Hurtigruten MS Roald Amundsen

Cruise med Hurtigruten MS Roald Amundsen fra Chile til Costa Rica

/Ekspedisjonscruise med Hurtigrutens ny flaggskip MS Roald Amundsen

Denne ekspedisjonen byr på fantastisk natur, rik historie og spennende eventyr. Vi gir deg historiske høydepunkter og storslått natur fra Valparaíso i Chile langs kysten av Sør-Amerika til Puntarenas i Costa Rica. Seil med Hurtigrutens nyeste ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, og få den perfekte kombinasjonen av strandliv, kultur, historie og rolige dager på havet.

 • Lær om de gamle sivilisasjonene og utforsk fascinerende arkeologiske landemerker
 • Besøk fem land på én ekspedisjon og se noe av verdens vakreste natur
 • Se fire UNESCO-steder på Sør-Amerikas vestkyst
 • Nyt kombinasjonen av natur og kultur, tropiske strender og byer
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 53 890,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 25.03.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 18 dager
Reiseleder
Inger-Torill Kirkeby

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 25.03.2019
 • Avreisested
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 18 dager
 • Priser fra 53 890,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo-Santiago

Vi flyr fra Oslo til Santiago.
(da turen finner sted langt fram i tid er ikke flyrute og -tider klar på nåværende tidspunkt)

 

Dag 2

Santiago de Chile-Valparaíso, Chile – den poetiske byen

Ankomst Santiago de Chile. Transport til skipet som ligger i vakre Valparaíso. Buss ca. 1 time og 30 minutter. Byen beskrives som både fargerik, poetisk og et herlig virvar av arkitektur og kulturer. Før du går om bord i MS Roald Amundsen anbefaler vi et besøk til Valparaísos historiske museum, som står på Unescos verdensarvliste.

Fargerike Valparaiso, Chile
Dag 3

Coquimbo og La Serena – Pisco, solnedganger og teleskop

La Serena er en havneby og hovedstaden i Coquimbo-regionen. Dette er en av eldste byene i Chile, med mange vakre hager og kirker. Diaguikulturen oppstod i denne provinsen, men området ble erobret av inkaene. Lær mer om diaguitakulturen på det arkeologiske museet, og besøk det populære markedet La Recova, der du får kjøpt håndverk og typiske produkter fra regionen. La Serena har også en lang kystlinje, perfekt for å nyte solnedgangen. Besøk den landlige og vakre Elquidalen og prøv deg på en Pisco, Chiles nasjonaldrikk, som blir laget her. Takket være sin usedvanlig klare himmel inneholder Nord-Chile den største konsentrasjonen av astronomiske observatorier i verden. I regionen rundt La Serena kan du se flere teleskoper, plassert her i hvite, futuristiske kupler av internasjonale institusjoner. Bli med på en utflukt til det første turistobservatoriet, med guiding og muligheten for å studere himmelen gjennom et teleskop.

Pelikaner i Cocuimbo
Dag 4-5

Torsdag 28. mars - fredag 29. mars

Når vi seiler nordover kan du bli med på de interessante forelesningene til ekspedisjonsteamet. Hurtigrutens team-medlemmer er erfarne, moderne oppdagere, hver og en med relevant ekspertise. De vil underholde deg ved å dele kunnskap og interessante historier, og du kan også delta i samtaler og workshops. Kanskje får du muligheten til å få et glimt bak kulissene og delta i vårt Guest Expedition Staff Program. I tillegg har vi en ekspedisjonsfotograf om bord, som kan vise deg det grunnleggende innenfor ekspedisjonsfotografi. MS Roald Amundsen er virkelig et fantastisk ekspedisjonsskip. Utnytt fasilitetene om bord eller finn deg det beste utkikkspunktet for å ta innover deg den endeløse blå horisonten vi seiler mot.

Dag 6

Arica – eventyr og arkeologi

Arica er velsignet med et varmt og solrikt klima hele året, og vi tilbringer en hel dag her. Historie, arkeologi og eventyr venter deg ved kysten. Utforsk byen, gå opp til klippetoppen ”El Moro” for en panoramautsikt, se strendene, eller besøk det arkeologiske stedet Azapa Valley med noen av verdens eldste mumier. Du kan også bli med ekspedisjonsteamet til nasjonalparken Lauca. Det storslåtte landskapet i denne unike nasjonalparken har både snødekte vulkaner, glitrende innsjøer og isolerte varme kilder. Det ligger også små vakre landsbyer på høylandet, og området har et rikt dyreliv. Mange av stedene i denne regionen er tilknyttet den chilenske inkastien.

Lauca nasjonalpark, Chile
Dag 7

Til sjøs – på tide å skjemme seg bort

Nyt en ny dag på havet. Utnytt fasilitetene og skjem deg bort med en avslappende dag om bord. Du har masse tid til å bli kjent med dine medpassasjerer, og vi inviterer deg ut på dekk for å virkelig nyte opplevelsen av å være på havet. Det blir også en samling med ekspedisjonsteamet for å oppsummere reisen så langt, samt gå gjennom planen for de neste dagene.

Dag 8

Pisco, Peru - Nazcalinjene

Vi ankommer Puerto General San Martin tidlig om morgenen. Dette er inngangsporten til den rolige koloniale byen Pisco og dens fruktbare område med de berømte og mystiske Nazca-linjene. Disse linjene ble risset inn i bakken mellom år 500 f. Kr. og 500 e. Kr. De er en av arkeologiens største gåter, både fordi det er så mange av dem og på grunn av størrelsen. Geoglyfene er flere kilometer lange og illustrerer levende vesener, stiliserte planter, fantasiskapninger og geometriske figurer. Bli med på utflukten hit for å se hvor imponerende og gåtefulle disse linjene faktisk her. Andre utflukter du kan bli med på er en flytur over landskapet, en båttur til Ballestas Islands for å se de utrydningstruede Humboldtpingvinene, sjøløver og store flokker sjøfugler, et besøk i et vakkert naturreservat, eller å utforske det arkeologiske stedet Tambo Colorado.

Nazca-linjene fra luften
Dag 9

Lima – kongenes land

Callao ligger like utenfor Lima og er den viktigste havnebyen for handel både til og fra Peru. Forbered deg på en dag full av storbymoro. Den vakre, koloniale arkitekturen i sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Byen huser også herskapshus, museer, kirker og kong Felipes festning. Besøk den berømte katedralen og erkebiskopens palass på torget. ”Kongenes land” er full av historie som går tilbake til de gamle sivilisasjonene. Bli med på en av våre mange utflukter for å se byens arkeologiske høydepunkter, og smak nydelig og variert peruansk mat.

Lima
Dag 10

Til sjøs – speid etter dyreliv

Nyt tid på dekk når vi navigerer oss videre nordover langs kysten av Peru. Trekk inn den friske sjøluften og speid etter dyreliv. Ekspedisjonsteamet holder interessante presentasjoner. Vi seiler med den næringsrike Humboldt Current, som renner nordover langs vestkysten av Sør-Amerika – fra sørspissen av Chile til Nord-Peru.

Dag 11

Trujillo – der tilbederne av månen blomstret

Hvis du liker kolonial arkitektur, er Trujillo byen for deg. Byen ligger på kanten av et høylandsområde ved Andesfjellene, i vakre, grønne omgivelser. Som de fleste andre peruanske byer, er torget Plaza de Amras omkranset av katedralen og rådhuset. Flere koloniale herskapshus har blitt bevart i gamlebyen og er åpne for besøkende. Fronten på de fleste husene har særegne smijerngjerder og er malt i pastellfarger. Du kan bli med på utfluktene våre for å besøke de utrolige pre-inka arkeologiske funnstedene i området. I nærheten av Trujillo ligger også sentrum for den gamle Chimúkulturen (700-1400 e. Kr). Disse stammene grunnla hovedstaden sin ved bredden av elven Moche River og kalte den Chan Chan (”sol-sol”). Stedet ble en del av UNESCOs verdensarvliste i 1986. Andre Chimú-steder ligger i den omliggende ørkenen, blant disse er imponerende Moche Huacas del Sol y de la Luna (Månen og solens tempel), som dateres 1500 år tilbake i tid.

Deler av Chan Chan ruinene utenfor Trujillo.
Dag 12

Til sjøs – utsikt fra bassenget

MS Roald Amundsen er utstyrt med et basseng og to boblebad. Hvorfor ikke nyte utsikten fra et av disse? Eller fra en komfortabel plass i Explorer-baren, hvis du foretrekker tørre omgivelser? Forelesningene om bord fortsetter, så her har du mange forskjellige muligheter.

Pooldeck Fotomontasje MS "Roald Amundsen"
Dag 12

Manta, Ecuador – besøk panamahattens hjem

Manta er en travel og blomstrende havneby med høyblokker og noen få strender. Fiskelandsbyer og uvanlig tørre, tropiske skoger i nærheten gjør Manta til et attraktivt reisemål og startpunktet for spennende dagsturer. Vi anbefaler en tur til Montecristi, der de lager ekte panamahatter. Disse tradisjonelle stråhattene håndveves, og det kan ta flere måneder å lage de fineste variantene. Ifølge en populær myte kan en ”superfino” panamahatt holde på vann, og tres gjennom en giftering når den rulles sammen.

Tradisjonell fletting av stråhatter.
Dag 14

Til sjøs – vi krysser ekvator og døpes

Nå har du mest sannsynlig funnet ut hvordan din ultimate dag på havet skal tilbringes. Kanskje har du lest ferdig en av bøkene du har tatt med deg på reisen, eller kanskje har du sett gjennom bildene du har tatt så langt. Når vi krysser ekvator kan du se frem til en ”Ekvatordåp” om bord.

Dag 15

Isla de la Coiba, Panama – storslått og unik øy

Coiba nasjonalpark er en av Panamas naturskatter, og en av landets største øyer. Den står på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sitt rike korallrev og store biologiske mangfold. Her finner du bortgjemte hvite strender og fantastiske områder for snorkling, dyreliv og turer. Det er også verdt å merke seg at du kan se de forlatte restene av den tidligere straffekolonien som en gang ble etablert her.

Avslapping under palmens skygge.
Dag 16

Golfito, Costa Rica - eventyrdag

Nyt en dag med store opplevelser og mulighet for å utforske. Golfito ligger i en liten kløft omringet av tette, skogkledde åser med fantastisk utsikt. Bli med i land og besøk denne rolige byen hvor du kan slappe av ved vannkanten på fantastiske strender – som for øvrig også byr på utrolige bade- og surfemuligheter. Nasjonalparken Piedras Blancas i nærheten har flotte turruter gjennom regnskog hvor du kan se fossefall, aper, flaggermus og eksotiske fugler.

Fargerik tucan
Dag 17

Puntarenas, Costa Rica – ekspedisjonen avsluttes

Når vi ankommer Puntarenas er det på tide å avslutte eventyret. Kanskje har du tid til å nyte de spektakulære solnedgangene, sjømaten, den sjarmerende arkitekturen og havnepromenaden før du flyr hjem. Transfer til Puntarenas og vi flyr hjem fra San Jose lufthavn.

Puntarenas i Costa Rica
Dag 18

Costa Rica-Oslo

Turen er over, og vi ankommer Oslo.

MS ROALD AMUNDSEN

I 2018 står Hurtigrutens nyeste tilskudd til flåten klar. MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi. Drivstofforbruket vil reduseres med rundt 20 %. Med MS Roald Amundsen vil vi sette en ny standard for innredning og gjesteopplevelser. Målet er å gjenskape atmosfæren fra epoken for de store oppdagelsesreisene innenfor en moderne ramme preget av kvalitet og komfort.

Skipet får store observasjonsplattformer på flere dekk slik at gjestene kommer tettest mulig på naturen og dyrelivet. Seks av ti lugarer vil få egen balkong, mens to av ti lugarer blir suiter. MS Roald Amundsen får også tre restauranter med menyer som reflekterer råvarene og maten på reisemålene. Et eget bassengdekk inkluderer bassenger, boblebad og barer.

Byggeår: 2018 Bruttotonnasje: 20 889 Lengde: 140 meter Passasjerer: 530

Reisebetingelser

Dette er inkludert;

 • Flyreise Oslo – Santiago og San Jose – Oslo
 • Hurtigrutens ekspedisjonsseiling Valparaiso-Puntarenas i valgt lugarkategori
 • Helpensjon om bord
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag om bord og blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord
 • Havneavgifter
 • Transport flyplass skip t/r
 • Reiseleder fra Norge (ved min. 16 påmeldte)

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Drikkevarer
 • Tips
 • Valgfrie utflukter og servicetips
 • Bagasjeservice

VENNLIGST MERK:

For medlemmer i Hurtigrutens ambassadørklubb gis 5 % rabatt på cruisedelen.

Da avreise er langt fram i tid har ikke flyselskapene sine ruter og rutetider klare på nåværende tidspunkt.
Derav ingen opplysninger om flydelen for reisen her eller under bestillingsprossessen.
Man blir kontaktet så snart dette foreligger.

På denne turen kreves vaksinasjon mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise, og vaksinasjonsattest må medbringes på turen. Sjekk også i god tid om du trenger noen revaksineringer før turen.

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene.

Så snart Hurtigruten har utfluktsprogrammet klart, vil dette bli utsendt til alle påmeldte.

Avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du på på denne lenken