Cinque Terre

Cinque Terre – turgåernes paradis

/ Fem små italienske fiskelandsbyer – som perler på en snor

 • Kystens perle med vakker havutsikt
 • En vandring gjennom historien
 • Unikt landskap

Cinque Terre betyr fem land – i middelaldersk betydning fem landsbyer. Disse fem små byene ligger på rekke og rad langs Liquria-kysten i Nord-Italia. Fem idylliske landsbyer, der tiden nesten har stått stille siden middelalderen. Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Maranola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Høyt ranket på UNESCOS verdensarvliste ligger byene spredt utover fjellsidene som små fargeklatter med sitt unike kulturlandskap. Isolert fra biltrafikk og forbundet med et nett av smale stier. Vi vandrer på klippene over et asurblått Middel hav, mellom vinranker og olivenlunder fra den ene pittoreske byen til den andre. 

Vanskelighetsgrad 3 støvler

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.05.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 08.05.2018
 • Avreisested Stavanger
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 16 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Stavanger - Oslo - La Spezia

Avreise fra Sola via Oslo Lufthavn Gardermoen til Pisa. Ved ankomst venter vår buss og kjører til vårt hotel sentralt beliggende i La Spezia. Kort avstand til gågaten. Under oppholdet spiser vi middag på lokale restauranter i sentrum. (-/-/M)

La Spezia
Dag 2

Fottur Levanto – Monterosso

I dag skal vi vandre på de gamle stiene til Monterosso, en strekning som byr på fantastisk natur og flott utsikt. Vi tar toget til Levanto og starter fotturen til Monterosso. Turen begynner med stigning og noe ujevnt terreng i skog, før landskapet åpner seg og vi følger den vakre kysten. På veien passerer vi «Promontory of Mesco», ruinene etter San Antonio Semaforos-kapellet. Stopper og spiser vår medbrakte lunsjpakke underveis. Vi ankommer Monterosso og får litt tid på egen hånd før vi tar toget tilbake. (F/lunsjpakke/M)

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 7 km
Høydeforskjell:+/- 500 m
Tidsbruk: ca 4 timer

Monterosso
Dag 3

Fottur Monterosso – Vernazza – Corniglia

Vi starter dagens vandring i den østre delen av Monterosso. Turen starter med oppstigning i trapper før vi kommer på stien og går gjennom et herlig landskap, forbi vinranker og sitrontre. Etter ca 1,5 times vandring får vi se den fantastiske utsikten over den fargerike og flotte byen Vernazza, den eneste naturlige havnen på Cinque Terre. Etter å ha kommet ned og sett oss litt om i byen går vi videre til Corniglia. Stien mellom Vernazza og Cornigila er en av de vakreste strekningene langs Cinque  Terre. Denne delen av stien er rimelig bratt med mange trappetrinn. Vi vandrer gjennom vakre olivenlunder og ser boliger som klamrer seg til klippene rett over havet. Ved ankomst Cornigila slapper vi av litt før vi tar toget tilbake. (F/lunsjpakke/M)    

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 7,5 km
Høydeforskjell: ca 250 m
Tidsbruk: ca 4 timer

Cinque terre Vernazza
Dag 4

Fottur Corniglia – Volastra – Manarola

Vi møter vår guide som blir med på dagens vandring. Vi tar toget til Corniglia hvor vi går trappene opp til byen som ligger 100 meter over havet. Vi ser oss litt rundt før vi starter dagens fottur. Turen starter med stigning på god tursti, før den flater ut. Noen luftige partier forbi vinrankene før vi kommer til kirken ved Volastra, hvor vi spiser vår medbrakte lunsjpakke. Etter lunsjen går vi ned mot byen Manarola og får litt tid på egenhånd før vi tar toget tilbake til hotellet. (F/lunsjpakke/M)    

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 4 km
Høydeforskjell:+/- 350 m
Tidsbruk: ca 3,5 time

Manarola
Dag 5

Dagen på egenhånd

Dagen på egenhånd. Mulighet til å besøke byene igjen for seg selv, ta en ekstra fottur eller en dag til Pisa. Middag på egenhånd (F/-/-)

Piazza del Duomo, Pisa
Dag 6

Fottur på øya Palmeria, båttur fra Protovenere til Monteresso

Vi tar båt til Palmaria, den største øya i Liguria. Her finner vi sjeldne orkideer og noen majestetiske grotter. Fra det spektakulære utsiktspunktet på øya kan vi beundre de vakre omgivelsene. Vi spiser vår medbrakte lunsjpakke på øya, før vi om ettermiddagen tar båten til Portovenere, en fargerik, liten havneby, et viktig kultursenter. Om tiden tillater det før vi en liten rusletur før vi skal ta båt fra Portovenere til Monteresso. Vi ta tog tilbake til La Spezia. (F/lunsjpakke/M)

Distanse: 8 km
Høydeforskjell: 200 m
Tidsbruk: 3 timer

Idylliske Portovenere
Dag 7

Dagen på egenhånd

Dagen på egenhånd. Middag på egenhånd (F/-/-)

Dag 8

La Spezia - Pisa - Oslo - Stavanger

Frokost. Hele dagen til egen disposisjon før vi reiser til flyplassen. Avreise med Norwegian til Oslo og til Stavanger med ankomst rundt midnatt.

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 3
Fotturen er variert og starter med opp og nedstigninger på stier og i trapper til byene. Noen steder er det litt luftige partier men det varer ikke så lenge. Turen anbefales for vandrere med gode knær. Du må være vant til å ferdes i ulendt terreng.

Prisen inkluderer:

 • Fly Stavanger – Oslo – Pisa, tur/retur inkl. flyskatter
 • Busstransport Pisa – La Spezia tur/retur
 • 7 overnattinger i dobbeltrom Hotel CDH My One Hotel**** La Spezia
 • 7 frokoster
 • 7 middager på lokal restaurant
 • 4 lunsjpakker
 • Engelsktalende lokalguide vandredagene
 • Togbilletter vandredagene
 • Cinque Terre-kort
 • City Tax La Spezia
 • Reiseleder fra Escape Travel

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud.

Tillegg:

 • Enkeltrom kr. 1490
 • Drikkevarer
 • Lunsjer som ikke er beskrevet
 • Reiseforsikring
 • Tips til guide og sjåfør

Inkluderte måltider er i dette programmet forkortet slik:
F= frokost, L= lunjspakker, M= middag.

Forbehold om endring i programmet, flyskatter og valutakurs.

KRAV TIL DELTAKERNE
Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORBEHOLD
Prisen er basert på minimum 18 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

TURFAKTA

Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Hotell opplysninger:

Hotel CDH My One Hotel**** La Spezia
CDH My One Hotel La Spezia ligger i shoppingstrøket, 10 minutters gange fra La Spezia sentralbanestasjon (med forbindelser til Cinque Terre).

Les mer om hotellet her 

Turleder/gruppestørrelse. Lokalguiden er engelsktalende. Norsk turleder følger med gruppen. Gruppestørrelse minimum 18, maksimum 25 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen er på hotellet under oppholdet da vi har dagsutflukter. Ta med dagstursekk til turene.

Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Valuta. Lokalvaluta er euro. De fleste kort kan brukes i de fleste automater, butikker og restauranter.

Kart pakkeliste. Ønsker en kart over området anbefaler vi å sjekke på Nomaden