Cruise fra Skandinavia til Middelhavet

/ Sverige – Danmark – Nederland – England – Frankrike – Spania – Portugal – Italia

Opplev hele åtte land på samme reise! Cruiset starter i Stockholm, omringet av sjø og skjærgård. Med hus som hentet rett ut fra eventyrene, brosteinsbelagte smale gater og nostalgi, er Gamla Stan i perfekt kontrast til det nye, moderne Stockholm. Nyt en bouillabaisse ved strandpromenaden i Marseilles, besøk vakre Vigo og ta herfra en utflukt til det tredje største pilgrimsmålet i den kristne verden, Santiago de Compostela. Ta trikken opp de bratte bakkene i maleriske Lisboa og besøk et eller flere av Amsterdams mange, spennende museer. Flere pluss for storbyliv i London og Paris, om du vil.

Om bord i MS Costa Mediterranea nyter vi godt av skipets komfort og cruiselivets mange fordeler på vei til neste havn. Italienske, kulinariske spesialiteter serveres underveis.

Last ned reiseprogram
 • Et cruise i samarbeid med Vi over 60

Avreiser

 • Avreisedato 02.09.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 14 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise og ankomst Costa Mediterranea, innsjekk på skipet

Vi flyr med Norwegian til Stockholm på formiddagen. Etter landing blir det busstransport til havnen der vi sjekker inn på MS Costa Mediterranea. «Gamla stan» har mange kafeer der du kan nyte nybakte kanelbullar med kaffen din, eller en fika, som svenskene selv kaller en liten matbit. Severdigheter å få med seg er utvilsomt Vasamuseet. Med de karakteristiske mastene som stikker opp over Djurgården, fant Vasa, verdens eneste bevarte skip fra 1600-tallet, endelig sitt hjem etter over 300 år i sjøen. Store deler av de opprinnelige detaljene er bevart, utsmykningene med hundrevis av skulpturer er helt unike. Det kungliga slottet i barokk stil er kongens offisielle residens og representasjonsbolig og vel synlig i byen. Mange liker Abbas melodiøse poplåter – nå er det også et museum til ære for de populære svenskene. Ingen betviler at Stockholm har litt for enhver smak! Skipet ligger til kai over natten.

Dag 2

Stockholm – I sjøen

Om morgenen våkner vi opp til en av Europas vakreste utseilinger, skipet seiler ut kl 07:00. Stockholms skjærgård er Sveriges største skjærgård og en av de største i Østersjøen, for ikke å si verden. Den strekker seg fra Stockholm cirka 60 km ut i Østersjøen. Drøyt 24 000 øyer, holmer og skjær er beliggende utenfor Upplands og Södermanlands kyst, fra Björkö-Arholma i nord til Öja-Landsort i syd.

Dag 3

I sjøen

Benytt dagen til å utforske noen av skipets mange tilbud. Samsara Spa har 3500 kvadratmeter på to flater. Her er det treningsmuligheter, thalassoterapi, basseng, sauna, tyrkisk bad og fire stk. jacuzzi. Du kan bestille behandlinger for massasje og velvære. Les en bok og slapp av ute eller inne med utsikt og frisk sjøluft. Ta livet med ro.

Dag 4

København, Danmark

Københavns bykjerne er ikke større enn at du i løpet av en halvtime kan krysse den til fots. København sentrum byr på en rekke attraksjoner, hyggelige mennesker, flotte plasser og gater, og de korte avstandene og byens beliggenhet ved sjøen gjør København til en populær by å besøke. I den danske hovedstaden har man det godt. Sett deg på en restaurant i Nyhavn med en «lille en» og se menneskene spasere forbi. Besøk Tivoli, spis danske pølser og dra på shopping i Strøget. Noen severdigheter og museer som er verd et besøk er Amalienborg Slott, Botanisk Have & Museum, Den Lille Havfrue, Ny Carlsberg Glyptotek, Nyhavn, Operaen, Kronjuvelene og kronregaliene i Rosenborg Slott, Rundetårn, Strøget, Tivoli og Rådhuspladsen.

Dag 5

I sjøen

Det er alltid noe å ta seg til om bord på MS Costa Mediterranea om du ikke vil ta det helt med ro. Kino, casino eller hva med å øve på golfsvingen?

Dag 6

Amsterdam, Nederland

Vi ankommer om morgenen og seiler videre kl. 18:00. Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet da det var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den. Nyt en capuccino eller noe annet på Rembrandtplein eller bare vandre rundt i denne gå- og sykkelvennlige byen. Om våren har syklistene for lengst overtatt Damrak og kanalbåtene på Amstel har kastet kalesjene. Her finnes absolutt noe for enhver smak; museer, kunstgallerier, markeder, kanalcruise, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Byen har en rik og fascinerende historie og tilbyr besøkende en slående kontrast mellom tradisjonell nederlandsk arkitektur og andre mer uvanlige.

Dag 7

Harwich, England

Vi ankommer om morgenen og seiler videre kl. 18:00. Harwich er en gammel fiskeby som gir deg muligheten til å reise inn til London, metropolen med utallige muligheter. En av de mest besøkte byene i verden har alt å tilby. Kjente landemerker som Big Ben, Tower og Buckingham Palace blander seg med mer moderne høydepunkter som London Eye. Myldrende folkemengder, byens puls er høy og money talks. Storslagen arkitektur, historiske bygninger med noen av verdens beste museer og gallerier. Tradisjonelle puber er alltid til stede i bybildet, atmosfæren er god og maten ofte enda bedre og hjemmelaget. De ulike nabolagene utenfor er en studie i etnisk mangfold, fargesterke markeder og spisesteder med økologisk ideologi. Smeltedigel er en klisje som i alle fall stemmer i London. Etter dagens storbyeskapader, fortsetter skipet mot Frankrike.

Dag 8

Le Havre

Om morgenen ankommer vi franske Le Havre. Her blir vi til skipet seiler igjen kl. 19:00. Siden 2005 har byen vært vernet av UNESCO. Det er altså mer enn en populær cruisehavn på byens merittliste. Le Havre ble konstruert og bygget opp igjen etter den annen verdenskrig av den belgiske arkitekten Auguste Perret. Hans visjoner, fylt med modernisme og åpne plasser, ga byen en ansiktsløftning etter mørket i kjølvannet av krigen. Synlig i bybildet er også brasilianske Oscar Niemeyers to hvite vulkaner som er kulturhus med plass til flere hundre når det er forestillinger på programmet. Musee Malraux huser mange kjente kunstneres verk. Noen av de store malerne var fra Le Havre – ikke minst Monet, som vokste opp her. Skipet arrangerer utflukter til både Paris, det overdådige slottet i Versailles og Normandie med Rouen og Honfleur. Det er bare å velge – storbyopplevelser i romantiske, elegante Paris? Eller mindre, men maleriske landskap langs Seinen, der mange av de franske kunstnerne fant inspirasjon. Om kvelden seiler skipet og vi videre mot Vigo og Spania.

Dag 9

I sjøen

Dagen tilbringes om bord og det er sikkert noe du ikke har prøvd ut ennå som du kunne tenke deg. Et cruiseskip er jo også som en liten by! Det er mye å oppdage.

Dag 10

Vigo, Spania

Vi ankommer om morgenen og seiler videre kl. 18:00. Vigo er en stor industri- og havneby i Nord-Spania med Europas største fiskeflåte. Byen mangler heller ikke historiske og kulturelle særpreg. Casco Vello, gamlebyen, klatrer oppover fra cruiseskip-havnen og herfra sprer Vigo seg utover. I hjertet av gamlebyens smale gater ligger den elegante Praza da Constitucion og kirken Igrexa de Santa Maria. Den forrige kirken ble brent ned av Sir Francis Drake og hans hær. Ikke så langt fra Vigo ligger målet for pilegrimsleden – Santiago de Compostela. Det hele begynte på 800-tallet da man oppdaget apostelen Jakobs grav her. Oppdagelsen førte til at Santiago de Compostela ble det tredje største pilegrimsmålet i den kristne verden, etter Jerusalem og Roma.

Dag 11

Lisboa, Portugal

Om morgenen ankommer vi Portugals lekre hovedstad. Her blir vi til kl. 14:00 om ettermiddagen. Som en av Europas eldste hovedsteder, kontrollerte portugiserne en gang sitt store kolonirike herfra. I dag er byen en salig blanding av litt slitte, men sjarmerende bydeler, gammeldagse trikker, hyggelige kafeer og livlig stemning.

Lisboa har alltid vært en viktig havneby. De store monumentene i Belém, spesielt Jeronimos-klosteret, vitner om byens rikdom og maritime fortid. Utforsk de elegante gatene i Baixa-området med den store Rossioplassen og videre ned mot elven Tejo til Comércioplassen. Den høytliggende og maleriske bydelen, Bairro Alto, har smale gater og tradisjonelle hus hvor beboerne nyter og betrakter livet fra sine smijernsbalkonger. Brede bulevarder finnes også i Lisboa, Avenida da Liberdade kalles ofte byens Champs Elysees. På Rossioplassen har det gjennom historien vært tyrefektninger, militærparader og festivaler. Belémtårnet ligger som en festning i Tejoelven. Herfra startet Vasco da Gama sin sjøreise til India

Trenger du en pust i bakken, ta et glass vin og smak på de grillede sardinene. På restaurantene får du god mat og vin til en rimelig pris. Tilbake på skipet som fortsetter tilbake til Spania og Barcelona.

Dag 12

I sjøen

Benytt dagen til akkurat det som passer deg. Mange inntrykk, mange land og byer er besøkt. En ide er å skrive ned en reiseskildring til glede for både deg selv og andre til du kommer tilbake igjen.

Dag 13

Barcelona, Spania

Skipet legger til på formiddagen og har avgang igjen kl. 15:00.  Hovedstaden i Catalonia, med uavhengighetskamp, eget språk og fantastisk mat og drikke, er en by som står trygt på egne bein. Selvsikker og stolt, og med rette. Gaudis mesterby har mange høydepunkter, ett av dem er La Sagrada Familia, hans egen altoppslukende katedral, er fremdeles under konstruksjon etter over 100 år. Gaudis palett og meget kreative ideer gjennomsyrer byen. Casa Batllo og Park Güell (utenfor sentrum) er vanskelig å ikke bli påvirket av. Det er så fargerikt, så annerledes og det er umulig å ikke la seg imponere. 

Men det er så mye, mye mer med Barcelona. Stemningen i de ulike nabolagene endrer karakter og innhold, men alle er de både levende og lokale til tross for at turistene har omfavnet byen for lenge siden. Katedralen i Barrio Gotic er et gotisk mesterverk og i de smale smugene rundt er det best å bare rusle rundt for å se hva som dukker opp. Det er alltid noe interessant eller en arkitektonisk detalj som får deg til å stoppe opp og beundre. Den moderne bydelen L`Eixamples brede avenyer med butikker så langt øyet kan se, er bare perfekt for shopping og for å se på livet. Superkoselige La Gracia og La Ribera er intime og plutselig kommer du til et lite, postkortvakkert torg der de byboerne samles. Gode sko må med ved byvandring! Vel tilbake på skipet fortsetter ferden mot Italia og Savona.

Dag 14

Savona, Italia Ilandstigning og hjemreise

Etter frokost er det tid for å forlate MS Costa Mediterraneas komfortable omgivelser. Vi sjekker ut og får etter hvert transfer ut til Milano Malpensa flyplass. Direkteflyet med SAS har avgang utpå ettermiddagen og vi lander på Oslo Lufthavn et par timer senere.

Reisebetingelser

Skipet vårt, MS Costa Mediterranea:

 • 1 057 lugarer
 • 4 restauranter
 • 12 barer, inkludert vinbar, cognac- og sigarbar
 • Samsara spa: 3 500 kvadratmeter med treningssenter, basseng, thalassoterapi, behandlingsrom, sauna, tyrkisk bad, solarium
 • Golfsimulator og utendørs område med putting green
 • Joggeløype
 • Shoppingsenter
 • Teater
 • Diskotek
 • Bibliotek
 • 4D kino
 • Casino
 • Grand Bar med dansegulv

Costa Cruises har mange skip som opererer over store deler av verden. De har en utpreget europeisk atmosfære, menyene består av retter fra Middelhavsområdene i tillegg til å inneholde internasjonale retter. Costas skip er også preget av kunst fra kjente italienske kunstnere.

Inkludert:

 • Fly Oslo –Stockholm/Milano – Oslo
 • 13 dagers cruise med MS Costa Mediterranea i valgt lugarkategori
 • Helpensjon og underholdning om bord
 • Serviceavgift/tips til betjeningen ombord
 • Transport t/r flyplass – skip 
 • Flyskatter og havneavgifter (per des. 2016)
 • Norsk reiseleder med fra Escape Travel (ved minimum 25 deltagere)

Ikke inkludert:

 • Utflukter
 • Drikkevarer (Drikkepakke kan bestilles på forhånd, se detaljer under) 
 • Reise- og avbestillingsforsikring

All-Inclusive drikkepakke: kr 3 555 pr. person

Drikkepakken gjelder ubegrenset konsum av kaffe/te, mineralvann, fatøl, husets vin og utvalgte drinker på alle skipets serveringssteder hele døgnet. Det som tas fra minibaren er ikke inkludert, heller ikke de dyreste merkene.