Fire land langs Rhinen 2018, Amsterdam – Basel

/ Elvecruise på Rhinen

Den frodige Rhindalen sjarmerer sine besøkende med bratte vinmarker og flotte middelalderborger. Reisen starter i Nederland, og går via Tyskland og Frankrike før den ender i Sveits. Opplev kanalbyen Amsterdam, den imponerende katedralen i Köln, smak på utsøkte dråper i vinbyen Rüdesheim, kjenn på historiens sus i Speyer og Strasbourg – og besøk et av de mange museene i universitetsbyen Basel. Vårt lekre skip gjør også en hyggelig avstikker til Cochem i Moseldalen.

Se også Fire land langs Rhinen 2018, Basel – Amsterdam

Last ned reiseprogram

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 30.05.2018
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Utsolgt
  • Dager 8 dager
  • Avreisedato 23.08.2018
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Utsolgt
  • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

NORGE–AMSTERDAM

Fly til Amsterdam og transport til skipet, hvor vi setter fra oss bagasjen. Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet. Byen har en rik og fascinerende historie, som kan spores helt tilbake til 1200-tallet – og tilbyr besøkende en slående kontrast mellom tradisjonell nederlandsk arkitektur og andre mer uvanlige landemerker. Spis en hyggelig lunsj og utforsk byen på egen hånd – eller sammen med vår reiseleder. Om ettermiddagen sjekker vi inn og finner oss til rette i lugaren. Før vi nyter vårt første måltid om bord, inviteres vi på en velkomstdrink. De som ønsker kan ta en spasertur i land etter middag. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

Dag 2

AMSTERDAM–VOLENDAM

Etter frokost kan du bli med på en valgfri utflukt. Første del av utflukten er en byrundtur i Amsterdam, inkludert kanalbåttur gjennom det historiske hjertet av byen. Deretter kjører dere med buss til fiskebyen Volendam, like nord for Amsterdam, hvor det blir byvandring og besøk i et lokalt ysteri. I mellomtiden har skipet også kommet til Hoorn hvor de som har vært på utflukt kommer om bord igjen. Skipet seiler på småelver og kanaler mot Rhinen. I løpet av natten krysser vi grensen til Tyskland.

Dag 3

KÖLN

Nyt en rolig morgen om bord før skipet legger til kai i sentrum av i Köln. Köln er Tysklands fjerde største by og den mest folke rike byen langs Rhinen. I den gamle bydelen, Altstadt, ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under annen verdenskrig, men mange av bygningene er omhyggelig gjenoppbygd, deriblant tolv romanske kirker. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen som står på UNESCOs verdensarvliste, kom nærmest uskadd gjennom krigen. Det tilbys en valgfri byvandring. Se blant annet den imponerende Kölnerdomen, før dere spaserer sammen med guiden gjennom den gamle bydelen tilbake til skipet. Cruiset fortsetter om kvelden.

Dag 4

COCHEM

I dag tar vi en liten avstikker fra Rhindalen og seiler oppover Mosel, den største bielven til Rhinen. Tilbring morgenen på soldekket og nyt utsikten til det vakre landskapet, eller finn et rolig hjørne i salongen og les en bok. Etter lunsj kommer vi til Cochem, ofte omtalt som Moseldalens perle. Byen ligger vakkert til med den imponerende Reichsburg­borgen tronende på en høyde over byen. Landskapet rundt er formet av flere hundre år med vinproduksjon. Gamlebyen, med sine middelaldertorg og vakkert restaurerte bindingsverkshus, oser av historie. Cochem oppdages best til fots og det tilbys en valgfri byvandring gjennom gamlebyen. Det blir også tid til en spasertur på egen hånd. Kanskje frister det å smake på den gode vinen området er kjent for? Om kvelden seiler vi tilbake mot Rhinen.


Dag 5

KOBLENZ OG RÜDESHEIM

Tidlig om morgen kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes. Her kan du bli med på en valgfri byvandring. En av byens attraksjoner er Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), hvor det står en monumental, 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I fra 1897. Cruiset fortsetter før lunsj og går nå gjennom den vakreste delen av Rhindalen. Her er det mange eventyrslott og dalsidene består av bratte vinmarker. Underveis passeres den legendariske Lorelei­klippen, som markerer den smaleste strekningen langs Rhinen. Tidlig kveld ankommer vi Rüdesheim, en romantisk, liten vinby som vet å sjarmere sine besøkende. Bli med på en valgfri byvandring gjennom denne hyggelige byen. De som ønsker kan besøke Siegfrieds mekaniske musikkabinett (ikke inkludert), kjent for sin bemerkelsesverdige samling med selvspillende instrumenter. Etter middag kan du ta en tur i land på egen hånd og besøke byens smale og kjente hovedgate, Drosselgasse, hvor tavernaene ligger som perler på en snor. Et stopp her for å smake på områdets utsøkte viner anbefales. Skipet seiler videre sent om kvelden.

Dag 6

MANNHEIM OG SPEYER

Dagens første stopp er Mannheim, som er utgangspunkt for en valgfri halvdagsutflukt til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Utflukten inkluderer besøk i Heidelberg slott, regnet for å være den viktigste renessansebygningen nord for alpene. Videre til fots gjennom den gamle bydelen med sine mange vakre bygninger i barokkstil. Retur til skipet for lunsj og cruiset fortsetter. Etter et par timer kommer vi til Speyer, en av de eldste byene i Tyskland. Her domineres bybildet av den store keiserkatedralen som står på UNESCOs verdensarvliste. Katedralen er et av Europas største romanske byggverk og i krypten ligger åtte romerske keisere og tyske konger begravet. I den gamle bydelen kan du blant annet se den 55 meter høye byporten (Altpörtel). Om kvelden seiler skipet seiler videre mot Frankrike. Om bord er det kapteinens festmiddag, etterfulgt av dans i panoramasalongen.

Dag 7

KEHL/STRASBOURG

Om morgenen legger skipet til kai i Kehl. Dette er en havneby på den tyske siden av elven, bare 15 minutters kjøretur fra Strasbourg – hovedstaden i den franske regionen Alsace. Strasbourg er best kjent for den gamle bydelen fra middelalderen, kalt Petite France, med bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan­palasset som huser tre av byens viktigste museer. Etter frokost kan du bli med på en valgfri byvandring i Strasbourg. Se byens største severdigheter, både de historiske og moderne, blant annet Europaparlamentet, menneskerettighetsdomstolen og katedralen. Turen avsluttes med en spasertur gjennom sjarmerende Petite France. Midt på dagen legger skipet ut på siste etappe av cruiset og vi nyter en rolig ettermiddag om bord. 

Strasbourg
Dag 8

BASEL–NORGE

Om morgenen ankommer vi Basel i Sveits. Vi spiser frokost om bord, før vi sier farvel til skipet og plasserer bagasjen i bussen. Før hjemreisen skal vi tilbringe noen timer i den gamle universitetsbyen Basel, som har mye å tilby sine besøkende. Utforsk byens grønne parker og ikke mindre enn 40 museer på egen hånd – eller sammen med vår reiseleder. En spasertur langs den hyggelige elvebredden eller gjennom den gamle bydelen kan absolutt anbefales. Og hvorfor ikke ta turen innom “Läckerli Huus” hvor du kan smake på byens tradisjonelle honningkake?! Om ettermiddagen setter bussen kurs for flyplassen i Zürich for hjemreise.

Reisebetingelser

MS AMADEUS SILVER III (5*)
Rederi Lüftner Cruises
Byggeår 2016
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 168

Nytt og lekkert førsteklasseskip. Om bord er det restaurant, to salonger, suvenirbutikk, treningsrom og soldekk. Wi­Fi i fellesområdene (mot betaling). Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV og aircondition. Lugarene på hoved­ og øvredekk (17 ½ m²) har store panoramavinduer som kan åpnes, mens lugarene på nedre dekk (16 m²) har små vinduer. Suite på forespørsel.

PRISEN INKLUDERER
• Fly Oslo–Amsterdam/Zurich–Oslo (avreise fra andre byer på forespørsel)
  Flyskatter og havneavgifter
  Transport mellom flyplass og skip
  Syv netters cruise på valgt dekk
  Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
  Vin til middag om bord
  Kaffe og te til alle måltidene
  Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
  Drikkevarer utover det som er nevnt
  Utfluktspakke (fem utflukter, bestilles senest 30 dager før avreise)
  Valgfri byvandring i Cochem, Rüdesheim og Speyer, bestilles ombord
  Tips til besetning, guider og sjåfører
  Avbestillings­ og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE
Dag 2 Byrundtur i Amsterdam med kanaltur og besøk i Volendam
Dag 3 Byvandring Köln
Dag 5 Byvandring Koblenz
Dag 6 Utflukt til Heidelberg
Dag 7 Byvandring Strasbourg

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 60 euro pr. person til besetningen om bord og lokale guider/sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.