Star Princess

Sør-Amerika med Kapp Horn

Cruise med MS Star Princess

Det er få naturopplevelser som er mer fantastiske enn de chilenske fjordene, og passasjene Beaglekanalen og Tierra del Fuego. Her opplever du landskap med glitrende sjøer, fosser og et rikt utvalg av sjøpattedyr og fugler. Du vil få sjansen til å besøke spennende, moderne hovedsteder som Santiago de Chile, Buenos Aires og Montevideo, storbyer med rik kultur og historie bak seg. Dette er kanskje en av de mest storslagne cruiseopplevelser som finnes!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 44 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 14.01.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 20 dager
 • En tur i samarbeid med Cruise.no

Avreiser

 • Avreisedato 14.01.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 20 dager
 • Priser fra 44 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

14. januar Oslo - Santiago

Du møter reiselederen på Gardermoen. Avreise fra Oslo med KLM til Amsterdam med videre forbindelse via Buenos Aires til Santiago.

Dag 2

15. januar - Santiago de Chile

Vi ankommer Santiago på formiddagen lokal tid og blir møtt på flyplassen av vår lokale agent som følger oss til hotellet hvor vi sjekker inn. Ettermiddagen er til fri disposisjon, enten man ønsker å slappe av etter reisen eller rusle en tur i byen. Santiago er hovedstad og største by i Chile. Den ligger ca. 500 meter over havet ved Rio Mapocho i slettelandskapet mellom Andesfjellene og kystfjellene ved Stillehavet. Bortsett fra noen bygninger fra kolonitiden har Santiago et overveiende moderne preg og en regelmessig byplan med kvadratisk gatenett. Om kvelden har vi felles middag.

Plaza de Armas, Santiago, Chile
Dag 3

16. januar - Santiago de Chile

Etter frokost skal vi på byrundtur. Vi starter med å kjøre forbi de offisielle bygningene før vi kommer gjennom de travle gatene i ”downtown”. Midt i Santiago ligger det historiske senteret Plaza de Armas, omgitt av praktbygninger, blant annet domkirken fra 1619, katedralen og Nasjonalhistorisk museum. Her ligger også Plaza Libertad med presidentboligen. Resten av ettermiddagen og kvelden blir det tid på egenhånd.

Dag 4

17. januar - Santiago - San Antonio - cruise

Etter frokost forlater vi hotellet og Santiago og kjører en times tid gjennom vindistriktene til San Antonio, som er en av Chiles største havnebyer. På veien får vi på et kort stopp på en vingård. Deretter kjører vi til havnen hvor vi sjekker inn og går om bord i Star Princess. Vi spiser lunsj om bord og får våre lugarer. Klokken 18.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

Klokken 18.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 5

18. januar - I sjøen

Etter frokost samles vi til et informasjonsmøte som holdes av vår reiseleder. Vi nyter en avslappende dag om bord mens skipet seiler sydover langs kysten av Chile. Om bord finnes et utall av aktiviteter man kan delta på. Hva med en massasje i det lekre spaet?

Dag 6

19. januar - Puerto Montt, Chile

Ankomst kl. 07 til Puerto Montt, som ligger ved Ancudgulfen og hevdes å være Chiles vakreste havneby. Byen ble oppført i 1852 av en liten gruppe tyske kolonister, og man kan fortsatt se den tyske innflytelsen på byen i den bayerskinspirerte arkitekturen. Det er en hyggelig liten by å spasere rundt i, eller man kan besøke et av de tyske konditorier. Puerto Montt er ellers kjent for sin blomstrende fiskeindustri. Med en bakgrunn av snødekte fjell, er Puerto Montt det tradisjonelle utgangspunkt for cruise i de chilenske fjorder. Like i nærheten ligger det mektige fjellet Osorno og den idylliske landsbyen Puerto Varas. Utfluktsmulighetene omfatter turer til innsjøen Esmeralda, Petrohuefossene og den glitrende innsjøen Lago Todos los Santos. Avreise kl 17.

Dag 7

20. januar - I sjøen

Vi seiler gjennom i de chilenske fjordene med snødekkede vulkaner og pingviner. Det finnes nok å gjøre om bord; foredrag, sport, helsestudio og musikk.

Magellan-pingviner
Dag 8

21. januar - Magellanstredet & Amalie Glacier

Cruise gjennom patagoniske kanaler og chilenske fjorder. Nå har man mulighet til å slappe av og nyte utsikten fra dekk. Cruise i Magellanstredet, oppkalt etter den portugisiske oppdagelsesreisende Ferdinand de Magellan som oppdaget denne passasjen mellom Atlanterhavet og Stillehavet. I våre dager seiler vanligvis skipene gjennom Magellanstredet for å spare tid og unngå ferden rundt Kapp. Om formiddagen kommer vi til å cruise forbi den store isbreen Amalia. Det er en isbre som har en bredde på en kilometer og en høyde på 40 meter, så det er et imponerende syn. Den er en del av 48 sammenhengende isbreer og isfjell, og står for en tredjedel av verdens ferskvannsreserver.

Dag 9

22. januar - Punta Arenas

Ankomst kl. 07. Byen blir ofte kalt “Porten til Antarktis” og blant hovedattraksjonene finner man et minnesmerke over Ferdinand Magellan, en imponerende katedral og klokketårn, restaurerte trekranser og det kjente Patagonia-instituttet. Byens spesielle europeiske arv gjenspeiles i viktorianske bygninger og den interessante kirkegården hvor mange jugoslaver ligger begravet. Du kan bli med på flere utflukter, blant annet til øyene Magdalena og Otway, med sin store kolonier av sjøløver og pingviner. Avreise kl 19.

Dag 10

23. januar - Ushuaia, Argentina

Argentina og Chile deler den sparsomt befolkede øygruppen Tierra del Fuego (Ildlandet) som strekker seg sydover fra Magellanstredet til Kapp Horn og danner sydspissen av Sør-Amerika. Nasjonalparken Tierra del Fuego, innsjøen Escondido, Susana-fjellet og den enorme Roca-innsjøen er noen av severdighetene i et landskap som tidligere kun var befolket av indianerstammene Yaghan og Ona. Vi seiler gjennom Beaglekanalen og ankommer Ushuaia kl. 12. Ushuaia er verdens sydligste by og ligger ved Beaglekanalen med en bakgrunn av de spisse, snødekte Andesfjellene og overveldende isbreer. Avreise kl. 20.

Dag 11

24. januar - I sjøen ved Kapp Horn

I dag seiler vi mot Kapp Horn – den berømte klippen som var fryktet av alle sjømenn i gamle dager. Kapp Horn er det sørligste punktet i Sør-Amerika og markerer den nordlige grensen til Drakesundet. I mange år var neset en milepæl på klipperruta, som seilskutene seilte da de fraktet varer verden rundt.

Dag 12

25. januar - Port Stanley, Falklandsøyene

Ankomst kl. 08. Mindre enn 500 km. fra Argentinas Atlanterhavskyst ligger Falklandsøyene som tilhører Storbritannia. Øygruppen er kjent for sitt golde landskap og sauedrift. Engelsktalende «kelpers» utgjør størstedelen av øygruppas befolkning og her finner du engelske busser og «bobbies». Hovedstaden Port Stanleys stolthet er det lokale sjøfartsmuseet. Postkontoret er et populært stoppested for ivrige filatelister. Andre attraksjoner inkluderer minnesmerker og materiale fra Falklandskrigen. Avreise kl. 18.30.

Dag 13

26. januar - I sjøen

Mens skipet seiler nordøstover mot Argentinas kyst, kan vi nyte skipets mange fasiliteter. Det brede aktivitetstilbudet gjør skipet til et reisemål i seg selv, enten man ønsker å benytte seg av treningssenteret eller foretrekker å få med seg et av de mange underholdningstilbudene om bord.

Dag 14

27. januar - Puerto Madryn, Argentina

Ankomst kl. 07 til Puerto Madryn som er en havneby omgitt av klipper som dominerer den argentinske kystlinjen. Dette er innfallsporten til den kjølige høysletten Patagonia med sin unike bestand av ville dyr og sine store fåreflokker. Opp fra det patagoniske steppelandskapet reiser de steile Andesfjellene seg dramatisk mot vest. Her finner man et rikt dyreliv. Avreise kl. 17.

Magellan-pingviner
Dag 15

28. januar - I sjøen

En avslappende dag om bord. Nyt dagen på dekk, eller kanskje en tur i Spa eller en avslappende dag med en god bok.

 

 

Dag 16

29. januar - Montevideo, Uruguay

Ankomst kl. 07 til Montevideo, Uruguays hovedstad med ca 1,8 mill. innbyggere, som er den eneste hovedstaden på kontinentet med en stor sandstrand midt i sentrum. Byens mest berømte gate er Avenida 18 de Julio som fører til byens mest sentrale plass, Plaza Independencia, hvor det finnes rester av den gamle bymuren som ble bygget for å beskytte Montevideo mot inntrengere. I hjertet av Ciudad Vieja (Den Gamle By – med sine smale, snirklete gater) finner man rådhuset og byens eldste bygning; katedralen fra begynnelsen av 1800-tallet. Herfra er det også fin utsikt over havnen. Andre kjente severdigheter i denne interessante byen med bygninger i spansk, italiensk, art deco-stil og prektige, gamle hus er bl.a. Nasjonalmuseet, El Prado-parken og travle Mercado del Puerto – et livlig fiskemarked med mange utendørs restauranter. Skipet seiler kl. 18.

Dag 17

30. januar Buenos Aires, Argentina

Vi ankommer Argentinas hovedstad om morgenen. Byen er det kommersielle og kulturelle midtpunktet i Argentina og ligger ved munningen av Rio de la Plata, øst for den langstrakte pampasen. Den moderne storbyen bærer preg av byens historiske epoker og innflytelse av ulike europeiske kulturer. Midt i byen ligger Plaza de Mayo, omgitt av museer og regjeringsbygninger, med blant annet nyrestaurerte Casa Rosada, bostedet til Argentinas president. Fra plassen strekker den brede gaten Avenida de Mayo seg mot kongresspalasset. Buenos Aires er byen for pampasbiffer og tango. Vi skal i dag på en halvdags byrundtur i byen som også kalles Sør-Amerikas Paris. Vi besøker obelisken, May plassen, katedralen og Cabildo før vi forsetter videre til gamlebyen San Telmo, det fargerike havneområdet, La Boca og den kjente gravlunden i Recoleta hvor Evita Peron er begravet.

Skipet ligger til kai over natten og vi nyter siste kveld om bord.

Dag 18

31. januar - Buenos Aires

Etter frokost sjekker ut av skipet og går i land. Vi kjører først innom hotellet med bagasjen før vi fortsetter videre til Tigre deltaet nord for byen. På veien har vi panoramautsikt til La Plata elven, verdens bredeste elv, og vi kjører forbi River Plate Stadium, universitet samt presidentens residens. Vi kjører gjennom flotte områder langs flodens bredder før vi kommer fram til Tigre, et elegant boligområde ved floden med mange kanaler. Akkurat her er deltaet det videste i verden, og hvert år dannes nye øyer i deltaet grunnet jordmassene elven bringer med seg. Vi skal på en interessant båttur på de vakre kanalene og lunsjen inntas på en av øyene i deltaet. Om kvelden blir det tangoshow med påfølgende middag.

Dag 19

1. februar - Buenos Aires – Paris

Frokost og utsjekk fra hotellet. I dag har vi formiddagen til egen disposisjon før vi drar ut til flyplassen. Vi anbefaler et raskt besøk i shoppinggatene Florida eller Santa Fe, hvor man kan gjør gode innkjøp blant annet på vesker, jakker, sko og andre skinnvarer. 

Air France har avgang på ettermiddagen 14:35 og vi flyr via Paris på veien hjem.

Dag 20

2. februar - Paris - Oslo

Vi lander i Paris om morgenen og er på Oslo Lufthavn kl. 1105.

Reisebetingelser

Star Princess.
Levert 2002, renovert 2017
108 977 tonn
Lengde 290 meter
Passasjerer 2600
17 dekk.
7 restauranter/spisesteder.
12 barer.
Teater med flotte show
Kino under stjernene.
4 svømmebasseng og 5 boblebad
Spa og treningsstudio og skjønnhetssalong
Joggebane, tennis-volleyball bane, golfbane 9 hull.
Galleri, auksjoner, foredrag.

 

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo – Santiago/Buenos Aires – Oslo med KLM / Air France
 • Transporter mellom flyplass, hotell og skip
 • 2 hotellnetter i Santiago før cruiset på Atton Vitacura Hotel
 • 1 hotellnatt i Buenos Aires etter cruiset på Scala Hotel Buenos Aires
 • Cruise i valgt lugarkategori
 • Helpensjon om bord
 • Byrundtur i både Santiago og Buenos Aires
 • Middag og tangoshow i Buenos Aires
 • Utflukt til El Tigre med lunsj
 • Stort aktivitet- og underholdningsprogram om bord
 • Serviceavgift /tips til besetning
 • Reiseleder fra Norge (ved min. 25 påmeldte)

IKKE INKLUDERT

 • Utflukter i løpet av cruiset
 • Drikkevarer
 • Tips til lokale guider
 • Personlige forsikringer feks.  reise- og avbestillingsforsikring

 

UTFLUKTER
Star Princess tilbyr en rekke utflukter i alle havnene skipet besøker. Utfluktene kan forhåndsreserveres. Priser og mer informasjon om utfluktene sendes ut ca. 3 måneder før avreise.

VAKSINASJON
Det er ingen obligatoriske vaksinasjoner for reise til de landene denne turen omfatter. Kontakt din fastlege for andre spørsmål angående helse på reisen.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Escape Travels reisebetingelser får du ved å gå inn på www.escape.no