Nyttårscruise på Donau med VI OVER 60

Elvecruise på Donau fra Budapest til Wien

Velkommen til å feire slutten på det gamle året og begynnelsen på det nye i tre europeiske hovedsteder. Elvecruiset starter i Ungarns hovedstad Budapest og ender i Østerrikes keiserlige hovedstad Wien. I løpet av cruiset besøker vi også Slovakias hovedstad Bratislava. Opplev de stemningsfulle byene sammen med dyktige lokale guider og vår norske reiseleder.

Mens vårt førsteklasses elvecruiseskip seiler fra by til by, bor du komfortabelt og kommer til ferdig dekket bord. La deg skjemme bort av et hyggelig mannskap og skipets gode kjøkken! Ring inn det nye året med festmiddag, dans og underholdning om bord sammen med hyggelige medreisende.

Last ned reiseprogram
 • en tur i samarbeid med Vi over 60

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 28.12.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 6 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Budapest

Fly fra Norge, via Amsterdam, til Ungarns hovedstad Budapest med ankomst midt på dagen. Fra flyplassen kjører vi direkte til førsteklasseskipet MS River Discovery, som ligger sentralt i Budapest. Ettermiddagen fri til å utforske byen og kanskje spise en liten lunsj?!

De som ønsker kan bli med reiselederen til byens store matmarked, som ligger i en flott bygning i jugendstil bygget på slutten av 1800-tallet og er en attraksjon i seg selv. Men om bygget er imponerende, er det ingenting mot den mengden av mat som møter deg når du går inn døra. Her bugner det av grønnsaker, kjøtt, spekemat, krydder, honning, frukt, vin og bakverk. Med to etasjer kun dedikert til gastronomien, burde enhver matelsker finne alt hjertet måtte begjære. Dette er stedet for å finne spiselige suvenirer å ta med hjem. For de som ikke er like interessert i mat kan andre etasje være mer interessant. Her selges det ungarske suvenirer, håndbroderte duker, smykker, malte egg, glass og mye mer. Det kan lønne seg å handle her i stedet for i suvenirbutikkene på Váci Utca, Budapests største handlegate, da det ofte er mye rimeligere.

Sent på ettermiddagen sjekker vi inn og finner oss vel til rette i lugarene og på skipet som skal være vårt hjem de neste seks dagene. Før middag møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Etter middag blir det folkloreshow om bord.

Dag 2

Budapest

Etter frokost er det byrundtur med lokalguide. Budapest er en av de vakreste byene i Europa. Vi kjører igjennom bydelene Buda og Pest, som strekker seg utover på hver sin side av Donau, og får se mange av Budapests største severdigheter. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen. Lunsj om bord. Om ettermiddagen er det tid til å oppleve denne hyggelige hovedstaden på egen hånd.

Etter middag kaster skipet loss og seiler gjennom den vakkert opplyste byen med kurs mot Bratislava.

Dag 3

Bratislava

Vi får en rolig formiddag om bord. Skipet seiler gjennom Gabcikovo-slusen, den største slusen i øvre del av Donau, før vi legger til kai i Bratislava, Slovakias hovedstad, etter lunsj. Bratislava er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Byrundturen går med et lite turisttog gjennom den gamle bydelen, til Bratislava slott – byens landemerke som ligger på en høyde over Donau. Nyt den flotte utsikten over elven og byen. Deretter spaserer vi gjennom gågatene i den gamle bydelen i gotisk-barokk stil med brosteins­torg og trange gater. Her ser vi blant annet St. Martins­katedralen – tidligere kronings­kirke for de ungarske kongene, det vakre rådhuset og St. Michaels-tårnet. Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon så du kan oppleve denne koselige byen i ditt eget tempo.

Om kvelden er det middag og musikalsk underholdning om bord, mens skipet seiler mot Wien.

Dag 4

Wien (nyttårsaften)

Etter en god buffetfrokost er det transport til sentrum. Vi skal på en bussrundtur i Wien, og ser flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet det eksentriske Hundertwasser-huset – bygningen uten en eneste vannrett linje laget av den moderne kunstneren Hundertwasser. Vi får også se Belvedere-slottet, før vi kjører tilbake langs den berømte Ring-Strasse med sine berømte, flotte bygninger som Operaen, Parlamentet og Burg-teateret. Det blir også tid til en spasertur i det historiske sentrum, der vi stopper litt ved den berømte Stefans-katedralen. Videre til Hofburg-palasset og Den spanske rideskolen. Hofburg-­palasset tjente som residens for det østerrikske Habsburg-dynastiet i seks hundre år og prakten, storheten og luksusen som de keiserlige omga seg med har satt sitt preg på byen. Retur til skipet for lunsj.

Etter lunsj kan du bli med på en valgfri utflukt (ikke inkludert, kjøpes om bord) til det vakre Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Eller du kan bli om bord og nyte en avslappende ettermiddag, kanskje med en god bok i salongen.

Om kvelden møtes vi til en aperitif – før vi nyter en elegant femretters nyttårsmeny om bord. Underholdning og dans i salongen, mens vi ønsker det nye året velkommen. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Dag 5

Wien

Årets første dag kan benyttes til å bli med på en unik nyttårskonsert i Hofburg Imperial Palace (ikke inkludert, må bestilles på forhånd).

Nyttårskonsert i Hoffburg
Hvert år den 1. januar feirer Vienna Hofburg Orchestra det nye året med sine gjester i blomsterdekorerte Festival Hall og Redouten Hall of Vienna Hofburg. Tidligere konserter har fremført de mest populære vals- og operette-stykker av Johann Strauss og vakre duetter av Wolfgang Amadeus Mozart. Disse spektakulære konsertene er utført av cirka femti musikere og internasjonale sangsolister.

Eller benytt anledningen til å ta en tur i denne vakre byen som også er kjent for sine berømte komponister. Mozart bodde her de siste ti årene av sitt liv og komponerte noen av sine mest kjente verk her, som Figaros bryllup, Don Giovanni og Tryllefløyten. For musikkinteresserte vil Wien uansett være et mekka – Haydn, Schubert, Strauss og Beethoven bodde og komponerte alle her i byen og dette har selvsagt satt sine spor. Glem ikke å sette av et besøk på en eller flere av Wiens kafeer, kanskje akkompagnert av opera eller klassisk musikk? Den deilige, men akk så mektige Sachertorte (en mørk sjokoladekake med aprikos, trukket med bittersøt sjokolade) må du også ha plass til!

Om kvelden er det kapteinens middag om bord.

Rådhuset i Wien
Dag 6

Wien–Norge

Etter frokost forlater vi skipet og det blir felles transport til flyplassen. Fly tilbake til Norge, med mellomlanding og flybytte i Amsterdam.

Reisebetingelser

MS River Discovery II (4*+)
Byggeår: 2012
Lenge: 135 m
Passasjerer: 170
MS River Discovery II er et delikat førsteklasseskip. Skipet har fire dekk (nedre, midt og øvre dekk, samt et innbydende soldekk). Fasilitetene om bord inkluderer en stor restaurant, lounge/bar, resepsjon, suvenirbutikk, bibliotek, Captains Club, heis mellom dekkene (nedre- og øvre dekk) og hydraulisk stolheis til soldekket. Gratis WIFI (med forbehold om tilgjengelighet). I skipets restaurant serveres en rikholdig frokostbuffé, samt lunsj og middag bestående av forrett, suppe, hovedrett og dessert. Om ettermiddagen serveres kaffe og kaker. Kveldssnacks i salongen om kvelden.
Alle lugarene er utvendige, er komfortabelt innredet, eget bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, telefon, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk og øvre dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes (såkalt fransk balkong).

Prisen inkluderer

 • Direktefly Oslo/Stavanger–Budapest / Wien–Oslo/Stavanger med KLM (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Fem netters cruise i utvendig lugar på valgt dekk
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Oppgradert femretters festmiddag på nyttårsaften (med aperitif)
 • Kaffe og te til alle måltidene om bord
 • Morgenkaffe for deg som er tidlig oppe
 • Ettermiddagskaffe/te med kjeks
 • Kveldsnacks
 • Utflukter iht. program
 • Havneavgifter
 • Underholdning og levende musikk om bord
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Prisene inkluderer ikke

 • Drikkevarer
 • Valgfri utflukt til Schönbrunn (EUR 47, kjøpes om bord)
 • Valgfri nyttårskonsert i Hofburg Imperal Palace (kr 1750, må bestilles på forhånd)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Tips
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka syv euro pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.