Ekspedisjonscruise med Hurtigruten

/ Fra Bergen til Casablanca med VI OVER 60

«Reis ikke for å komme frem, men for å reise». Den tyske forfatteren Goethe ytret en gang disse kloke ord som samsvarer godt med det å være på cruise: Den ultimate kombinasjonen av komfort og hygge om bord, med mange opplevelser i ulike land og spennende byer. Vi begynner i Bergen, krysser Nordsjøen og kommer til Amsterdam som er full av sjarm, kunst, kanaler og sykler. Guernsey har mildt klima og komplisert tilhørighet. Vi krysser Biscaya og kommer til Spania med historiske A Coruña og senere sherryens hjemby, Jerez ved Cadiz. Videre til sjøfartsnasjonen Portugal med Leixoes og Lisboa før vi ankommer endestasjonen Casablanca, en moderne by på full fart fremover. Her går vi i land og avslutter med to hotellovernattinger.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 28 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 13.09.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 13 dager
 • Tur i samarbeid med VI OVER 60

Avreiser

 • Avreisedato 13.09.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 13 dager
 • Priser fra 28 480,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Bergen, innsjekk på Hurtigruten

Bergen er Vestlandets dronning der den ligger omringet av de syv fjell. Med fisketorget, arven fra hanseatene og det nyere akvariet, virker byen som en magnet på sine besøkende uansett vær. Vi sjekker inn på Hurtigruten, finner oss til rette og seiler om ettermiddagen.

Dag 2

I sjøen

Fra Vestlandet kommer vi inn i Nordsjøen og en dag til sjøs er en god begynnelse på turen vi skal ut på. Underveis kommer ekspedisjonsteamet om bord til å holde interessante og lærerike foredrag som du kan delta på. Kos deg på dekk eller inne i salongene med en bok eller speid utover mens vi seiler.

Dag 3

Amsterdam

Vi ankommer sjarmerende Amsterdam. Byen med alle kanalene og syklene er perfekt å bare rusle rundt i. Bordene er ute på Rembrandtplein og solmysende turister koser seg på Damplassen. Byen har en rik og fascinerende historie og tilbyr besøkende en slående kontrast mellom tradisjonell nederlandsk arkitektur og andre mer uvanlige landemerker. Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet da den var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den. Byen har noe for enhver smak; museer, kunstgallerier, markeder, kanalcruise, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Diamanter og Amsterdam hører sammen, byen har sitt eget diamantdistrikt. Skipet ligger til kai i Amsterdam over natten.

Dag 4

I sjøen

Vi forlater Amsterdam om morgenen og seiler mot Guernsey. Det er mye å ta seg til om bord, men mange ønsker kanskje å følge med på det som skjer mens vi seiler gjennom den engelske kanal. Kanalen som forbinder Nordsjøen med Atlanterhavet, er verdens travleste sjøvei der over 500 skip passerer daglig. I panoramasalongen kan du holde utkikk.

Dag 5

Guernsey

St. Peters havn på Guernsey blir regnet som en av Europas vakreste, og her har det vært yrende liv og røre siden romertiden. Golfstrømmen er å takke for det milde og behagelige klimaet mens det politiske klimaet ikke alltid har vært like mildt. Med beliggenhet rett utenfor kysten av Normandie og Frankrike, har drakampen med Storbritannia alltid vært tilstedeværende. Guernsey tilhører den britiske kronen men tilhører ikke Storbritannia. Byen er stappfull av stemning og historie, blant annet huset Hauteville der forfatteren Victor Hugo utrettet store ting. Her skrev han Les Miserables etter han ble forvist av Napoleon, og levde i eksil på Guernsey i 14 år.

Planer for dagen kan være en liten sykkeltur eller rusletur, museumsbesøk eller bare å slappe av i en av pubene.

Dag 6

I sjøen (Biscayabukten)

I dag kan du holde utkikk etter delfiner, hvaler og sjøfugler. I tillegg blir det holdt foredrag av ekspedisjonsteamet om både historie og biologi.

Dag 7

A Coruña (La Coruña)

I dag ankommer vi Spania og byen A Coruña. På veien til havnen passerer vi Herkulestårnet, det eldste romerske fyrtårnet som er i bruk den dag i dag.  A Coruña har både historie og kultur som gjør byen til hva den er i dag – interessant og levende!  Den keltiske og den romerske arven har til sammen lagt et litt mystisk slør over den nå moderne byen.  På 1300-1400 tallet var engelske pilegrimer i hopetall innom på veien til Santiago de Compostela. Sir Francis Drake prøvde seg på erobring men ble kraftig utfordret av María Pita, en lokal heltinne som har navnet sitt bevart for ettertiden på A Coruñas hovedtorg.

Dag 8

Leixoes (Porto)

Fra havnebyen Leixoes er det ikke langt til Porto og dette er en virkelig sjarmør av en by. Porto er en av de eldste byene i Europa. Byen har en genuin gammel bydel med myriader av trange, snirklete gater, bygninger med buer og spektakulære kirker. Den er oppført på UNESCOSs verdensarvliste. Byen er først og fremst kjent for sin verdenskjente portvin fra vingårdene som strekker seg så langt øyet kan se langs bredden av Douro-elva. Denne eksepsjonelle vinen lagres og modnes sakte i en hemmelig prosess. De tradisjonelle rabelobåtene er fortsatt til stede på Douro-elven, en perfekt aktivitet for å få et annet perspektiv på praktfulle Porto.

Porto
Dag 9

Lisboa

Lisboa er en av Europas eldste og mest sjarmerende hovedsteder. Herfra kontrollerte portugiserne sitt store kolonirike. Rikdommen ble til storslått og ekstragavant renessanse og barokkarkitektur. I dag er Lisboa en skjønn blanding av moderne trender, noen litt slitne bydeler, gammeldagse trikker, hyggelige kafeer, brede bulevarder og smale smug.

Belém rommer mange minner fra portugisernes mange bedrifter på verdenshavene. Det vakre Jéronimos-klosteret er et fantastisk monument over oppdagertidens rikdom. Bygningen er virkelig et mesterverk og fredet av UNESCO. Lisboas landemerke, det flotte Belémtårnet, ligger som en festning i Tejoelven. Herfra startet Vasco da Gama sin sjøreise til India. Med et mylder av kafeer og restauranter er Lisboa også et perfekt utgangspunkt for mennesketitting.

Dag 10

Cádiz

Ved lunsjtid besøker vi den spanske byen Cádiz. Byen ligger på en halvøy, omgitt av vann på nesten alle kanter. Det er en viktig havneby, også historisk sett. Både fønikere, romere og maurere brukte havnen som igjen fikk et oppsving etter Columbus’ oppdagelse av Amerika. Cádiz ble også raidet av Sir Francis Drake, men motstod et angrep fra Napoleons hær. Landets første grunnlov ble signert her i 1812. Den gamle delen av byen er unektelig sjarmerende, pastellfargede hus blandet med mauriske tårn og spir. De smale, labyrintiske gatene fører ut i vakre, små, åpne plazaer. Katedralens gylne kuppel ruver høyt over hvite småhus. Ikke langt unna ligger området Jerez, det er her det produseres utsøkt sherry. Besøk bodegaer og destillerier for å lære mer om sherry. Du kan også nyte sjømat eller besøke en av de mange vakre kirkene og museene.

Dag 11

Ilandstigning Casablanca

Vi ankommer Casablanca tidlig formiddag, sjekker ut av skipet og drar rett på byrundtur. Vi skal overnatte her i to netter og dermed oppleve denne ikoniske byen gjort udødelig av Ingrid Bergman og Humphrey Bogart, i filmen med samme navn.

Marokko står for mangfold med stor M. Her lever fortid og nåtid side om side og kulturlivet blomstrer. Marokko er en gammel fransk koloni, dette synes tydelig på alle franskinspirerte kaféer og restauranter som preger utelivet. Mens Marrakech er mystisk, elegant og eksotisk der den ligger ved foten av Atlasfjellene, er Casablanca den stilige og moderne slektningen. Det er i Casablanca pengene er og denne sprell levende metropolen leder an på full fart fremover. Med blomstrende industri og et kreativt miljø både med hensyn til mote og kunst, er byen veldig vestlig i uttrykket. Det er dog ikke bare velstand, det er ikke alle som har fått tatt del i utviklingen og som faller utenfor. Som i de fleste andre storbyer, er Casablanca sammensatt.

Landemerket i byen er den mildt sagt storslagne Hassan II moskeen. Den er blant de aller største i verden og kom, som så mange enorme byggverk, med budsjettsprekk og for sen ferdigstillelse. Den skulle vært ferdig til kongens 60-års dag i 1989, det tok fire år til.  Kong Hassan II døde for øvrig i 1999. Det aller meste som ble brukt i konstruksjonen er fra Marokko, unntatt de hvite granittsøylene og de flotte lysekronene som er fra Murano utenfor Venezia. I skrivende stund har moskeen verdens høyeste minaret, nydelig utsmykket i grønt og hvitt. Naboer knives som kjent om så mangt, Algerie bygger en minaret som skal bli enda høyere. Ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon.

Dag 12

Casablanca

Dagen i dag bruker du som du ønsker. Kanskje la du merke til noe i går som du har lyst til å se mer av? Vi møtes til avskjedsmiddag på legendariske Ricks Café om kvelden.

Dag 13

Casablanca, hjemreise

Vi får busstransport til flyplassen i Casablanca og flyr med Air France hjem til Oslo. Etter mellomlanding og flybytte i Paris, beregner vi å lande på Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo-Bergen med SAS/Casablanca-Paris-Oslo med Air France 
 • Hurtigrutens ekspedisjonsseiling Bergen-Casablanca i valgt lugarkategori
 • Helpensjon om bord
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Utvalgte aktiviteter om bord 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag om bord
 • Kaffe og te om bord
 • Havneavgifter
 • 2 netter med frokost på Barcelo Hotel
 • 1 middag på Rick’s Café i Casablanca
 • Byrundtur i Casablanca med engelsktalende lokalguide
 • Transfer hotell-flyplass
 • Reiseleder fra Norge (ved min. 20 påmeldte)

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer
 • Tips
 • Øvrige utflukter
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tilslutning fra andre byer på forespørsel

MS Midnatsol
Skipet er oppkalt etter den nordnorske sommeren. Det lyse og fargerike interiøret om bord er inspirert av det varme, solrike klimaet og lange sommerdager, dette gjenspeiler seg også i den moderne, norske kunsten om bord. MS Midnatsol har en sterk miljøprofil og et moderne design, med utstrakt bruk av norske materialer i interiøret. Hun er også en TV-stjerne, som blir omtalt i den prisbelønte dokumentaren «Hurtigruten 365», laget av NRK TV. På dekk 9 finner du soldekket og et boblebad. MS Midnatsols særtrekk inkluderer den store panoramasalongen over 2 dekk med ​​store glassflater som slipper naturlig lys inn, samtidig som det gir en fantastisk utsikt.

Byggeår: 2003 Tonnasje: 16 151 Lengde: 136 meter Passasjerer: 1000