Blomstercruise på Rhinen

/ Fra Amsterdam til Strasbourg

Vi har kommet til april måned og våren er her for alvor. Nå er det også høysesong for tulipanblomstringen i Amsterdam, og dermed er byen på sitt aller vakreste. Overalt vil du se breddfulle bed med tulipaner i alle regnbuens farger. I april og mai er dessuten parkene irrgrønne, og utekafeene og uterestaurantene har for lengst begynt sesongen. Og apropos tulipaner – høydepunktet på turen er besøket i den verdensberømte blomsterparken Keukenhof utenfor Amsterdam, som er et fantastisk skue på denne tiden av året. Parken er kunstferdig utformet med overdådige blomsterbed i alle regnbuens farger.  Før vi når Strasbourg blir det stopp i Nijmegen og Köln, og i Rüdesheim med sin livlige Drosselgasse. Mulighet for utflukt til den gamle universitetsbyen Heidelberg. 

Velkommen til vårens kanskje vakreste eventyr! 

Last ned reiseprogram
 • Helpensjon inkludert
 • Ekstraavgang fra Stavanger / Bergen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 14.04.2018
 • Avreisested Bergen, Oslo, Stavanger
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Amsterdam

Fly fra Norge direkte til Amsterdam. Transport til skipet, som ligger ved kai sentralt i Amsterdam. Etter innsjekk på skipet er det tid til å utforske Amsterdam på egen hånd eller sammen med vår reiseleder. Eller hva med å bare slappe av på skipets soldekk?

Vi finner oss til rette i lugaren og møtes for en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet før middag. 

Dag 2

Amsterdam

Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet, da den var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den.  

Etter en tidlig frokost drar vi til den verdenskjente blomsterparken Keukenhof, som er et fantastisk skue på denne tiden av året. Keukenhof, som på norsk betyr kjøkkenhagen, er et imponerende syn med over syv millioner fargerike tulipaner og andre blomster, spredt ut over i et parkanlegg på 320 000 kvadratmeter – dette kan nesten ta pusten fra noen og enhver! Retur til skipet for lunsj. 

Etter lunsj kan du nyte livet på dekk, ta deg en rusletur på egenhånd eller blir med på en valgfri båttur på kanalene som går mellom de mange sjarmerende kvarterene i byen (ikke inkludert).   

Skipet kaster loss etter middagen, og du kan nyte utseilingen på vei mot Nijmegen.

Valgfri utflukt (ikke inkludert): Bli med på båttur på kanalene som står på UNESCOs verdensarvliste. Utflukten tar cirka 1½ time, og vi blir hentet av buss og lokalguide ved skipet. Cruiset tar oss med på de vakreste vannveiene i Amsterdams bykjerne, og vi kommer tett på de mange husbåtene og hverdagslivet langs kanalene.

Dag 3

Nijmegen

Formiddagen på egen hånd i Nijmegen – eller du kan bli med på en valgfri utflukt til Kröller-Müller museum (ikke inkludert). Nijmegen er sammen med Maastricht den eldste byen i Nederland. Byen feiret i 2005 sitt 2000-årsjubileum. Man kan fremdeles se rester fra den gamle bymuren og annen bebyggelse fra middelalderen. Gamlebyen med «De Grote Markt» er en opplevelse i seg selv.

Nijmegen er også kjent for den fire dager lange Nijmegenmarsjen som avholdes i byen hvert år. 

Nyt lunsjen om bord i det skipet forlater Nijmegen. Underveis mot Köln ser vi mange arbeidsomme lektere seile forbi på Tysklands viktigste vannvei, nettopp Rhinen. Underveis passerer vi Düsseldorf, hovedstaden i Nordrhein-Westfalen – Tysklands mest folkerike delstat, og middelalderbyen Zons.   

Valgfri utflukt (ikke inkludert): Kröller-Müller museum ligger i hjertet av Höge Veluwe nasjonalpark. Museet har samlet arbeider fra nederlandske skulptører samt moderne malere og impresjonister. Her finnes blant annet en stor samling av Van Goghs arbeider og flere av Picassos malerier. Vi returnerer til skipet for lunsj.

Dag 4

Köln

Vi ankommer domkirkebyen, Köln, tidlig om morgenen. Etter frokost kan du bli med Escapes reiseleder på byvandring i gamle Köln, hvor den tusen år gamle Kölnerdomen ruver i bybildet. Kirken slapp mirakuløst unna de alliertes bomberaid under 2. verdenskrig. Å prøve det lokale ølet er nesten et «must» og ølstuene ligger tett i den gamle bydelen. Vi inviterer selvsagt på en smak av det lokalet ølet, Kölsch! 

Etter lunsj, som serveres om bord, har du mulighet til å ta deg en tur på egenhånd i denne innholdsrike byen. Noen mener at navnet Köln er et annet ord for livsglede! Dette har nok blant annet med at byen er kjent for fest og farger, som karneval, kunst og kulturarrangementer, og ikke minst de livlige ølstuene som preger bybildet.  

Under middagen seiler skipet videre mot Rüdesheim.  

Dag 5

Rüdesheim

Vi ankommer Rüdesheim etter frokost. Her inviterer vi til en byrundtur med det lille turisttoget. Vi besøker Siegfrieds mekaniske musikkinstrumentmuseum, som inneholder en bemerkelsesverdig samling med mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret.  

Etter lunsj kan vi anbefale en spasertur på berømte Drosselgasse, byens brosteinsbelagte gågate, hvor du har mulighet til å smake lokal rhinskvin på en hyggelig weinstube.  

Skipet seiler videre mens vi nyter en bedre middag og vakker natur som vi glir forbi. 

Dag 6

Speyer

Vi ankommer Speyer tidlig om morgenen. Byen er en av de eldste i Tyskland og her domineres bybildet av den store keiserkatedralen som står på UNESCOs verdensarvliste. Katedralen er et av Europas største romanske byggverk og i krypten ligger åtte romerske keisere og tyske konger begravet.  

Dagen er fri til å oppleve byen på egenhånd. I tillegg til å ta katedralen i nærmere øyesyn, kan vi anbefale en tur i den gamle bydelen hvor du blant annet kan se den 55 meter høye byporten «Altpörtel».  

Du kan også delta på en valgfri utflukt til Heidelberg (ikke inkludert). Byens rike historie, gunstige klima og vakre beliggenhet gjør den til et av Tysklands mest populære reisemål.

Om kvelden inviteres det til kapteinens festmiddag mens vi seiler mot Strasbourg.

Valgfri utflukt (ikke inkludert): Halvdagsutflukt til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby og sentrum for akademisk forleggervirksomhet. Utflukten inkluderer besøk i Heidelberg slott, regnet for å være den viktigste renessansebygningen nord for alpene.

Speyer
Dag 7

Strasbourg

Ankomst Strasbourg om morgenen. Etter frokost inviteres vi på en buss- og vandretur med lokalguide i denne vakre byen. Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Alsace, og er mest kjent for den gamle bydelen fra middelalderen, Petit France – med bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere fine plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan-palasset som huser tre av byens viktigste museer. Vi får også se byens største historiske og moderne severdigheter, blant annet Europaparlamentet, Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, og ikke minst Notre-Dame katedralen og Eglise Saint Thomas. Turen avsluttes med en spasertur gjennom Petit France. Lunsj om bord.

Om ettermiddagen tilbys en valgfri utflukt (ikke inkludert) til Riquewihr.

Skipet ligger til kai i Strasbourg over natten.

Valgfri utflukt (ikke inkludert): Bli med på en unik utflukt til den vakre landsbyen Riquewihr i Alsace – kjent for sine gode Riesling-viner. Riquewihr er en romantisk middelalderby mellom fjell og vingårder. Alsace grenser mot Tyskland, og er utvilsomt et flott område med en kombinasjon av historie, kultur og vakker natur.  Vel tilbake, nyter vi en god middag om bord. (Turen gjennomføres med minimum 20 deltakere).

Strasbourg
Dag 8

Strasbourg - Norge

Etter frokost om bord forlater vi skipet. Transport til sentrum av Strasbourg, hvor du kan utforske byen på egen hånd – eller bli med vår reiseleder på en liten byvandring. Det blir også tid til å spise en liten lunsj (ikke inkludert). Buss til flyplassen i Frankfurt om ettermiddagen, en kjøretur på litt over to timer. Flyreise fra Frankfurt med mellomlanding og flybytte underveis. Ankomst Norge om kvelden.

Reisebetingelser

SKIPET
MS River Navigator (4*)
Byggeår 2000 (renovert 2013)
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 134

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis, stort soldekk og gratis WIFI. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk har større vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Norge-Amsterdam/Frankfurt-Norge med KLM
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 7 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • Fire utflukter iht. program
 • Norsk reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (kjøpes om bord)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

INKLUDERTE UTFLUKTER
Dag 2 Amsterdam / Buss til Keukenhof med guide og inngangsbilletter
Dag 4 Köln / Byvandring med ølsmaking
Dag 5 Rüdesheim / Byrundtur med turisttog og besøk til musikkinstrumentmuseum
Dag 7 Strasbourg / Byrundtur med buss

VALGFRIE UTFLUKTER
Dag 2 Amsterdam / Kanalbåttur
Dag 3 Nijmegen / Busstur til Kröller-Müller museet
Dag 6 Speyer / Utflukt til Heidelberg
Dag 7 Strasbourg / Utflukt til Riquewihr

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.