Dublin

/ Belfast og irsk landskap

 • Sjarmerende Dublin, hovedstaden med sjel
 • Vakkert landskap med bølgende åser og glitrende innsjøer
 • Besøk Belfast og det spennende Titanic museet
 • Irsk aften med sang og musikk i fokus

Det er alltid en fryd å besøke Irland. Naturen er et kapittel for seg, men det er i høyeste grad også menneskene du møter. Et land med rullende grønne åser, glitrende innsjøer, dramatisk kystlinje og en genuin gjestfri og sangglad befolkning møter du uansett hvor på øya du reiser. Irland er landet der opplevelsene vanligvis varmer mer enn sola. Det sies at har man først besøkt Irland én gang, kommer man helt sikkert tilbake. Dublin er sjarmerende, sprudlede og lett å forelske seg i. Med besøk i Belfast, som virkelig har gjenoppstått i ny drakt, får du også med deg en liten bit av Nord-Irland.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 9 795,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 24.09.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 24.09.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 9 795,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

OSLO - DUBLIN

Direktefly fra Oslo Lufthavn med SAS til Dublin. Vi ankommer på formiddagen og setter kursen mot sentrum av byen og vårt hotell for de kommende dagene.

Lunsj og ettermiddag på egen hånd. Reiselederen kommer gjerne med forslag på hyggelige steder å besøke. Om kvelden spiser vi middag sammen. (M)

Ha'penny Bridge
Dag 2

DUBLIN

Etter frokost skal vi bli bedre kjent med den hyggelige hovedstaden som ble grunnlagt av vikingene. Dublin ble hovedstad på 1200-tallet, selv om Irland var under engelsk styre frem til 1921. Elven Liffey, som renner tvers gjennom byen, har i mange år dannet en tydelig grense mellom nord og sør. Blant store diktere som har trått sine barnesko i Dublins gater, er George Bernard Shaw, James Joyce, W. B. Yeats og Samuel Beckett. Noe av det mest særpregende ved byen er dens dører. De georgianske rekkehusene er ofte grå men inngangsdørene er nesten uten unntak malt i sterke farger.

Lunsjen er individuell og ettermiddagen brukes til å utforske Dublin på egen hånd. Sentrum er ikke spesielt stort, og de fleste attraksjonene ligger i gangavstand til hverandre. Du kan besøke byens fremste turistattraksjon, det velkjente bryggeriet Guinness Storehouse, Trinity College, med den verdensberømte Book of Kells eller ta en shoppingrunde i Grafton- og Henry Street.

Kveldens middag, som er på egen hånd, inntas kanskje i bydelen Temple Bar. Dette er ett område med smale brosteinsgater der restauranter og barer ligger vegg i vegg. I de urtypiske irske pubene er det alltid høy stemning. (F)

Dag 3

BELFAST

Dagen i dag blir viet Belfast og Nord-Irland, bussturen tar cirka 2 timer, avhengig av trafikken. Belfast er en by med store kontraster og en dramatisk historie helt fram til nyere tid. Mye har skjedd de siste årene som gjør at byen har løftet seg opp fra et frynsete rykte til en by som det snakkes varmt om. Den har vakre, viktorianske bygninger og brosteinsbelagte gater samtidig som mye gammelt har blitt modernisert. Her finnes mange koselige kafeer, puber og kunstgallerier langs vannkanten. Det råder en småbyfølelse og det er lett å føle seg hjemme her. Vi spiser felles lunsj.

Byens største og utvilsomt mest iøyenfallende severdighet er Titanic. Det var her hun ble bygget, skipet som alle kjenner til, og om har en historie som engasjerer alle. Med stålgrå, bølgende fasader, ni gallerier og innovative utstillinger med spesialeffekter, ble Titanic Belfast åpnet i 2012, 100 år etter at skipet sank. Et virkelig spennende og interessant sted å besøke!

Etter en begivenhetsrik dag kjører bussen tilbake til Dublin.

Middag på egen hånd. Reiselederen kommer gjerne med forslag til gode og hyggelige steder hvor man kan spise. (F, L)

Dag 4

EN DAG I DET IRSKE LANDSKAPET

I dag skal vi oppleve det naturskjønne grevskapet Wicklow som ligger sør for Dublin. Tvers gjennom grevskapet går Wicklowfjellene, som når opp i 926 moh. Med over 100 hektar parkområde og rullende åser blir Wicklow ikke uten grunn kalt ”Irlands hage”. Her er kjente filmer som ”Braveheart” og ”P.S. I love you” spilt inn. Vi besøker de vakre hagene i Powerscourt, mest trolig de fineste i Irland. Etter en felles lunsj, står Glendalough, «de to sjøenes dal», på programmet. Det er en helt spesiell ro over dette stedet, som er berømt for sine klosterruiner fra 500 tallet. Klosteret ble plyndret utallige ganger av vikingene. Etter en spennende dag kjører bussen tilbake til hotellet.

Det blir tid for en liten høneblund før avreise til Merry Ploughboy pub og irsk aften. Her blir det servert god mat og tradisjonell underholdning. Etter et fartsfylt show med irsk musikk, sang & dans returnerer vi til hotellet – mette og fornøyde. (F, L, M)

Irsk landskap
Dag 5

HJEMREISE

Etter noen dager med mange ulike opplevelser, er det fortsatt litt tid på morgenen til å gjøre de siste innkjøpene før bussen kjører mot flyplassen. SAS har avgang midt på dagen. (F)

Reisebetingelser

GRESHAM HOTEL 4* (Avreise 24.september)
The Gresham Hotel ligger midt i Dublin sentrum. Beliggenheten på hovedgaten O’Connell Street gir umiddelbar tilgang til det meste som den irske hovedstaden har å tilby. Med 288 gjesterom er det et forholdsvis stort hotell, og et av de største sentrumshotellene i Dublin. Selve bygningen er historisk og to hundre år gammel, men rommene er av moderne standard. Alle rom har badekar eller dusj, hårføner, LCD TV, kaffe- og tekoker, safe, strykejern og gratis Wi-Fi.

Les mer om hotellet her

MESPIL HOTEL 4* (Avreise 22.oktober)
Mespil Hotel ligger i hjertet av georgianske Dublin, ved Grand Canal. Hotellet ligger kun en 15-minutters spasertur fra St Stephens Green. De moderne rommene er innredet i lyse farger, og mange har panoramautsikt over byen. Alle rom har TV, kaffe- og tekoker, strykejern, skrivebord, gratis Wi-Fi og bad med dusj og hårføner.

Les mer om hotellet her

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Dublin t/r med SAS
 • Flyskatter og avgifter pr jan. 2017
 • Fire netter på 4* hotell inkl. frokost
 • To lunsjer
 • To middager inkl. irsk aften
 • Bysightseeing i Dublin
 • Heldagstur til Belfast med besøk på Titanic museet
 • Heldagstur til grevskapet Wicklow
 • Transport med buss og inngangsbilletter iht. program
 • Lokal guide
 • Reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring