Det ultimate Rhinencruiset

/ Fra Amsterdam til Strasbourg

 • Kanalbåttur i Amsterdam
 • Byrundtur med vinsmaking og ost i Cochem
 • Byvandring og ølsmaking i Köln
 • Besøk i Siegfrieds mekaniske musikkinstrument-museum
 • Speyer, en av de eldste byene i Tyskland
 • Byrundtur i Mainz med besøk på Gutenberg Museum
 • Petit France, den sjarmerende gamlebyen i Strasbourg

En seilas fra Amsterdam til Strasbourg – bare smak på dette…! Her får du «full pakke» av hva Rhinen kan by på, fra middelalderborger og bindingsverkshus til sjarmerende vinbyer og travle storbyer. Gammelt og nytt – hånd i hånd, med storslått natur som bakteppe. Det er nettopp denne variasjonen som gjør cruiset så spennende. Dagene går med til innholdsrike utflukter og smakfulle måltider, til avslapning og gode samtaler.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 22 890,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 28.08.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 14 dager
Reiseleder
Ulf Brynildsen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 28.08.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 14 dager
 • Priser fra 22 890,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

OSLO–AMSTERDAM

Fly fra Oslo direkte til Amsterdam. Transport til skipet, som ligger ved kai sentralt i Amsterdam. Etter innsjekk og en lett lunsj om bord, er det tid til å utforske Amsterdam på egen hånd eller sammen med vår reiseleder.
Om ettermiddagen finner vi oss til rette i lugaren og møtes for en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet før middag.

Dag 2

AMSTERDAM

Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet, da den var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den.
Etter frokost inviterer vi til bysightseeing på byens vannveier. Med sine mange vakre kanaler blir ofte Amsterdam omtalt som Nordens Venezia. Totalt består den nederlandske hovedstaden av mer enn 100 km med kanaler, deriblant de mest kjente kanalene Herengracht, Keizersgracht og Prinsengracht.
Etter lunsj kan du nyte livet på dekk, ta deg en tusletur på egenhånd, her er det både gode shoppingmuligheter og trivelige fortauskafeer.
Skipet kaster loss om kvelden, og setter kursen mot Nijmegen.

Dag 3

NIJMEGEN

Formiddagen på egen hånd i Nijmegen – eller du kan bli med på en valgfri utflukt til Kröller-Müller museum (ikke inkludert).
Nijmegen er sammen med Maastricht den eldste byen i Nederland. Byen feiret i 2005 sitt 2000-årsjubileum. Du ser fremdeles rester fra den gamle bymuren og annen bebyggelse fra middelalderen. Et «must» er en tur i gamlebyen med «De Grote Markt». Nijmegen er også kjent for den fire dager lange Nijmegenmarsjen som avholdes i byen hvert år.
Nyt lunsjen i det skipet forlater Nijmegen. Underveis mot Köln ser vi mange arbeidsomme lektere seile forbi på Tysklands viktigste vannvei, nettopp Rhinen. Underveis passerer vi Düsseldorf, hovedstaden i Nordrhein-Westfalen – Tysklands mest folkerike delstat, og middelalderbyen Zons. 

Valgfri utflukt: Kröller-Müller museum ligger i hjertet av Höge Veluwe nasjonalpark. Museet har samlet arbeider fra nederlandske skulptører samt moderne malere og impresjonister. Her finnes blant annet en stor samling av Van Goghs arbeider og flere av Picassos malerier. Vi returnerer til skipet for lunsj og seiler videre mot Bonn.

Dag 4

BONN

Bonn ligger ved elven Rhinen vel tre mil sør for Köln, og vi ankommer storbyen ved frokosttider. Bonn ble grunnlagt av romerne i 11. f.Kr., hadde en kraftig oppsving 9 e.Kr., men lå nede i middelalderen inntil erkebiskopen av Köln gjorde Bonn til sin residens i 1288. Byen var en viktig geistlig by i barokken og er blant annet kjent som fødeby for Ludwig van Beethoven, samt for å ha vært hovedstad i etterkrigstidens Vest-Tyskland frem til Berlin igjen tok over som hovedstad for et samlet Tyskland. Her finner vi også et av de større FN-kvarterene og godteriprodusenten Haribo! Etter frokost arrangerer vi en vandretur gjennom Altstadt (gamlebyen) med severdigheter som Altes Rathaus ved markedsplassen, Das Bonner Münster og Beethoven-monumentet. Men, mer om historien og et nærmere øyesyn av byen får du under byrundturen du kan delta på etter frokost!
Etter lunsj kan du slappe av om bord, eller utforske byen ytterligere på egenhånd.
Skipet forlater Bonn rundt middagstider.

Beethoven i Bonn
Dag 5

COCHEM

I løpet av natten har skipet tatt en liten avstikker fra Rhindalen og seilt oppover Mosel, den største bielven til Rhinen. Ved frokosttider kommer vi til Cochem, ofte omtalt som Moseldalens perle. Byen ligger vakkert til med den imponerende Reichsburg-borgen tronende på en høyde over byen. Landskapet rundt er formet av flere hundre år med vinproduksjon. Byens er omtalt så tidlig som år 886 og oser av historie!
Cochem oppdages best til fots og her inviteres du med på en byvandring i gamlebyen med sine middelaldertorg, vakkert restaurerte bindingsverkshus, romantiske smug og plasser, rådhus i barokk stil og sjarmerende vannhull m.m. Og a pro pos vannhull, vi inviterer selvsagt også på vinsmaking – med vin fra området.
Skipet ligger her over natten, så her anbefaler vi «Cochem by nigth!»

Dag 6

KOBLENZ

Ved frokosttider setter skipet kursen mot Koblenz med ankomst rundt lunsjtider. Etter en bedre lunsj kan du bli med på en guidet byvandring i Koblenz – som ligger der Mosel og Rhinen møtes. Og det er nettopp det navnet Koblenz betyr, av det latinske ordet Confluentes; «der elver renner sammen». En av byens attraksjoner er Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), hvor det står en monumental, 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I fra 1897.
Skipet seiler videre rundt middagstider.

Dag 7

KÖLN

I løpet av natten har skipet ankommet Köln. Denne byen er Tysklands fjerde største og den mest folkerike byen langs Rhinen. I den gamle bydelen med mer enn 2000 år gammel historie, ble nitti prosent av sentrum ødelagt under annen verdenskrig. Mange av bygningene er gjenoppbygd, deriblant tolv romanske kirker.
Nyt en rolig morgen og spis en deilig frokost om bord før vi skal på byvandring i Köln. Vi spaserer gjennom Altstadt, med sine vakre gamle hus og sjarmerende gater. Deretter fortsetter vi mot den imponerende gotiske Kölner–domen, byens landemerke, som står på UNESCOs verdensarvliste, og som kom nesten uskadd gjennom krigen. Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre dette imponerende byggverket, som først sto ferdig i 1880. I løpet av byvandringen skal vi også stoppe på Kölsch Bryggeri, hvor du får mulighet til å smake på byens berømte øl, Kölsh samt få mer informasjon om de lokale tradisjonene i Köln.
Skipet ligger rett i bykjernen, så her kan du virkelig oppleve «Köln by night»!

Köln
Dag 8

KÖLN

Slapp av om bord – eller utforsk Köln videre på egen hånd. Vi anbefaler gjerne et besøk ved byens parfymemuseum, hvor du kan stifte nærmere bekjentskap med «4711» – den ikke helt ukjente colognen.
Lunsj om bord, før skipet seiler videre mot Moseldalen sent om ettermiddagen. Synk ned i en stol på soldekket, se landskapet gli forbi – og la inntrykkene fra turen så langt synke inn!

Dag 9

COCHEM

Denne morgenen er vi tilbake i den vakre moselmetropolen Cochem. Byen har cirka 5 000 innbyggere og en rekke serverdigheter man kan beundre – sikkert noen du ikke rakk første gangen?! Et besøk ved borgen Reichsburg Cochem, bygd på 1100-tallet, som rager over byen er et «must» for alle besøkende. Borgen ble ødelagt av franske tropper under Ludvig 14. i 1689. Den er bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Utsikten herfra er fantastisk!
Skipet seiler tilbake mot Rhinen – og etter lunsj kan du tilbringe ettermiddagstimene på soldekket og nyte utsikten til det vakre landskapet, eller slappe av i skipets bibliotek med en god bok.
Skipet ankommer igjen Koblenz om kvelden.

Dag 10

KOBLENZ og RÜDESHEIM

Nyt frokosten og en rolig formiddag i vakre omgivelser om bord. Eller kanskje du vil utforske Koblenz videre på egen hånd?
Skipet seiler videre før lunsj, og underveis kommer vi til det kjente området som kalles «den romantiske Rhinen». Her finner vi gamle middelalderslott og koselige landsbyer med grønne vinmarker oppover åsene. Her ligger også den verdenskjente Loreley-klippen 120 meter over elven. Den smale dalen, elven med voldsomme strømninger og det mystiske ekkoet, har gitt legenden om den vakre langhårede jenta. Med fortryllende sang og mystisk skjønnhet, lokket Loreley båter i senk som forliste og mange døde.
Vi ankommer den kjente vinbyen Rüdesheim om ettermiddagen. Om kvelden kan vi anbefale en spasertur i den berømte Drosselgasse, byens brosteinsbelagte gågate, hvor du kan nyte et glass lokal rhinskvin på en hyggelig weinstube.
Skipet ligger til kai over natten.

Dag 11

RÜDESHEIM og MAINZ

I dag skal vi være med på en byrundtur med det lille turisttoget; Winzerexpressen. Vi besøker Siegfrieds mekaniske musikkinstrument-museum, som inneholder en bemerkelsesverdig samling med mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret.
Vi spiser en deilig lunsj om bord mens skipet fortsetter til Mainz, som ble grunnlagt av romerne for mer enn 2000 år siden. På 1600- og 1700-tallet ble noen av verdens fremste arkitekter og skulptører hyret inn for å planlegge byens utseende. Og dette har gitt resultater – byen har flotte palasser og kirker. Etter lunsj går vi på en spennende byrundtur. Vi spaserer gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz. Boktrykkerkunstens far, Johann Gutenberg, ble født nettopp her. Det blir også et besøke på det kjente museet som har to kopier av Gutenbergs bibel – den eldste trykksaken i verden.
Vi seiler videre etter middag.

Mainz
Dag 12

SPEYER

Tidlig om morgen har skipet ankommet Speyer, en av de eldste byene i Tyskland og med en viktig plass i landets historie. Etter en god frokost om bord, er formiddagen fri til egne opplevelser i denne sjarmerende byen. Den vakre gamlebyen, er flankert av den uvanlig brede paradegaten mellom middelalderens byport Altpörtel og byens enorme Kaiserdom St. Maria und St. Stephan i romansk stil, som allerede i år 1981 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Katedralen er et av Europas største romanske byggverk og i krypten ligger åtte romerske keisere og tyske konger begravet. Nyt en herlig ettermiddag om bord på soldekket – eller bli med på en valgfri utflukt til Heidelberg (ikke inkludert). For de av dere som velger Heidelberg-utflukten, vil det være tid til en tur inn til Speyer etter lunsj.
I kveld er det duket for kapteinens festmiddag!

Valgfri utflukt: Du kan bli med på en valgfri bussutflukt til Heidelberg. Her, i romantikkens høyborg, har man funnet det tidligste beviset for mennesker i Europa. I 1907 fant de et kjeveben av «Heidelbergmannen», som er minst 500 000 år gammelt. Tysklands eldste og meget prestisjefylte universitet som ble grunnlagt i 1386, ligger også her. Den gamle bydelen preges av vakker arkitektur og en hyggelig atmosfære. (Turen gjennomføres hvis minimum 20 deltakere).

Speyer
Dag 13

STRASBOURG

Nyt en deilig frokost om bord. Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Alsace, og er mest kjent for den gamle bydelen fra middelalderen, kalt Petit France – med bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan-palasset som huser tre av byens viktigste museer. Vi skal på en guidet rundtur i denne sjarmerende og hyggelige byen. Se byens største historiske og moderne severdigheter, blant annet Europaparlamentet, Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, Notre-Dame katedralen og Eglise Saint Thomas. Turen avsluttes med en spasertur gjennom Petit France. Lunsj om bord.
Om ettermiddagen tilbys en valgfri utflukt til Riquewihr (ikke inkludert).

Valgfri utflukt: Bli med på en unik utflukt til den vakre landsbyen Riquewihr, i Alsace – en romantisk middelalderby mellom fjell og vingårder. Alsace grenser mot Tyskland, og er utvilsomt et flott område med en kombinasjon av historie, kultur og vakker natur. Opplevelsene av god mat og vin, krydrer besøket til et uforglemmelig eventyr. Riquewihr er kjent for sine gode Riesling-viner. Vel tilbake, og mens kapteinen og hans mannskap setter kursen mot Tyskland, nyter vi en god middag om bord. (Turen gjennomføres hvis minimum 20 deltakere).

Dag 14

STRASBOURG–NORGE

Etter frokost sjekker vi ut og sier farvel til skipet. Buss til flyplassen (cirka 2 ½ times kjøretur). Direktefly med Lufthansa fra Frankfurt tilbake til Oslo.

 • River Navigator, resepsjon, Cruiseawa, elvecruise
 • MS River Navigator i Budapest

Reisebetingelser

SKIPET
MS River Navigator (4*)
Byggeår 2000 (renovert 2013)
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 134

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis, stort soldekk og gratis WIFI. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk har større vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

PRISEN INKLUDERER
• Direktefly Oslo – Amsterdam/Frankfurt – Oslo med SAS og Lufthansa (avreise fra andre byer på forespørsel)
• Flyskatter og havneavgifter
• Transport mellom flyplass og skip
• 13 netters cruise i utvendig lugar
• Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
• Kaffe og te hele døgnet om bord
• WIFI ombord
• En aperitiff til kapteinens middag
• Levende musikk i salongen
• Utflukter iht. program
• Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Valgfrie utflukter nevnt i programmet (kjøpes om bord)
• Avbestillings- og reiseforsikring

INKLUDERTE UTFLUKTER

Dag 2 Amsterdam Kanalbåttur
Dag 4 Bonn Byrundtur
Dag 5 Cochem Byrundtur med vinsmaking (5 viner og lokal ost)
Dag 6 Koblenz Byrundtur
Dag 7 Köln Byvandring med ølsmaking
Dag 9 Cochem Byvandring med vinsmaking
Dag 10 Koblenz Byvandring
Dag 11 Rüdesheim Byrundtur med turisttorget
Dag 11 Mainz Byrundtur med besøk på Gutenberg Museum
Dag 13 Strasbourg Byrundtur

VALGFRIE UTFLUKTER

Dag 3 Nijmegen Busstur til Kröller-Müller museet
Dag 12 Speyer Utflukt til Heidelberg
Dag 12 Strasbourg Utflukt til Riquewihr

De valgfrie utfluktene kjøpes om bord.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.