Lisboa

Cruise fra Middelhavet til Skandinavia

/ Italia – Frankrike – Spania – Portugal – England – Holland – Danmark

Opplev hele sju land på samme reise! Nyt en bouillabaisse ved strandpromenaden i Marseilles, besøk vakre Vigo og ta herfra en utflukt til det tredje største pilgrimsmålet i den kristne verden, Santiago de Compostela. Ta trikken opp de bratte bakkene i maleriske Lisboa og besøk et eller flere av Amsterdams mange, spennende museer. Flere pluss for storbyliv i London og Paris, om du vil. Cruiset avsluttet i København.

Om bord i MS Costa Favolosa nyter vi godt av skipets komfort og cruiselivets mange fordeler på vei til neste havn. Italienske, kulinariske spesialiteter serveres underveis.

Last ned reiseprogram

Avreiser

 • Avreisedato 06.05.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 12 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Søndag 6. mai, Avreise og innsjekk på skipet

Vi flyr med Norwegian direkte til Nice, avgang er tidlig om morgenen. Etter landing blir det cirka to timers busstransport til havnen i Savona der vi sjekker inn på MS Costa Favolosa. Skipet seiler kl. 17:00.

Dag 2

Mandag 7. mai, Marseilles

Vi ankommer Marseilles om morgenen og har hele dagen til egen disposisjon før avreise kl. 16:00. Frankrikes nest største by syder av liv, og selve hjertet og sjelen er havnen. Men byen har også et historisk og meget sjarmerende kvarter –  Le Panier. Med omgivelser som alltid har inspirert kunstnere og kreative sjeler, lar dagens atmosfære tankene vandre tilbake i tid .

Et virvar av smale, brosteinsbelagte gater kantet med pastellfargede hus med små terrasser der klesvasken henger til tørk. Det var her markedsplassen, agoraen, var den gangen området var under gresk herredømme og byen het Massilia.

Omtrent en kilometer fra den gamle havnen ligger basilikaen Notre Dame de la Garde. Beliggende på en høyde, rager den 162 meter i bybildet. Utsmykket med farget marmor og storslagen som seg hør og bør på disse kanter, ble den bygget på midten av 1800-tallet.

Musee des Beaux Arts ligger langs den søylebelagte Palais de Longchamp. Det er Marseilles eldste museum og et imponerende skue. Palasset rommer malerier og skulpturer fra 1600-tallet til moderne tid og ligger i grønne omgivelser med fontener og springvann. Skipet tilbyr også utflukter utenfor byen, til kunstnernes Provence med Aix eller Avignon. Vel tilbake på skipet fortsetter vi fra Frankrike til Spania.

Notre Dame de la Garde i Marseille
Dag 3

Tirsdag 8. mai, Barcelona

Skipet legger til om morgenen og har avgang igjen kl. 20:00.  Hovedstaden i Catalonia, med uavhengighetskamp, eget språk og fantastisk mat og drikke, er en by som står trygt på egne bein. Selvsikker og stolt, og med rette. Gaudis mesterby har mange høydepunkter, ett av dem er La Sagrada Familia. Hans egen altoppslukende katedral, er fremdeles under konstruksjon etter over 100 år. Gaudis palett og meget kreative ideer gjennomsyrer byen. Casa Batllo og Park Güell (utenfor sentrum) er umulig å ikke bli påvirket av. Det er så fargerikt, så annerledes og det er umulig å ikke la seg imponere. 

Men det er så mye, mye mer med Barcelona. Stemningen i de ulike nabolagene endrer karakter og innhold, men alle er de både levende og lokale til tross for at turistene har omfavnet byen for lenge siden. Katedralen i Barrio Gotic er et gotisk mesterverk og i de smale smugene rundt er det best å bare rusle rundt for å se hva som dukker opp. Det er alltid noe interessant eller en arkitektonisk detalj som får deg til å stoppe opp og beundre. Den moderne bydelen L`Eixamples brede avenyer med butikker så langt øyet kan se, er bare perfekt for shopping og for å se på livet. Superkoselige La Gracia og La Ribera er intime og plutselig kommer du til et lite, postkortvakkert torg der de byboerne samles. Gode sko må med ved byvandring! Vel tilbake på skipet fortsetter ferden mot Portugal og Lisboa.

Dag 4

Onsdag 9. mai, I sjøen

Benytt dagen til å utforske noen av skipets mange tilbud. Samsara Spa har 3500 kvadratmeter på to flater. Her er det treningsmuligheter, thalassoterapi, basseng, sauna, tyrkisk bad og fire stk. jacuzzi. Du kan bestille behandlinger for massasje og velvære.

Les en bok og slapp av ute eller inne med utsikt og frisk sjøluft. Ta livet med ro.

Dag 5

Torsdag 10. mai, Lisboa

Om morgenen ankommer vi Portugals lekre hovedstad. Her blir vi til kl. 17:00 om ettermiddagen. Som en av Europas eldste hovedsteder, kontrollerte portugiserne en gang sitt store kolonirike herfra. I dag er byen en salig blanding av litt slitte, men sjarmerende bydeler, gammeldagse trikker, hyggelige kafeer og livlig stemning.
Lisboa har alltid vært en viktig havneby. De store monumentene i Belém, spesielt Jeronimos-klosteret, vitner om byens rikdom og maritime fortid. Utforsk de elegante gatene i Baixa-området med den store Rossioplassen og videre ned mot elven Tejo til Comércioplassen. Den høytliggende og maleriske bydelen, Barrio Alto, har smale gater og tradisjonelle hus hvor beboerne nyter og betrakter livet fra sine smijernsbalkonger. Brede bulevarder finnes også i Lisboa, Avenida da Liberdade kalles ofte byens Champs Elysees. På Rossioplassen har det gjennom historien vært tyrefektninger, militærparader og festivaler. Belémtårnet ligger som en festning i Tejoelven. Herfra startet Vasco da Gama sin sjøreise til India

Trenger du en pust i bakken, ta et glass vin og smak på de grillede sardinene. På restaurantene får du god mat og vin til en rimelig pris. Tilbake på skipet som fortsetter tilbake til Spania og Vigo.

Lisboa
Dag 6

Fredag 11. mai, Vigo

Vi ankommer om morgenen og seiler videre kl. 18:00. Vigo er en stor industri- og havneby i Nord-Spania med Europas største fiskeflåte. Byen mangler heller ikke historiske og kulturelle særpreg. Casco Vello, gamlebyen, klatrer oppover fra cruiseskip-havnen og herfra sprer Vigo seg utover. I hjertet av gamlebyens smale gater ligger den elegante Praza da Constitucion og kirken Igrexa de Santa Maria. Den forrige kirken ble brent ned av Sir Francis Drake og hans hær. Ikke så langt fra Vigo ligger målet for pilegrimsleden – Santiago de Compostela. Det hele begynte på 800-tallet da man oppdaget apostelen Jakobs grav her. Oppdagelsen førte til at Santiago de Compostela ble det tredje største pilegrimsmålet i den kristne verden, etter Jerusalem og Roma.

Gamlebyen i Vigo
Dag 7

Lørdag 12. mai, I sjøen

Det er alltid noe å ta seg til om bord på MS Costa Favolosa om du ikke vil ta det helt med ro. Kino, casino eller hva med å øve på golfsvingen?

Dag 8

Søndag 13. mai, Le Havre

Om morgenen ankommer vi franske Le Havre. Her blir vi til skipet seiler igjen kl. 19:00. Siden 2005 har byen vært vernet av UNESCO. Det er altså mer enn en populær cruisehavn på byens merittliste. Le Havre ble konstruert og bygget opp igjen etter den annen verdenskrig av den belgiske arkitekten Auguste Perret. Hans visjoner, fylt med modernisme og åpne plasser, ga byen en ansiktsløftning etter mørket i kjølvannet av krigen. Synlig i bybildet er også brasilianske Oscar Niemeyers to hvite vulkaner som er kulturhus med plass til flere hundre når det er forestillinger på programmet. Musee Malraux huser mange kjente kunstneres verk. Noen av de store malerne var fra Le Havre – ikke minst Monet, som vokste opp her. Skipet arrangerer utflukter til både Paris, det overdådige slottet i Versailles og Normandie med Rouen og Honfleur. Det er bare å velge – storbyopplevelser i romantiske, elegante Paris? Eller mindre, men maleriske landskap langs Seinen, der mange av de franske kunstnerne fant inspirasjon. Om kvelden seiler skipet og vi videre mot Harwich og England.

Utflukt til blant annet Versailles
Dag 9

Mandag 14. mai, Harwich

Vi ankommer om morgenen og seiler videre kl. 20:00. Harwich er en gammel fiskeby som gir deg muligheten til å reise inn til London, metropolen med utallige muligheter. En av de mest besøkte byene i verden har alt å tilby. Kjente landemerker som Big Ben, Tower og Buckingham Palace blander seg med mer moderne høydepunkter som London Eye. Myldrende folkemengder, byens puls er høy og money talks. Storslagen arkitektur, historiske bygninger med noen av verdens beste museer og gallerier. Tradisjonelle puber er alltid til stede i bybildet, atmosfæren er god og maten ofte enda bedre og hjemmelaget. De ulike nabolagene utenfor er en studie i etnisk mangfold, fargesterke markeder og spisesteder med økologisk ideologi. Smeltedigel er en klisje som i alle fall stemmer i London. Etter dagens storbyeskapader, fortsetter skipet mot Nederland og Amsterdam.

London
Dag 10

Tirsdag 15. mai, Amsterdam

Vi ankommer om morgenen og seiler videre kl. 16:00. Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet da det var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den.

Nyt en capuccino eller noe annet på Rembrandtplein eller bare vandre rundt i denne gå- og sykkelvennlige byen. Om våren har syklistene for lengst overtatt Damrak og kanalbåtene på Amstel har kastet kalesjene.

Her finnes absolutt noe for enhver smak; museer, kunstgallerier, markeder, kanalcruise, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Byen har en rik og fascinerende historie og tilbyr besøkende en slående kontrast mellom tradisjonell nederlandsk arkitektur og andre mer uvanlige.

Dag 11

Onsdag 16. mai, I sjøen

Dagene tilbringes om bord og det er sikkert noe du ikke har prøvd ut ennå som du kunne tenke deg. Benytt dagen til akkurat det som passer deg. Mange inntrykk, mange land og byer er besøkt, og det gjør godt med litt tid til å fordøye alt. Ferden fortsetter nordover mot København.

Dag 12

København

På selveste nasjonaldagen vår kommer skipet til Danmarks prakthovedstad, København. Etter frokost er det tid for å forlate MS Costa Favolosas komfortable omgivelser. Vi sjekker ut og får etter hvert transfer ut til Kastrup flyplass. Direkteflyet med SAS har avgang på ettermiddagen og vi lander på Oslo Lufthavn en liten time senere.

Reisebetingelser

Skipet vårt, MS Costa Favolosa:

 • 1 508 lugarer
 • 5 restauranter
 • 12 barer, inkludert sigar lounge og kaffe- og sjokoladebar
 • Samsara spa: 6 000 kvadratmeter med treningssenter, basseng, thalassoterapi, behandlingsrom, sauna, tyrkisk bad, solarium
 • Golfsimulator og utendørs område med putting green
 • Joggeløype
 • Shoppingsenter
 • Teater
 • Diskotek
 • Bibliotek
 • 4D kino
 • Casino
 • Grand Bar med dansegulv

Costa Cruises har mange skip som opererer over store deler av verden. De har en utpreget europeisk atmosfære, menyene består av retter fra Middelhavsområdene i tillegg til å inneholde internasjonale retter. Costas skip er også preget av kunst fra kjente italienske kunstnere.

Inkludert:

 • Fly Oslo – Nice/København – Oslo
 • 11 dagers cruise med MS Costa Favolosa i valgt lugarkategori
 • Helpensjon og underholdning om bord
 • Serviceavgift/tips til betjeningen ombord
 • Transport t/r flyplass – skip 
 • Flyskatter og havneavgifter (per jun. 2017)
 • Norsk reiseleder med fra Escape Travel (ved minimum 25 deltagere)

Ikke inkludert:

 • Utflukter
 • Drikkevarer (Drikkepakke kan bestilles på forhånd, se detaljer under) 
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • All-Inclusive drikkepakke: kr 2 950 pr. person

Drikkepakken gjelder ubegrenset konsum av kaffe/te, mineralvann, fatøl, husets vin og utvalgte drinker på alle skipets serveringssteder hele døgnet. Det som tas fra minibaren er ikke inkludert, heller ikke de dyreste merkene.