Cruise Cuba og Jamaica

Benytt sjansen til å oppleve Cuba før endringene blir for store og det Cuba vi har hørt om ikke finnes lenger…

Bli med på et spennende cruise på Cuba, hvor tiden har stått stille i mange tiår. Opplev den særpregede 50-tallsstemningen før modernismen gjør sitt inntog for fullt. Her mangler det meste av våre moderne kapitalvarer, men innbyggerne har til gjengjeld en beundringsverdig livsglede, tette familierelasjoner og smittende musikkutfoldelse. Cuba har overlevd mer enn 40 år med amerikanske sanksjoner, og er et av verdens få kommunistiske land. De senere årene har det blitt innført både økonomiske og politiske reformer, og landet er i stor endring om dagen. 

Det som kanskje best kjennetegner cubanerne, er livsgleden. Her er det spontane dansetrinn, salsatoner, rasjoneringskort, falmet maling og sprudlende latinohumør i skjønn forening. I eimen av sigarrøyk cruiser legendariske biler fra 50-tallet langs strandpromenaden i Havanna. Cuba er nostalgiens hovedstad, og er smekkfull av ting vi nesten har glemt. Neste gang du kommer tilbake til Karibias største øy er nok mye forandret. Annerledesøya bør derfor oppleves nå!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 34 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 12.01.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 12 dager
 • En tur i samarbeid med vi over 60

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 12.01.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 12 dager
 • Priser fra 34 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fredag 12. januar: Oslo - Havanna

Morgenavgang fra Oslo Lufthavn, Gardermoen. Flybytte i Amsterdam og ankomst Havanna på ettermiddagen. Transport til hotellet. Havanna – kombinasjonsbyen, lever i en skjønn blanding av kolonihistorie, kapitalisme og tropisk kommunisme. Gammelmodig, kreativ og veldig levende – noe helt for seg selv!

Dag 2

Lørdag 13. januar: Havanna

I dag kan du bli med på utflukt til den vakre Viñales dalen (ikke inkludert) eller rusle rundt i Havannas gater og oppleve folkelivet. Spis lunsj på en paladar (privat restaurant), gå en tur langs Malecon, Havannas kjente havnepromenade eller slapp av etter reisen i hotellets vakre have. Hvis du ønsker kan du spise middag i hotellets restaurant og nyte en konsert med tradisjonell cubansk musikk i Salon 1930 eller i hotellets have.

Dag 3

Søndag 14. januar: Havanna

Etter frokost kommer det som muligens blir dagens høydepunkt – biltur i gamle, klassiske biler gjennom Malecon, Miramar og Plaxa de Revolucion. Mer nostalgisk blir det ikke og ganske sikkert et minne for livet. Vi avslutter med lunsj på en paladar. Resten av dagen er på egen hånd. Bruk den til å bli bedre kjent med byen det ikke finnes maken av noe annet sted i verden.

Dag 4

Mandag 15. januar: Havanna

Vi setter kurs mot havnen tidlig ettermiddag hvor vi sjekker inn på skipet som skal være vårt hjem den neste uken. Vel innlosjert i lugaren din kan du nyte utsikten over gamlebyen i Havanna fra dekk eller ta en tur i land igjen. Kanskje benytter du sjansen til å bli med skipets utflukt til Havannas kjente nattklubb Tropicana Cabaret, hvor over 200 dansere og et stort orkester står på scenen?

Dag 5

Tirsdag 16. januar: Havanna

Før vi vinker farvel til Havanna for denne gang skal vi på byrundtur. Vi skal rusle rundt i gamlebyen og svinge innom Hemingways vannhull hvor han nøt sine mojitoer. Vi besøker også det historiske fortet El Morro på den andre siden av havnen samt Havannas mest kjente severdigheter. Når du går om bord i skipet om kvelden har du ganske sikkert fått med deg opplevelser du vil bære med deg – lenge.

Dag 6

Onsdag 17. januar: I sjøen

I dag kan du slappe av og nyte utsikten fra dekk. Les en bok og slapp av ute eller inne med utsikt og frisk sjøluft. Ta livet med ro.

Dag 7

Torsdag 18. januar: Cienfuegos

Byene Cienfuegos og Trinidad er utvilsomt de vakreste på Cuba. Avstanden mellom de to er cirka 80 kilometer, og begge er unike. Skipet ankrer opp utenfor Cienfuegos, «de hundre flammer», som den også kalles – eller «Sydens perle». Praktfulle bygninger i spansk kolonistil ligger vendt ut mot havet. Store deler av byen står på UNESCOs verdensarvliste, som det beste eksemplet på tidlig spansk arkitektur. Fra Cienfuegos kan du bli med på en heldagsutflukt til sjarmerende Trinidad. Etter cubansk standard er byen nymalt. Maurisk-inspirerte hus i dropsfarger, med kulørte gitre for vinduene. Brolagte gater og skyggefulle torg gjør sitt til at byen føles som et levende museum over sukker og slavetidens glansdager. Religionen santeria er en blanding av Afrikas jordguder, voodoo og katolisismen. Den praktiseres på Cuba, og i Casa Templo de Santeria kan du få et innblikk i svart magi.

Dag 8

Fredag 19. januar: Montego Bay, Jamaica

Montego Bay er Jamaicas nest største by, og sies å være oppkalt etter noe så lite romantisk som det spanske ordet for flesk, «manteca». Turisme er øyas viktigste inntektskilde.  Strender, regnskog og runde fjell dominerer i en herlig symbiose med Bob Marleys hese røst.

Jamaicas viktigste leveregel «Don’t worry, be happy» kan nesten føles i den ubekymrede, nynnende og langsomme mañana-atmosfæren. Reggaemusikk og religionen rastafarianismen ble født på øya, som fram til uavhengigheten i 1962, var styrt av en liten, hvit minoritet.

Dag 9

Lørdag 20. januar: Santiago de Cuba

Cubas nest største by er unektelig sjarmerende med sine pastellfargede kolonihus i tre, hvor malingen flasser av både hist og her. Gamle menn smatter på sine sigarer mens de vugger taktfast i gyngestolen på terrassen. Idyllen kalles paradoksalt nok «revolusjonsbyen». Det var her Castro angrep det forhatte Baptistregimet i 1953. Han mislyktes første gang, men kulehullene i veggene på garnisonen er et av revolusjonens mange vitnesbyrd. Byen ble grunnlagt i 1514 og var hovedstad fram til 1552. Byen var også sentrum for slavehandel i Karibia fram til 1800-tallet, og er øyas afro-cubanske senter. Musikk er cubanernes sjel, og det går gjetord om salsarytmene på Casa de Las Tradiciones. Scenen er åpen for de som vil improvisere og er verdt et besøk. Byen ligger vakkert til mellom fjell og hav, og er inngangsporten til nasjonalparken Sierra Maestra.

Dag 10

Søndag 21. januar: I sjøen

Om morgenen ankommer vi utgangspunktet Havanna.

Dag 11

Tirsdag 23. januar: Amsterdam – Oslo

Mellomlanding og flybytte i Amsterdam. Ankomst Oslo om ettermiddagen.

Utflukter

I hver havn tilbyr rederiet utflukter som vi tror vil gi deg opplevelser for livet. Lokale guider og eksperter på sitt felt vil vise deg landet sitt. De hjelper deg å finne «ditt Cuba», og du kan velge blant utflukter som er lærerike, kulturelle, historiske og for de eventyrlystne finnes det også et tilbud. Eksempler på utflukter: Byvandringer, flere steder på UNESCOs verdensarvliste, nasjonalparker, fugletitting, dykking og snorkling, fisking, vandretur i regnskog, kulturelle- og historiske turer, sigar- og romfabrikker, sukker- og kaffeplantasjer – musikk, dans og nattliv, katedraler og slott, båt- og katamaranturer, jungel- og mangroveturer.

Det er inkludert en utflukt i Havanna og en utflukt i Santiago. Øvrige utflukter kan kjøpes om bord.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo-Havanna t/r 
 • Tre netter på Hotel Nacional i Havanna
 • Byrundtur i Havanna
 • Utflukt i Santiago de Cuba
 • Biltur i de berømte, amerikanske bilene i Havanna
 • Syv netters cruise i valgt lugar
 • Helpensjon om bord
 • Drikkevarer om bord
 • Underholdning om bord
 • Serviceavgift/tips til betjeningen om bord
 • Transport ihht program
 • Flyskatter og havneavgifter (pr juni 2017)
 • Visum til Cuba
 • Norsk reiseleder med fra Escape Travel (ved minimum 25 deltagere)

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utflukt til Viñales (kr 990,-/minimum 11 deltagere)
 • Øvrige utflukter
 • Øvrige drikkevarer
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Utflukt til Viñales:
Det er 220 km fra Havanna til Viñales, så vi har avgang tidlig om morgenen. Det vil bli en  stopp på Parador Las Barrigonas før vi fortsetter til Viñales. Vi vil også få mulighet til å nyte utsikten ved Los Jazmines Hotel for å se de flotte kontrastene mellom dalen og de bratte, runde fjellene. Det vil bli en kort rusletur i Viñales by samt besøk på en tobakksplantasje. Lunsj er naturligvis inkludert, og vi besøker kjente Painting Wall før retur til Havanna.

OM HOTELLET
HOTEL NACIONAL 4*- HAVANNA
Hotel Nacional er lokalt klassifisert som et femstjerners hotell, men iht europeisk standard holder det nok med fire stjerner. Derimot er det ingen som kan ta fra dette hotellet fem glitrende stjerner for beliggenhet og ikke minst: historie. Hotellet åpnet på 1930-tallet og var et yndet feriested for mafiahoder og Hollywoodstjerner. Etter revolusjonen ble hotellet en skole for bondekvinner som skulle lære å skrive. I mellomtiden hadde hotellet sett celebre gjester som Winston Churchill, Jean-Paul Sartre, Ernest Hemingway, Rita Hayworth og Fred Astaire… og nå kommer vi!

OM SKIPET
Rederi
: Celestyal Cruises
Passasjerer: 1200
Lengde: 162 m
Antall dekk: 9
Celestyal Crystal er et skip i mellomklasse med en yacht-lignende design. Alle måltider er inkludert om bord. Aktivitetsprogrammet er variert både på dag og kveldstid – med underholdning, kulinariske fristelser, temakvelder og casino. Det finnes tre restauranter og fire barer om bord. Skipet har et lite svømmebasseng og spa-avdeling.

REISEFORSIKRING
Alle reisende til Cuba må ha gyldig reiseforsikring som dekker alle eventuelle medisinske utgifter for hele perioden du skal oppholde deg på Cuba. Vi anbefaler at du tegner full reiseforsikring med ubegrenset sykeforsikring da sykehusutgiftene for utlendinger er høye. Husk å ta med forsikringsbeviset på reisen da dette må fremvises ved ankomst Cuba.

FORBEHOLD
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten på grunn av vann- og værforhold samt andre elementer utenfor deres kontroll.

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum for innreise til Cuba. Escape Travel er behjelpelig med å ordne visum for deg (visumet får du tilsendt sammen med reisedokumentene dine cirka to uker før avreise). Kontroller at passet ditt er gyldig i minst seks måneder etter hjemreise samt at det finnes minst en blank side i passet. Norske statsborgere trenger ikke visum for innreise til Jamaica. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.