Christian Radich på seiltokt i Karibien!

/ Fra St Maarten langs de karibiske øyer til idylliske Grenada og Colombia!

Ship O’hoi! Nå kan du bli med som medseiler på selveste Christian Radich! Å være medseiler om bord på Radich’en er en positiv utfordring for kropp og sjel, en enestående anledning til å oppleve verdens kanskje flotteste seilskute. Du går dine vakter om bord, og det å være på vakt når stjernene står høyt på himmelen over deg, er uforglemmelig. Det er når ingenting bryter horisonten at du forstår at jorda er rund… Det føles som å være under en osteklokke av stjerner! På dine frivakter kan du nyte din ferie og følelsen av frihet i det å være under seil. Da kan du vel fortjent slappe av med en god bok, fotografere, lære deg mer om skuta og livet til havs og ikke minst; nyte soloppganger og solnedganger – vakrere blir det nemlig ikke! Du bor om bord i Christian Radich når vi ligger tre døgn på en av de vakreste øynene i Karibia, nemlig Grenada. Vel ankommet og i land i Colombia nyter du vel fortjent et par dager i Cartagena, en sann fargeklatt av en by! Dette er et jubileumstokt, Christian Radich fyller nemlig 80 år i år!

Blogginnlegg: Another beautiful morning!

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 34 470,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 02.12.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 21 dager
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 1500,–

Avreiser

 • Avreisedato 02.12.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 21 dager
 • Priser fra 34 470,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

2. desember, Norge - St. Maarten, introduksjon og riggtrening

Vi flyr med Air France fra Oslo Lufthavn kl 06:10 med mellomlanding i Paris, ankomst St. Maarten samme dag kl 14:50. Her blir gruppen møtt på flyplassen og transportert til havnen hvor Christian Radich ligger til kai. Nå blir det hyggelig å møte besetningen på Christian Radich, våre medseilere og få introduksjon om seiltoktet samt litt riggtrening. Det er imponerende å tenke på at skuta har 9000 meter tau, hele 27 seil og at stormasten er over 37 meter! (Flymat/M)

 

St Maarten
Dag 2-7

3-8. desember, Seiltokt St Maarten - Grenada

Christian Radich letter anker 10:00 og det kribler nok litt i kroppen når toktet er i gang! Fra St Maarten seiler vi sydover langs de karibiske øyene. Her er det vanligvis stabil vind, og det skal vi utnytte de første dagene inntil vi når Grenadinene. Dette øyriket er regnet som et av de vakreste  i Karibia. Vi utnytter at innreisetillatelsen på den første øya gjelder for hele området, og slik får vi mest mulig tid til oss selv på flere deilige ankringsplasser. Disse ligger på øyenes vestside, i ly av vinden, og her blir det mye solkrem og bleking av badetøyet i den intense solen! (F/L/M)

Livet om bord. På seilasene vil du erfare at det tar kort tid før verden rundt oss føles litt fjern, vi etablerer nemlig raskt vårt eget lille samfunn om bord der samvær og hygge betyr mer enn noe annet. På havet knyttes vennskapsbånd på tvers av alder og nasjonalitet. Skuta kan ha 65 til 80 medseilere, og det har vært opptil 13 nasjonaliteter om bord på en etappe! Sjøvaktene er på to ganger fire timer i døgnet, dag som natt. Som medseiler holder du enten utkikk, går sikkerhetsrunder, setter seil og står til rors, alltid under kyndig veiledning og instruksjon. Seilmanøvrene krever innsats, men så gøy å delta på! Klatring i riggen er frivillig, men for mange et stort høydepunkt. Det trengs også folk på dekk til å dra i tau. På stille vakter brukes ofte tiden til å lære om knuter, seil og sjømannskap. Du sover i hengekøye eller fast køye i to komfortable, luftkondisjonerte banjere (sovesaler). Fordelingen av disse bestemmes av besetningen om bord. Det finnes ingen dobbelt- eller enkeltrom. Skuta har gode dusjrom/bad. Du nyter tre gode måltider daglig når du er om bord. Det er en liten suvenirbutikk som selger toalettartikler og snacks. Her kan du betale med kort.

 

Dag 7-10

8-11. desember, Grenada

Vi ankommer Grenada – en av de vakreste karibiske øyene hvor du skal nyte de tre neste dagene! Du bor om bord på Christian Radich med frokost inkludert. Nå kan du benytte dagene til å bli kjent med karibiske rytmer, maten, den vennlige lokalbefolkningen, bade i det azurblå havet, snorkle og ta utflukter på denne vakre øya! Grenada er blant annet kjent for muskatnøtten, og denne kan du lære alt om, om du velger en av utfluktene som tilbys på øya. (F)

Herlig å snorkle på Grenada
Dag 10-18

11-19. desember, Tokt Grenada-Cartagena

Vi letter anker igjen! Fra Grenada seiler vi mot det spennende landet Colombia og byen Cartagena. På kartet kan dette havområdet synes lite, men de åpne havstrekninger dominerer også her. Og Christian Radich har vært her før; filmen Windjammer (1957) ble spilt inn bl.a. på Curacao, del av ABC-øyene, som vi passerer underveis. Været er stabilt i disse områdene i desember, strømmen er med oss, vindretningen er mesteparten av tiden fra øst og dermed kan vi seile store deler av etappen. Og temperaturen, ja den kan vi ikke klage på…  25-30 grader i luften, og omtrent det samme i vannet! (F/L/M).

Når vi legger til kai i Cartagena er det tid å ta farvel med besetning og medseilere. Litt vedmodig det der, så sammensveiset som man blir etter å ha vært om bord og delt vakter og måltider i mange dager…  Vi mønstrer av etter frokost, og gruppen blir møtt på kaia og transportert til vårt hyggelige hotell i typisk kolonistil. Her skal vi bo de neste to nettene. Litt deilig å sette foten på landjorda igjen, også – og nå kan du tilbringe resten dagen i Cartagena etter eget forgodtbefinnende! Ta for deg av byens spennende historie og kultur; innenfor gamlebyens murer kan du nyte synet av hus i knallfarger, fantastisk arkitektur, blomsterfylte balkonger, sjarmerende små butikker med et fristende vareutvalg eller rett og slett sett deg ned med en god kopp colombiansk kaffe og møt med den vennlige lokalbefolkningen. Salsakurs og matkurs? Vi bare nevner det… Uansett hva du finner på, på kvelden møtes vi til felles middag på lokal restaurant. (F/M)

 

Katedralen i Cartagena
Dag 19

20. desember, Cartagena - guidet byrundtur

Frokost på hotellet. På formiddagen er vi klare for en spennende matsafari i Cartagena! Helt klart den helt rette måten å oppleve Cartagena på er ved å smake deg gjennom noen av alle godsakene som tilbys på matsiden, noe som i tillegg gir deg innsikt i dagliglivet og den lokale kulturen! Kall det også en snarvei til den lokale opplevelsen, da denne runden til fots i gamlebyen også dekker temaer som musikk, historie, arkitektur, kunst og kultur – og dagliglivet. Noe av det vi ser på, får vi  prøvesmake, andre ting blir vi forklart slik at vi kan prøve det ved en annen anledning. På runden vil vi også se eksempler på den fargerike gatekunsten og gi deg et godt inntrykk av Cartagenas gamleby og tilbud. Ettermiddagen er til fri disposisjon og kanskje noen karibiske juleinnkjøp før vi møtes til en hyggelig avslutningsmiddag? Vi har jo mye å mimre over; seilturen, seilminner og vennskapsbånd som er knyttet. Og hvem vet, kanskje mønstrer du på en ny seilas med Christian Radich ved en anledning? (F/M)

”Å seile med Christian Radich er en uforglemmelig opplevelse som gjør at man vil være med på seilas gang på gang. Og ikke nok med det, det er en vinn-vinn situasjon: Du får din livs ferie samtidig som du bidrar til å holde vår kulturarv i live”. Dette uttaler en tidligere medseiler.

Blid fruktselger i Cartagena
Dag 20

21. desember, Vi reiser fra Cartagena

Vi blir hentet i buss på hotellet og kjører til flyplassen for retur til Norge via Amsterdam 18:40. (F/Flymat)

Noe mer karibisk enn dette?
Dag 21

22. desember, Vi ankommer Norge

Vi ankommer en julepyntet Oslo Lufthavn 16:15, og nå er vi vel klare for litt norsk julefeiring? GOD JUL!

Reisebetingelser

PRIS  gjelder pr person i banjer (sovesal) i hengekøye eller fast køye om bord. Det finnes ingen andre alternativ enn banjer om bord. Delt dobbeltrom i Cartagena.

ALT DETTE ER INKLUDERT:

 • Flybilletter Oslo Lufthavn -St  Marteen / Cartagena-Oslo Lufthavn, økonomiklasse
 • Flyskatter og avgifter (pr 13/7-2017)
 • 17 netter om bord på Christian Radich (2-19. desember)
 • 2 netter på hotell i Cartagena, Colombia
 • Alle måltider inkludert på Christian Radich under seiling – på Grenada kun frokost om bord
 • Frokost og 2 middager i Cartagena
 • Guidet «matsafari» i Cartagena (engelsk)
 • All lokal transport på St Maarten og Cartagena ifølge program
 • Lokale skatter pr dato

Om du flyr fra andre flyplasser enn Oslo Lufthavn, kontakt oss for tilbud om tilslutningsbilletter!

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider utover det som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Tips
 • Tillegg enkeltrom 2 netter på hotell i Cartagena: Kr 1050.

Det følger ingen reiseleder med på reisen fra Norge da det er norsk besetning om bord på Christian Radich, og du er om bord som deres medseiler. I St Maarten blir gruppen møtt på flyplassen for transport til båten, og i Colombia blir gruppen møtt på kaia for transport til hotellet.

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik: F= frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING Ved bestilling må navnet oppgis slik det fremkommer i passet. Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER  Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra og med 65 dager til 36 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra og med 36 dager før avreisedato eller ved manglende fremmøte på avreisedagen: Ingen refusjon.

SJØVAKTENE. Her er eksempler på oppgaver du kan få om bord som medseiler:

Utkikk: Da er man plassert helt forut, og melder alt som observeres i sjøen: Båter, fiskeredskap, vrakrester eller annet flytende gods. Skipsklokken brukes til å gi signaler akterover.

Rormann: Da står man til rors og styrer skipet under den faste besetningens veiledning. Dette er for mange et stort høydepunkt.

Brann- og sikkerhetsvakt: Sikkerhetsvakten patruljerer hver halvtime etter oppsatt sikkerhetsrunde, og varsler om varme, brann, lekkasjer og påser at dører er forsvarlig lukket.

Byssevakt: En eller to medseilere fra hver vakt kan på enkelte tokt bli stasjonert i byssa eller i pantry for en dag for å hjelpe kokken med måltidene.

Andre oppgaver: Når medseileren ikke er tildelt en spesiell vakttjeneste, må man delta i  seilmanøver, alminnelig vedlikeholdsarbeid eller hjelpe til med noe vasking eller pussing.

FØR AVREISE. Nærmere informasjon om bagasje og nødvendig utstyr blir tilsendt sammen med deltakerhåndbok etter påmelding. Håndboka Christian Radich forteller om livet om bord. Vi anbefaler at du leser denne som en forberedelse til turen, men det forventes selvfølgelig ikke at du skal kunne alle detaljer.

Skutas posisjon i havn bestemmes av det lokale havnekontor. Tidspunktene er omtrentlige og kan være gjenstand for justeringer.

Aldersgrensen om bord er 18 år (på avgangsdato). Er foresatte med, er grensen 15 år. Mange godt voksne er med. Alle må fylle ut et skjema om helsemessige forhold samt en helseerklæring til Radich. Likeledes må du, om du over 70 år, fremlegge attest fra lege for forhåndsgodkjenning.

Christian Radich er ikke egnet for handikappede, epileptikere kan normalt ikke delta på tokt, allergi og matintoleranse er vanligvis ikke noe problem.

FORSIKRINGER.  På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring og at forsikringen gjelder i de områder reisen går. Merk at det også kan gjelde egne regler ved forsikringen etter fylte 70 år. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS OG VISUM. Norske statsborgere trenger ikke visum på denne reisen. Pass må medbringes på reisen, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. ESCAPE er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.  ESCAPE trenger også din passkopi tilsendt etter bestilling som skal videreformidles til Radich. Det er andre regler til sjøs for dette, og vi krysser utenfor den norske sonen. 

VAKSINER. Vi anbefaler at du tar kontakt med din fastlege eller et vaksinekontor for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

FORBEHOLD Prisen er basert på min 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.