Påskecruise på Donau

/ Besøk Wien, Budapest og Bratislava

Opplev hjertet av Europa og ikke mindre enn tre europeiske hovedsteder på én og samme langhelg. Keiserbyen Wien i Østerrike, Bratislava i Slovakia og Budapest som strekker seg utover på begge sider av Donau i Ungarn. Tre svært ulike byer – alle med hver sin sjarm og interessante historie.

Last ned reiseprogram
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 750

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 24.03.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 5 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo–Wien

Fly fra Oslo via Munchen til Wien midt på dagen. Fra flyplassen blir vi kjørt til skipet som ligger til kai sentralt i Wien. Vi finner oss til rette i lugaren og møtes før middag til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Kveldens middag har et østerriksk tema. Skipet ligger til kai i Wien, Østerrikes hovedstad, over natten.

Athene-statuen ved Parlamentet i Wien
Dag 2

Wien–Budapest

Dagen starter med en valgfri byrundtur hvor du blir bedre kjent med Wien, byen hvor sjokoladekake (Sachertorte) og de tradisjonelle vinbarene (Heuriger) er like kjente som St. Stefan-katedralen. Du får se det vakre Schönbrunn-slottet, den tidligere sommer-residensen til den østerrikske keiserfamilien, samt flere av byens historiske severdigheter. Vi kjører Ringstrasse med sine mange kjente bygninger og den imponerende operaen, den vakre barokkirken på Karlsplatz og ikke minst Hofburg-palasset. Kanskje får vi også et glimt av det eksentriske Hundertwasserhuset, bygningen uten en eneste vannrett linje laget av den moderne kunstneren Hundertwasser, før vi returnerer til skipet for lunsj.

Etter lunsj kan du bli med på en valgfri spasertur gjennom byen hvor vi besøker det kjente konserthuset «back stage». Turen avsluttes med en kopp rykende varm Wien kaffe og lokalt bakverk.

Utpå ettermiddagen seiler vi på Donau, som snor seg på grensen mellom Ungarn og Slovakia mot Budapest, som vi ankommer i løpet av natten.

Wien er kjent for sine mange vakre slott.
Dag 3

Budapest

I Budapest strekker bydelene Buda og Pest seg utover på hver sin side av Donau. De to delene ble slått sammen i 1873 og utgjør i dag Ungarns hovedstad. Buda og Pest bindes sammen av flere vakre broer. Art Noumea-bygninger, brede bulevarder og tradisjonsrike kafeer preger denne historiske byen. Om formiddagen kan du bli med på en valgfri byrundtur, som gir deg mulighet til å se flere av Budapests største severdigheter. Turen starter på Buda-siden, med stopp i slottsdistriktet og en spasertur gjennom den gamle bydelen. Her får du se Matthias-kirken og Fiskebastionen med imponerende utsikt over elven og den storslåtte nygotiske parlamentsbygningen. Turen fortsetter på Pest-siden, forbi den imponerende St. Stefan-katedralen og til Helteplassen bygget til 1000-års jubileet i 1896 med minnesmerke over Ungarns falne helter. Lunsj om bord. Skipet ligger til kai i Budapest, så om ettermiddagen kan du bli med på et besøk i Gellerts Bad, Budapests mest kjente termalbad (ikke inkludert i utfluktspakken – kjøpes om bord). Du kan også utforske Budapest videre på egen hånd – eller sammen med reiselederen. Om kvelden er det folkloreshow om bord. Om natten seiler skipet videre mot Bratislava.

Budapest
Dag 4

Bratislava

Vi ankommer Slovakias hovedstad, Bratislava, midt på dagen. Byen ble hovedstad så sent som i 1993, men har likevel en rik historie som strekker seg helt tilbake til keltisk og romersk bosetting. Mye grunnet sin strategiske beliggenhet ved Donaus bredder, var byen i årene 1563-1784 Ungarns hovedstad, under navnet Presburg. Etter lunsj kan du bli med på en valgfri byvandring i denne sjarmerende middelalderbyen. Vi starter med en spasertur gjennom den severdige gamle bydelen i gotisk-barokk stil med brosteinstorg og trange gater. Du får blant annet se St. Michaels-tårnet – det eneste som er igjen fra middelalderen og St. Martinskatedralen – kroningskirken for de ungarske kongelige. Det var også i denne katedralen at Beethovens Missa Solemnis ble fremført for første gang. Retur til skipet for middag. I aften er det kapteinens festmiddag om bord, mens skipet seiler tilbake mot Wien.

Bratislava
Dag 5

Wien–Oslo

Vi ankommer Wien i morgentimene og drar direkte til flyplassen etter frokost. Fly fra Wien til Oslo om formiddagen.

MS Vivaldi 4*

Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2009
Lengde: 75 m
Antall dekk: 3
Passasjerer: 176

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk inspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo-Wien t/r (pris på fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og viner fra vinlisten)
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Prisen inkluderer ikke:

 • Utfluktspakke (fire utflukter) kr 1750,-
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE

Dag 2 Wien Byrundtur & Schönbrunn og Byvandring med besøk i konserthuset
Dag 3 Budapest Byrundtur
Dag 4 Bratislava Byvandring


Tips
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 45 euro pr. person til besetningen om bord og lokale guider/sjåfører.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.