Douro

Elvecruise på Douro

/ Elvecruise på Douro fra–til Porto

Seil på Douro, gjennom Portugals vakreste vinlandskap med bratte fjellsider og tradisjonsrike byer – med det helt nye og lekre skipet MS Douro Splendour. Cruiset starter og ender i Porto, som i århundrer har vært synonymt med portvin. Opplev portvinshusene i Vila Nova de Gaia, Solar de Mateus-palasset, middag på en lokal vingård og den spanske middelalderbyen Salamanca.

Se flere elvecruise på Douro for 2018 her

Last ned reiseprogram
 • Helpensjon, drikkepakke og vinsmaking inkludert
 • Tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 1000
 • Helt nytt skip !

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 24.05.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Porto

Fly fra Norge til Porto. Mellomlanding og flybytte underveis. Transport fra flyplassen til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Om kvelden møtes vi til en velkomstcocktail i salongen, før vi nyter vårt første måltid om bord. Etter middag tilbys det en valgfri bussrundtur gjennom Porto, hvor du kan oppleve den vakkert opplyste byen (kjøpes om bord).

Kveldsbilde Porto
Dag 2

Porto – Régua

Tidlig om morgenen kaster skipet loss og cruiset oppover Dourodalen begynner. Ved 11-tiden legger vi til kai i Entre-os-Rios, som ligger der bielven Rio Tãmega renner ut i Douro. Her kjører vi med buss til den kjente restauranten Vinho Verde, hvor vi spiser en nydelig lunsj. Retur til skipet og vi seiler mot Régua. Nyt ettermiddagen på soldekket eller i salongen, og ta deg tid til å beundre det vakre landskapet vi passerer. Vi ankommer Régua før middag og blir liggende til kai her over natten.

Dourodalen
Dag 3

Régua – Vega de Terrón

Vi nyter en rolig morgen og formiddag om bord mens skipet seiler videre oppover dalen mot grensen til Spania. Etter lunsj kommer vi til Vega de Terrón. Herfra tilbys det en valgfri utflukt til den lille landsbyen Castelo Rodrigo. Romerne bygde en festning her. Senere var landsbyen en periode under Spania, før den kom under det portugisiske kongedømmet i 1297. Gjennom århundrene har jøder, arabere og kristne levd i fredelig sameksistens her. Dere besøker først ruinene av det gamle slottet som har flott utsikt over olivenlundene og vinmarkene i dalen. Fra slottet rusler dere gjennom landsbyen, hvor man fremdeles kan se spor etter den jødiske befolkningen som bodde her under den spanske inkvisisjonen. Besøket avsluttes med besøk i den lille kirken. Om kvelden er det festmiddag om bord med kapteinens aperitiff og femretters meny. Skipet ligger ved kai i Vega de Terrón over natten.

Castelo Rodrigo
Dag 4

Vega de Terrón – Barca d'Alva (valgfri utflukt til Salamanca)

I dag kan du bli med på en valgfri heldagsutflukt til Salamanca i Spania. Salamancas historie strekker seg flere tusen år tilbake i tid, og byens historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Universitetet i Salamanca er et av de eldste og mest berømte i Europa. Her møttes lærde fra så vel kristne som arabiske og jødiske kulturer fra 1200- til 1400-tallet, mens det var religionsforfølgelse andre steder i Europa. Etter ankomst samles dere på Plaza Mayo i hjertet av byen, og for å få en kort orientering om byens attraksjoner, butikker og kafeer. Deretter får du tid til å utforske byen på egen hånd, før dere møtes til lunsj på en lokal restaurant. Lunsjen inkluderer et forrykende flamencoshow. Om ettermiddagen er det byrundtur i Salamanca, som avsluttes med besøk i den «nye» katedralen, bygget mellom 1513 og 1733. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til grensebyen Barca d’Alva. Dagen avsluttes med middag på soldekket (med værforbehold). Skipet ligger ved kai i Barca d’Alva over natten.

Plaza Mayor, Salamanca
Dag 5

Barca d’Alva – Pinhão

Nyt en avslappende formiddag om bord, mens skipet seiler tilbake nedover elven og gjennom slusene ved Pocinho og Valeria. Nå seiler vi gjennom hjertet av vindistriktet i Dourodalen. På begge sider av elven er det terrasserte vinmarker oppover de bratte dalsidene. Etter lunsj kommer vi til Pinhão, som ligger vakkert til, omgitt av vinmarkene som produserer noen av landets beste portviner. Herfra tilbys det en valgfri utflukt. Første stopp Solar de Mateus-palasset, udødeliggjort på etiketten til Mateus Rosé-flaskene. Palasset fra 1700-tallet regnes for å være en av de flotteste barokkbygningene i Portugal. Det blir tid til en spasertur i den vakkert anlagte hagen. Det er også lagt inn en rundtur i Vila Real, en by med variert religiøs arkitektur. Retur til skipet i Pinhão. Benytt anledningen til å ta en spasertur i gamlebyen i Pinhão på egen hånd. Byens gamle jernbanestasjon, kjent for sine vakre azulejos (tradisjonelle portugisiske fliser), er vel verdt et besøk. I kveld spiser vi middag i land på en quinta, en lokal vingård og restaurant. Menyen vi får servert er inspirert av det tradisjonelle portugisiske kjøkkenet, basert på lokale råvarer. Hver rett akkompagneres av en lokal vin, som bidrar til å høyne smaksopplevelsen. Skipet ligger til kai her over natten.

Mateus-palasset
Dag 6

Pinhão – Regua – Entre-os-Rios

Vi seiler videre tidlig om morgenen og ankommer Régua i 9-tiden. Utforsk byen på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt til Lamego hvor høydepunktet er besøket i den vakre barokk-kirken, Nossa Senhora dos Remédios – et av Portugals viktigste pilegrimsmål. I løpet av dagen blir det besøk ved en av de mange vingårdene i området, hvor vi får se hvordan portvinen produseres. Og selvsagt får vi smake på de edle dråpene. Etter lunsj fortsetter cruiset, og vi passerer igjen de høye Carrapatelo- og Bagaúste-slusene. Slapp av om bord – og hygg deg med en god bok på soldekket. Før middag ankommer skipet Entre-os-Rios, hvor det blir liggende til kai over natten. Etter middag får vi besøk av en lokal gruppe, som underholder med portugisisk folkemusikk i salongen.

Portugal, Lamego: Sanctuary Nossa Senhora dos Remedios, Our Lady
Dag 7

Entre-os-Rios – Porto

Tidlig om morgenen forlater vi Entre-os-Rios og seiler siste strekningen tilbake til Porto. Ankomst før lunsj. Porto er med sine cirka 300 000 innbyggere Portugals nest største by. Det historiske sentrum av byen står på UNESCOs verdensarvliste og er et virvar av smale gater, bueganger og imponerende kirker – blant annet Sé-katedralen fra 1100-tallet. Men fremfor alt er Porto kjent for vinen som bærer byens navn. På den andre siden av elven for sentrum, i bydelen Vila Nova de Gaia, ligger de gamle portvinshusene fra 1700-tallet. Druene blir fraktet hit fra vinmarkene i Dourodalen, foredlet og lagret i de store portvinskjellerne, før de tappes på flasker og distribueres over hele verden. Om ettermiddagen tilbys det en valgfri byrundtur i Porto. Turen avsluttes med besøk i et av portvinshusene i Vila Nova de Gaia. Her blir det omvisning og smaksprøver på den «dyrebare nektaren». Om kvelden er det festmiddag om bord med kapteinens aperitiff og femretters meny. Skipet ligger ved kai i Porto over natten.

Porto
Dag 8

Porto – Norge

Etter frokost forlater vi skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Norge. Mellomlanding og flybytte underveis.

Om skipet

MS Douro Splendour (4*+)
Byggeår 2017/2018
Lengde 79,9 m
Antall dekk 3
Passasjerer 126

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, treningsrom, soldekk med et lite basseng og heis (går ikke til soldekk). WIFI i fellesarealene om bord. SPA-behandlinger tilbys om bord mot betaling.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Standardlugarene er cirka 14 m². Suitene er noe større og har en liten sittegruppe. Lugarene på nedre dekk har mindre vindu (som ikke kan åpnes). Lugarene på hoveddekk og øvre dekk (inkl. suitene) har vindu fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo–Porto t/r med Lufthansa (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag,
 • Drikkepakke (vann/øl/vin til lunsj og middag om bord)
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • Lunsj på en lokal quinta (vingård)
 • Middag på en lokal quinta (vingård)
 • WIFI om bord
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Prisen inkluderer ikke:

 • Utfluktspakke (fem utflukter m/audio headset) kr 2750
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Valgfrie utflukter
Dag 3 Vega Terron: Utflukt til Castelo Rodrigo
Dag 4 Vega Terron: Heldags utflukt til Salamanca (inkl. lunsj)
Dag 5 Piñhao: Utflukt til Matheus-palasset og Vila Real
Dag 6 Regua: Utflukt til Lamego
Dag 7 Porto: Byrundtur og besøk i portvinshus

Utfluktspakke
Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke som da også inkluderer audioguide. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da uten audioguide til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

Tips
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 75 euro pr. reisende til besetningen om bord og lokale guider/sjåfører.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.