virkelighet og gi ditt «ja» på Mauritius! Kontakt oss for et skreddersydd arrangement. Sammen finner vi en løsning som gir dere et minne for livet. 

Klima
Mauritius er en helårsdestinasjon. Den tørreste perioden er om vinteren, fra mai til oktober, med varme dager og kjøligere kvelder. Dagtemperaturene i denne perioden varierer fra 25 til 29 grader. Om sommeren, fra november til april, er det fuktig og varmt hele døgnet med dagtemperaturer opp mot 28 til 33 grader. Stormer kan forekomme fra januar til april, men er relativt sjeldne. Klimaet kan variere en del mellom øst- og vestkysten. Nord- og vestkysten har det mest stabile været året rundt og er det tørreste området i januar og februar.

Tips:
Besøk gjerne hovedstaden Port Louis og opplev folkelivet, basaren og det fargerike markedet hvor man kan kjøpe eksotiske frukter, blomster og krydder. I sentrum av Port Louis ligger Caudan Waterfront, et populært møtested for både turister og lokale, med restauranter, butikker, kasino og kino. Pamplemousse, nord for Port Louis, er kjent for sin vakre botaniske have med mange eksotiske planter, hvorav en del som kun finnes på Mauritius. I Grand Baie, på nordkysten, er det et bra utvalg av restauranter, trivelige barer og litt natteliv.

Klimatabell

Klima
Mauritius er et helårsreisemål, selv om klimaet varierer en del mellom østkyst, vestkyst og høyland. Den tørreste perioden er april-oktober, hvor dagstemperaturen ligger på 25-29 grader, med den kjøligste perioden i juli-september. Fra november til april er det mer fuktig og varmt med dagstemperaturer fra 28-33 grader. Stormer kan forekomme fra januar til april, men er relativt sjeldne. Vest- og nordkysten er den tørreste delen i januar og februar.

Port Louis

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Maks. temperatur

28

28

28

27

26

24

23

23

24

25

27

28

Min. temperatur

24

24

23

22

21

20

18

18

18

20

21

23

Nedbør i mm

 220

240

240

190

130

 90

90

80

50

50

70

170

Fakta

Hovedstad: Port Louis
Areal: 2040 km²
Folketall: 1,25 millioner
Språk: Engelsk og fransk
Valuta: Mauritiske rupi (MUR)
Tidssone: +2 ved vintertid +3 timer ved sommertid i Norge
Klima: Subtropisk klima. Beste reiseperiode: oktober til april
Flypris: Fra ca 10 300,-

Kontakt oss
Et meget eksklusivt og lekkert hotell for den kresne i Trou d'Eau Douce-bukten, på østkysten. Inkluderer de to småøyene Ile aux Cerfs, med en championship golfbane, og Ilot Mangénie, en liten paradisøy eksklusivt for hotellets gjester.
Et nydelig, større luksushotell direkte ved den lange Belle Mare-stranden i fargerik koloni- og middelhavsstil i to- og treetasjers bygninger. Perfekt for familier som vil ha mange aktiviteter, men også et glimrende sted for bryllupsreisende.
Paradise Cove Hotel & Spa ligger på nordkysten av Mauritius, like ved Grand Baie. Her bor du ute på en halvøy ved en bukt, og kan nyte romantiske omgivelser, nydelig badevann, fantastisk personlig service og flere små, bortgjemte sandstrender.
Førsteklasses hotell med fredelig beliggenhet i Mauritius’ sørvestlige hjørne ved den lange og vakre Le Morne-stranden. Området omkring er stille og rolig. Glimrende muligheter for havfiske og vandring ved Le Morne-fjellet.
Long Beach er et lekkert nytt resort med den lengste og bredeste hvite strandlinje av alle mauritiske resorter, og her finner du også en tropisk lagune med krystallklart vann. Det store 1400m2 bassenget vil innby til lange badestunder.
Lekkert luksushotell i kolonistil med vakre farger og utsøkt service, perfekt for den ultimate romantiske ferien. Hotellet ligger på en to-kilometer lang strand, en av øyas absolutt beste, med utsikt til soloppgangen på Mauritius’ østside.
Et lite luksushotell hvor det er lagt vekt på diskret luksus og avslappet atmosfære, raffinert eleganse og innredet i en rustikk stil med kvalitetsmaterialer av tre, stein og tekstiler. Ligger ved en nydelig strand beskyttet av korallrev.
Belle Mare Plage er et av Mauritius’ mest attraktive førsteklasses hoteller. Først og fremst grunnet beliggenheten ved en av øyas beste og lengste strender og det allsidige aktivitetstilbudet. Hotellet har to championship golfbaner.
Shanti Maurice ligger idyllisk til på den vakre sørsiden av øya mellom sukkerrørplantasjer og Det Indiske hav. Her finner du alt kroppen og sinnet trenger for å nyte livet og finne roen: en stor eksotisk hage, fantastisk spa, og gode restauranter
Hotellet ligger på Grand Gaube, nordøst på øya, i en liten vik på en halvøy med nydelige strender. LUX Grand Gaube er bygget i rustikk stil og har en tropisk og avslappende atmosfære.
Sugar Beach ligger på vestkysten i en vakker tropisk hage med kokospalmer og en liten innsjø, direkte ved en praktfull, lang strand. Hotellet er i moderne plantasjearkitektur, inspirert av både kolonitiden og kreolske tradisjoner.
Et førsteklasses hotell med hyggelig innkvartering i Flic en Flac, på vestkysten ved en av Mauritius fineste strender. Små bungalower bygget i afrikansk stil i et tropisk hageanlegg. Et populært hotell som mange vender tilbake til.
Nå kan du reise til Heritage Golf & Spa Resort på Mauritius med Escape Travel. Et lekkert, afrikansk inspirert luksushotell beliggende ved en 300 meter lang strand på den uberørte sørsiden av Mauritius.
Hotellet ligger på vestkysten av Mauritius med en utsikt over Tamarinbukten, med det majestetiske Le Morne-fjellet i bakgrunnen. Den lange hvite sandstranden og det krystallklare vannet i lagunen er perfekt for alle slags typer vannsport.
Tamassa - An all inclusive resort, ligger i Bel Ombre på sørvestkysten av Mauritius, cirka 45 minutter fra flyplassen. Gjesterommene ligger i villaer i en tropisk hage rundt to store svømmebasseng. Et All Inclusive-hotell hvor all mat og drikke er inkludert.
Zilwa Attitude har et helhetlig mauritisk konsept – både når det gjelder bygninger, innredning og mat.Nytt hotell som åpnet i høsten 2013. Ligger på nordkysten av øya, ved Calodyne, cirka femten minutter med taxi til Grand Baie. 
Smakfullt, høyt mellomklassehotell beliggende på nordkysten, rett ved stranden og nær den lille, søvnige fiskerlandsbyen Grand Gaube. Dette er et herlig, romantisk getaway for deg som vil oppleve det spesielle.
Hyggelig mellomklasse hotell beliggende på stranden mellom Point aux Piments og Trou aux Biches på nordvestsiden av øya. Hotellet har en avslappet atmosfære, og gjestene oppfordres til å gå barbeint under oppholdet.