Dürnstein, Wachaudalen.

Donau, Main og Rhinen

/ Romantiske høydepunkter mellom Wien og Strasbourg

Bli med på elvecruise i den frodige og naturskjønne Rhindalen, på vakre Donau og på den maleriske Main-Donau-kanalen, som da den åpnet i 1992 gjorde det mulig å seile hele veien fra Nordsjøen til Svartehavet. Turen starter i vakre Wien hvor man kan kjenne på historiens sus. Underveis blir det stopp i Passau, Regensburg, Nürnberg, Bamberg, Würtzburg, Miltenberg og Mainz – før vi ender opp i sjarmerende Strasbourg i Frankrike. Mens byer passeres, bor du komfortabelt og slapper av om bord på førsteklasseskipet MS River Navigator. Nyt elvenes skiftende landskap fra første rad på soldekket, og bli med på denne hyggelige og innholdsrike reisen hvor vakker natur, kulturelle byer og historiske severdigheter ligger som perler på en snor.

A-kort rabatten (kr 1000 pr. person) trekkes fra ved bestilling.

 

Last ned reiseprogram
  • Pris fra 21 480,-
  • Første tilgjengelige avreisedato 20.06.2018 (1 avreisedatoer)
  • Varighet 11 dager
  • Tur i samarbeid med Aftenposten
  • A-kort rabatt kr 1000 pr. person

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 20.06.2018
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Ledig
  • Dager 11 dager
  • Priser fra 21 480,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo–Wien

Fly til Wien. Fra flyplassen kjører vi med buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag er det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og mannskapet. Etter middagen kan du delta på en klassisk Wiener konsert (ikke inkludert). Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Valgfri utflukt: Om kvelden er det valgfri klassisk konsert i fantastiske Kurssalon med musikk av Mozart og Strauss.

Ringstrasse, Wien
Dag 2

Wien

Etter frokost skal vi oppleve denne vakre keiserbyen, Østerrikes hovedstad. Vi skal på bussrundtur for å se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet det fargerike Hundertwasserhaus og det storslåtte Belvedere slottet. Turen fortsetter langs Ringstrasse som vitner om sin fordums prakt, når Wien var hovedstaden i imperiet av Østerrike-Ungarn. Neste stopp blir i det gamle sentrum av Wien for å se den imponerende Stefansdomen (katedralen). Deretter tar vi en spasertur gjennom gågaten fra Graben og Kohlmarkt til Michaela Square som slutter ved inngangen til Hofburg (keiserpalasset).
Vi er tilbake til skipet ved lunsjtider, og nå kan du oppleve dobbel nytelse, deilig lunsj og vakker natur i Wachaudalen, som snor seg 40 km langs Donau i den østeriske delstaten Niederösterreich. Wachau er mest kjent for sin vinproduksjon, og en vinhistorie gjennom 2500 år. Vinene er gjerne litt eksklusive, mye takket være dalens vekstvennlige vinterrasser og klimagunstige beliggenhet, de lange og solfylte somrene og korte vintrene. Det finnes en rekke små og større vingårder i dette området.

Dag 3

Passau

Vi fortsetter å seile igjennom noe av kanskje det vakreste landskapet Donau har å by på, så formiddagen bør tilbringes på dekk, om været tillater det. Og det er nettopp dette elvecruise handler om – å sitte på første rad å få med seg variasjoner i landskapet, se steder og byer gli forbi. Vi passerer blant annet byene Melk og Linz før vi utpå ettermiddagen ankommer Passau. Byen ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes og her kan du utforske den to tusen år gamle byen på egen hånd, eller bli med på en guidet byvandring. Passau er kjent for sine vakre bygninger i gotisk og italiensk-barokk arkitektur og det historiske sentrum oppdages best til fots. Gå ikke glipp av den storslagne St. Stefan-katedralen, som huser verdens største kirkeorgel. Litt før middagstider fortsetter cruiset mot Regensburg.

Dag 4

Regensburg

Vi ankommer Regensburg rundt frokosttider. Byen ligger ved Donau og er en av Tysklands eldste byer fra steinalderen og var hovedstad i Bayern. Regensburg var en viktig by under Karl den stores regjeringstid, og kom relativt uskadd fra de alliertes bombing under den andre verdenskrig.
I løpet av en 2-timers byvandring går vi gjennom sentrum og gjennom den sjarmerende gamle delen av byen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Regensburg er oppført på UNESCOs verdensarvliste siden 2006. Se den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene inkludert Porta Praetoria. Deretter fortsetter vi til St. Peter-katedralen, som vi ser fra utsiden. Vel tilbake fra byvandringen serveres det smakfull lunsj og skipet setter kurs mot Nürnberg.

Regensburg
Dag 5

Nürnberg

I morgentimene ankommer vi middelalderbyen Nürnberg, den nest største byen i Bayern. Nürnberg er først og fremst en hyggelig, gammel, godt bevart og levende by med interessante museer og historiske severdigheter. Og veldig godt øl.
Etter frokost starter vi på en byrundtur, hvor vi blant kjører til det keiserlige slott, et kjent landemerke i Nürnberg. I middelalderen levde keisere fra det hellige romerske riket i dette slottet, hvor vi får oppleve en fantastisk utsikt over byen. Fra slottet fortsetter vi til sentrum, som er omgitt av den gamle bymuren fra middelalderen. Vi besøker kirken og går forbi det gamle rådhuset, bygget i renessansestil. Vi fortsetter over markedet med vakre fontener, før vi kommer til den gamle katolske kirken bygget i 1355-1362, og regnes som en av de viktigste kirkene i Nürnberg.
Det blir også litt tid på egenhånd i denne sjarmerende byen med sin hyggelige atmosfære, hvor du blant annet ser den gamle markedsplassen – omgitt av sjarmerende bindingsverkshus. Byen er også kjent for Nürnbergprosessen, rettssakene mot de tyske nasjonal-sosialistene etter Nazi-Tysklands sammenbrudd.
Etter lunsj om bord har du tid til egen disposisjon. Kanskje litt shopping kunne passe, eller bare slappe av å nyte livet fra en fortauskafe. Skipet seiler videre mens vi nyter en bedre middag om bord.

Gamlebyen i Nürnberg
Dag 6

Bamberg

Bamberg ligger i den nordlige delen av regionen i Bayern og cirka 25 mil nord for München, der elven Main møter Main-Donau-kanalen.
Rett etter frokost blir vi hentet med buss og kjørt inn til sentrum. Byen er bygget på syv høyder, og blir ofte sammenlignet med Roma. På hver topp står det en liten kirke. Sjarmerende Bamberg står på UNESCOs verdensarvliste. Byvandringen går over brostein og gjennom trange gater, forbi sjarmerende hus og det unike Rathaus (rådhuset), hvor middelaldersk arkitektur fortsatt eksisterer der det står midt i elven mellom to broer. Vi fortsetter til «Lille Venezia», en liten koloni av pittoreske fisker-hus fra 1900-tallet, som ligger langs elva Regnitz.
Etter byrundturen drar vi tilbake til skipet, hvor vi spiser lunsj mens vi seiler videre mot Würzburg.

Rådhuset i Bamberg
Dag 7

Würzburg

Ved frokosttider ankommer vi den vakre byen Würzburg, som ligger langs Main i den tyske delstaten Bayern. Würzburg er først og fremst kjent for den imponerende biskopresidensen fra 1744, et av Tysklands største og vakrest utsmykkede barokk-palass. Fresker av den italienske maleren Giovanni Tiepolo pryder taket og palasset står på UNESCOs verdensarvliste.
Under vår bussrundtur besøker vi residensen og får omvisning her. Området har i løpet av årene fungert som bolig for biskopene i det fyrstelige bispedømmet Würzburg. På ferden videre passerer vi den eldste broen over Main «Alte Mainbrücke», det historiske rådhuset og blant annet den imponerende romanske katedralen. Skipet seiler videre om ettermiddagen.

Wurzburg
Dag 8

Miltenberg

Skipet ankommer Miltenberg mens vi nyter en deilig frokost om bord. I dag kan du utforske denne romantiske byen på egenhånd. En spasertur gjennom de smale brosteinsbelagte gatene med velholdte bindingsverkshus, er som en vandring mange hundre år tilbake i tid. Ved hovedgaten, Hauptstrasse, ligger Hotel Zum Riesen, Tysklands eldste taverna. Kanskje frister det med et glass lokalt øl i det tradisjonelle, gamle skjenkestedet?

Passau skyline during twilight blue hour, Bavaria, Germany.
Dag 9

Mainz

I dag skal vi først oppleve den kjente industribyen som ligger der elvene Rhinen og Main møtes. Mainz, ble grunnlagt for mer enn 2000 år siden av romerne. På 1600- og 1700-tallet ble noen av verdens fremste arkitekter og skulptører hyret inn for å planlegge byens utseende. Og dette har gitt resultater – byen har flotte palasser og kirker.
Etter frokost tar vi på oss gode sko og spaserer gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz. Johann Gutenberg, som utviklet boktrykkerkunsten ble født nettopp her. Det blir også et besøk på det kjente museet hvor man kan se eksemplarer av Gutenbergs bibel – den eldste trykksaken i verden. Tilbake til skipet ved lunsjtider.

Dag 10

Strasbourg

Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Alsace, og er mest kjent for den gamle bydelen fra middelalderen, kalt Petit France – med bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan-palasset som huser tre av byens viktigste museer.
Etter frokost skal vi på en guidet rundtur i denne sjarmerende og hyggelige byen. Se byens største historiske og moderne severdigheter, blant annet Europaparlamentet, Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, ikke minst Notre-Dame katedralen og Eglise Saint Thomas. Turen avsluttes med en spasertur gjennom Petit France. Lunsj om bord.
Om ettermiddagen tilbys en valgfri utflukt til middelalderbyen Riquewihr (ikke inkludert). Ønsker du heller å benytte ettermiddagen på egenhånd, vil det ikke være vanskelig å slå i hjel noen timer her. Gode shoppingmuligheter og trivelig utesteder, eller kanskje bare tusle rundt i de sjarmerende bakgatene. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag om bord.

Valgfri utflukt: Bli med på en unik utflukt til Riquewihr – en av de vakreste landsbyene i Frankrike. Dette er en romantisk middelalderby mellom fjell og vingårder i Alsace. Området Alsace grenser mot Tyskland, og er utvilsomt et flott område med en kombinasjon av historie, kultur og vakker natur. Opplevelsene av god mat og vin, krydrer besøket til et uforglemmelig eventyr. Riquewihr er kjent for sine gode Riesling-viner. (Utflukten gjennomføres ved minimum 20 betalende deltakere).

Strasbourg
Dag 11

Strasbourg–Oslo

Vi forlater skipet etter frokost og kjører buss til flyplassen i Frankfurt (cirka 2½ times kjøring). Hjemreise med Lufthansa direkte til Oslo.

Om skipet

MS River Navigator (4*)
Byggeår 2000 (renovert 2013)
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 134

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis, stort soldekk og gratis wifi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV,  air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk har større vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

Inkluderte utflukter:
Dag 2 Wien / Byrundtur
Dag 3 Passau / Byvandring
Dag 4 Regensburg / Byvandring
Dag 5 Nürnberg / Byrundtur
Dag 6 Bamberg / Byvandring
Dag 7 Würzburg / Byvandring og besøk i barokk-palasset
Dag 9 Mainz / Byvandring og besøk på Gutenberg Museum
Dag 10 Strasbourg / Byrundtur

Valgfrie utflukter:
Dag 1 Wien / Klassisk konsert
Dag 10 Strasbourg / Utflukt til Riquewihr

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Direktefly Oslo – Wien/Frankfurt – Oslo med Austrian Airlines og Lufthansa
• Flyskatter og havneavgifter
• Transport mellom flyplass og skip
• 10 netter om bord i utvendig lugar
• Wi-Fi
• Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
• Kaffe og te hele døgnet om bord
• En aperitiff til kapteinens middag
• Levende musikk i salongen
• 8 utflukter iht. program
• Norsk reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Valgfrie utflukter nevnt i programmet (må kjøpes om bord)
• Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person/dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip¬ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.