Sør-Amerika med Kapp Horn

Cruise med MS Emerald Princess

Det er få naturopplevelser som er mer fantastiske enn de chilenske fjordene, og passasjene Beaglekanalen og Tierra del Fuego. Her opplever du landskap med glitrende sjøer, fosser og et rikt utvalg av sjøpattedyr og fugler. Du vil få sjansen til å besøke spennende, moderne hovedsteder som Santiago de Chile, Buenos Aires og Montevideo, storbyer med rik kultur og historie bak seg. Dette er kanskje en av de mest storslagne cruiseopplevelser som finnes!

Last ned reiseprogram
 • En tur i samarbeid med Vi over 60

Avreiser

 • Avreisedato 14.01.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 20 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Santiago

Du møter reiselederen på Gardermoen. Avreise fra Oslo med KLM til Amsterdam på ettermiddagen med videre forbindelse via Buenos Aires til Santiago.

Dag 2

Santiago, Chile

Vi ankommer Santiago på formiddagen lokal tid og blir møtt på flyplassen av vår lokale agent som følger oss til hotellet hvor vi sjekker inn. Ettermiddagen er til fri disposisjon, enten man ønsker å slappe av etter reisen eller rusle en tur i byen. Santiago er hovedstad og største by i Chile. Den ligger ca. 500 meter over havet ved Rio Mapocho i slettelandskapet mellom Andesfjellene og kystfjellene ved Stillehavet. Bortsett fra noen bygninger fra kolonitiden har Santiago et overveiende moderne preg og en regelmessig byplan med kvadratisk gatenett. Om kvelden har vi felles middag.

Plaza de Armas, Santiago, Chile
Dag 3

Santiago, Chile

Etter frokost skal vi på byrundtur. Vi starter med å kjøre forbi de offisielle bygningene før vi kommer gjennom de travle gatene i ”downtown”. Midt i Santiago ligger det historiske senteret Plaza de Armas, omgitt av praktbygninger, blant annet domkirken fra 1619, katedralen og Nasjonalhistorisk museum. Her ligger også Plaza Libertad med presidentboligen. Resten av ettermiddagen og kvelden blir det tid på egenhånd.

Dag 4

Santiago - Valparaiso - cruise

Etter frokost forlater vi hotellet og Santiago og kjører en times tid gjennom vindistriktene til Valparaiso, som er Chiles største havneby med 3 millioner innbyggere. På veien får vi på et kort stopp på en vingård. Valparaiso har en særegen arkitektur og står på UNESCOs liste over verneverdige byer. Byen er både spennende og sjarmerende med preg av havneby på godt og vondt, og et myldrende folkeliv og gammel bebyggelse som klamrer seg til åssiden som stiger bratt oppover fra havneområdet. Det er en forvirrende mengde av bratte gater, trapper og fargerike hus. Valparaiso er blant verdens mest kuperte byer og har ikke mindre enn 27 ”klatrende” trikker à la Fløybanen. Turen fortsetter langs kysten til Viña del Mar, som også kalles Hagebyen. Her kan vi nyte den fantastiske utsikten over Valparaiso. Deretter kjører vi til havnen hvor vi sjekker inn og går om bord på Emerald Princess. Vi spiser lunsj om bord og får våre lugarer. Klokken 18.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 5

I sjøen

Etter frokost samles vi til et informasjonsmøte som holdes av vår reiseleder. Vi nyter en avslappende dag om bord mens skipet seiler sydover langs kysten av Chile. Om bord finnes et utall av aktiviteter man kan delta på. Hva med en massasje i det lekre spaet?

Dag 6

Puerto Montt, Chile

Ankomst kl 07 til Puerto Montt, som ligger ved Ancudgulfen og hevdes å være Chiles vakreste havneby. Byen ble oppført i 1852 av en liten gruppe tyske kolonister, og man kan fortsatt se den tyske innflytelsen på byen i den bayerskinspirerte arkitekturen. Det er en hyggelig liten by å spasere

rundt i, eller besøke en av de tyske konditorier. Puerto Montt er ellers kjent for sin blomstrende fiskeindustri. Med en bakgrunn av snødekte fjell, er Puerto Montt det tradisjonelle utgangspunkt for cruise i de chilenske fjorder. Like i nærheten ligger det mektige fjellet Osorno og den idylliske landsbyen Puerto Varas. Utfluktsmulighetene omfatter turer til innsjøen Esmeralda, Petrohuefossene og den glitrende innsjøen Lago Todos los Santos. Avreise kl 17.

Dag 7

I sjøen

Vi seiler gjennom i de chilenske fjordene med snødekkede vulkaner og pingviner. Det finnes nok å gjøre om bord; foredrag, sport, helsestudio og musikk.

Magellan-pingviner
Dag 8

Magellanstredet & Amalie Glacier

Cruise gjennom patagoniske kanaler og chilenske fjorder. Nå har man mulighet til å slappe av og nyte utsikten fra dekk. Cruise i Magellanstredet, oppkalt etter den portugisiske oppdagelsesreisende Ferdinand de Magellan som oppdaget denne passasjen mellom Atlanterhavet og Stillehavet. I våre dager seiler vanligvis skipene gjennom Magellanstredet for å spare tid og unngå ferden rundt Kapp. Om formiddagen kommer vi til å cruise forbi den store isbreen Amalia. Det er en isbre som har en bredde på en kilometer og en høyde på 40 meter, så det er et imponerende syn. Den er en del av 48 sammenhengende isbreer og isfjell, og står for en tredjedel av verdens ferskvannsreserver.

Dag 9

Punta Arenas

Ankomst kl 06. Byen blir ofte kalt “Porten til Antarktis” og blant hovedattraksjonene finner man et minnesmerke over Ferdinand Magellan, en imponerende katedral og klokketårn, restaurerte trekranser og det kjente Patagonia-instituttet. Byens spesielle europeiske arv gjenspeiles i viktorianske bygninger og den interessante kirkegården hvor mange jugoslaver ligger begravet. Du kan bli med på flere utflukter, blant annet til øyene Magdalena og og Otway, med sin store kolonier av sjøløver og pingviner. Avreise kl 19.

Dag 10

Ushuaia, Argentina

Argentina og Chile deler den sparsomt befolkede øygruppen Tierra del Fuego (Ildlandet) som strekker seg sydover fra Magellanstredet til Kapp Horn og danner sydspissen av Sør-Amerika. Nasjonalparken Tierra del Fuego, innsjøen Escondido, Susana-fjellet og den enorme Roca-innsjøen er noen av severdighetene i et landskap som tidligere kun var befolket av indianerstammene Yaghan og Ona. Vi seiler gjennom Beaglekanalen og ankommer Ushuaia kl 12. Ushuaia er verdens sydligste by og ligger ved Beaglekanalen med en bakgrunn av de spisse, snødekte Andesfjellene og overveldende isbreer. Avreise kl 20.

Dag 11

I sjøen ved Kapp Horn

I dag seiler vi mot Kapp Horn – den berømte klippen som var fryktet av alle sjømenn i gamle dager. Kapp Horn er det sørligste punktet i Sør-Amerika og markerer den nordlige grensen til Drakesundet. I mange år var neset en milepæl på klipperruta, som seilskutene seilte da de fraktet varer verden rundt.

Dag 12

Port Stanley, Falklandsøyene

Ankomst kl 08. Mindre enn fem hundre kilometer fra Argentinas Atlanterhavskyst ligger Falklandsøyene som tilhører Storbritannia. Øygruppen er kjent for sitt golde landskap og sauedrift. Engelsktalende «kelpers» utgjør størstedelen av øygruppas befolkning og her finner du engelske busser og «bobbies». Hovedstaden Port Stanleys stolthet er det lokale sjøfartsmuseet. Postkontoret er et populært stoppested for ivrige filatelister. Andre attraksjoner inkluderer minnesmerker og materiale fra Falklandskrigen. Avreise kl. 18.00.

Dag 13

I sjøen

Mens skipet seiler nordøstover mot Argentinas kyst, kan vi nyte skipets mange fasiliteter. Det brede aktivitetstilbudet gjør skipet til et reisemål i seg selv, enten man ønsker å benytte seg av treningssenteret eller foretrekker å få med seg et av de mange underholdningstilbudene om bord.

Dag 14

Puerto Madryn, Argentina

Ankomst kl 07 til Puerto Madryn som er en havneby omgitt av klipper som dominerer den argentinske kystlinjen. Dette er innfallsporten til den kjølige høysletten Patagonia med sin unike bestand av ville dyr og sine store fåreflokker. Opp fra det patagoniske steppelandskapet reiser de steile Andesfjellene seg dramatisk mot vest. Her finner man et rikt dyreliv. Avreise kl 17.

Magellan-pingviner
Dag 15

I sjøen

Nyt siste sjødag om bord til å slappe av og fordøye alle inntrykkene så langt. Det blir foredrag om Montevideo og Buenos Aires.

Dag 16

Montevideo, Uruguay

Ankomst kl 08.00 til Montevideo, Uruguays hovedstad med ca 1,8 mill. innbyggere, som er den eneste hovedstaden på kontinentet med en stor sandstrand midt i sentrum. Byens mest berømte gate er Avenida 18 de Julio som fører til byens mest sentrale plass, Plaza Independencia, hvor det finnes rester av den gamle bymuren som ble bygget for å beskytte Montevideo mot inntrengere. I hjertet av Ciudad Vieja (Den Gamle By – med sine smale, snirklete gater) finner man rådhuset og byens eldste bygning; katedralen fra begynnelsen av 1800-tallet. Herfra er det også fin utsikt over havnen. Andre kjente severdigheter i denne interessante byen med bygninger i spansk, italiensk, art deco-stil og prektige, gamle hus er bl.a. Nasjonalmuseet, El Prado-parken og travle Mercado del Puerto – et livlig fiskemarked med mange utendørs restauranter. Skipet seiler kl 17.

Dag 17

Buenos Aires, Argentina

Vi ankommer Argentinas hovedstad om morgenen. Byen er det kommersielle og kulturelle midtpunktet i Argentina og ligger ved munningen av Rio de la Plata, øst for den langstrakte pampasen. Den moderne storbyen bærer preg av byens historiske epoker og innflytelse av ulike europeiske kulturer. Midt i byen ligger Plaza de Mayo, omgitt av museer og regjeringsbygninger, med blant annet nyrestaurerte Casa Rosada, bostedet til Argentinas president. Fra plassen strekker den brede gaten Avenida de Mayo seg mot kongresspalasset. Buenos Aires er byen for pampasbiffer og tango. Vi skal i dag på en halvdags byrundtur i byen som også kalles Sør-Amerikas Paris. Vi besøker obelisken, May plassen, katedralen og Cabildo før vi forsetter videre til gamlebyen San Telmo, det fargerike havneområdet, La Boca og den kjente gravlunden i Recoleta hvor Evita Peron er begravet.

Skipet ligger til kai over natten og vi nyter siste kveld om bord.

Dag 18

Buenos Aires

Vi sjekker ut av skipet og etter frokost går vi i land. Vi kjører først innom hotellet med bagasjen før vi fortsetter videre til Tigre deltaet nord for byen. På veien har vi panoramautsikt til La Plata elven, verdens bredeste elv, og vi kjører forbi River Plate Stadium, universitet samt presidentens residens. Vi kjører gjennom flotte områder langs flodens bredder før vi kommer fram til Tigre, et elegant boligområde ved floden med mange kanaler. Akkurat her er deltaet det videste i verden, og hvert år dannes nye øyer i deltaet grunnet jordmassene elven bringer med seg. Vi skal på en interessant båttur på de vakre kanalene og lunsjen inntas på en av øyene i deltaet. Om kvelden blir det tangoshow med påfølgende middag.

Dag 19

Buenos Aires – Amsterdam

Frokost og utsjekk fra hotellet. I dag har vi formiddagen til egen disposisjon før vi drar ut til flyplassen. Vi anbefaler et raskt besøk i shoppinggatene Florida eller Santa Fe, hvor man kan gjør gode innkjøp blant annet på vesker, jakker, sko og andre skinnvarer. KLM flyet vårt har avgang på ettermiddagen.

Dag 20

Amsterdam - Oslo

Deretter er det tid til å reise til flyplassen. Vårt KLM fly avgår på ettermiddagen til Amsterdam hvor vi ankommer dagen etter. Vi lander i Amsterdam på formiddagen og har videre forbindelse til Oslo.

Reisebetingelser

EMERALD PRINCESS
Levert 2007, renovert 2015
113 561 tonn
Lengde 290 meter
Passasjerer 3082
19 dekk 
10 restauranter/spisesteder.
9 barer inkludert vinbar.
Teater med  flotte show
Kino under stjernene.
4 svømmebasseng  og 7 boblebad
Spa og treningsstudio og skjønnhetssalong
Joggebane, tennis-volleyball bane, golfbane 9 hull.
Galleri, auksjoner
Foredrag

INKLUDERT

 • Flyreise Oslo – Santiago/Buenos Aires – Oslo med KLM
 • Transport mellom flyplass, hotell og skip
 • Hotell to netter i Santiago før cruiset
 • 14 netters cruise i valgt lugarkategori
 • Helpensjon om bord
 • Hotell en natt i Buenos Aires etter cruiset
 • Byrundtur i både Santiago og Buenos Aires
 • Middag og tangoshow i Buenos Aires
 • Utflukt til El Tigre med lunsj
 • Stort aktivitet- og underholdningsprogram om bord
 • Havneavgifter
 • Serviceavgift /tips til besetning
 • Reiseleder fra Norge (ved min. 25 påmeldte)

IKKE INKLUDERT

 • Utflukter i løpet av cruiset
 • Drikkevarer
 • Tips til lokale guider
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER
Emerald Princess tilbyr en rekke utflukter i alle havnene skipet besøker. Utfluktene kan forhåndsreserveres. Priser og mer informasjon om utfluktene sendes ut ca 3 måneder før avreise.

VAKSINASJON
Det er ingen obligatoriske vaksinasjoner for reise til de landene denne turen omfatter. Kontakt din fastlege for andre spørsmål angående helse på reisen.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Escape Travels reisebetingelser får du ved å gå inn på www.escape.no