Blomstercruise på Rhinen

/ Fra Strasbourg til Amsterdam

Vi har kommet til april måned, og våren er her for alvor. Nå er det også høysesong for tulipanblomstringen i Amsterdam, og dermed er byen også på sitt aller vakreste. Overalt vil du se breddfulle bed med tulipaner i alle regnbuens farger. I april og mai er dessuten parkene irrgrønne, og utekafeene og uterestaurantene har for lengst begynt sesongen.

Og a pro pos tulipaner – høydepunktet på turen er besøket i den verdensberømte blomsterparken Keukenhof utenfor Amsterdam, som er et fantastisk skue på denne tiden av året. Parken er kunstferdig utformet med overdådige blomsterbed i alle regnbuens farger.
I tillegg blir det stopp i Nijmegen, Köln og Rüdesheim med livlige Drosselgasse. Mulighet for utflukt til den gamle universitetsbyen Heidelberg.

Velkommen til kanskje vårens vakreste eventyr!

Last ned reiseprogram
  • Helpensjon inkludert
  • Flere utflukter inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 21.04.2018
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Utsolgt
  • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Strasbourg

Vi flyr direkte fra Oslo til Frankfurt om formiddagen. Herfra kjører vi til vårt hyggelige skip MS River Navigator (cirka 2 ½ times kjøretur), som skal være vårt hjem den neste uken. Vi går om bord, sjekker inn og møtes i skipets lounge, hvor vi blir servert en velkomstdrink før middag. Skipet ligger til kai sentralt i Strasbourg om natten.

Dag 2

Strasbourg

Nyt en deilig frokost om bord. Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Alsace, og er mest kjent for den gamle bydelen fra middelalderen, kalt Petit France – med bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan-palasset som huser tre av byens viktigste museer. Vi skal på en guidet rundtur i denne sjarmerende og hyggelige byen. Vi skal se byens største historiske og moderne severdigheter, blant annet Europaparlamentet, Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, ikke minst Notre-Dame katedralen og Eglise Saint Thomas. Turen avsluttes med en spasertur gjennom Petit France.

Etter lunsj om bord har du tid på egenhånd til litt shopping i de sjarmerende gågatene, eller bare beskue livet fra en fortausrestaurant!

Strasbourg
Dag 3

SPEYER–RÜDESHEIM

Vi ankommer Speyer tidlig om morgenen. Byen er en av de eldste i Tyskland og her domineres bybildet av den store keiserkatedralen som står på UNESCOs verdensarvliste. Katedralen er et av Europas største romanske byggverk og i krypten ligger åtte romerske keisere og tyske konger begravet. Denne dagen har du på egenhånd, og i tillegg til å ta katedralen i nærmere øyesyn, kan vi også anbefale en tur i den gamle bydelen hvor du blant annet kan se den 55 meter høye byporten (Altpörtel).

Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til Heidelberg (ikke inkludert). Byens rike historie, gunstige klima og vakre beliggenhet gjør den til et av Tysklands mest populære reisemål.

Etter lunsj setter vi kursen mot vinbyen Rüdesheim. Vi ankommer etter middagstid og kan tipse om en kveldstur på berømte Drosselgasse, byens brosteinsbelagte gågate, hvor du kan nyte et glass lokalt rhinskvin på en hyggelig weinstube.

Skipet ligger til kai over natten.

Valgfri utflukt (ikke inkludert): Halvdagsutflukt til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby og sentrum for akademisk forleggervirksomhet. Utflukten inkluderer besøk i Heidelberg slott, regnet for å være den viktigste renessansebygningen nord for alpene.

Speyer
Dag 4

Rüdesheim

Etter en bedre frokost inviterer det til en byrundtur med det lille turisttoget. Vi besøker Siegfrieds mekaniske musikkinstrumentmuseum, som inneholder en bemerkelsesverdig samling med mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret. Noen mener at navnet Köln er et annet ord for livsglede! Dette har nok blant annet med at byen er kjent for fest og farger, som karneval, kunst og kulturarrangementer, og ikke minst de livlige ølstuene som preger bybildet.

Etter lunsj om bord setter vi kursen mot Köln, og underveis passeres Lorelei-klippen.

Sent på kvelden ankommer vi Köln.

Dag 5

Köln

Etter frokost kan du bli med Escapes reiseleder på byvandring i gamle Köln, hvor den tusen år gamle Kölnerdomen ruver i bybildet. Kirken slapp mirakuløst unna de alliertes bomberaid under 2. verdenskrig. Å prøve det lokale ølet er nesten et «must» og ølstuene ligger tett i den gamle bydelen. Vi inviterer selvsagt på en smak av det lokalet ølet, Kölsch!

Etter lunsj har du tid til å utforske byen på egen hånd. Det er mye se og oppleve, samt en rekke trivelige vannhull, det finnes over 3000 utesteder i Köln! Det er dessuten en bra by for shopping! Gode handlegater du kan besøke er Hohe Strasse, som starter rett ved domkirken, og Schilderstrasse. Du kan også ta deg en tur innom shoppingsenteret Neumarkt Galerie.

Skiper seiler videre ved middagstider.

Dag 6

Nijmegen

Vi ankommer Nijmegen tidlig om morgenen, og her kan du velge å ta dagen på egenhånd – eller du kan bli med på en valgfri utflukt til Kröller-Müller museum (ikke inkludert).

Nijmegen er sammen med Maastricht den eldste byen i Nederland. Byen feiret i 2005 sitt 2000-årsjubileum. Du ser fremdeles rester fra den gamle bymuren og annen bebyggelse fra middelalderen. Et «must» er en tur i gamlebyen med «De Grote Markt». Nijmegen er også kjent for den fire dager lange Nijmegenmarsjen som avholdes i byen hvert år.

I kveld finner vi frem finstasen, da kapteinen inviterer til festmiddag!

Valgfri utflukt: Kröller-Müller museum ligger i hjertet av Höge Veluwe nasjonalpark. Museet har samlet arbeider fra nederlandske skulptører samt moderne malere og impresjonister. Her finnes blant annet en stor samling av Van Goghs arbeider og flere av Picassos malerier. Vi returnerer til skipet for lunsj.

Dag 7

Amsterdam

Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet, da den var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den. Etter en tidlig frokost reiser vi ut i den verdenskjente blomsterparken Keukenhof, som er et fantastisk skue på denne tiden av året. Keukenhof, som på norsk blir kjøkkenhagen, er et imponerende syn med over syv millioner fargerike tulipaner og andre blomster, spredt ut over i et parkanlegg på 320 000 kvadratmeter – dette kan ta pusten fra enhver! Retur til skipet for lunsj.

Etter lunsj kan du nyte livet på dekk, ta deg en tusletur på egenhånd eller blir med på en valgfri kanalbåt tur blant de mange sjarmerende kvarterene i byen (ikke inkludert). 

Skipet ligger til kai i Amsterdam over natten.

Valgfri utflukt: Bli med på kanalbåttur. Utflukten tar cirka 1 ½ time, og vi blir hentet med buss og lokalguide ved skipet. Cruise tar oss igjennom de vakreste vannveier av Amsterdams bykjerne. Oppdag hvorfor de har kommet på UNESCOs verdensarvliste, og sammenligne moderne arkitektur med verft og lagrene av Golden Age. Vi kommer tett på de mange husbåtene og hverdagslivet langs kanalene.

Dag 8

Amsterdam - Norge

Vi sjakker ut fra skipet etter frokost og setter kurs for flyplassen. Direktefly fra Amsterdam til Oslo.

Reisebetingelser

SKIPET
MS River Navigator (4*)
Byggeår 2000 (renovert 2013)
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 134

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis, stort soldekk og gratis WIFI. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk har større vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

PRISEN INKLUDERER
• Direktefly Oslo–Frankfurt/Amsterdam–Oslo med SAS og KLM
• Flyskatter og havneavgifter
• Transport mellom flyplass og skip
• 7 netters cruise i utvendig lugar
• Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
• Kaffe og te hele døgnet om bord
• En aperitiff til kapteinens middag
• Levende musikk i salongen
• Fire utflukter iht. program
• Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Valgfrie utflukter nevnt i programmet (kjøpes om bord)
• Avbestillings- og reiseforsikring

INKLUDERTE UTFLUKTER
Dag 2 Strasbourg / Byrundtur med buss
Dag 4 Rüdesheim / Byrundtur med mini turisttog og besøk til musikkinstrumentmuseum
Dag 5 Köln / Byvandring med ølsmaking
Dag 7 Amsterdam / Buss til Keukenhof med guide og inngangsbilletter

VALGFRIE UTFLUKTER
Dag 3 Speyer / Utflukt til Heidelberg
Dag 6 Nijmegen / Busstur til Kröller-Müller museet
Dag 7 Amsterdam / Kanalbåttur

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.