Elvecruise på Donau med Torbjørn Færøvik

/ Seil gjennom 7 land fra Wien til Bucuresti

20. – 30. SEPTEMBER 2018

I løpet av dette cruiset er vi innom Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia Serbia, Bulgaria og Romania, og besøker fem hovedsteder; Wien, Bratislava, Budapest, Beograd og Bucuresti. 

Mens by og land passeres, bor du komfortabelt og nyter gode måltider om bord på førsteklasseskipet MS River Navigator. Opplev elvens skiftende landskap fra første rad på soldekket – så bli med på denne innholdsrike reisen hvor vakker natur, kulturelle byer og historiske severdigheter ligger som perler på en snor.

 • Bo godt i utvendig lugar på vårt 4* elvecruiseskip
 • Helpensjon inkludert under hele cruiset
 • Syv utflukter inkludert
 • Seilas gjennom Jernporten
 • «Tett på opplevelser» som klassiske konserter, lokale øl- og vinsmakinger, lokale restaurantbesøk m.m.
 • Foredragsholder Torbjørn Færøvik er med på hele turen
 • Geir Toverud, en av våre mest populære reiseledere, er med på hele turen. Han sørger for sømløs gjennomføring og trygg veiledning underveis.
Last ned reiseprogram
 • Foredragsholder (mellom Wien og Bucuresti): Torbjørn Færøvik
Reiseleder
Geir Toverud
Foredragsholder
Torbjørn Færøvik

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 20.09.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 11 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Wien

Fly til Wien, hvor vi blir møtt og kjørt til skipet. Her sjekker vi inn og finner oss til rette om bord. Middagen serveres i skipets restaurant.

Skipet ligger ved kai i Wien over natten, så en tusletur i land etter middag kan anbefales.

 

Et stykke Sachertorte og en god kopp kaffe - da har man det godt!
Dag 2

Wien

Dagen til fri disposisjon i vakre Wien eller du kan bli med på en valgfri utflukt til Schönbrunn-slottet (ikke inkludert). Ved midnatt kaster skipet loss og cruiset begynner.

Valgfri utflukt: Schönbrunn-slottet
Det vakre Schönbrunn-slottet er den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien.

Schönbrunn
Dag 3

Bratislava

Tidlig om morgenen kommer vi til Slovakias hovedstad, Bratislava. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Byrundturen her går med et lite turisttog gjennom sentrum og opp til slottet og Slovakias parlament. På tilbaketuren spaserer vi gjennom den gamle bydelen med brosteins­torg og trange gater.

Ettermiddagen er til fri disposisjon og du kan ta en rusletur i byen på egen hånd. De som ønsker kan bli med på en valgfri utflukt til Cerveny Kamen-slottet utenfor byen (ikke inkludert). Cruiset fortsetter sent om kvelden.

Valgfri utflukt: Cerveny Kamen-slottet
Slottet er i dag museum med en fin samling av historiske møbler og våpen. Utflukten inkluderer også besøk i en vinkjeller, hvor det blir smaksprøver på den lokale vinen.

Bratislava
Dag 4

Budapest

Vi nyter en avslappende formiddag om bord, før vi ankommer Budapest ved lunsjtider. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Om ettermiddagen er det byrundtur hvor vi blant annet ser Helteplassen, med minnesmerke over Ungarns falne helter, og den nygotiske parlamentsbygningen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen og Gellerthøyden.

Torbjørn Færøvik holder foredrag om bord.

Mulig å bli med på en valgfri folkloreforestilling om kvelden (ikke inkludert). Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

Valgfri utflukt: Folkloreforestilling
Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling i land, som avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen.

Donau, livsnerven gjennom Budapest
Dag 5

Budapest

I dag er hele dagen til fri disposisjon. Utforsk byen videre på egen hånd, ta en tur i byens handlegater eller nyt en avslappende formiddag på skipets soldekk.

Om morgenen tilbys det en valgfri utflukt til en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn, Grottehospitalet (ikke inkludert). Valgfri utflukt til Pusztaen om ettermiddagen (ikke inkludert). Om kvelden seiler vi gjennom den vakkert opplyste byen med kurs for Osijek.

Valgfri utflukt: Grottehospitalet
Det gamle Grottehospitalet ligger i sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, men er i dag museum.

Valgfri utflukt: Puszta
Etter lunsj kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til Lazar Lovas Puszta – en av de største hesteoppdrettsgårdene i Ungarn, hvor du får oppleve en imponerende rideoppvisning.

St. Stefanskatedralen, Budapest
Dag 6

Osijek

I løpet av morgenen krysser vi grensen mot Kroatia og litt utpå ettermiddagen kommer vi til den kroatiske byen Osijek, som ligger ved elven Drava, en av sideelvene til Donau. Her skal vi på byrundtur og blir kjørt med buss til den tidligere befestede, gamle bydelen – Tvrda, kjent for sine mange godt bevarte barokkbygninger. Byvandringen avsluttes med forfriskninger og underholdning av lokale musikere. Det blir tid til en liten rusletur på egen hånd før vi returnerer til skipet for middag.

Torbjørn Færøvik holder foredrag om bord.

Osijek
Dag 7

Novi Sad

Om morgenen legger vi til kai i Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Vi tar en tur i land og møter vår lokale guide som tar oss med på en byvandring gjennom sentrum og den gamle bydelen. Etter litt tid på egen hånd fortsetter rundturen med buss forbi Vojvodinas parlament til Petrovaradin-festningen, byens landemerke som troner på en høyde over Donau.

Etter lunsj kan du bli med på en valgfri utflukt til klosteret i Fruska Gora (ikke inkludert). Skipet seiler videre om kvelden.

Valgfri utflukt: Fruska Gora
Etter lunsj tilbys det en valgfri utflukt til Krushedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet. Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for flere kjente personer fra Serbias historie, blant annet prinsesse Ljubica. På vei tilbake til Novi Sad blir det et stopp i den lille vinbyen Sremski Karlovci. Her besøker vi en privat vinprodusent, kjent for Bermet vin, og får smake på ulike typer vin.

Novi Sad ligger vakkert til ved begge Donaus bredder.
Dag 8

Beograd

Dagens stopp er Beograd, Serbias hovedstad. Etter frokost blir vi med på en byrundtur og ser blant annet Kalemegdan-festningen, den ortodokse St. Sava-katedralen, rådhuset, prinsesse Ljubicas palass og St. Markus-kirken. Etter litt fritid i sentrum kjører vi til den lille landsbyen Jarak i Vojvodina-regionen, hvor vi inviteres på lunsj i hagen til en lokal familie. Vi får smake på hjemmelaget, serbisk mat og underholdes av landsbyens musikanter. Om kvelden er det serbisk aften om bord og ved inngangen til restauranten blir vi ønsket velkommen på tradisjonelt vis med brød og salt. Det serbiske temaet fortsetter etter middag med folkloreshow i salongen og motefremvisning av de håndstrikkede Sirogojno-genserene, kjent for sine vakre landskapsmotiv.

Beograd
Dag 9

Jernporten

I dag seiler vi gjennom Jernporten, en hundre kilometer lang naturskapt kløft, som regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men farene ble fjernet i 1972 da det ble åpnet et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser. Sent på kvelden ankommer vi den lille bulgarske havnebyen Vidin, som er sentrum for skips­byggingen i Bulgaria.

Torbjørn Færøvik holder foredrag om bord.

 

Vi seiler gjennom Jernporten.
Dag 10

Vidin

Etter frokost skal vi på byvandring i Vidin og ser blant annet Baba Vida-festningen, byens historiske landemerke. Etter byvandringen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til fjellområdet Belogradsjik (ikke inkludert). Om kvelden legger skipet ut på den siste strekningen av cruiset, som går langs grensen mellom Bulgaria og Romania. Og i dag er det duket for kapteinens festmiddag!

Valgfri utflukt: Belogradsjik
Belogradsjik ligger cirka femti kilometer fra Vidin. Belogradsjik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også for sitt store festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria.

Baba Vida-festningen i Vidin.
Dag 11

Turnu Magurele–Bucuresti–Norge

Etter frokost forlater vi skipet i elvehavnebyen Turnu Magurele og kjører cirka to og en halv time til Bucuresti, Romanias hovedstad. Før vi drar til flyplassen, får vi en byrundtur og ser blant annet Revolusjonsplassen, Athenaeum og Folkets Hus. Vi spiser en enkel lunsj på en lokal restaurant før vi kjører til flyplassen. Fly tilbake til Norge. Mellomlanding og flybytte underveis.

Torbjørn Færøvik holder foredrag i bussen på vei til Bucuresti.

River Navigator

MS River Navigator er et av våre populære skip, som vi har benyttet siden 2016. Skipet ble bygget i 2000 og renovert 2013. Lengde 110 meter og skipet har 3 dekk og plass til 134 reisende.

Skipet er lyst og moderne, har romslige, velutstyrte fellesområder og fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Gratis WIFI. Alle lugarene (14 m²) er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.

Stort soldekk hvor du kan nyte reisen fra en solseng – eller hva med slag sjakk under solen!

For nostalgisk moro er den nye Rat Pack Lounge et perfekt sted å slappe av og nyte et glass med gode venner. Her kan vi by på klassiske cocktails, originale kunstverk og en jukeboks fylt med hits fra Frank Sinatra, Sammy Davis, Dean Martin og andre jazz og pop ikoner på 50- og 60-tallet. Skipet ligger på Facebook, så her kan du holde deg oppdatert med de siste nyhetene og bilder fra livet om bord.

 • River Navigator, resepsjon, Cruiseawa, elvecruise
 • MS River Navigator i Budapest

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Wien/Bucuresti – Oslo med Lufthansa
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Ti netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • Syv utflukter iht. program
 • Levende musikk i salongen
 • WIFI om bord
 • Foredrag med Torbjørn Færøvik
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (kjøpes om bord)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. reisende pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Inkluderte utflukter:

Dag 3 Bratislava Byrundtur med lite turisttog
Dag 4 Budapest Byrundtur med og uten buss
Dag 6 Osijek Byrundtur inkl. festningen
Dag 7 Novi Sad Byrundtur med og uten buss
Dag 8 Beograd Byrundtur inkl. lokal lunsj
Dag 10 Vidin Byvandring
Dag 11 Bucuresti Byrundtur med buss


Valgfrie utflukter (kjøpes om bord):

Dag 2 Wien Utflukt til Schönbrunn-slottet
Dag 3 Bratislava Utflukt til Cerveny Kamen-slottet inkl. vinsmaking
Dag 4 Budapest Folkloreforestilling
Dag 5 Budapest Grottehospitalet
Dag 5 Budapest Puszta/rideoppvisning
Dag 7 Novi Sad Fruska Gora inkl. vinsmaking
Dag 10 Vidin Belogradsjik


Forbehold om endringer i pris og hvilke valgfrie utflukter som tilbys/gjennomføres (min. 20 deltakere).

Foredragsholder

Torbjørn Færøvik

Torbjørn Færøvik er den eneste som har vunnet Brageprisen tre ganger, og han har gjort stor suksess med sine reiseskildringer fra blant annet Kina og India. Hans siste bok «Orientekspressen – en vårreise» byr han igjen på et rikt galleri av mennesker og menneskeskjebner, av kulturer og tradisjoner og historiske dramaer. I en verden som krymper år for år, blir denne boken en viktig innfallsport til land som kommer oss stadig nærmere.

Torbjørn Færøvik blir med som foredragsholder på dette cruiset og hvor vi nettopp seiler igjennom flere av de samme områdene han skildrer i boken.