Andalucía – flamenco, sherry, tapas og oliven

/ Bli med på en smakfull rundreise i Andalucía

 • Ronda, en av Andalucías mest kjente «hvite byer»
 • Jerez de la Frontera, vi prøvesmaker byens berømte sherry
 • Vakre Sevilla og heftig flamenco
 • Málaga, med sin pulserende og sjarmerende gamleby
 • En liten konsert med vår syngende reiseleder, sopranen Marte Bjørkmann
 • Mange opplevelser, men få hotellbytter

Bare et par timers kjøring fra kysten finner du det autentiske Spania. Jaén beliggende nordøst i Andalucía,  er fremfor alt olivenoljens hjemsted. Olivenmarker dekker så mye som to tredjedeler av dyrket land i provinsen. Ronda, en av Spanias eldste byer, ligger vakkert til på en høyslette og regnes som tyrefektingens vugge. Jerez de la Frontera er først og fremst kjent for sin sherry og brandy. Her ligger også Den Kongelige Spanske Rideskolen med de andalusiske hestene. I Sevilla får du se et temperamentsfullt flamenco show. Historiske Cádiz besøker vi en formiddag på vår vei til Málaga hvor turen avsluttes.

 

Reiseleder på turen er sopran Marte Bjørkmann. Marte har fordypning i spansk klassisk sang i mastergraden sin.  På repertoaret hennes står både spansk, latin-amerikansk, norsk, fransk og italiensk klassisk musikk. Marte har studert fransk og spansk på universitetsnivå og snakker fem språk flytende.  Hun har vinutdanning fra Kulinarisk Akademi i Oslo. Marte har dessuten lang erfaring som reiseleder, både i Norden og i sørlige Europa.

 

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 850,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 12.09.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Påmelding innen 12. juli
Reiseleder
Marte Bjørkmann

Avreiser

 • Avreisedato 12.09.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 850,-
 • Tapas spania
 • Ronda Andalusia Spania
 • Sevilla, Andalusia, Spania
 • Sevilla Andalusia Spania
 • Sevilla, Andalusia Spania
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

12.sep: Ankomst Spania og Jaén

Avreise fra Oslo Lufthavn om ettermiddagen med Norwegian. Direktefly med ankomst Málaga tidlig kveld. Vår buss kjører oss til Jaén (ca. 2,5 time). Innsjekk på hotellet som serverer litt kveldsmat før vi går til ro. (M)

Jaén er en hyggelig by med en gammel historie. Fra Santa Catalina slott som tårner over byens svingete gater, har vi en flott utsikt over det andalusiske landskapet. Herfra kan du se byens arkitektur og monumenter. Vender du nesen mot sør og sørøst, stiger de spektakulære toppene i Sierra de Jaén og Jabalcuz opp og danner et flott bakteppe.

 

Kveldsbilde fra Jaén
Dag 2

13.sep: Oliven, oliven, oliven!

Dagen dedikerer vi til oliven og olivenolje og du får lære om produksjon, forskjellige oliventyper, men også lukte, se, snuse og smake. Første stopp på vår olivendag er det flotte museet Terra Oleum i Mengíbar. Her får vi en guidet tur på engelsk gjennom museet, et interaktivt museum hvor våre sanser garantert blir satt i sving. Vi føler oss nok litt som oliveneksperter når vi forlater Terra Oleum!

Ferden går videre til olivenolje-møllen Oleícola San Francisco i Begíjar, hvor vi får en presentasjon og smaking av de ulike olivenoljene de produserer. Etter det vi har lært tidligere på dagen, blir det nå ekstra morsomt å lukte og smake. Vår appetitt er nå antakelig godt skjerpet, og vi nyter en variert tapaslunsj i bakgården hos olivenoljeprodusenten.

Tilbake i Jaén har du ettermiddagen og kvelden til å utforske  byen på egenhånd. Reiseleder arrangerer felles middag for de som ønsker det. (F, L)

 

Dag 3

14.sep. Jaén - Ronda - besøk hos vinprodusent - Jerez de la Frontera

Etter frokost sjekker vi ut og setter kurs sydover i retning Jerez de la Frontera. På vår vei legger vi turen innom Ronda. Andalucías «hvite byer» ligger gjerne på topper  og er dermed lett synlige på avstand.  Beliggenheten er dramatisk og uttrykksfull der Ronda deles av en meget dyp, loddrett kløft som er forbundet med den imponerende og kjente broen Puente Nuevo. Å spasere over denne og ta smugtitt ned til den dyptliggende Guadalete-elven er en av byens attraksjoner. Broen er byens kjennetegn,  og tyrefekterarenaen er blant Spanias eldste og mest betydningsfulle. Her drømmer enhver matador om å måle seg mot tyrens intelligens, instinkt og styrke. Hemingway hørte til dem som elsket dynamikken i det dødelige spillet da han besøkte byen. Vi får en guidet tur i byen og spiser lunsj før vi fortsetter turen og gjør et stopp hos vinprodusenten Bodega Joaquín Fernández for en liten vinsmaking av deres økologiske viner.

Vel fremme i Jerez de la Frontera, sjekker vi inn på vårt hotell. Etter en begivenhetsrik dag velger vi å spise på hotellet i kveld.

Med over 500 års muslimsk innflytelse (711-1264) bærer Jerez’ hyggelige gamleby fremdeles preg av labyrintiske gater, og rester av den gamle bymuren er fremdeles en del av bybildet. Her går det moderne liv på en sjarmerende måte hånd i hånd med historien. (F, L, M)

 

Ronda
Dag 4

15.sep: Jerez de la Frontera - omvisning og middag i sherrybodega

I dag har du dagen til egen disposisjon i sjarmerende Jerez. For den matinteresserte frister kanskje et besøk på det travle matmarkedet for kjøp av spansk skinke og manchego-ost, for øvrig har du gode muligheter for å prøve shopping-genet i dag,  både gågaten og sidegatene har mange spennende butikker. Hva med å rusle rundt i den levende gamlebyen og nyte arkitekturen, byen bærer preg av mer enn 500 år under muslimsk herredømme. Her er det mange koselige steder å sette seg ned å nyte noen tapas og et godt glass! Byen har også et lekkert hammam, et arabisk bad, hvor du kanskje lar deg friste til bad og en god massasje?

Uansett valg, i kveld spaserer vi til en kjent produsent av sherry og brandy, hvor den norske eieren tar oss imot for omvisning. Jerez er en del av det kjente sherrytriangelet. Rett utenfor byen ligger 10.500 hektar med vinmark hvor Palomino-druen dyrkes. De fleste tror sherry er en aperitiff og tenker sherry = Bristol Cream, men sherryvinene er i hovedsak er ment å nytes til mat. Her får vi de rene sherrytypene: Fino, Manzanilla, Amontillado, Oloroso, Cream, Palo Cortado og PX Pedro Ximenéz. Alle byens bodegaer lager brandyer av høy kvalitet samt den kjente sherryeddiken som benyttes av kjente kokker over hele verden. Det er lørdag kveld og det blir  festmiddag i hans bodega. Her blir vi traktert med kalde og varme tapas i patioen med påfølgende middag. Cateringen står Jerez’ mest kjente chef for – og alt selvfølgelig akkompagnert av bodegaens egne viner, kaffe og deres anerkjente brandy. (F, M)

Andalusiske hester pyntet til Feria de Caballo
Dag 5

16.sep: Heldagsutflukt Sevilla og flamencoshow

Etter frokost setter vi kurs mot nydelige Sevilla (ca. 1 time). Her byr vi på en inspirerende kulturell formiddag når vår lokalguide viser oss rundt i den vakre katedralen, for øvrig Europas eldste. Vi spaserer gjennom det historiske jødekvarteret Barrio Santa Cruz og besøker det storslagne Real Alcázar. Det er tid for lunsj, og den vil du kanskje innta i det pittoreske jødekvarteret, her er det mange koselige plasser å velge mellom! På ettermiddagen besøker vi Museo del Baile Flamenco (flamencomuseet), dette også beliggende i Santa Cruz-distriktet. Vi avslutter vårt Sevilla-besøk med et flott flamenco show, her er det bare å la seg imponere over danserne, sangerne og gitaristene! Vel tilbake i Jerez har du kvelden til egne opplevelser. Reiseleder arrangerer felles middag for de som ønsker det. (F)

 

 

Sevilla, vakkert beliggende ved elven Gualdalquivir
Dag 6

17.sep: Jerez de la Frontera - Cadiz - Malaga

Vi forlater Jerez og kjører en halvtimes tid sydover til Cadiz. Byen ligger ytterst på en halvøy som er forbundet med fastlandet ved en åtte km lang landtunge. Cadiz regnes for å være den eldste, kontinuerlig bebodde bosetningen i Europa, grunnlagt som Gadir av fønikerne i ca 1100 f.Kr.  Byen er vakker med høye, hvite hus med flate tak og utsiktstårn, palmealleer og parker. Marte  tar deg med på en liten vandring i gamlebyen og det blir tid å spise lunsj (ikke inkl.) før vi kjører videre til vår siste destinasjon, Malaga (ca. 3,5 time).

Vi tar en kort panorama sightseeing i Malaga før vi sjekker inn på hotellet, der vi også spiser kveldens middag (F, M).

 

Cadiz, Spania
Dag 7

18.sep: Málaga

Malaga er en by mange vanligvis bare flyr til, men byen er vel verdt et besøk, ikke minst på grunn av den hyggelige og pulserende gamlebyen hvor det meste er i gåavstand. Vi tør påstå Malaga er en by som har «alt»: spennende muséer, et hyggelig og oppgradert havneområde med et utall restauranter, trendy hoteller og butikkene har fått et riktig oppsving de siste årene. Innvielsen av Picasso-museet i 2003 bidro også til dette, og muséet er vel verdt et besøk. Det ligger midt i gamlebyen og er smakfullt innredet i et nydelig, gammelt rikmannspalass. Picasso trenger ingen nærmere introduksjon, men ikke alle vet at det er i Malaga han ble født i 1881 før familien flyttet til Barcelona da han var 14 år.

Det er lett å orientere seg i Malaga – byens midtpunkt er den fascinerende, men fortsatt uferdige katedralen i gotisk stil – også kalt «den enarmede kvinnen» siden det ene av to tårn ennå ikke er ferdig. Vi spaserer vi gjennom den hyggelige, historiske og monumentale gamlebyen med sine trange gater hvor det kryr av hyggelige plasser å sette seg ned, se på livet, handle, rett og slett bare kose seg! Lunsj og resten av dagen er på egen hånd, så møtes vi til en hyggelig avslutningsmiddag på en lokal restaurant om kvelden. (F, M)

Malaga, Spania
Dag 8

19.sep: Hjemreise

Etter en rolig frokost, har du litt tid til shopping eller en liten rusletur før vi reiser ut mot flyplassen. Norwegian har avgang kl. 15.10 og beregnet ankomst til Oslo er kl. 19.10.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Malaga t/r med Norwegian
 • Flyskatter og avgifter
 • Syv hotellovernattinger med frokost
 • To lunsjer (dag 2, 3)
 • Fem middager (dag 1, 3, 4, 6 og 7)
 • Program som beskrevet med all transport
 • Presentasjon og smaking av olivenolje
 • Flamenco show
 • Vinsmaking
 • Engelsktalende lokalguider
 • Reiseleder Marte Bjørkmann

 

 • PRISEN INKLUDERER IKKE
 • Drikke og måltider utover det som er beskrevet over
 • Frivillig tips til lokale guider og sjåfør
 • Avbestillings- og reiseforsikring

HOTELLER

Hotel Condestable Iranzo 4*,  Jaén 12.-14.september

Klassiske Condestable Iranzo ligger ved siden av Jaen Museum på hovedgaten i Jaén, og tilbyr kostnadsfri Wi-Fi på hele hotellet. Rommene har klimaanlegg, TV og eget bad med bekvemmeligheter og hårføner.         Condestable Iranzo kan skilte med en restaurant som serverer regionale og internasjonale retter. Hotellet har også en bar i engelsk stil og en kafé hvor du kan nyte snacks og tapas.
Hotellet har en sentral beliggenhet i Jaen, som vil si at du vil befinne deg innen 5 minutters gange fra mange severdigheter, deriblant Santa Clara-klosteret og Villadompardo-palasset. En trikkeholdeplass ligger utenfor hotellet. Les mer om hotellet her.

Hotel Tryp Jerez 4*, Jerez de la Frontera 14.-17.september

Hotel Tryp Jerez tilbyr moderne rom i sentrum av Jerez de la Frontera, som er kjent for sin sherry. Hotellet ligger i en imponerende klassisk bygning, omgitt av en vakker hage med appelsintrær og palmer.
Rommene har klimaanlegg, satellitt-TV og eget bad med hårføner og badeprodukter. Wi-Fi er gratis.
Du finner flere barer, restauranter og butikker under 5 minutters gange fra hotellet.
Frokostbuffeten på hotellet består av bakverk, juice og varmmat. Hotellet har også en kafé. Den elegante baren La Goyesca passer perfekt når du vil slappe av med noe å drikke. Les mer om hotellet her.

Hotel Don Curro 3*, Malaga 17.-19.september

Et mellomklasse hotell med utmerket beliggenhet, med Picasso-museet og Málaga domkirke mindre enn en 5-minutters spasertur unna. Alcazaba-slottet går du til på 10 minutter, den samme avstanden er det til stranden. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi, rommene på Don Curro har klimaanlegg, moderne innredning i pastellfarger, minibar og eget bad med hårføner. Restauranten serverer middelhavsretter, og du kan få deg noe å drikke i baren. Les mer om hotellet her.