Elvecruise i Tyskland og Polen

Bli med på elvecruise fra den gamle hansabyen Stralsund, langs den tyske Østersjøkysten og på elvene Havel og Oder, før cruiset ender i Berlin. Oppdag den historiske regionen Pommerns høydepunkter, et område som i dag deles mellom Tyskland og Polen. Dette elvecruiset byr på historiske byer, sjarmerende palasser og et variert landskap. Gamlebyen i Stralsund, som står på
UNESCOs liste over verdens kulturarv, Szczecin, en av de eldste byene i Polen og Berlin med Checkpoint Charlie og Brandenburger Tor er noen av opplevelsene du har i vente. Vi besøker også
Rügen, Greifswald, Wolgast og Usedom. Innimellom nyter vi deilige dager om bord på skipet.

Høydepunkter:
• Berlin med severdigheter
• Den polske havnebyen Szczecin, rikt utsmykket med prøyssisk kunst
• Naturreservatet på Rügen
• Historiske og interessante byer fra middelalderen
• Norsk reiseleder med fra Oslo

Last ned reiseprogram
  • Pris fra 19 980,-
  • Første tilgjengelige avreisedato 03.09.2018 (1 avreisedatoer)
  • Varighet 7 dager
  • EN TUR I SAMARBEID MED VI OVER 60
  • DRIKKEVARER OMBORD INKLUDERT

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 03.09.2018
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Ledig
  • Dager 7 dager
  • Priser fra 19 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Stralsund

Fly fra Oslo til Berlin på formiddagen. Felles transport fra flyplassen til skipet som ligger ved kai i Stralsund. Turen tar cirka fire timer. Underveis vil reiseleder informere om skipet og programmet den neste uken. Skipet ligger i Stralsund over natten.

Stralsund
Dag 2

Stralsund – Rügen – Greifswald

I Stralsund inviteres du med på en valgfri byvandring gjennom den gamle bydelen i denne viktige hansa- og havnebyen på 1300- og 1400-tallet. De historiske og godt bevarte bygningene er omgitt av en mur med gatetårn og flere små innsjøer. Rådhuset er et mesterverk av murstein i gotisk stil med en fasade utsmykket med våpenskjoldene fra Stralsund, Greifswald, Rostock, Hamburg og Lübeck; det mektige Hansaforbundet. På baksiden finner vi den gamle sognekirken St. Nikolai.

Etter lunsj om bord kan du bli med på en valgfri utflukt til Rügen, Tysklands største og mest attraktive øy. Den har et variert landskap innenfor et lite område. Vi besøker Bergen, øyas største by, før vi ankommer nasjonalparken Jasmund med de berømte kalkstensklippene langs Stubbenkammer. Den kjente Greifswald-maleren Caspar David Friedrich skapte her sitt berømte bilde «Kreidefelsen auf Rügen» (Kalkklippene på Rügen) i 1818. Dette gjør den 117 meter høye Königsstuhl til en stor turistattraksjon. I badebyen Binz blir det tid til å rusle på de vakre strendene på egen hånd før vi returnerer til skipet for middag. Skipet seiler så videre mot Wieck, hvor vi legger til kai utpå kvelden.

Dag 3

Greifswald – Wolgast – Usedom

Etter frokost blir det en valgfri byvandring i Greifswald. På vår vandring på vollene som omgir sentrum ser vi St. Jacobikirken, St. Marienkirken, St. Nikolai katedralen og rådhuset. Det mest romantiske stedet i byen er uten tvil den indre gårdsplassen til St. Spiritus hospicet, som i dag huser et sosiokulturelt senter.  En av de meste kjente malerne innen tysk romantikk, Caspar David Friedrich, udødeliggjorte byen gjennom et av sine malerier.

Vel om bord igjen seiler vi mot Wolgast, utgangspunktet for vår valgfrie utflukt til øya Usedom. Usedom ble tidligere kalt «Berlins badekar» og fiffen i Berlin elsket strendene her. Vi opplever den naturlige skjønnheten på øya med sine lange sandstrender, skoger og små innsjøer. Vi besøker også badebyene Ahlbeck og Heringsdorf før vi returnerer til skipet.

Ahlbeck Tyskland
Dag 4

Wolgast – Szczecin

Vi seiler mot Szczecin om formiddagen. Etter lunsj er det valgfri byrundtur i Szczecin, en tidligere hansaby og en av de eldste byene i Polen. Byen har en svært variert historie, og har tidligere vært styrt av Preussen, Sverige og Polen. I dag er byen stolt av sitt store runde torg og sine brede avenyer. En spesiell severdighet er slottet til fyrsten av Pommern med sine imponerende bygninger. Fyrstene av Pommern regjerte i over 500 år før de stod uten arving i 1637, noe som endte med at byen ble okkupert av svenskene. Vi avslutter besøket i Szczecin med den flotte utsikten over havnen fra terrassen på det maritime museet. Skipet ligger til kai over natten.

Szczecin, Polen
Dag 5

Szczecin – Lunow – Lichterfelder

Vi slapper av om bord mens vi seiler til Lunow. Derfra kan du bli med på en valgfri utflukt til klosterruinene i Chorin. Dette cistercienserklosteret ble bygget i 1273 og er i dag regnet som et av mesterverkene innen nordtysk gotisk arkitektur i murstein. Det er også en kjent arena for kulturelle arrangementer. Mens vi er på utflukt seiler skipet videre til Oderberg, hvor vi går om bord igjen. Skipet fortsetter så mot Lichterfelder. I kveld er det tid for festmiddag og underholdning om bord.

Dag 6

Lichterfelder – Henningsdorf – Berlin

Vi seiler fra Lichterfelder tidlig om morgenen og nyter en rolig formiddag om bord. Etter frokost er det byrundtur i Berlin. Alle som kjenner byen fra tidligere besøk vil bli overrasket over hvor mange endringer som har funnet sted de siste årene. I løpet av byrundturen vil vi få se de viktigste severdighetene i denne fantastiske byen – inkludert Kurfürstendamm, Kaiser-Wilhelm-
Gedächtniskirche, nye Potsdamer Platz, berømte Brandenburger Tor, den historiske Riksdagen (parlamentet) og avenyen Unter den Linden med sine flotte, historiske bygninger. Skipet ligger til kai over natten i bydelen Spandau, og kvelden er til egen disposisjon.

Dag 7

Berlin - Oslo

Etter frokost forlater vi skipet og setter kursen mot flyplassen i Berlin. Vi flyr direkte med Norwegian med ankomst Oslo om ettermiddagen.

MS VAN GOGH 4*-

Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2000 (renovert 2010)
Lengde: 82 m
Antall dekk: 2
Passasjerer: 96

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på øvre dekk har større vinduer.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Fly Oslo–Berlin t/r med Norwegian (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
• Flyskatter og havneavgifter
• 7 dager/6 netters cruise på valgt dekk
• Helpensjon om bord fra middag første dag til lunsj siste dag
• Drikkevarer om bord (vann, vin, øl, juice og te/kaffe til måltidene, samt drinker, øl og husets vin servert i baren)
• Underholdning om bord
• Transport mellom flyplass og skip
• Lokale engelsktalende guider
• Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Tips til besetning, guider og sjåfører
• Utfluktspakke (kr  2 850 pr. person)
• Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE
Dag 2 Stralsund    Byvandring i Stralsund/utflukt til Rügen
Dag 3 Greifswald  Byvandring
Dag 3 Wolgast       Usedom
Dag 4 Szczecin       Byrundtur
Dag 5 Chorin          Klosterruinene i Chorin
Dag 6 Berlin           Byrundtur

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 45 euro pr. person til besetningen om bord og lokale guider/sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.