Det gode liv i Toscana

/ Spis godt og bo herskapelig på slott

 • Tid til å nyte det gode liv
 • Utflukt til Firenze og Sienna
 • Besøk på et lokalt marked
 • Vinområdet Chianti
 • Toscanske delikatesser

For å få en riktig smak av det toscanske liv bor vi herskapelig på et slott som vi har helt for oss selv, besøker et lokalt marked, drar til en vingård hvor vi selvfølgelig får smake gårdens viner. I dette landskapet ligger de rustikke middelalderbyene – der det er godt å være. Om klisjeen «Det gode liv» skal brukes noe sted, så er det her i Toscana.  Firenze, Sienna og Greve i Chianti står på programmet. Dette er en innholdsrik tur spekket med gode opplevelser. Det handler om å ta tilbake tiden og gjenopplive spisebordet som senter for gode samtaler, sunn og kortreist mat, glede og kultur. Sammen med gamle, italienske tradisjoner blir dette livskvalitet!

Last ned reiseprogram
 • Påmeldingsfrist 18.september
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 750

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 24.10.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 5 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Toscana

Vi flyr midt på dagen, med Norwegian, direkte fra Oslo til Pisa. Vi setter oss i bussen og fortsetter mot slottet Santa Maria Novella, en kjøretur på omtrent halvannen time. På kvelden blir det velkomstmiddag i slottets gamle vinkjeller, med levende lys og middelaldersk stemning. Benvenuto in Italia! (M)

Castello di Santa Maria Novella, Toscana
Dag 2

Greve i Chianti

Etter frokost går turen til den pittoreske byen Greve, selve porten til det kjente Chiantiområdet beliggende halvveis mellom Firenze og Siena (cirka 30 km). Selv om byen ikke er stor i størrelse, har den mye godt å by på. Vi starter turen med å gå til piazzaen hvor vi blir tatt imot i butikken Antica Macelleria Falorni. Den er viden kjent for sin spekemat. Her får du smake tre typer salami, ost og vin. Etter dette blir det tid på egen hånd. Frister det med mer vin anbefales La Cantina, eller besøk noen av de tradisjonsrike butikkene som Bottega dell’Artigianato som er kjent for sine kurvprodukter av høy kvalitet. 

Vi kjører videre fra Greve til landsbyen Panzano, turen tar cirka 10 minutter. Her skal vi besøke en av Italias mest berømte slaktere, Dario Cecchini. Dagens lunsj spiser vi i hans anerkjente restaurant, Solo Ciccia.

Tilbake på slottet er det tid for å fordøye dagens inntrykk. Slapp av ved bassengkanten med en god bok eller ved peisen om været tilsier det, og litt godt å drikke mens du nyter slottslivet. 

Middagen spiser vi på en tradisjonsrik toscansk restaurant i en landsby nær slottet. (F, L, M)

Dag 3

Siena

Bussturen fra slottet til Siena tar rundt en time. Byen anses av mange for å være blant de aller vakreste i Toscana. I 1995 ble Sienas historiske sentrum ført opp på UNESCOs liste over verdensarv. Ved ankomst blir vi møtt av en engelsktalende guide som tar oss med på en to-timers sightseeing til fots. Det vil så bli mulighet til å rusle rundt på egen hånd, kanskje nyte et glass vin og et deilig måltid i en av de mange hyggelige restaurantene Siena har å by på. På ettermiddagen går turen tilbake til vårt slott hvor vi etter hvert inntar nok en deilig middag. (F, M)

Siena, Toscana
Dag 4

Firenze

I dag tar vi turen til kunstnerbyen Firenze. Byen er et levende museum, en arv fra tiden da status ble målt i malerier, skulpturer, fontener og vakre fasader. Trange smug avløser fantastiske åpne piazzaer. Her blir det en to timers guidet sightseeing til fots. Vi finner etter hvert et sted for en god lunsj (ikke inkludert), og har på tampen av dagen mulighet til å utforske byen på egen hånd. Retur til slottet rundt kl. 15.00.

På kvelden er det klart for avskjedsmiddag og kveldens tema er middelalderen. En stemningsfull og minneverdig avslutning på en opplevelsesrik tur. (F, M)

Firenze, Toscana
Dag 5

Marked i landsby - vingård - hjemreise

Alle byer og landsbyer med respekt for seg selv har sitt ukentlige marked. Noen selger bare matprodukter, mens andre selger det meste du har bruk for (og ikke bruk for). Vi ønsker å ta deg med på et slikt lokalt marked i landsbyen Castelfiorentino, en autentisk og ekte italiensk opplevelse.

Turen går videre til en agriturismo, Fattoria Poggio Alloro. Her blir det omvisning, innføring om familiens Fioronis historie og filosofi, for ikke å glemme produksjon av vin og olivenolje. Det blir vinsmaking og vi får servert en velsmakende lunsj med herligheter fra det toscanske kjøkken.

Vi tar farvel med Italia for denne gang og setter kursen mot flyplassen i Pisa. Vårt fly har avreise på kvelden og ankommer Oslo ved midnatt. (F, L)

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo – Pisa t/r med Norwegian
 • Flyskatter og avgifter pr. mars 2017.
 • Fire overnattinger på et toscansk slott med frokost
 • Fire middager inkludert vin
 • To lunsjer inkludert vin
 • Besøk og vinsmaking på Fattoria Poggio Alloro
 • Transport og utflukter i følge program
 • Lokale guider
 • Escape reiseleder

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Frivillig tips til lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

OM SLOTTET

Castello di Santa Maria Novella
På det høyeste punktet mellom Firenze og Siena, i hjertet av Chiantiregionen, ligger Castello di Santa Maria Novella. Et ærverdig slott fra det 10. århundret. Foruten en storslått utsikt er slottet omgitt av bølgende vinåkre, olivenåkre, frukthager, skog og eng. Like utenfor slottsmurene ligger en kirke i romansk stil, også tilhørende slottet. Herfra kan vi skue til de berømte tårnene i San Gimignano, Firenze og Siena på klarværsdager. Sjarmerende Lucca, Volterra og Pisa er heller ikke langt unna, og slottet ligger midt mellom to koselige landsbyer, Fiano og Marcialla. 

Det spesielle her er at vi har hele slottet for oss selv, og kan virkelig leve det toscanske liv i en atmosfære spekket av historie. 

Ødelagt og rekonstruert hele tre ganger, fremstår slottet i dag i all sin prakt hvor moderne og antikke møbler er blandet i skjønn forening. Slottet har 19 rom i forskjellig størrelse og design, alle med bad. Den unike arkitekturen med eikebjelker, terracottafliser og svingete trapper minner om fordums tider. Det finnes flere hyggelige spiserom og salonger hvor du kan nyte atmosfæren og kjenne deg som hjemme. En kveld nyter vi et stemningsfullt  måltid nede i en tidligere vinkjeller. Frokost serveres i en av slottets saler eller i det gamle kjøkkenet. Det er ikke heis i slottet. Utendørs er det terrasse og svømmebasseng.

Du kan lese mer om slottet her