Palma

Cruise i Middelhavet

/ Bli med MS Costa Diadema på cruise til tre spennende Middelhavsland! 

Cruiset starter i Civitavecchia, havnebyen til Roma. Besøk hjembyen til Columbus, nyt en bouillabaisse på fortausrestaurant i Marseille og besøk La Sagrada Familia i Barcelona. Vi ligger til kai i Palma hele kvelden, så etter en dag med mange opplevelser kan du nyte kvelden på en fortausrestaurant i gamlebyen. I tillegg til alt dette kan du nyte cruiselivets mange gleder om bord.

Skipet arrangerer en rekke varierte utflukter i hver havn om du ikke bare vil rusle rundt i eget tempo. Disse utfluktene organiseres og betales om bord.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 12 950,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 15.09.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 15.09.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 12 950,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Roma, ombordstigning

Vi flyr til Roma om morgenen. Etter ankomst får vi transfer til havnebyen Civitavecchia og Costa Diadema som blir vårt komfortable hjem den neste uka. Vi sjekker inn, får lugarene og finner oss til rette. Skipet seiler kl. 19:00 og cruiset begynner!

Dag 2

Savona, Italia

Savona er en by i Liguria i Italia og en av de større byene på den italienske rivieraen. Byen har en lang historie og mye flott arkitektur, og er hjembyen til den kjente oppdageren Christoffer Columbus. Fortet Priamar huser byens arkeologiske museum og har en lang og spennende historie, så et besøk her er absolutt å anbefale. Det er mulig å bli med på utflukt til blant annet Monaco og Genova herfra.

Monaco
Dag 3

Marseilles, Frankrike

Frankrikes nest største by syder av liv, og selve hjertet og sjelen er havnen. Men byen har også et historisk og meget sjarmerende kvarter –  Le Panier. Med omgivelser som alltid har inspirert kunstnere og kreative sjeler, lar dagens atmosfære tankene vandre tilbake i tid.

Et virvar av smale, brosteinsbelagte gater kantet med pastellfargede hus med små terrasser der klesvasken henger til tørk. Det var her markedsplassen, agoraen, var den gangen området var under gresk herredømme og byen het Massilia. Omtrent en kilometer fra den gamle havnen ligger basilikaen Notre Dame de la Garde. Beliggende på en høyde, rager den 162 meter i bybildet. Utsmykket med farget marmor og storslagen som seg hør og bør på disse kanter, ble den bygget på midten av 1800-tallet. Musee des Beaux Arts ligger langs den søylebelagte Palais de Longchamp. Det er Marseilles eldste museum og et imponerende skue. Palasset rommer malerier og skulpturer fra 1600-tallet til moderne tid og ligger i grønne omgivelser med fontener og springvann. Skipet tilbyr også utflukter utenfor byen, til kunstneres Provence med Aix eller Avignon. Vel tilbake på skipet fortsetter vi fra Frankrike til Spania. Barcelona venter neste dag!

Dag 4

Barcelona, Spania

Skipet legger til om morgenen og har avgang igjen kl. 19:00.  Hovedstaden i Catalonia, med uavhengighetskamp, eget språk og fantastisk mat og drikke, er en by som står trygt på egne bein. Selvsikker og stolt, og med rette. Gaudis mesterby har mange høydepunkter, ett av dem er La Sagrada Familia. Hans egen altoppslukende katedral, er fremdeles under konstruksjon etter over 100 år. Gaudis palett og meget kreative ideer gjennomsyrer byen. Casa Batllo og Park Güell (utenfor sentrum) er umulig å ikke bli påvirket av. Det er så fargerikt, så annerledes og det er umulig å ikke la seg imponere. 

Men det er så mye, mye mer med Barcelona. Stemningen i de ulike nabolagene endrer karakter og innhold, men alle er de både levende og lokale til tross for at turistene har omfavnet byen for lenge siden. Katedralen i Barrio Gotic er et gotisk mesterverk og i de smale smugene rundt er det best å bare rusle rundt for å se hva som dukker opp. Det er alltid noe interessant eller en arkitektonisk detalj som får deg til å stoppe opp og beundre. Den moderne bydelen L`Eixamples brede avenyer med butikker så langt øyet kan se, er bare perfekt for shopping og for å se på livet. Superkoselige La Gracia og La Ribera er intime og plutselig kommer du til et lite, postkortvakkert torg der de byboerne samles. Gode sko må med ved byvandring! Vel tilbake på skipet fortsetter ferden mot Palma de Mallorca.

Dag 5

Palma de Mallorca, Spania

Palma blir ofte kalt for turistenes hovedstad eller lille Barcelona. Begge deler er sant, men først og fremst er Palma en koselig by med mye kultur, fine muligheter for shopping og uteliv, og ikke minst herlig temperatur. Palma er en sjarmerende kosmopolitisk by. Her finner du det autentisk spanske sammenblandet med moderne avenyer og turister fra hele verden.

Palma sentrum består av mange hyggelige butikker, brede gater og restaurerte bygninger. Palma minner på mange måter om Barcelona, men i mindre målestokk. Gamlebyen er monumental og samtidig intim. Litt slitne, trange smug, med en alltid overraskende velstelt plaza i enden, den storslagne gotiske katedralen, flotte tusenårige mauriske bad, vakre klostre og mye mer. VI ligger i Palma hele kvelden, så benytt sjansen til å få med deg stemningen i denne vakre byen på kveldstid.

Cathedral of Palma de Majorca
Dag 6

I sjøen

Benytt dagen til å utforske noen av skipets mange tilbud. Samsara Spa har 3500 kvadratmeter på to flater. Her er det treningsmuligheter, thalassoterapi, basseng, sauna, tyrkisk bad og fire stk. jacuzzi. Du kan bestille behandlinger for massasje og velvære. Les en bok og slapp av ute eller inne med utsikt og frisk sjøluft. Ta livet med ro.

Dag 7

Cagliari, Italia

Hovedstaden på Sardinia er en moderne storby og lokker med shopping, restauranter og kulturelle severdigheter som Santa Maria-katedralen og det romerske amfiteateret. Den travle havnen med paradegaten Via Roma setter farge på byen. Strendene i bukta fikk forfatteren D. H. Lawrence til å kalle Cagliari en ”ravfarget juvel”. Byens arkitektur er ikke helt italiensk, men kan gi assosiasjoner til Spania og Malta. Cagliaris bebyggelse er spredd over syv høydedrag, som alle har god utsikt over Golfo di Cagliari.

Dag 8

Civitavecchia, ilandstigning og hjemreise

Ankomst 09:00. Vi sjekker ut av skipet og får transfer til flyplassen. Vi flyr med KLM som har avgang om ettermiddagen.

Reisebetingelser

Inkludert:

 • Fly Oslo – Roma tur/retur
 • 7 netters cruise med MS Costa Diadema i valgt lugarkategori
 • Helpensjon og underholdning om bord
 • Serviceavgift/tips til betjeningen ombord
 • Transport t/r flyplass – skip 
 • Flyskatter og havneavgifter (per jan. 2017)
 • Norsk reiseleder med fra Escape Travel (ved minimum 25 deltagere)

Ikke inkludert:

 • Utflukter
 • Drikkevarer (drikkepakke kan bestilles, se informasjon under)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

All-Inclusive drikkepakke (Piu Gusto): kr 1850 pr. person
Drikkepakken gjelder ubegrenset konsum av kaffe/te, mineralvann, fatøl, husets vin og utvalgte drinker på alle skipets serveringssteder hele døgnet. Det som tas fra minibaren er ikke inkludert, heller ikke de dyreste merkene.

MS Costa Diadema
Tilhører det italienske rederiet Costa Cruises. Skipet har plass til 3800 passasjerer og er bygget i 2014.

Costa Diadema er Costas flaggskip og er det mest storslåtte skipet i Costas flåte. Stilen er italiensk og elegant, og skipet er fargerikt og utsmykket. Mye av kunsten er inspirert av de lekre palassene fra 1500 og 1600-tallet. Det er fire restauranter om bord og tolv barer, inkludert vinbar, cognac- og sigarbar. Komfort og avslapning ivaretas av Samsara Spa. Det går over to dekk og har behandlingsrom, tyrkisk bad, sauna, fire jacuzzier og fire basseng.

Om du vil være aktiv om bord, er det et stort treningsrom over tre dekk med havutsikt. Det finnes også flersportsbane på øvre dekk og utendørs løpebane. Det er heller ingen mangel på underholdningstilbud om bord med teater, casino, discotek, bibliotek og shoppingsenter.