Det ultimate elvecruiset

/ Seil på Rhinen og Donau fra Amsterdam til Svartehavet

Bli med på det ultimate elvecruiset gjennom Europa, som strekker seg fra Amsterdam i vest til Svartehavet i øst! I løpet av 24 dager besøker du åtte forskjellige land; Nederland, Tyskland, Østerrike, Slovakia, Ungarn, Serbia, Bulgaria og Romania. Cruiset er innom seks fantastiske hovedsteder; Amsterdam, Wien, Bratislava, Budapest, Beograd og Bucuresti – og mer enn 20 sjarmerende og spennende europeiske byer langs Donau.

Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt og slapper av om bord på førsteklasseskipet MS Carmen. Dette hyggelige skipet vil være med og lage en fin ramme på elvecruiset, og ved turens ende i Bucuresti – har du fått mange nye, hyggelig bekjentskap blant de andre gjestene om bord!

Turen starter i spennende Amsterdam og vi seiler først inn på Rhinen og Main, en sann opplevelse i seg selv. Et av seilasens mange høydepunkter er turen på Main-Donau-kanalen. Den menneskeskapte kanalen, med alle 14 sluser, er grunnen til at det er mulig å lette anker i Amsterdam og ende opp ved Svartehavet. I tillegg til å koble Rhinen og Donau, får den 171 kilometer lange kanalen oss opp i 406 meters høyde over elver og veier. I tillegg kan du også se frem til å seile gjennom den berømte «Jernporten» (Iron Gates) mellom Serbia og Romania.

Dette blir et populært og opplevelsesrikt elvecruise som strekker seg nesten 2888 kilometer gjennom historiske Europa! I løpet av seilasen vil våre foredragsholdere kåsere om spennende, interessante og ikke minst aktuelle temaer underveis!

14. – 22. august:
Knut Ødegård er med som foredragsholder fra Amsterdam til Nürnberg. Han er dr. philos. i klassisk arkeologi og ansatt ved Universitetet i Oslo. Han er en aktiv formidler av antikkens kultur i radio, dagspressen og gjennom foredragsvirksomhet over hele landet.

29. august – 06. september:
Christian Borch er med som foredragsholder fra Budapest til Svartehavet. Han er forfatter og tidligere utenriksmedarbeider og nyhetsanker i NRK. Christian Borch vil holde flere interessante foredrag underveis. Og ikke minst være en inspirasjonskilde for aktuelle og interessante diskusjoner underveis.

Vi har lagt stor vekt på utfluktsprogrammet! De store klassiske og kjente stedene må selvsagt oppleves, men i tillegg har vi fylt på med mange severdigheter og godbiter du normalt ikke kommer til på egenhånd. Under vårt eventyr opplever du kanalene i Amsterdam, katedralen i Köln, Frankfurt skyline, fantastiske Wien, Fiskebastionen i Budapest, lunsj med lokalbefolkningen i Serbia, vakre katedraler og middelalderbyer – og mye, mye mer! På dette unike og spennende elvecruiset er de fleste utfluktene inkludert. Skulle du orke å ta inn mer, tilbys det også flere valgfrie opplevelser underveis. Alle utflukter er enten med skandinavisktalende eller engelsktalende lokale guider. Vår norske reiseleder fra Escape Travel vil være med på alle utfluktene!

Nyt Europas skiftende landskap fra første rad på soldekket, og bli med på denne unike reisen gjennom Europa – hvor vakker natur, kulturelle og historiske severdigheter ligger som perler på en snor. En komplett reise, uten sammenligning forøvrig. Dette er uten tvil det ultimate elvecruiset, der du fosser nedover Donau med MS Carmen helt ned til Svartehavet!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 37 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 14.08.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 24 dager
Reiseleder
Geir Toverud
Reiseleder
Knut Ødegård
Reiseleder
Christian Borch

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 14.08.2017
 • Avreisested Oslo, Stavanger
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 24 dager
 • Priser fra 37 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Amsterdam

Vi flyr med KLM direkte fra Oslo til Amsterdam. Herfra kjører vi til vårt hyggelig skip MS Carmen, som skal være vårt hjem de neste tre ukene. Vi går om bord, sjekker inn og møtes i skipets lounge, hvor vi blir servert en velkomstdrink før middag. Skipet ligger sentralt (rett bak jernbanestasjonen) i Amsterdam om natten!

Dag 2

Amsterdam

Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet, da den var et mindre fiskesamfunn ved elven Amstels bredder. Etter frokost kan du være med på en byrundtur i Amsterdam som også inkluderer et kanalcruise. Denne sjarmerende hovedstaden – har noe for enhver smak; blomsetermarked, museer, kunstgallerier, spennende butikker, kafeer, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Vel tilbake om bord, og mens kapteinen og hans mannskap setter kursen mot Tyskland, nyter vi en god lunsj om bord.

Dag 3

Köln

Vi spiser lunsj om bord før vi går på en spennende byvandring i Köln, som har mer enn 2000 år gammel historie. Vi spaserer gjennom det gamle sentrum, Altstadt, med vakre gamle hus og sjarmerende gater. Vi fortsetter mot byens landemerke, den berømte Kölnerdomen. Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre denne imponerende bygningen, som først sto ferdig i 1880. Skipet kaster loss før midnatt og fortsetter mot Rüdesheim.

Dag 4

Rüdesheim

Nyt en deilig frokost og formiddag om bord mens skipet seiler langs Rhinen. Etter Koblenz kalles strekningen «den romantiske Rhinen». Her finner vi gamle middelalderslott og koselige landsbyer med grønne vinmarker oppover åsene. I dette fortryllende området ligger den verdenskjente Lorelei-klippen 120 meter over elven. Den smale dalen, elven med voldsomme strømninger og det mystiske ekkoet, har gitt legenden om den vakre langhårede jenta. Med fortryllende sang og mystisk skjønnhet lokket Loreley båter i senk som forliste og mange døde. Om ettermiddagen ankommer vi den kjente vinbyen Rüdesheim. Med det lille toget, Winzerexpressen, kjører vi en tur i de trange gatene. Vi skal være i sjarmerende Rüdesheim utover ettermiddagen.  

Dag 5

Mainz og Frankfurt

I løpet av natten har skipet seilt fra Rüdesheim til Mainz. Etter frokost går vi på en spennende bytur til fots. Vi spaserer gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz, som også er hjembyen til Johannes von Gutenberg, mannen som utviklet boktrykkerkunsten. Resten av formiddagen er på egen hånd og til egne opplevelser. Vi nyter en deilig lunsj om bord mens vi seiler mot Frankfurt. For de som er interessert, blir det muligheter til å være med på en valgfri utflukt i Frankfurt om ettermiddagen. Skipet ligger sentralt, så det er lett å spasere inn til sentrum og oppdage denne spennende og moderne byen på egen hånd.

Valgfri utflukt: Byrundtur i Frankfurt
Bli med på en guidet 3-timers byrundtur i Frankfurt. Denne turen vil gi deg et levende innblikk i utviklingen av Frankfurt fra en middelaldersk handelsby til den økonomiske hovedstaden byen er i dag. Oppdag det historiske sentrum, hvor handelsmenn møttes i middelalderen. Lær mer om det kommersielle distriktet, inkludert den berømte shoppinggaten «Zeil». I løpet av turen vil du også kjøre forbi bl.a. Deutsche Bundesbank og Frankfurt Stock Exchange. Se den nye imponerende bygningen til den europeiske sentralbanken som ble ferdig mars 2015, videre forbi Bahnhofsviertel «som i dag er et veldig populært område. Skyskrapere i Bankenviertel gir Frankfurt et utseende som minner om amerikanske byer, derav tilnavnet Mainhattan. Andre foretrekker navnet Bankfurt. Vår lokal-guide viser Frankfurts beste sider, med sin spesielle atmosfære og mange severdigheter. Det blir også en spasertur gjennom det berømte «Römerberg» og forbi katedralen, samt litt tid på egenhånd før bussen returnerer tilbake til skipet.

Dag 6

Wertheim

Velkommen til Wertheim, den romantiske middelalderbyen, som ligger langs Main, i et vakkert naturområde. Etter lunsj om bord, tar vi deg med på en spasertur i denne pittoreske gamlebyen med sjarmerende, flotte bindingsverkshus og trange smug. Denne historiske byen kan også vise frem sine imponerende slottsruiner, noen av de største i Sør-Tyskland. Etter spaserturen blir det tid til å gå og utforske byen på egen hånd før skipet seiler videre om ettermiddagen.

Dag 7

Würzburg

Tidlig om morgenen ankommer vi Würzburg, en vakker by langs Main i den tyske delstaten Bayern. Etter frokost om bord, kjører vi en spennende byrundtur og besøker bl.a. Würzburg Residence, et flott barokk-palass fra 18. århundre. Området har i løpet av årene fungert som bolig for biskopene i det fyrstelige bispedømmet Würzburg. Vi får en omvisning på slottet. På ferden videre passerer vi den eldste broen over Main «Alte Mainbrücke», den imponerende katedralen, samt den fjerde største romanske katedralen i Tyskland. Ved lunsjtider forlater vi denne flotte vinbyen.

Dag 8

Bamberg

Bamberg ligger i den nordlige delen av regionen i Bayern og ca 25 mil nord for München. Den vakre og godt bevarte historiske byen ligger idyllisk til blant elver og store skoger. Byen er bygget på syv høyder, og blir ofte sammenlignet med Roma. På hver topp står det en liten kirke, og Bamberg står også på UNESCOs verdensarvliste.  Fra skipet kjører vi med buss til sentrum. Herfra starter vår 2-timers tur i byen til fots over brostein og gjennom trange gater, forbi sjarmerende hus og det unike Rathaus (rådhuset), hvor middelaldersk arkitektur fortsatt eksisterer der det står midt i elven mellom to broer. Vi fortsetter til «Lille Venezia», en liten koloni av pittoreske fisker-hus fra 1900-tallet, som ligger langs elva Regnitz. Etter byrund-turen, reiser vi tilbake til skipet, hvor vi spiser lunsj mens vi seiler videre mot Nürnberg.

Dag 9

Nürnberg

I dag kommer vi til middelalderbyen Nürnberg, den nest største byen i Bayern. Etter frokost starter vi på en spennende bytur, hvor vi blant annet besøker det keiserlige slott, et kjent landemerke i Nürnberg. I middelalderen levde keisere fra det hellige romerske riket i dette slottet, hvor vi har en fantastisk utsikt over byen. Fra slottet fortsetter vi til sentrum, som er omgitt av den gamle bymuren fra middelalderen. Vi besøker kirken og går forbi det gamle rådhuset, bygget i renessansestil. Vi fortsetter over markedet med vakre fontener, før vi kommer til den gamle katolske kirken bygget i 1355-1362, og regnes som en av de viktigste kirkene i Nürnberg. Det blir også litt tid på egenhånd i denne sjarmerende byen med sin hyggelige atmosfære.

Dag 10

Regensburg

Vi ankommer Regensburg før lunsj! Byen, som er en av Tysklands eldste byer fra steinalderen og som var hovedstad i Bayern, ligger ved Donau. Regensburg var en viktig by under Karl den stores regjeringstid, og kom relativt uskadd fra de alliertes bombing under den andre verdenskrigen. I løpet av en 2-timers byvandring går vi gjennom sentrum og gjennom den sjarmerende gamle delen av byen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Regensburg er oppført på UNESCOs verdensarvliste siden 2006. Se den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene inkludert Porta Praetoria og fortsetter til St. Peter-katedralen, som vi ser fra utsiden. Etter byvandringen er det også tid til å utforske denne hyggelige byen på egen hånd. Hva med å besøke det historiske Wurstkuche hvor du kan smake de berømte tyske pølsene. Om ettermiddagen fortsetter vi videre mot Østerrike og byen Linz.

Dag 11

Linz og Grein

Etter frokost kan du nyte formiddagen på skipets soldekk. Vi spiser lunsj om bord før vi tar på gode sko, og blir med på en spasertur gjennom den fantastiske gamlebyen i Linz med flott arkitektur, spennende attraksjoner og historiske steder. Bak Landhaus, er Mozarthaus hvor den østerrikske komponisten Wolfang Amadeus Mozart levde i 1783. Denne vakre bygningen med barokk-fasade fra 16. århundre, er stedet hvor han komponerte Linz Symphony. Vi går forbi det historiske hotellet «Kremsmünstererhof», det gamle markedet og opp til det imponerende hovedtorget med den store statuen «Trinity Column» fullført i 1723.  Vi besøker Konditori Jindrak, hvor det vil bli anledning til å smake den berømte Linzer-kaken!

Frivillig utflukt: Heldagsutflukt til Salzburg
Salzburg ligger flott til langs elven Salzach i Østerrike. Byen som er viden kjent fra filmen The Sound of Music og for å være Mozarts fødeby, kan med sin vakre gamleby og den imponerende borgen Hohensalzburg ta pusten fra mang en turist. Salzburg har en rekke museer og attraksjoner, som du finner i den godt bevarte gamlebyen. Her kan du besøke Salzburgs domkirke, Mozarts fødested, Salzburg museum med mer. I gamlebyen ligger også Getreidegasse, en spennende og kanskje den mest berømte shoppinggaten i Salzburg. Gamlebyen er med sin berømte og godt bevarte barokke arkitektur står oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Benytt muligheten til å oppdage mer av denne unike byen på egen hånd etter lunsjpausen.


Dag 12

Melk og Dürnstein

Donau bukter seg idyllisk gjennom postkort-landskapet i Wachaudalen. Vi ankommer Melk om morgenen. Utflukten starter etter frokost med en kort busstur til det gamle, praktfulle Benediktinerklosteret. Stift Melk ble grunnlagt i 1089 da markgreve Leopold II ga et av slottene sine til benediktinermunkene i det 12. århundre. Klosteret regnes for å ha en av Europas mest fullendte barokkbygninger. Vi ender opp på klosterets store terrasse, hvor vi har en fantastisk utsikt over Donau. Spesielt imponerende er biblioteket med sin store samling middelalder-manuskripter. Vi avslutter besøket i den vakre og imponerende klosterkirken med sine fresker og med sitt enestående interiør med flotte malerier fra 18. århundre.  Dette flotte byggverket, som også er kjent for sine tvillingtårn, regnes som den fineste barokke kirken nord for Alpene. Lunsjen nytes om bord mens vi seiler videre mot Dürnstein, som ligger i hjertet av Wachaudalen og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi ankommer om ettermiddagen og vi blir med på en byvandring i denne sjarmerende middelalderbyen. Over byen rager den gamle middelalderborgen hvor Richard Løvehjerte ble holdt fanget under det tredje korstoget. Vi tar en tur langs den gamle bymuren og gjennom byporten, mens lokalguiden forteller om byens historie. Turen avsluttes med en vakker orgelkonsert i kirken.

Dag 13

Wien

Vi ankommer praktfulle Wien ved frokosttider. I dag skal vi oppleve denne klassiske og vakre keiserbyen, Østerrikes hovedstad. Vi skal på bussrundtur for å se flere av byens historiske steder og severdigheter, bl.a. det fargerike Hundertwasserhaus, det storslåtte Belvedere slottet, turen fortsetter langs Ringstrasse som vitner om sin fordums prakt, når Wien var hovedstaden i imperiet av Østerrike-Ungarn og var Habsburgernes høyborg. Neste stopp blir i det gamle sentrum av Wien for å se den imponerende Stefansdomen (katedralen). Deretter tar vi en spasertur gjennom gågaten fra Graben og Kohlmarkt til Michaela Square som slutter ved inngangen til Hofburg (keiserpalasset).

Valgfri utflukt:
Om kvelden er det valgfri klassisk konsert i fantastiske Auersperg-palasset med musikk av Mozart og Strauss.

Dag 14

Bratislava

I løpet av tidlig morgentimer seiler vi gjennom Gabcikovo-slusen, den største slusen i øvre delen av Donau. Neste hovedstad er vakre Bratislava i Slovakia. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Byen var kroningsby for ungarske keisere og har mange interessante bygninger fra den tiden. Byrundturen går med et lite turisttog gjennom sentrum og opp til slottet, som troner på høyden over byen og Donau. På tilbaketuren spaserer vi gjennom den maleriske gamle bydelen (Stare Mesto) med brosteinstorg og trange gater med pastellfargede bygninger fra 1800-tallet. Det blir også god tid til å utforske denne hyggelige byen på egenhånd. Skipet ligger rett nedenfor sentrum, og det er enkelt å utforske butikkene og nyte ettermiddagen i denne sjarmerende byen. Cruiset fortsetter om kvelden.

Valgfri utflukt:
De som ønsker kan bli med på en valgfri utflukt til Cerveny Kamen-slottet like utenfor byen. Slottet er i dag museum med en fin samling av historiske møbler og våpen. Utflukten inkluderer også besøk i en vinkjeller, hvor det blir smaksprøver på den lokale vinen.

Dag 15

Budapest

Vi ankommer Budapest om morgenen. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Etter frokost er det byrundtur hvor vi blant annet ser Helteplassen, med minnesmerke over Ungarns falne helter, den ungarske statsoperaen og den nygotiske nasjonalforsamlingen, som er et arkitektonisk mesterverk fra 1904. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen og ikke minst fra Gellert-høyden. Budapest blir regnet for å være en av Europas vakreste og blir ofte omtalt som «Donaus perle». Om ettermiddagen kan du utforske denne flotte byen på egen hånd. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

Valgfri utflukt: Lazar Lovas Puszta
Etter lunsj kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til Lazar Lovas Puszta – en av de største hesteoppdrettsgårdene i Ungarn, hvor du får oppleve en imponerende rideoppvisning.

Budapests panorama
Dag 16

Budapest

I dag er hele dagen fri til å oppleve mer av denne hyggelige byen videre på egen hånd. Ta en tur i byens handlegater eller nyt en avslappende formiddag på skipets soldekk. Vi anbefaler gjerne den kjente gågaten Vasi Utca eller et besøk i den flotte markedshallen, som er vel verdt et besøk. Om kvelden kaster vi loss og cruiset fortsetter videre nedover Donau.

Valgfri utflukt:
Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling i land, som avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen.

Dag 17

Mohacs/Villany

Tidlig om morgenen ankommer vi Mohacs, hvor vi blir med på et spennende besøk til Villany-distriktet. Området ligger sør i Ungarn, og er kjent for sitt milde klima og gode rødvin. Etter en flott kjøretur stopper vi ved en vingård, hvor vi blir med på en guidet tur som tar oss fra produksjon av vin til kjelleren med endeløse hyller med vinflasker. Mellom store eikefat, smaker vi på gode viner sammen med ost og snacks. Etter besøket i vinkjelleren, fortsetter vi til Buso, som er et museum. Hvert sjette år ved utgangen av karneval-sesongen er det en prosesjon gjennom Mohacs, hvor lokalbefolkningen er iført masker. På museet får vi et innblikk i tradisjoner og hvordan man lager disse fantastiske maskene. Det er også en butikk hvor du kan kjøpe din egen maske for å ta med hjem. Etter en god lunsj om bord er det mulig å ta en tur på egen hånd i byen eller slappe av på skipets soldekk før skipet fortsetter om ettermiddagen til Serbia.

Dag 18

Beograd

Dagens stopp er Beograd, Serbias hovedstad som ligger ved elven Sava. Byen er for mange et førstegangs besøk. Etter frokost blir vi med på en byrundtur og ser blant annet den tyrkiske Kalemegdan-festningen. Herfra er det en praktfull utsikt over både Sava og Donau. Vi får høre både den gamle og nyere historien, samt ser den imponerende ortodokse St. Sava-katedralen. Vi opplever også atmosfæren i den koselige gågaten Knez Mihajlova hvor du finner kafeer og butikker i gangavstand fra skipet.  Deretter kjører vi til den lille landsbyen Jarak i Vojvodina-regionen, hvor vi inviteres på lunsj i hagen til en lokal familie. Vi får smake på hjemmelaget, god serbisk mat og underholdes av landsbyens musikanter. Om kvelden er det serbisk aften om bord. Etter middag er det folkloreshow i salongen.

Dag 19

Jernporten

I dag seiler vi gjennom Jernporten, en hundre kilometer lang naturskapt kløft, som regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau. I dag kan man nyte utsikten og den vakre naturen fra soldekket. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men farene ble fjernet i 1972 da det ble åpnet et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert slusesystem. Vi seiler med Romania på styrbord og Bulgaria på babord side nedover Donau. I løpet av natten ankommer vi den lille bulgarske havnebyen Vidin.

Dag 20

Vidin

Etter frokost skal vi på byvandring i Vidin og ser blant annet Baba Vida-festningen fra 1200-tallet, byens historiske landemerke og Bulgarias best bevarte festning fra middelalderen. Selv om vi er langt fra sjøen, er Vidin kjent for sin skipsbyggingsindustri som gir ekstra liv i området rundt elven. Om kvelden legger skipet ut på strekningen som går langs grensen mellom Bulgaria og Romania.

Valgfri utflukt:
Etter byvandringen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til fjellområdet Belogradsjik, cirka femti kilometer fra Vidin. Belogradsjik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også et stort festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria.

Dag 21

Seilingsdag

Vi skal seile en hel dag på vakre Donau. Nyt ferden fra soldekket eller slapp av i salongen med en god bok. I løpet av dagen vil vår reiseleder og/eller vår foredragsholder holde et interessant foredrag.

Dag 22

Donaudeltaet

Etter frokost deler vi oss i mindre grupper og går over i små båter som skal seile oss inn i Donaudeltaet. Her opplever vi en unik natur som er hovedsete for mer enn 300 fuglearter og mer enn 45 forskjellige arter av ferskvannsfisk. Tilbake på skipet, skåler vi i champagne når vi passerer nullpunktet, som markerer begynnelsen på Donau, der den renner 2 888 kilometer gjennom Europa. På dette punktet har vi seilt på en stor del av denne berømte og sagnomsuste elven. Vi spiser lunsj om bord og setter kursen tilbake mot Romania.

Dag 23

Cernevoda/Constanta

Tidlig om morgenen anløper vi Cernavoda. Herfra kjører vi med buss til byen Constanta, som ligger ved Svartehavet i Romania. På vår busstur ser vi byens høydepunkter, med blant annet de vakre bygningene. Vi besøker det historiske museet, før vi avslutter utflukten med en vinsmaking som tilbyr gode rumenske viner. Vel tilbake på skipet spiser vi en sen lunsj og resten av dagen kan benyttes til egne opplevelser eller man kan rett og slett bare slappe av på soldekket om bord! Om kvelden blir det gallamiddag med kapteinen. Vi nyter en deilig 4-retters meny som kokken har laget i løpet av dagen. Etterpå fortsetter vi i salongen, hvor vi koser oss til god musikk – elvecruisets siste kveld om bord.

Dag 24

Giurgiu - Bucuresti - Norge

Etter frokost må vi si farvel til skipet og mannskapet i elvehavnebyen Giurgiu. Herfra er det cirka 1 ½ times kjøring til Bucuresti, Romanias hovedstad. Før vi drar til flyplassen, får vi en byrundtur og ser blant annet Revolusjonsplassen og Folkets Hus (Ceausescus enorme prosjekt). Litt tid i sentrum, hvor de som ønsker kan spise lunsj på egenhånd.  Fly tilbake til Norge. Mellomlanding og flybytte underveis.

Reisebetingelser

INKLUDERTE UTFLUKTER
Dag 2.  Amsterdam, Bysightseeing inkl. kanalbåttur
Dag 3.  Köln, Byvandring
Dag 4.  Rüdesheim, Byrundtur m/lite turisttog
Dag 5.  Mainz, Byvandring
Dag 6.  Wertheim, Byvandring
Dag 7.  Würzburg, Byvandring
Dag 8.  Bamberg, Byvandring
Dag 9.  Nürnberg, Byrundtur
Dag 10. Regensburg, Byvandring
Dag 11. Linz, Byvandring
Dag 12. Melk, Besøk i Benediktinerklosteret
Dag 12. Dürnstein, Byvandring og orgelkonsert
Dag 13. Wien, Byrundtur
Dag 14. Bratislava, Byrundtur m/lite turisttog
Dag 15. Budapest, Byrundtur
Dag 17. Mohacs, Utflukt til Villany m/vinsmaking
Dag 18. Beograd, Byrundtur og lunsj i Jarak
Dag 20. Vidin, Byvandring
Dag 22. Donaudeltaet, Båttur til nullpunktet
Dag 23. Constanta, Byrundtur inkl. lunsj
Dag 24. Bucuresti, Byrundtur

VALGFRIE UTFLUKTER (ikke inkludert, bestilles/betales om bord)
Dag  5. Frankfurt, Byrundtur
Dag 11. Linz, Utflukt til Salzburg
Dag 13. Wien, Klassisk konsert
Dag 14. Bratislava, Utflukt til Cerveny Kamen-slottet m/vinsmaking
Dag 15. Budapest, Puszta heste-oppvisning
Dag 16. Budapest, Folklore-show
Dag 20. Vidin, Utflukt til Belogradchik

PRIS
Fra kr 37 980
Prisene g
jelder pr. person i delt dobbeltlugar.
Singellugar på nedre dekk uten tillegg (NB – begrenset antall).

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge – Amsterdam/Bucuresti – Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 23 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • 21 utflukter iht. program
 • Mange spennende foredrag om bord
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (bestilles og betales om bord)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

MS CARMEN (4*)
Hyggelig førsteklasseskip bygget i Nederland i 2001, og totalrenovert i 2016/2017 . Kapasitet til 130 gjester. Skipet har fem dekk, inkludert en stor restaurant, lounge/bar, resepsjon, suvenirbutikk, bibliotek, heis mellom dekkene og et innbydende soldekk. I skipets panoramarestaurant serveres de inkluderte måltider bestående av frokostbuffé med et bredt utvalg, samt lunsj og middag bestående av forrett, suppe, hovedrett og dessert. Om ettermiddagen serveres kaffe med kake og kveldssnacks serveres senere om kvelden.

Alle skipets lugarer er utvendige. Lugarene på øverste dekk har såkalte franske balkonger (gulv-til-tak vinduer som kan åpnes). Lugarene på midt dekk har store vinduer som delvis kan åpnes. Lugarene på hoved dekk har panoramavinduer og nedre dekk har små vinduer – som ikke kan åpnes. Alle lugarene er komfortabelt innredet med telefon, TV, safe, aircondition og bad med dusj og hårføner. Lugarene på øvre-, midt- og hoved dekk er cirka 14 m2. Lugarene på nedre dekk er mindre (cirka 12 m2) enkeltlugarer med kun en seng.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person/ pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.