Cruise i Østen med Celebrity Cruises

/ Singapore, Vietnam, Hongkong, Filippinene og Malaysia

Bli med på et uforglemmelig cruise i Østen og opplev hele fem land på samme tur! Vi starter vårt store asiatiske eventyr med to netter i smeltedigelen Singapore, før vi går om bord på MS Celebrity Constellation. Underveis nyter vi det behagelige cruiselivet om bord som krydres med travle storbyer, naturopplevelser i særklasse og innbydende strender som du alltid har drømt om. Celebrity Cruises er flere ganger kåret til et av verdens beste cruiserederier. Her er det klassisk eleganse og servicenivå i toppklasse. Fordi du fortjener det!

Last ned reiseprogram

Avreiser

 • Avreisedato 07.02.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 19 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Onsdag 7. februar - Avreise fra Oslo

Vi møtes på Gardermoen på formiddagen for avreise til Singapore. Flybytte underveis.

Dag 2

Torsdag 8. februar - Ankomst Singapore

Vi ankommer Singapore og sjekker inn på hotellet der vi skal bo i to netter før cruiset begynner.

Ettermiddagen er fri til avslapning eller egne aktiviteter. Vi møtes til velkomstmiddag på hotellets restaurant.

Er Singapore en by eller er det et land? Jo, både og! Selvstendigheten fra Malaysia har vart siden 1965, og snakk om variasjon i både kultur, mennesker, shopping og ikke minst, den fantastiske maten. Singapore har vært i vinden lenge og er alltid lengst fremme på det meste. Den med svart belte i shopping, vil finne sitt eldorado. Catwalk-mote, den nyeste elektronikken eller hva med kinesisk naturmedisin eller støvete, kinesiske antikviteter i små sjapper? Du får det her.

Skyhøye skyskrapere, moderne glass og stål blandes med det tradisjonelle. Med mange grønne lunger, er det heldigvis ingen problem å puste ut og slappe av heller. Den botaniske hagen er utsøkt og har en nydelig orkidepark med mer enn 60 000 eksemplarer av Østens praktblomster.

Plutselig blir du usikker på om du befinner deg i Kina eller India. Chinatown og Little India virker som en helt annen verden enn storbyen Singapore. Det lukter annerledes og føles annerledes. Men det er like rundt hjørnet. Det er disse kontrastene som gjør Singapore unik og så utrolig interessant å besøke. Det er umulig å ikke la seg imponere av denne lille kjempen.

Dag 3

Fredag 9. februar - Singapore

Etter frokost legger vi ut på en byrundtur for å se mer av byen. I byens nydelige botaniske hage kan du beundre orkidéhagen med mer enn 60.000 vakre orkidéer. Vi passerer det historiske parlamentet, Høyesterett, rådhuset og Nasjonal galleriet.

Fra Merliotparken er det  flott utsikt over Marina Bay. Turen går også innom fargerike ChinaTown og little India med sin fascinerende musikk og lukt av eksotisk mat og krydder. Vi spiser felles lunsj på en hyggelig restaurant hvor vi  avslutter turen. Ettermiddagen og kvelden er fri til å utforske Singapore på egenhånd.

Dag 4

Lørdag 10. februar - Singapore - ombordstigning

Etter frokost er det tid for en liten tur åp egen hånd for vi tar transfer bussen til cruiseterminalen der vi sjekker inn og ønskes velkommen om bordMS Celebrity Constellation. Nå starter cruise eventyret!

Dag 5

Søndag 11. februar - I sjøen

Vi nyter en avslappende dag om bord mens skipet seiler mot Vietnam. Om bord kan du gjøre så mye eller så lite du ønsker. Tilbring tiden ute på dekk ved bassenget eller benytt deg av de utallige aktivitetene som arrangeres om bord. Det finnes selvsagt et herlig avslappende spa også.

Dag 6

Mandag 12. februar - Ho Chi Minh City, Vietnam

Saigon (på folkemunne, men offisielt Ho Chi Minh City) er det finansielle sentrum i Vietnam. Her finner du hypermoderne bygninger og businessområder, men også det historiske Saigon med et utall av spennende områder, bygninger og gater. Kontraster er stikkordet, nytt og tradisjonsrikt hånd i hånd. Verdt å se er Notre Dame-katedralen, det kjente postkontoret, rådhuset, Ben Thanh-markedet Gjenforeningspalasset, Cho Lon – Saigons Chinatown, kjent for det store Binh Tay-markedet og Thien Hau-pagodaen. Brede avenyer og staselige, koloniale bygninger fra franskmennenes tid, blandes med de smaleste fortau og den mest infernalske trafikken du sikkert har sett og hørt noen gang. Men det er faktisk system i galskapen, det tar bare litt tid å oppdage det.

Over fem millioner innbyggere og nesten like mange scootere. Hvor mye går det egentlig an å lesse på en scooter av både mennesker, dyr og remedier? Eller på en menneskerygg for den saks skyld? Her flyttes stadig grensen for tillatt last. Overalt på fortauene finner du gatemat. Små, fargede plaststoler og bord, type barnestørrelse i europeisk målestokk, utgjør ofte møblementet.

Dag 7

Tirsdag 13. februar - I sjøen

Mens skipet seiler videre nordover langs den vietnamesiske kysten, har du dagen til egen disposisjon om bord. Om du ikke vil delta på noen av skipets aktiviteter, les en bok eller ta en svømmetur eller fem i bassenget.

Dag 8

Onsdag 14. februar - Hue/Danang, Vietnam

Hue, i midten av Vietnam, er som et stort utendørsmuseum og er den historiske hovedstaden i Vietnam. Palasser, pagoder og templer troner vakkert langs Perfume River der Nguyen-dynastiet grunnla hovedstaden sin på 1600-tallet. Citadellet fra den tiden oppleves til fots innenfor de 2,5 kilometer lange bymurene. I dag er det meste ruiner, ødelagt av massiv bombing både fra franskmenn og amerikanere. Allikevel er det et meget imponerende skue og minne om fordums prakt. 

Keiser Tu Duc levde på 1800-tallet og hadde, som seg hør og bør av en keiser, over hundre koner. Han var en bitteliten mann av størrelse, men kompenserte for det med pomp og prakt mens han levde. Og et overdådig mausoleum måtte det bli etter hans død. Hue viser fortidens glans.

Dag 9

Torsdag 15. februar - I sjøen

Fordøy inntrykkene av fantastiske Vietnam – nyt dagen om bord!

Dag 10

Fredag 16. februar - Hong Kong, Kina

Etter å ha vært under britisk styre i 150 år, overtok Kina i 1997. Som en virvelvind trekkes du inn i Hong Kongs velfungerende kaotiske mylder av mennesker og trafikk. Med en meget velfungerende kollektivtrafikk, er det allikevel enkelt å ta seg frem på egen hånd. Blandingen mellom øst og vest er alltid tilstedeværende og skaper en slags balanse i alt. For å få oversikten og utsikten, reis opp til Victoria Peak (552 moh) for å skue utover byen.

Maten gjenspeiler miksen i befolkningen – fargerik, variert og ytterst velsmakende. Markedene er fulle av fristelser i alle farger og størrelser. Kulturlivet likeså, her finner du alt fra det mest moderne til det mest tradisjonsrike. Blant minimalistiske skyskrapere i glass og stål, er det utallige templer som vitner om ro, tilbedelse og harmoni.

Dag 11

Lørdag 17. februar - I sjøen

Etter Hong Kongs larm og lyder, er det kanskje deilig å lytte til bølgeskvulp i dag?

Dag 12

Søndag 18. februar - Manila, Filippinene

Av Filippinenes nesten 7000 øyer, er metropolen Manila utgangspunkt for det meste. Orientens perle kalles hun, men det er ikke så lett å oppdage dette på kun èn dag. Med over 15 millioner innbyggere fordelt på omkring 630 kvadratkilometer er denne hovedstaden unektelig vanskelig å forelske seg i. Men det vil ikke si at det ikke er interessant og spennende å være her! Historisk sett kom conquistadorene i det 15. århundre og gjorde Manila til sentrum for all aktivitet i Det fjerne østen.

Etter spanjolenes dominans over landet, kom amerikanerne og var der til 1946. Den andre verdenskrig medførte at byen ble lagt nærmest i ruiner, men oppbyggingen begynte straks etterpå. Kun den gamle bydelen Intramuros er igjen fra gamle tider. I bakgatene til Quiapo og i Chinatown finner du gullsmeder, urteutsalg, tehus og små sjapper som selger tradisjonelle «mooncakes», røkelse og allslags krimskrams.

Dag 13

Mandag 19. februar - Boracay, Filippinene

Bare syv kilometer lang er denne paradisøya. Dette er Manilas rake motsetning. Boracay er postkortvakre snøhvite strender og glassklart, turkis vann. Flerfoldige ganger har Boracay fått æren av å være blant verdens beste øy-reisemål i prestisjefylte kåringer. Fra å være en søvnig, bitteliten øy med praktfulle strender, har utbyggingen og turismen gjort sitt virkelige inntog for lenge siden.

Men strendene er uansett perfeksjon – White Beach er den mest kjente. Navnet sier alt. Andre strender er Bulabog Beach som tiltrekker windsurferne og vannsport-entusiastene samt Puka Beach som ligger på nordsiden av øya.

Dag 14

Tirsdag 20. februar - I sjøen

På vei mot enda et nytt land og nye, spennende opplevelser. Dagen i dag benyttes om bord til det du måtte ønske å gjøre eller ikke gjøre.

Dag 15

Onsdag 21. februar - Kota Kinabalu, Borneo, Malaysia

KK, som byen bare kalles, byr på det meste av det beste og er hovedstaden i den malaysiske staten Sabah. Med regnskog, jungel, unikt dyreliv, korallrev og vakre strender i nærheten, er det ikke til å undre seg over at Kota Kinabalu tiltrekker seg mye velfortjent oppmerksomhet blant besøkende. I tillegg ruver fjellet Mount Kinabalu over 4000 moh.

Dag 16

Torsdag 22. februar - I sjøen

Etter mange opplevelsesrike dager, nytes den siste dagen om bord mens vi seiler mot Singapore igjen.

Dag 17

Fredag 23. februar - Singapore

Det er mye å se og gjøre i Singapore, nå kan du gjøre noe du ikke fikk tid til på utreisen. Eller bare ta det med ro på en kafe mens du ser på folk som haster forbi.

Dag 18

Lørdag 24. februar - Singapore, ilandstigning/hjemreise

Vi sjekker ut fra MS Celebrity Constellation og kjører til hotellet dagen til egen aktivitet frem til kl 18:00 når vi går til en restaurant for vår avskjedsmiddag

Kl 20:30 Transfer til  flyplassen i Singapore, Changi. Egentlig er Changi nesten et reisemål i seg selv! Mellomlanding og flybytte på vei til Norge. Mulighet for dagrom på hotellet frem til avreise.

Dag 19

Søndag 25. februar - Ankomst Norge

Ankomst Gardermoen / Oslo Lufthavn.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Singapore t/r
 • To netter på førsteklasse hotell i Singapore med frokost
 • Byrundtur i Singapore
 • Velkomstmiddag og lunsj i Singapore
 • Avskjedsmiddag i Singapore
 • 14 netter cruise i valgt lugarkategori
 • Full pensjon om bord
 • Drikkepakke i balkonglugar (verdi kr 6 650)
 • Underholdning om bord
 • Serviceavgift
 • Transport ifølge program
 • Flyskatter
 • Havneavgifter
 • Lokal guide i Singapore
 • Reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer i innvendig lugar
 • Utflukter i løpet av cruiset
 • Tips på utflukter og hoteller
 • Dag rom i Singapore på hjemreisedagen, kr 1700 per rom
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Valgfrie utflukter
Skipet arrangerer mange utflukter i løpet av cruiset. Mer informasjon om utvalg og priser kommer nærmere avreise.

Fakta om skipet
Celebrity Constellation er et mellomstort cruiseskip med elegant innredning, et utsøkt kjøkken og service i ypperste klasse. Så er da også Celebrity Cruises flere ganger kåret til et av verdens beste cruiserederier. Det er et godt utvalg av kafeer og restauranter om bord, topp underholdning, treningssenter, og en lekker spa-avdeling. Lugarene er romslige med flatskjerm, telefon, minibar, hårføner, badekåpe, safe og trådløst internett (mot betaling). Celebrity Constellation ble bygget i 2002 og renovert i 2013. Det er 292 meter langt og tar inntil 2170 passasjerer.