Det ultimate elvecruiset

/ Seil på Rhinen og Donau fra Amsterdam til Svartehavet

Bli med på det ultimate elvecruiset gjennom Europa, som strekker seg fra Amsterdam i vest til Svartehavet i øst! I løpet av 24 dager besøker du åtte forskjellige land; Nederland, Tyskland, Østerrike, Slovakia, Ungarn, Serbia, Bulgaria og Romania. Cruiset er innom seks fantastiske hovedsteder; Amsterdam, Wien, Bratislava, Budapest, Beograd og Bucuresti – og mer enn 20 sjarmerende og spennende europeiske byer langs Donau.

Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt og slapper av om bord på førsteklasseskipet MS Carmen. Dette hyggelige skipet vil være med og lage en fin ramme på elvecruiset, og ved turens ende i Bucuresti – har du fått mange nye, hyggelig bekjentskap blant de andre gjestene om bord!

Turen starter i spennende Amsterdam og vi seiler først inn på Rhinen og Main, en sann opplevelse i seg selv. Et av seilasens mange høydepunkter er turen på Main-Donau-kanalen. Den menneskeskapte kanalen, med alle 14 sluser, er grunnen til at det er mulig å lette anker i Amsterdam og ende opp ved Svartehavet. I tillegg til å koble Rhinen og Donau, får den 171 kilometer lange kanalen oss opp i 406 meters høyde over elver og veier. I tillegg kan du også se frem til å seile gjennom den berømte «Jernporten» (Iron Gates) mellom Serbia og Romania.

Dette blir et populært og opplevelsesrikt elvecruise som strekker seg nesten 2888 kilometer gjennom historiske Europa! I løpet av seilasen vil våre foredragsholdere kåsere om spennende, interessante og ikke minst aktuelle temaer underveis!

14. – 22. august:
Knut Ødegård er med som foredragsholder fra Amsterdam til Nürnberg. Han er dr. philos. i klassisk arkeologi og ansatt ved Universitetet i Oslo. Han er en aktiv formidler av antikkens kultur i radio, dagspressen og gjennom foredragsvirksomhet over hele landet.

29. august – 06. september:
Christian Borch er med som foredragsholder fra Budapest til Svartehavet. Han er forfatter og tidligere utenriksmedarbeider og nyhetsanker i NRK. Christian Borch vil holde flere interessante foredrag underveis. Og ikke minst være en inspirasjonskilde for aktuelle og interessante diskusjoner underveis.

Vi har lagt stor vekt på utfluktsprogrammet! De store klassiske og kjente stedene må selvsagt oppleves, men i tillegg har vi fylt på med mange severdigheter og godbiter du normalt ikke kommer til på egenhånd. Under vårt eventyr opplever du kanalene i Amsterdam, katedralen i Köln, Frankfurt skyline, fantastiske Wien, Fiskebastionen i Budapest, lunsj med lokalbefolkningen i Serbia, vakre katedraler og middelalderbyer – og mye, mye mer! På dette unike og spennende elvecruiset er de fleste utfluktene inkludert. Skulle du orke å ta inn mer, tilbys det også flere valgfrie opplevelser underveis. Alle utflukter er enten med skandinavisktalende eller engelsktalende lokale guider. Vår norske reiseleder fra Escape Travel vil være med på alle utfluktene!

Nyt Europas skiftende landskap fra første rad på soldekket, og bli med på denne unike reisen gjennom Europa – hvor vakker natur, kulturelle og historiske severdigheter ligger som perler på en snor. En komplett reise, uten sammenligning forøvrig. Dette er uten tvil det ultimate elvecruiset, der du fosser nedover Donau med MS Carmen helt ned til Svartehavet!

Last ned reiseprogram
  • Rabatt kr 2500 pr. person
Reiseleder
Geir Toverud
Reiseleder
Knut Ødegård
Reiseleder
Christian Borch

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger