USA – Den store Amerika-reisen

/ USA fra Atlanteren til Stillehavet – opplev 19 stater på tre uker!

En fantastisk reise med utrolig mange høydepunkter!

Vi besøker de store byene; New York, Washington D.C., Chicago, Minneapolis & St. Paul, Denver, Las Vegas, Los Angeles og San Francisco. Reisen tar oss over prærien, over brede elver og mektige fjellkjeder. Vi får med oss store natur- og kulturopplevelser i Grand Canyon, Arches National Park, Monument Valley og Mesa Verde. Vi besøker Amish-folket, vi opplever indianer-kultur og er innom «det norske Amerika».

På denne reisen besøker vi store deler av USA – vi er innom hele 19 stater. Reisen gir opplevelser på mange plan og vi får innblikk i amerikansk samfunnsliv, kultur, politikk og historie. God buss, gode veier og bra hoteller gjør turen behagelig tross et omfattende program. Dette er virkelig en stor reise!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 54 900,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 21.08.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 21 dager
 • EN TUR I SAMARBEID MED AFTENPOSTEN
 • A-KORT RABATT KR 3 000
Reiseleder
Inger-Torill Kirkeby

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 21.08.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 21 dager
 • Priser fra 54 900,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Tirsdag 21. august: Oslo – New York, NY

Avreise fra Oslo på formiddagen med flybytte i München. Vi ankommer New York kl. 18:40 og etter innsjekking på hotellet på Manhattan, ønsker de fleste kanskje en rolig kveld for å være klar til morgendagen. Reiseleder viser vei til spisesteder i nærheten av hotellet for dem som ønsker et måltid mat før leggetid.

Stater: New Jersey og New York.

Dag 2

Onsdag 22. august: New York, NY

Det blir bytur både til fots og i buss denne dagen, og vi får se kjente gater, bygninger og andre severdigheter: Times Square, Rockefeller Center, St. Patrick-katedralen, 5th Avenue, Central Park, FN-bygningen og Ground Zero. Fra Staten Island-ferga får vi god utsikt til Frihetsgudinnen og Ellis Island der så mange innvandrere fikk sitt første møte med USA. Fra 86.etasje i Empire State Building får vi en fantastisk utsikt utover Manhattan.

Stat: New York.

Dag 3

Torsdag 23. august: New York, NY – Washington D.C.

Etter frokost setter vi kursen sørover til Washington D.C., hovedstad og maktsentrum. Her skal vi selvfølgelig se Det hvite hus og rusle langs The Mall, det store området midt i byen som strekker seg fra Capitol med Kongress-bygningen i den ene enden til Lincoln-monumentet i den andre. Vi ser det enorme Washington-monumentet og stopper ved flere av de kjente krigsminnesmerkene langs The Mall.

Stater: New York, New Jersey, Delaware og Maryland.

Washington DC, Capitol
Dag 4

Fredag 24. august: Washington D.C. – Pittsburgh, PA

Vi fortsetter sightseeingen i D.C. med besøk på Arlington æreskirkegård der vi blant annet ser graven til John F Kennedy og vaktskiftet ved Den ukjente soldats grav. Så blir det stopp ved kongress-bygningen før det blir mulighet for lunsj i den ærverdige stasjonsbygningen Union Station midt i sentrum.

Etter lunsj setter vi kursen nord-vestover mot Pittsburgh. Vi overnatter i utkanten av byen.

Stater: Virginia, Maryland og Pennsylvania.

Dag 5

Lørdag 25. august: Pittsburgh, PA – Toledo, OH.

Høydepunktet denne dagen er besøket i Middlefield, Ohio. Her finner vi USA’s fjerde største amish-bosetting. De fleste er fascinert av amish-folkets vilje og evne til å leve på «gamlemåten» med minimalt med moderne og tekniske hjelpemidler i hverdagen. Besøket i Middlefield gir oss et innblikk i amish-folkets kultur og livsstil. Vi får omvisning med lokal guide før lunsj (inkludert).

Vi overnatter i nærheten av Toledo ved Erie-sjøen.

Stater: Pennsylvania og Ohio.

Dag 6

Søndag 26. august: Toledo, OH – Chicago, IL

Vi når Chicago ved lunsj-tider, og vi foreslår lunsj på Navy Pier før by-sightseeing. Chicago har en fantastisk beliggenhet ved Michigan-sjøen og kan ellers by på mye fin arkitektur. Vi stopper selvfølgelig ved Milleniums-parken med Anish Kapoors berømte skulptur Cloud Gate («Bønna»). Hotellet ligger like ved Willis Tower (442 m) og etter innsjekking tar vi heisen opp for å se byen ovenfra. Utsikten nytes fra 412 meters høyde, og hvis været er bra, er dette en stor opplevelse. I 103.etasje kan de uten høydeskrekk våge seg ut på en glasshylle («the ledge») og bokstavelig talt legge byen under seg.

Stater: Ohio, Indiana og Illinois.

Dag 7

Mandag 27. august: Chicago IL – Minneapolis, MN

Vi gjør et kort stopp i Madison, hovedstaden i Wisconsin. Utenfor kongress-bygningen står en statue av borgerkrigshelten Hans Christian Heg, et bevis på at norske utvandrere var med og kjempet for sitt nye hjemland under borgerkrigen 1861-65. Så kjører vi videre vestover og krysser Mississippi før vi når Minneapolis. Hotellet ligger i gåavstand fra Mall of America, et enormt kjøpesenter.

Stater: Illinois, Wisconsin og Minnesota.

Dag 8

Tirsdag 28. august: Minneapolis og St. Paul, MN

Denne dagen blir det sightseeing i tvillingbyene Minneapolis og St. Paul. Vi stopper blant annet ved kongress-bygningen, Leiv Eiriksson-statuen, St. Paul-katedralen, og selvfølgelig St. Anthony-fossen som var grunnlaget for Minneapolis. Selv om de fleste norske utvandrerne reiste for å drive landbruk, slo mange seg likevel ned i bysentra. Minneapolis er fremdeles sentrum for norsk-amerikanere; her ligger Mindekirken, Norway House og hovedkontoret til Sons of Norway.

Ettermiddagen til fri disposisjon med muligheter for besøk på Mall of America.

Stat: Minnesota.

Minneapolis
Dag 9

Onsdag 29. august: Minneapolis, MN - Rapid City, SD

Dette er turens lengste kjøre-etappe. Vi fortsetter vestover over prærien og gjør et kort stopp på Augustana University i Sioux Falls for å se den interessante utstillingen om indianerne som levde i dette området. Vi krysser elva Missouri og fortsetter over slettelandet i 110 km/t på flotte veier mens vi prøver å sette oss inn i hvor strevsomt det var for dem som tok seg fram med prærieskonnert i ukjent terreng og uten veimerking på 1800-tallet.

Stater: Minnesota og Sør-Dakota.

Dag 10

Torsdag 30. august: Fridag i Rapid City, SD

Dag til fri disposisjon og avslapping! Hotellet vårt ligger ved Rushmore Plaza, i gåavstand til sentrum. Byen er perfekt for rusleturer. Her er flere butikker med stort utvalg av indianer-kunst, moro å se også om en ikke har tenkt å handle noe. På gatehjørnene finner vi skulpturer av alle de amerikanske presidentene. Det går shuttlebuss til handlesenteret Rushmore Mall.

Om kvelden blir det kulturelt innslag av lokale indianere, dette er noe å glede seg til!

Dag 11

Fredag 31. august: Rapid City, SD – Cheyenne, WY

Etter fridagen i Rapid City er vi klare for nye opplevelser, og i dag er det flere høydepunkter. Første stopp er Chapel in the Hills, en replika av Borgund stavkirke, et lite stykke Norge langt hjemmefra. Vi besøker nasjonalmonumentet Mount Rushmore, en av USAs største turist-attraksjoner. De 18 m høye hodene til presidentene George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln er hugget ut i fjellsiden og er et imponerende syn. Vi passerer monumentet til ære for indianerhøvdingen Crazy Horse, monumentet skal en gang i fremtiden bli verdens største steinskulptur. Vi kjører gjennom nasjonalparken Wind Cave der vi håper å få se både store bisonokser og små præriehunder på nært hold.

Stater: Sør-Dakota og Wyoming.

Mount Rushmore
Dag 12

Lørdag 1. september: Cheyenne, WY – Fruita, CO.

Vi kjører innom sentrum av Cheyenne, hovedstad og største by i Wyoming, før vi fortsetter mot Denver, hovedstad og største by i Colorado. Det blir rusletur langs den vakre promenadegaten 16th Street Mall.

Så går veien videre opp i fjellkjeden Rocky Mountains. Vi besøker gravstedet til Buffalo Bill, William Frederick Cody, med fantastisk utsikt utover prærien og Rocky Mountains.

Vi gjør også et kort stopp i vintersportsstedet Vail med skimuseum og koselige smågater.

Dagens mål er Fruita, Colorado.

Stater: Wyoming og Colorado.

Dag 13

Søndag 2. september: Fruita, CO – Cortez, CO.

For mange er denne dagen og de to neste, høydepunktene på turen. Vi er på det enorme Colorado-platået med sine ørkenområder og fantastiske steinformasjoner. Første stopp er Arches Nasjonalpark, et fantastisk fjell-landskap med over 2000 naturlige sandsteinsbuer. Senere på dagen besøker vi Mesa Verde hvor vi kan se noen av huleboligene som pueblo-indianerne bodde i. Ingen vet sikkert hvorfor pueblo-indianerne forlot området rundt år 1300, men vi får høre noen av teoriene.

Stater: Colorado og Utah.

Arches nasjonalpark
Dag 14

Mandag 3. september: Cortez, CO – Page, AZ.

Første stopp denne dagen er Four Corners Monument; det eneste stedet i USA der fire stater grenser til hverandre. Her utvises vanligvis mange akrobatiske øvelser for å få tatt det beste bildet mens vi oppholder oss i fire stater samtidig.

Vi reiser videre til Monument Valley som ligger i indianerreservatet Navajo Nation, det største reservatet i USA. De utrolige fjellformasjonene er rene skulpturer og kjent fra mange western-filmer med blant annet John Wayne. Nyere filmer som «Thelma og Louise» og «Forrest Gump» har også scener herfra. Vi har nesten følelsen av å ha vært her før.

Stater: Colorado, Utah, Arizona og New Mexico.

Monument Valley
Dag 15

Tirsdag 4. september: Page, AZ – Williams, AZ.

Vi stopper ved Glen Canyon, den nest største demningen i Colorado-elva, nesten like stor som den mer kjente Hoover Dam.

Dagens høydepunkt er Grand Canyon, verdens største «canyon» (juv), ca 446 km langt og stedvis ca 1,5 km dypt. Et mektig og overveldende landskap.

Vi overnatter i Williams.

Stat: Arizona.

Dag 16

Onsdag 5. september: Williams, AZ til Las Vegas, NV.

Denne dagen er fylt av helt andre opplevelser; Vi stopper i Route 66-byene Seligman og Kingman, også her er det muligheter for «Kodak-øyeblikk». Etter dager med store naturopplevelser, blir møtet med Las Vegas nesten surrealistisk. Casino-byen fram for noen synes å vokse rett opp av ørkenen. Det er mye å se og oppleve her også; vi bor på Bally’s som ligger like ved Hotel Bellagio med sitt fantastiske vann-, musikk- og lysshow hver kveld.

Stater: Arizona og Nevada.

Las Vegas
Dag 17

Torsdag 6. september: Las Vegas, NV til Los Angeles, CA

Vi kjører gjennom Mojave-ørkenen og til Los Angeles. Vi får se det kjente Beverly Hills-skiltet og den eksklusive handlegata Rodeo Drive. Vi bor i gangavstand til Hollywood Boulevard og Walk of Fame. Her er fortauet med de rosa stjernene som representerer en utmerkelse til mange kjente navn innen underholdningsbransjen. På plassen foran Chinese Theatre finner vi blant annet avtrykk av skøyteskjærene til Sonja Henie.

Stater: Nevada og California.

Rodeo Drive, Los Angeles
Dag 18

Fredag 7. september: Los Angeles, CA - San Francisco, CA.

I løpet av formiddagen når vi Stillehavet og dermed har vi krysset dette enorme landet «From sea to shining sea» som det heter i en av nasjonalsangene.

Etter den siste lange etappen i buss, blir det deilig å sjekke inn på hotellet vårt på Fisherman’s Wharf i San Francisco.

Stat: California.

Golden Gate Bridge
Dag 19

Lørdag 8. september: San Fransisco, CA.

Dagen starter med spasertur til Lombard Street, den mest svingete gata i San Francisco, og Filbert Street, den bratteste gata. Vi besøker Sjømannskirken med en av byens flotteste utsikter. Etterpå er det enkelt å ta kabelbanen som har stoppested rett ved Sjømannskirken til for eksempel Union Square, et stort handlesenter, eller tilbake ned mot Fishermans Wharf igjen.

Stat: California.

San Francisco
Dag 20

Søndag 9. september: San Francisco, CA – Norge

Denne siste dagen tar vi ferje ut til Alcatraz som var føderalt fengsel fra 1934 til 1963. Her satt gangsterkongen Al Capone og drapsmannen Robert Stroud, bedre kjent som «Fuglemannen». Filmen «Flukten fra Alcatraz» med Clint Eastwood i hovedrollen som Frank Lee Morris beskriver Morris’ og to andre fangers flukt fra fengselet i 1962. Det er mange myter og legender knyttet til fengselet, kanskje stemmer ikke absolutt alt vi har hørt med virkeligheten.

På vei til flyplassen kjører vi over vakre Golden Gate Bridge, et av landemerkene i San Francisco. Flyavgang med Swiss på kvelden.

Stat: California.

Alcatraz
Dag 21

Mandag 10. september: Hjemme igjen

Mellomlanding og flybytte i Zürich, og ankomst Oslo på kvelden.

Inger-Torill Kirkeby

Reiseleder

Inger-Torill Kirkeby er vår dyktige og erfarne USA-reiseleder. Hun har bodd i Miami siden 2001 og har reist svært mye i USA. Hun interesserer seg for mennesker, politikk og samfunnsliv, og har studert historie og kunsthistorie. Inger-Torill har stort engasjement for stedene vi besøker og menneskene vi møter. Hun tar deg med på store opplevelser, fører deg inn i kultur og historie og legger til rette for mange høydepunkter. Inger-Torill inviterer deg på tur i et land og et landskap som hun selv er utrolig glad i og fascinert av!

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Flyreise Oslo – New York og San Francisco – Oslo med Lufthansa/Swiss Airlines på økonomiklasse
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost
 • Lunsj dag 5. Andre måltider blir tilrettelagt og koster ca 15-20 dollar pr. måltid
 • Rundreise med utflukter og severdigheter iflg program
 • Erfaren norsk reiseleder som er med på hele turen

Prisen inkluderer ikke:

 • Eventuell reiseforsikring og avbestillingssikring
 • Visumkostnader/ESTA-godkjenning
 • Tips til sjåfør(er) og stuepiker
 • måltider og drikke utover det som er inkludert
 • andre personlige utgifter

 

Prisen er basert på kjente skatter, avgifter og valutakurser pr. okt. 2017, og minimum 20 deltakere i gruppen. I tilfelle færre påmeldte forbeholder vi oss retten til å heve prisen eller i verste fall å kansellere turen. I så fall vil beskjed bli gitt senest 30 dager før avreise. Vi tar også forbehold om nødvendige endringer av reiserute, tider, hoteller, etc., både før avreise og etter at turen har startet.

 

Hotell:
21 – 23.8.2018 Hotel Edison, NYC
23 – 24.8. 2018 University Inn, Washington DC
24 – 25.8.2018 Clarion by Choice, Pittsburg PA
25 – 26.8.2018: Holiday Inn Toledo, Maumee OH
26 – 27.8.2018: La Quinta Inn & Suites Downtown, Chicago IL
27 – 29.8.2018: Country Inn & Suites at Mall of America, Bloomington MN
29 – 31.8.2018: Holiday Inn Rushmore Plaza, Rapid City SD
31.8 – 1.9.2018: Holiday Inn Express, Cheyenne WY
1 – 2.9.2018: Comfort Inn, Fruita CO
2 – 3.9.2018: Holiday Inn Express, Cortez CO
3 – 4.9.2018: Comfort Inn, Page AZ
4 – 5.9.2018: Holiday Inn Express, Williams AZ
5 – 6.9.2018: Bally’s, Las Vegas NV
6 – 7.9.2018: Best Western Hollywood Plaza Inn, Hollywood CA
7 – 9.9.2018: Holiday Inn Express Fisherman’s Wharf, San Francisco CA

Vi tar forbehold om eventuelt bytte av hoteller. Oppdaterte opplysninger om noen gis før avreise.

 

Prisene er gitt på gjeldende tariffer og valutakurser (oktober 2017) og med forbehold om min 20 betalende deltagere. Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen. Praktiske opplysninger og informasjon sendes alle påmeldte i god tid før avreise.

 

Våre avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du på her

 

For spørsmål eller mer info, kontakt gjerne reiseleder Inger-Torill Kirkeby
E-post: itkirkeby@itkirkeby.com
Telefon: +47 944 38 319 (Norge)
Telefon: +1 305 586 1575 (USA)

 

Praktisk informasjon:

 Innreise til USA
Alle må ha innreisetillatelse til USA på plass før avreise. Log på med denne adressen  https://esta.cbp.dhs.gov/ (eller klikk på lenken) og følg fremgangsmåten der (offisiell myndighetsside). Ha pass og kredittkort for hånden. Kostnad er USD 14,-. Skulle dere trenge hjelp så ta kontakt med oss i Escape Travel.

 Pass og øvrige dokumenter
Alle som reiser til USA må være innehaver av gyldig elektronisk lesbart pass som er gyldig minimum 6 mnd. etter hjemkomst.

 Valuta
Myntenheten i USA er dollar og fås kjøpt i bankautomat på flyplasser i Norge. Det er lurt å veksle litt dollar før avreise. Bruk av kredittkort er vanlig både til shopping og i minibankautomater, og mest vanlig er Visa og Mastercard. Bruk gjerne safe på hotellene for oppbevaring av penger og verdisaker, enten i resepsjonen eller på rommene. Det er også fornuftig å ha verdisaker plassert tett på kroppen.

 Tips
Reiseleder samler inn 90 USD fra hver deltager og fordeler tips til bussjåfør og lokale guider og hjelpere underveis. Utover dette må den enkelte vurdere hvor mye tips man vil gi. Det er vanlig å gi 10-20% tips på bedre restauranter og til drosjesjåfører, bartendere etc. Husk at moms (tax) kommer i tillegg til oppgitt pris i butikker, restauranter, etc. og varierer fra stat til stat (normalt 5-8%). På hotellene forventes det tips på rommet på 1 USD pr. deltager pr. døgn. Og noen ganger forventes det tips ved frokosten. Nærmere informasjon om tipskulturen i USA gis underveis.

 Mat og måltider
Det blir mye billigere å kjøpe mat underveis enn å inkludere den i pakkeprisen. Vi legger til rette for lunsj og middag hver dag, og de som ønsker det spiser sammen med reiseleder. Det er inkludert frokost på hotellene, men de øvrige måltidene må betales på stedet. Man får vanligvis et godt og rikholdig måltid til rundt 15 til 18 dollar i USA.

 Tidsforskjell
Tidsforskjellen vil være fra 6 til 9 timer etter norsk tid.

 Strøm
Det er 110/120 volt mens vi i Norge har 220 volt. For at norsk elektrisk utstyr skal kunne brukes, må apparatet (barbermaskin etc.) kunne «switche» fra 220 v til 110 v. I tillegg må det benyttes adapter som er tilpasset amerikanske stikkontakter. To-punkt (flat) stikkontakt er mest brukt, mens tre-punkt er også vanlig.

 Telefon og internett
Mobilnettet er godt utbygd. Hotellene har normalt god Wifi-dekning.

 Forsikring
Avbestillingsforsikring og reiseforsikring ordnes gjerne best gjennom din egen forsikringsforbindelse.

Bagasje
Møt i god tid før avgang på flyplassen, gjerne 2 timer før på Gardermoen og minimum halvannen time på andre flyplasser. Det er gjennomgående håndtering av bagasje fra Norge til Nashville. Det tillates 1 kolli á 23 kg pr. person som innsjekket bagasje, og 1 stk håndbagasje (12 kg) pluss en liten veske eller pc.

Andre ønsker
Vi legger til rette for individuelle ønsker om forlengelse av turen dersom noen vil bruke mer tid i USA. Ta kontakt med oss dersom du har ønsker om tillegg utover grunnpakken i denne turen!