Cruise fra Middelhavet til Skandinavia

/ Italia – Frankrike – Spania – Portugal – England – Holland – Sverige

Opplev hele sju land på samme reise! Nyt en bouillabaisse ved strandpromenaden i Marseilles, besøk vakre Vigo og ta herfra en utflukt til det tredje største pilgrimsmålet i den kristne verden, Santiago de Compostela. Ta trikken opp de bratte bakkene i maleriske Lisboa og besøk et eller flere av Amsterdams mange, spennende museer. Flere pluss for storbyliv i London og Paris, om du vil. Cruiset avsluttet i Stockholm, omringet av sjø og skjærgård. Med hus som hentet rett ut fra eventyrene, brosteinsbelagte smale gater og nostalgi, er Gamla Stan i perfekt kontrast til det nye, moderne Stockholm.

Om bord i MS Costa Mediterranea nyter vi godt av skipets komfort og cruiselivets mange fordeler på vei til neste havn. Italienske, kulinariske spesialiteter serveres underveis.

Last ned reiseprogram
 • Et cruise i samarbeid med Vi over 60

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 21.05.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 14 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise og ankomst, innsjekk på skipet

Vi flyr med Norwegian direkte til Nice, avgang er tidlig om morgenen. Etter landing blir det cirka en og en halv times busstransport til havnen i Savona der vi sjekker inn på MS Costa Mediterranea. Skipet seiler kl. 17:00.

Dag 2

Marseilles

Vi ankommer Marseilles om morgenen og har hele dagen til egen disposisjon før avreise kl. 16:00. Frankrikes nest største by syder av liv, og selve hjertet og sjelen er havnen. Men byen har også et historisk og meget sjarmerende kvarter –  Le Panier. Med omgivelser som alltid har inspirert kunstnere og kreative sjeler, lar dagens atmosfære tankene vandre tilbake i tid .

Et virvar av smale, brosteinsbelagte gater kantet med pastellfargede hus med små terrasser der klesvasken henger til tørk. Det var her markedsplassen, agoraen, var den gangen området var under gresk herredømme og byen het Massilia.

Omtrent en kilometer fra den gamle havnen ligger basilikaen Notre Dame de la Garde. Beliggende på en høyde, rager den 162 meter i bybildet. Utsmykket med farget marmor og storslagen som seg hør og bør på disse kanter, ble den bygget på midten av 1800-tallet.

Musee des Beaux Arts ligger langs den søylebelagte Palais de Longchamp. Det er Marseilles eldste museum og et imponerende skue. Palasset rommer malerier og skulpturer fra 1600-tallet til moderne tid og ligger i grønne omgivelser med fontener og springvann. Skipet tilbyr også utflukter utenfor byen, til kunstnernes Provence med Aix eller Avignon. Vel tilbake på skipet fortsetter vi fra Frankrike til Spania.

Dag 3

I sjøen

Benytt dagen til å utforske noen av skipets mange tilbud. Samsara Spa har 3500 kvadratmeter på to flater. Her er det treningsmuligheter, thalassoterapi, basseng, sauna, tyrkisk bad og fire stk. jacuzzi. Du kan bestille behandlinger for massasje og velvære.

Les en bok og slapp av ute eller inne med utsikt og frisk sjøluft. Ta livet med ro.

Dag 4

Cadiz, Spania

Vi ankommer Andalucia og Cadiz om morgenen og seiler igjen kl. 17:30. Byens beliggenhet er på en halvøy, og Cadiz er omgitt av vann på nesten alle kanter. En viktig havneby, også historisk sett. Både fønikere, romere og maurere brukte havnen som igjen fikk et oppsving etter Columbus` oppdagelse av Amerika. Byen ble også raidet av Sir Francis Drake og motstod et angrep fra Napoleons hær. Landets første grunnlov ble signert her i 1812.

Den gamle delen av byen er unektelig sjarmerende, pastellfargede hus blandet med mauriske tårn og spir. De smale, labyrintiske gatene fører ut i vakre, små, åpne plazaer. Katedralens gylne kuppel ruver høyt over hvite småhus. Utflukter til praktbyen Sevilla, Gibraltar eller sherryens hjemby, Jerez, arrangeres av skipet og bestilles og betales om bord.

Dag 5

Lisboa

Om morgenen ankommer vi Portugals lekre hovedstad. Her blir vi til kl. 17:00 om ettermiddagen. Som en av Europas eldste hovedsteder, kontrollerte portugiserne en gang sitt store kolonirike herfra. I dag er byen en salig blanding av litt slitte, men sjarmerende bydeler, gammeldagse trikker, hyggelige kafeer og livlig stemning.

Lisboa har alltid vært en viktig havneby. De store monumentene i Belém, spesielt Jeronimos-klosteret, vitner om byens rikdom og maritime fortid. Utforsk de elegante gatene i Baixa-området med den store Rossioplassen og videre ned mot elven Tejo til Comércioplassen. Den høytliggende og maleriske bydelen, Bairro Alto, har smale gater og tradisjonelle hus hvor beboerne nyter og betrakter livet fra sine smijernsbalkonger. Brede bulevarder finnes også i Lisboa, Avenida da Liberdade kalles ofte byens Champs Elysees. På Rossioplassen har det gjennom historien vært tyrefektninger, militærparader og festivaler. Belémtårnet ligger som en festning i Tejoelven. Herfra startet Vasco da Gama sin sjøreise til India

Trenger du en pust i bakken, ta et glass vin og smak på de grillede sardinene. På restaurantene får du god mat og vin til en rimelig pris. Tilbake på skipet som fortsetter tilbake til Spania og Vigo.

Dag 6

Vigo

Vi ankommer om morgenen og seiler videre kl. 18:00. Vigo er en stor industri- og havneby i Nord-Spania med Europas største fiskeflåte. Byen mangler heller ikke historiske og kulturelle særpreg. Casco Vello, gamlebyen, klatrer oppover fra cruiseskip-havnen og herfra sprer Vigo seg utover. I hjertet av gamlebyens smale gater ligger den elegante Praza da Constitucion og kirken Igrexa de Santa Maria. Den forrige kirken ble brent ned av Sir Francis Drake og hans hær. Ikke så langt fra Vigo ligger målet for pilegrimsleden – Santiago de Compostela. Det hele begynte på 800-tallet da man oppdaget apostelen Jakobs grav her. Oppdagelsen førte til at Santiago de Compostela ble det tredje største pilegrimsmålet i den kristne verden, etter Jerusalem og Roma.

Dag 7

I sjøen

Det er alltid noe å ta seg til om bord på MS Costa Mediterranea om du ikke vil ta det helt med ro. Kino, casino eller hva med å øve på golfsvingen?

Dag 8

Le Havre

Om morgenen ankommer vi franske Le Havre. Her blir vi til skipet seiler igjen kl. 19:00. Siden 2005 har byen vært vernet av UNESCO. Det er altså mer enn en populær cruisehavn på byens merittliste. Le Havre ble konstruert og bygget opp igjen etter den annen verdenskrig av den belgiske arkitekten Auguste Perret. Hans visjoner, fylt med modernisme og åpne plasser, ga byen en ansiktsløftning etter mørket i kjølvannet av krigen. Synlig i bybildet er også brasilianske Oscar Niemeyers to hvite vulkaner som er kulturhus med plass til flere hundre når det er forestillinger på programmet. Musee Malraux huser mange kjente kunstneres verk. Noen av de store malerne var fra Le Havre – ikke minst Monet, som vokste opp her. Skipet arrangerer utflukter til både Paris, det overdådige slottet i Versailles og Normandie med Rouen og Honfleur. Det er bare å velge – storbyopplevelser i romantiske, elegante Paris? Eller mindre, men maleriske landskap langs Seinen, der mange av de franske kunstnerne fant inspirasjon. Om kvelden seiler skipet og vi videre mot Harwich og England.

Dag 9

Harwich

Vi ankommer om morgenen og seiler videre kl. 19:00. Harwich er en gammel fiskeby som gir deg muligheten til å reise inn til London, metropolen med utallige muligheter. En av de mest besøkte byene i verden har alt å tilby. Kjente landemerker som Big Ben, Tower og Buckingham Palace blander seg med mer moderne høydepunkter som London Eye. Myldrende folkemengder, byens puls er høy og money talks. Storslagen arkitektur, historiske bygninger med noen av verdens beste museer og gallerier. Tradisjonelle puber er alltid til stede i bybildet, atmosfæren er god og maten ofte enda bedre og hjemmelaget. De ulike nabolagene utenfor er en studie i etnisk mangfold, fargesterke markeder og spisesteder med økologisk ideologi. Smeltedigel er en klisje som i alle fall stemmer i London. Etter dagens storbyeskapader, fortsetter skipet mot Nederland og Amsterdam.

Dag 10

Amsterdam

Vi ankommer om morgenen og seiler videre kl. 16:00. Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet da det var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den.

Nyt en capuccino eller noe annet på Rembrandtplein eller bare vandre rundt i denne gå- og sykkelvennlige byen. Om våren har syklistene for lengst overtatt Damrak og kanalbåtene på Amstel har kastet kalesjene.

Her finnes absolutt noe for enhver smak; museer, kunstgallerier, markeder, kanalcruise, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Byen har en rik og fascinerende historie og tilbyr besøkende en slående kontrast mellom tradisjonell nederlandsk arkitektur og andre mer uvanlige.

Dag 11

I sjøen

Dagene tilbringes om bord og det er sikkert noe du ikke har prøvd ut ennå som du kunne tenke deg. Benytt dagen til akkurat det som passer deg. Mange inntrykk, mange land og byer er besøkt, og det gjør godt med litt tid til å fordøye alt. Ferden fortsetter nordover mot Stockholm.

Dag 12

Stockholm

Om morgenen kommer skipet til Sveriges prakthovedstad, Stockholm. Her blir vi til utsjekk neste morgen. Lett tilgjengelig til fots med mange kafeer der du kan nyte nybakte kanelbullar med kaffen din, eller en fika, som svenskene selv kaller en liten matbit. Severdigheter å få med seg er utvilsomt Vasamuseet. Med de karakteristiske mastene som stikker opp over Djurgården, fant Vasa, verdens eneste bevarte skip fra 1600-tallet, endelig sitt hjem etter over 300 år i sjøen. Store deler av de opprinnelige detaljene er bevart, utsmykningene med hundrevis av skulpturer er helt unike.

Skansen er verdens første utendørsmuseum, grunnlagt på slutten av 1800-tallet. Omkring 150 tradisjonelle hus viser frem hvordan man levde i gamle dager.

Det kungliga slottet i barokk stil er kongens offisielle residens og representasjonsbolig og vel synlig i byen. Mange liker Abbas melodiøse poplåter – nå er det også et museum til ære for de populære svenskene. Ingen betviler at Stockholm har litt for enhver smak!

Dag 13

Ilandstigning og hjemreise

Etter frokost er det tid for å forlate MS Costa Mediterraneas komfortable omgivelser. Vi sjekker ut og får etter hvert transfer ut til Arlanda flyplass. Direkteflyet med SAS har avgang midt på dagen og vi lander på Oslo Lufthavn en liten time senere.

Reisebetingelser

Pris per person i delt dobbeltlugar:
Innvendig classic kr 11 980,-
Innvendig premium kr 12 900,-
Utvendig premium  kr 13 950,-
Utvendig med balkong classic kr 15 550,-
Utvendig med balkong premium kr 16 400,-
Enkeltlugar fra kr 14 400,-

Inkludert:

 • Fly Oslo – Nice/Stockholm – Oslo
 • 13 dagers cruise med MS Costa Mediterranea i valgt lugarkategori
 • Helpensjon og underholdning om bord
 • Serviceavgift/tips til betjeningen ombord
 • Transport t/r flyplass – skip 
 • Flyskatter og havneavgifter (per sep. 2016)
 • Norsk reiseleder med fra Escape Travel (ved minimum 25 deltagere)

Ikke inkludert:

 • Utflukter
 • Drikkevarer (Drikkepakke kan bestilles på forhånd, se detaljer under) 
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • All-Inclusive drikkepakke: kr 3 450 pr. person

Drikkepakken gjelder ubegrenset konsum av kaffe/te, mineralvann, fatøl, husets vin og utvalgte drinker på alle skipets serveringssteder hele døgnet. Det som tas fra minibaren er ikke inkludert, heller ikke de dyreste merkene.

MS Costa Mediterranea

 • 1 057 lugarer
 • 4 restauranter
 • 12 barer, inkludert vinbar, cognac- og sigarbar
 • Samsara spa: 3 500 kvadratmeter med treningssenter, basseng, thalassoterapi, behandlingsrom, sauna, tyrkisk bad, solarium
 • Golfsimulator og utendørs område med putting green
 • Joggeløype
 • Shoppingsenter
 • Teater
 • Diskotek
 • Bibliotek
 • 4D kino
 • Casino
 • Grand Bar med dansegulv

Costa Cruises har mange skip som opererer over store deler av verden. De har en utpreget europeisk atmosfære, menyene består av retter fra Middelhavsområdene i tillegg til å inneholde internasjonale retter. Costas skip er også preget av kunst fra kjente italienske kunstnere.