Påskeøya og Santiago de Chile

Bli med på en eventyrlig reise til gåtefulle Påskeøya i Stillehavet, som Thor Heyerdahl har gjort oss kjent med gjennom sine skildringer. Den ligger 3510 km fra fastlandet og gjemmer på hemmeligheter som ingen har kunnet forklare. De flere hundre steinstøttene vitner om svunnen storhet, og hadde de bare kunnet snakke, hadde vi helt sikkert fått høre utrolige ting!

Chile er et langstrakt land med 4300 km kystlinje og ligger som en smal stripe mellom Stillehavet og Andesfjellene. Hovedstaden Santiago de Chile er en elegant metropol med et rikt kulturtilbud. Her finner du staselige minner fra kolonitiden og moderne arkitektur side om side. Chile er også kjent for sine gode viner, og vingårdsbesøk med vinsmaking hører selvsagt med!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 38 780,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.11.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 12 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 08.11.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 12 dager
 • Priser fra 38 780,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Onsdag 8. november - Norge - Santiago de Chile

På denne turen flyr vi med Air France fra Gardermoen kl 16:45 via Paris og videre til Chiles hovedstad Santiago de Chile.

Dag 2

Torsdag 9. november - Ankomst til Santiago de Chile

Etter en natt på flyet er vi framme i Chile kl 10:05 om formiddagen. Her venter vår lokale guide med bussen som skal ta oss inn til sentrum. Vi starter vårt besøk med en kort sightseeing i de moderne bydelene Providencia og Las Condes som ligger i skråningen opp mot Andesfjellene. Så blir det felles lunsj på en lokal restaurant før vi sjekker inn på hotellet i sentrum. Etter flyturen og tidsforskjell på 4 timer, er det godt å gå tidlig til ro. Men hvis noen har lyst, tilbyr reiseleder en tur til fots i sentrumsgatene og med mulighet til å kjøpe seg litt å spise. Vårt hotell i Santiago er Galerias. (L)

Dag 3

Fredag 10. november - Sightseeing i Santiago

I dag skal vi gjøre oss bedre kjent med Santiago. Byen ble grunnlagt i 1541 og er en har spennende blanding av koloniarkitektur og ultramoderne bygninger. Vi får se offisielle bygninger og travle handlegater. Hovedgaten, den brede Avenida O’Higgins, går tvers gjennom byen. Plaza de Armas er omgitt av praktbygninger og fra høyden «Cerro Cristóbal» får vi flott utsikt over byen. Det blir felles lunsj og ettermiddagen kan benyttes til å utforske byen på egenhånd. Reiseleder er behjelpelig med forslag til hva man kan se og gjøre, og foreslår spisested for kveldens middag. (F/L)

Dag 4

Lørdag 11. november - Santiago - Påskeøya

Etter en tidlig frokost drar vi til flyplassen. Flyet går kl 09:25 og turen til Påskeøya tar drøye fem timer. Det er 2 t tidsforskjell fra fastlandet og vi er framme kl 13:00 lokal tid. Vi sjekker inn på Hotel O’Tai i hovedstaden Hanga Roa og tar oss god tid til å installere oss på rommene. Litt sen ettermiddag tar reiseleder oss med på en vandretur i sentrum for å bli kjent i Hanga Roa som må betegnes som en landsby. De første europeiske oppdagelsesreisende nektet å tro sine egne øyne da de kom til Påskeøya: «Vi kan ikke fatte hvordan disse øyboerne, som ikke har noen forstand på mekanikkens lover, har reist disse veldige blokkene», skrev kaptein Cook i 1774. Påskeøya, eller Rapa Nui som den heter, er og blir gåtefull. De hadde de et skriftspråk som ingen kan forstå og en overraskende komplisert og diffus historie. I dag bor det cirka 2500 mennesker på den isolerte øya. Moai’ene eller steinstatuene er spredt langs store deler av kysten og er godt kjent for oss nordmenn gjennom Thor Heyerdahl. De største statuene er 22 meter høye og hvordan de ble laget, fraktet over øya og veltet overende, er fortsatt ubesvarte spørsmål. Rapa Nui med sine gjestfrie øyboere og en vulkan i hvert hjørne er en unik opplevelse, og det mest perifere reisemål man kan tenke seg. (F)

Dag 5

Søndag 12. november - Utflukt til Anakena og Ahu Tongariki

Etter frokost begynner vi på vår utforsking av øya. Første stopp blir ved Anakena, en vakker strand, hvor det blir tid til en forfriskende svømmetur. Her finner man også noen av steinstatuene. Videre drar vi til Ahu Te Pito Kura, med sine 10 meter høye og 90 tonn tunge Moai’er. Etter dette besøker vi Ranu Raraku vulkanen, der det finnes om lag 300 statuer, mange av dem halvferdige. Vi nyter en deilig lunsj før kjøreturen fortsetter til neste høydepunkt, den nylig gjenoppreiste og enorme Ahu Tongariki med sine 15 utrolige statuer. Vi er tilbake på hotellet sent om ettermiddagen. (F/L)

Dag 6

Mandag 13. november - Utflukt til Ahu Akivi og Orongo

Høydepunktet i dag er Ahu Akivi med sine syv berømte steinfigurer. Vi forlater Hanga Roa og kjører gjennom vakre åser til alteret ved Ahu Huri. Vi stopper også ved Ahu Vai Teka og Puna Pau. Etter en god lunsj fortsetter vi til seremonibyen Orongo. Byen var senteret for fuglemannkulturen, som begynte da Rapa Nui sluttet å lage moai’er. Vi får også se Ana Kai Katangagrotten med sine veggmalerier. Vi kommer tilbake til hotellet om ettermiddagen. (F/L)

Dag 7

Tirsdag 14. november - Fridag på Påskeøya

I dag blir det tid på egenhånd på Rapa Nui, som øyen heter på det lokale språket. Det blir anledning til å slappe av ved bassenget eller rusle rundt i Hanga Roa. Man kan også besøke øyas museum eller ta en ny tur til Anakena-stranden eller en annen av øyas severdigheter. Det er også mulighet for fotturer for den som måtte ønske det. Reiseleder er behjelpelig med å legge til rette for individuelle ønsker denne dagen. (F)

Dag 8

Onsdag 15. november - Påskeøya - Santiago

Formiddagen er fri til egne opplevelser. Vi flyr tilbake til fastlandet kl 15:00. På flyet serveres det et enkelt måltid. Vi lander kl 21:45 lokal tid og sjekker inn på hotellet i Santiago. (F)

 

Dag 9

Torsdag 16. november - Valparaiso og Viña del Mar

I dag går turen fra Santiago og 12 mil mot vest til Stillehavskysten og de sjarmerende byene Valparaiso og Viña del Mar. Vi starter dagen med Valparaiso, Chiles største havneby. Her blir det byrundtur. Byen står på Unescos verdensarvliste, og er både spennende og sjarmerende. Den hører til blant verdens mest kuperte byer, og har mange «klatrende» trikker à la Fløibanen. Det er en fascinerende fasett av trapper, bratte gater og fargerike hus som klamrer seg til de bratte åskantene. Vi vandrer i pittoreske omgivelser øverst i byen og tar en av trikkene ned til torget og havnen. Neste stopp blir for lunsj i den nærliggende og sjarmerende byen Viña del Mar, også kalt Hagebyen. Dette er Chiles mest populære badested. I kveldingen er vi tilbake på vårt hotell i Santiago. (F/L) 

 

Dag 10

Fredag 17. november - Santiago og vingårdsbesøk

Chile er kjent for sine mange vingårder og godt klima for vinproduksjon. Og det er mye god vin å drikke i landet. Langs Maipo-elven i dalføret med samme navn ligger kilometervis med frodige vinmarker. Vi skal besøke vingården Santa Rita som ligger i Alto Jahuel, ble grunnlagt i 1880 og som gjennom årene har vunnet en mengde prestisjetunge priser. Her blir det omvisning, vinsmaking og lunsj. Om ettermiddagen og kvelden har vi ikke felles program, men de som har lyst blir med reiseleder på en av byens bedre restauranter for å nyte nok et deilig chilensk måltid! (F/L)

Dag 11

Lørdag 18. november - Avreise til Europa

Etter frokost går turen til flyplassen hvor vi letter med KLM kl 12:45 med kurs for Amsterdam. (F)

Dag 12

Søndag 19. november - Amsterdam - Norge

Ankomst Amsterdam kl 09:55 og videre forbindelse til Oslo kl 14:35 med ankomst Gardermoen kl 16:25. Og vi kan se tilbake på store opplevelser i Chile og fundere over hemmelighetene som fortsatt skjuler seg på Rapa Nui, – Påskeøya!

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER:

 • Fly med Air France Oslo/Santiago retur med KLM
 • Fly t/r Santiago/Påskeøya med LATAM.
 • 9 netter i dobbeltrom på hoteller i god turistklasse med frokost
 • 7 lunsjer/middager
 • Utflukter og inngangsbilletter som beskrevet i programmet
 • Transport i Chile
 • Nasjonalparkavgift til Påskeøya
 • Engelsktalende guide på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Escape Travel på rundturen

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Drikkevarer
 • Tips til lokale guider, beregnet til EUR 75,- pr. person
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Visum
Norske statsborgere behøver ikke visum til Chile. NB: Husk passet  skal være gyldig minimum 6 måneder etter hjemreisen! Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare denne atskilt fra passet.

Helse og vaksine
Ingen vaksiner er påkrevd for innreise til Chile. Men det er likevel fornuftig å være hensiktsmessig vaksinert.  Ta kontakt med ditt lokale helsekontor i god tid for spørsmål vedrørende vaksine. Ta med et lite reiseapotek i tillegg til evt. faste medisiner. Vi anbefaler tabletter mot reisesyke og hodepine, yoghurttabletter (regulerer fordøyelsen), kulltabletter og Imodium (mot diaré), solkrem med høy faktor og leppepomade. Ta gjerne med en vekkerklokke. Håndhygiene er viktig. Vi anbefaler å ta med desinfeksjonsspray eller gel som fås på apotek.

Valuta
Det kan være greit å ta med litt US-dollar eller Euro i kontanter. Pass på å få fine sedler i banken. Det er vanskelig å få veksle sedler med små rifter eller «krøller». Men de fleste bankkort er gangbare og det er god tilgang på minibanker. Husk å oppheve evt. regionsperre på bankkortet ditt før avreise. Vær forsiktig med å veksle på gaten, det er relativt stor fare for å få falske sedler.

Shopping
Chile er ikke et land man reiser til for å shoppe, men det finnes rikt utvalg av klær og sko til hyggelige priser i Santiago. På Påskeøya er det først og fremst typiske suvenirartikler som selges, men mye av dette er av middelmådig kvalitet.

Klima og klær
November er forsommer på den sørlige halvkule. Vanligvis er det godt og varmt vær på fastlandet og man kan gå i lette bomullsklær. Det er ikke noen kleskode for restaurantbesøk og middager. Vanlig pent fritidstøy er OK. På Påskeøya er været mer varierende og avhengig av høy- og lavtrykk i havområdene omkring. Vi anbefaler derfor å ha med regntøy for sikkerhets skyld. Husk gode tursko med godt grep (gjerne joggesko). Mer info kommer med avreisedokument.

Mat
På inkluderte måltider kan du trygt spise det du får servert bortsett fra råkostsalater og majones/remulade. Unngå å kjøpe mat på «gaten». Ellers gjelder de samme forsiktighetsregler som i Syd-Europa: Drikk bare vann fra flaske, all frukt må vaskes og skrelles, og prøv å unngå mat som ikke er kokt eller stekt. Det er inkludert halvpensjon noen dager. Reiseleder vil være behjelpelig med å foreslå restauranter og tilby felles bespisning til måltider som ikke er inkludert.

Tipsing
Det er vanlig at hver deltager gir tips til lokale guider og sjåfører. Reiseleder hjelper til ved å samle inn og fordele tips underveis på turen slik at den enkelte ikke trenger å tenke mer på dette. Slik tips utgjør EUR 75,- pr. person. Fint om alle å ha dette beløpet klart i sedler av ulik størrelse ved reisens start. Evt. tips til værelsespiker og servitører på restauranter er ikke inkludert i dette beløpet.

Her finner du våre reisebetingelser