Amalfikysten, Italia

/ Den guddommelige kysten

 • Bo i Maori, ved Amalfikystens lengste sandstrand
 • Kjøretur langs den legendariske Amalfikysten
 • Oppdag Amalfi by og Sorrento
 • Besøk Pompeii og Vesuv
 • Bli med på en vandretur langs sitronstien

Italienerne selv mener at Amalfikysten er et mesterverk skapt av Gud. Med Europas mest spektakulære kyststripe, er det ikke vanskelig å forstå. De pastellfargede husene som klamrer seg fast i de ruvende klippene som stuper ned i Middelhavet, har inspirert kunstnere i alle tider. Hotellet ligger midt på Amalfikysten i byen Maiori. Vi bor rett ved den hyggelige promenaden og Amalfikystens lengste sandstrand. Med det varierte utfluktsprogrammet inkludert, vil du sikkert elske dette unike området av Italia like mye som italienerne selv.

Italienske mattips og funderinger

– av Lasse Borch

Last ned reiseprogram

Avreiser

 • Avreisedato 12.10.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Norge ankomst Roma, Monte Cassino, Maiori

Direktefly med Norwegian til Roma. Vi ankommer Roma på formiddagen*. Derfra er det cirka fire timers kjøring til Maiori, avhengig av trafikken. Vi stopper underveis og ser oss om. Mellom Roma og Sorrento ligger Cassino, som er kjent for slaget under den andre verdenskrig. Byen huser Benedektiner-ordenens moderkloster fra 500-tallet. I begynnelsen av 1944 gikk den tyske forsvarslinjen over klosterhøyden Monte Cassino. Fra klosteret er det en fantastisk utsikt, og det ble klosterets ulykke. De allierte bombet klosteret, da de antok at tyskerne brukte det som utsiktspost. Harde kamper førte allierte tropper helt frem til yttermurene, før de ble slått tilbake av tyskerne. Klosteret har siden blitt gjenoppbygget. Vi er fremme på hotellet i Maiori først på kvelden. Da blir det felles velkomstmiddag – vi er i Italia! (M)

*NB: På avgangen fra Bergen 01. juni ankommer vi Roma på kvelden. Da kjører vi direkte til Maiori og er på hotellet etter midnatt. Middag er ikke inkludert på denne ankomsten.

Dag 2

Maiori og Amalfi

Maiori har omtrent 5.000 innbyggere og er en tradisjonell italiensk kystby med en lang strandpromenade, livlig hovedgate, flere grønne lunger og den lengste stranden på Amalfikysten. Tempoet i byen er rolig, men byen er allikevel full av kaféer, restauranter, butikker, moderne palazzoer og typisk italiensk liv og røre. Etter en liten byrundtur til fots, kjører vi til Amalfi. Vi ser byens smale og snirklete middelaldergater og tar del i folkelivet. Tid på egen hånd til å besøke en av Amalfis gode restauranter og nyte livet i hovedbyen.(F, M)

Dag 3

Amalfikysten og Sorrento

Len deg tilbake og la deg forføre av den legendariske og nydelige kyststrekningen når vi kjører til Sorrento. Vi passerer de eksklusive feriebyene, før vi ankommer sjarmøren Sorrento. Stedet har en skjønnhet og en fargepalett som har inspirert, og som fortsatt inspirerer, store kunstnere. Vår egen Henrik Ibsen tilbrakte mye tid her, og fullførte blant annet «Peer Gynt» og «Gjengangere» i Sorrento. Det er lett å forstå hva kunstnere og forfattere finner så tiltrekkende. Vi skuer utover duse pastellfargede hus som klamrer seg fast oppover i de ruvende klippene, som igjen stuper ned i det turkise Middelhavet.

Lukten av sitroner, appelsiner, blomster, og ikke minst duften av det italienske kjøkken med ferske, lokale råvarer, er ikke noe man kan gjenskape et annet sted utenfor Italia. I Sorrento går vi en liten byrundtur og smaker den berømte sitronlikøren laget på områdets knallgule, smakfulle sitron – Limoncello. Utenfor Sorrento besøker vi en liten gård hvor vi nyter smaksprøver på italienske spesialiteter og lokal vin. Vi reiser tilbake til Maiori for felles middag. (F, L, M)

Dag 4

Dag til egen disposisjon eller ekstrautflukt til Capri

Ta en rolig dag i Maiori eller gå på oppdagelsesferd på egen hånd. Det er bussforbindelser til de fleste byer langs kysten. Reiselederen kommer gjerne med gode råd. Du kan være med på en ekstrautflukt til nydelige Capri. (F, M)

EKSTRAUTFLUKT TIL CAPRI

Vi skifter scene til den eksklusive øya Capri. Siden romertiden har det største en italiener her kan oppnå, vært en villa på øya. Capri rommer, foruten et velde av arkitektoniske stilarter, også en enestående flora. De to byene Capri og Anacapri, som vi besøker, er bygget inn i klippene. Vi hører også mer om Capris unike planter når vi besøker den svenske legen Axel Münthes hage. Her bodde han i 56 år, og fikk bygget en praktfull villa. På 1800-tallet var Capri stedet der utallige kunstnere og forfattere fant inspirasjon og fortellerglede, danske  H.C. Andersen var en av mange. (F, M)

Pris: 1160,- per person
Turen gjennomføres ved minimum femten personer. Må bestilles samtidig med reisen.

Dag 5

Pompeii og Vesuv

Pompeii, den antikke byen hvis liv ble forseglet for alltid ved Vesuvs utbrudd i år 79. e.Kr. Dekket av opptil ni meter pimpestein og aske, ble det meste bevart akkurat som det var. Byen sov tornerosesøvn helt til den ble utgravet i det 18. århundre. I Pompeii får vi et fantastisk innblikk i det romerske liv som det ble levd i det 1. århundre. e.Kr. Sammen med reiselederen og en lokalguide besøker vi Forum, templene, de romerske badene, teatrene og villaene. Herfra går turen til vulkanen Vesuv. (F, M)

Statue av Apollo, Pompeii
Dag 6

Dag til egen disposisjon

Slapp av ved bassenget eller hotellets egen strand. Les en god bok eller reis ut på eventyr langs kysten. Med utsikt til havet ligger kystbyene Amalfi, Ravello og Positano som perler på en snor. Reiseleder hjelper gjerne til med busstider og forslag til spennende måter å bruke dagen på. (F, M)

Dag 7

Vandretur til Minori via sitronstien

I dag er der mulighet for å være med på en naturskjønn vandretur til Maioris lillebror, Minori. Vandreturen tar cirka 90 minutter. Den første delen av turen begynner med 180 trappetrinn på de såkalte hellige trapper. Totalt er det cirka 700 trappetrinn som vi bestiger i rolig tempo. Herfra har vi en upåklagelig utsikt over Maioris Mezzacapo-palass med tilhørende hage fra 1700-tallet. Langs stien ser vi terrassehagene hvor de smakfulle Amalfisitronene dyrkes. Sitronene har en karakteristisk form og et ekstra høyt innhold av C-vitamin. Vi ser johannesbrødtrær med de snirklete fruktene, som har blitt brukt fra alt til godteri, skråtobakk og til og med avføringsmiddel. Mot slutten av ruten åpenbares en formidabel utsikt over fjellbyen Ravello og målet for vandreturen, Minori. Her finner vi en idyllisk kystby, perfekt for livsnytere. Det er kun fem minutter med bybussen tilbake til Maiori. (F, M)

Dag 8

Avreise Maiori-Roma og ankomst Norge

Vi har tidlig avreise og transport mot flyplassen i Roma. Direkteflyet med Norwegian har avgang midt på dagen og vi beregner å lande i Norge om ettermiddagen *. (F)

*NB: På returen til Bergen 08. juni har Norwegian avgang på kvelden. Da besøker vi Monte Cassino på vei til flyplassen i Roma.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo/Bergen-Roma t/r
 • Skatter og avgifter pr. november 2016
 • Transfer flyplass–hotell t/r
 • Syv netter på Hotel Pietra di Luna 3+* med halvpensjon (frokost og middag)
 • Besøk på Monte Cassino
 • Besøk på Vesuv
 • Besøk i Sorrento
 • Besøk i Amalfi by
 • Besøk og entré i Pompeii
 • Kjøretur langs Amalfikysten
 • Besøk på gård med smaksprøver av italiensk mat og vin
 • Vandretur på sitronstien
 • Escape reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utflukt til Capri: 1160,-
 • Drikkevarer
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

OM HOTELLET
Hotel Pietra Di Luna 3+*

Hotel Pietra di Luna ligger i byen Maiori ved Amalfikysten. Et steinkast fra stranden og midt i den lille byen. Hotellets personal gjør alt for at gjøre oppholdet til en behagelig opplevelse. Det er utendørs basseng på hotellet og adgang til privat strand. Dobbeltrommene er av god størrelse og har balkong med begrenset havutsikt. Rommene er funksjonelt innredet med aircondition, satellitt-TV og safe. Bad med dusj eller badekar og hårføner. Enkeltrommene er noe mindre og har ikke balkong.

.