Regensburg

Elvecruise langs Donau og Main

/ Elvecruise Wien – Frankfurt, med eller uten sykkel

 • Oppleve Donau, Main og Wachaudalen fra sykkelsetet
 • Helpensjon om bord på MS River Navigator (4*)
 • Utflukter med eller uten sykkel – valget er ditt!

 

Turen starter i vakre Wien hvor vi kan kjenne på historiens sus. Underveis blir det stopp i Passau, Regensburg, Nürnberg, Bamberg, Würzburg og Karlstadt, før vi ender opp i Frankfurt. Mens byer passeres, bor du komfortabelt om bord på det hyggelige førsteklasseskipet MS River Navigator. På denne turen kan du selv velge å være aktiv, og bli med på flotte sykkelturer, eller ta det mer med ro og ta livet som det kommer, med vandreturer i idylliske landsbyer, og oppleve byene langs elven fra buss-setet.

Her har du turen som gir deg mulighet for å få det lille ekstra, det beste fra to verdener. Bli med på et spennende, uforglemmelig sykkel-eventyr utenom det vanlige, krydret med gode opplevelser underveis. Uansett om du velger den ene eller andre varianten, kan vi love deg en fantastisk opplevelse i naturskjønne omgivelser. Vi opplever sjarmerende og idylliske små landsbyer og pittoreske landskap. Livet langs Donau og Main er aldri kjedelig, og velger du sykkelsetet bestemmer vi selv tempoet, og tar pauser ved behov. Våre kunnskapsrike lokale guider, gir oss en innføring i historie, kultur, litt om vin og mye annet. Bli med på denne hyggelig og innholdsrike reisen, hvor vakker natur og berømte severdigheter ligger som perler på en snor. Vær aktiv og nyt det gode liv!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 12 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 16.08.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 1000 pr. person

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 16.08.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 12 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Wien

Morgenfly direkte fra Oslo til Wien, Østerrikes flotte hovedstad. Fra flyplassen er det busstransfer til skipet. Om ettermiddagen finner vi oss til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste åtte dagene. Før middag om bord, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Vi ligger til kai i Wien over natten, og for de som ønsker er det enkelt å ta seg til Wien sentrum på egen hånd. Wien er kanskje mest kjent for komponistene som har bodd og virket her. Om kvelden kan vi by på en valgfri klassisk konsert med toner fra Mozart og Strauss (ikke inkludert).

Wien er kjent for sine mange vakre slott.
Dag 2

Wien og Wachaudalen

Etter en god natts søvn, er det frokost om bord. For våre sykkel-interesserte begynner dagen på to hjul til Klosterneuburg klosteret, som ble grunnlagt av St. Leopold av Babenberg 12.juni 1114. Området er kjent for sine store skogområder og sin vinproduksjon, og har en begivenhetsrik historie. Klosteret har utviklet seg til et religiøst, vitenskapelig, kulturelt og økonomisk senter, og har grener til St. Pauls menighet i Bergen. Den katolske biskopen av Oslo, Markus Bernt Eidsvig, hadde sitt virke gjennom flere år i Stift Klosterneuburg. Etter besøket sykler vi tilbake til skipet. Turen er regnet som lett.

For våre ikke-syklende gjester, tilbyr vi en bussrundtur i Wien. Byen er inndelt i 23 distrikter og har en interessant historie. Vi besøker blant annet St. Stephans-katedralen, og mens vi kjører langs Ringveien, kan vi beskue flere av de mange fontene og statuene som denne flotte byen har å by på. Retur til skipet.

Vi letter anker, og seiler gjennom den vakre Wachau dalen, og kan nyte den fine utsikten mens vi spiser en god lunsj i restauranten om bord. Wachau er mest kjent for sin vinproduksjon, der de fleste vinene er litt eksklusive, mye takket være dalens vekstvennlige vinterrasser og klimagunstige beliggenhet. Det fins en rekke vingårder i dette området. Resten av dagen og kvelden tilbringes om bord mens skipet fortsetter langs Donau. Nyt noe godt å drikke i salongen, og slapp av litt ute på dekk. Om kvelden er det middag, etterfulgt av musikk i salongen.

Dagens sykkeletappe 17,7 km (cirka 3 timer).

Passau
Dag 3

Passau

Nyt en rolig formiddag om bord etter frokost. Vi seiler nå gjennom noe av det vakreste landskapet Donau har å by på, så benytt muligheten til å nyte utsikten ute på soldekk. Vi passerer Melk og Linz, før vi utpå ettermiddagen ankommer Passau. Her møtes elvene Donau, Inn og Ilz – og Passau kalles gjerne De tre elvers by. Etter de store brannene på 1600-tallet bygde italienske arkitekter Passau opp igjen, og byen er fremdeles preget at italiensk arkitektur. Vi begir oss ut på en vakker byrundtur til fots. Guiden tar oss med på en to-timers tur gjennom den historiske delen av byen, med dens smale gater og pittoreske hus. Hovedattraksjonen er den vakre St. Stephan-katedralen, som huser Europas største kirkeorgel. Tidlig kveld seiler skipet videre mot Regensburg. Nyt middagen om bord og en dans i salongen.

Dag 4

Regensburg

Vi ankommer Regensburg om morgenen. Byen er en av de eldste i Tyskland, og nevnes i skriftlige kilder som et romersk kastell helt tilbake til år 80. Byen ble i 2006 oppført på UNESCOs verdensarvliste. Dens  historiske kjerne er fremdeles stort sett intakt, til tross for bombeangrep under andre verdenskrig.

Etter frokost blir det en guidet to-timers vandring gjennom denne vakre byen. Vi får se den sjarmerende gamlebyen med sine velholdte kjøpmannshus, det gamle rådhuset i barokkstil og restene av de romerske festningsmurene inkludert Porta Praetoria. Vi ser også den gotiske katedralen og den berømte steinbroen fra 1100-tallet, hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land.

Tidlig ettermiddag kaster vi loss og seiler videre mot Main-Donau kanalen. Kanalen binder sammen Atlanterhavet, Nordsjøen og Svartehavet – ved hjelp av Rhinen deltaet og Donau deltaet. Langs hele denne kanalen er det totalt 16 sluser, med en høydeforskjell på 25 meter.

Dag 5

Nürnberg

Velkommen til Nürnberg, Bayerns nest største by. Etter en god frokost tar vi fatt på dagens utflukt som vil ta oss gjennom denne sjarmerende byen, som daterer seg helt tilbake til middelalderen. Mens vi tråkker på våre el-sykler, får vi oppleve flere av de kjente landemerkene i byen.

Våre ikke-syklende gjester starter dagen med en busstur til det keiserlige slott, et kjent landemerke i Nürnberg. Slottet har en utrolig utsikt over byen. Vi fortsetter videre til fots mot sentrum som er omgitt av den gamle bymuren fra middelalderen. Vi beskuer noen av de vakre og gamle kirkene i byen, blant annet den katolske kirken Frauenkirche, som sto ferdig i 1362 og blir betegnet som den viktigste kirken i Nürnberg. Det blir også litt tid på egen hånd i denne sjarmerende byen. Opplev den gamle markedsplassen – omgitt av bindingsverkshus. Vi forlater Nürnberg på kvelden, og setter kursen videre mot Bamberg.

Dagens sykkeletappe 10 km (cirka 3 timer på el-sykkel).

Dag 6

Bamberg

Bamberg ligger i den nordlige delen av Bayern, cirka 25 km nord for München. Denne vell bevarte historiske byen, ligger vakkert til der elven Main møter Main-Donau-kanalen, omkranset av store skoger. Den indre bykjernen ble i 1993 oppført på UNESCOs verdens kulturarvliste.

Etter frokost blir det buss fra skipet til sentrum av byen. Guiden vår tar oss med på en 2-timers utflukt. Vi går gjennom trange, brosteinsbelagte gater, forbi sjarmerende hus og «Rathaus», byens rådhus, som befinner seg midt på elven Regnitz, med broer på begge sider. Vi besøker også «Lille Venezia», en liten koloni med pittoreske fiskeboliger fra 1900-tallet, som ligger langs elven Regnitz.

Vel om bord på skipet blir det lunsj, mens vi seiler videre mot Würzburg.

Rådhuset i Bamberg
Dag 7

Würzburg - Karlstadt

Ved frokosttider ankommer vi vakre Würzburg. Byen ligger flott til ved bredden av Main. På slutten av andre verdenskrig ble byen utsatt for et massivt bombeangrep. 90% av byen ble utslettet og 5000 sjeler omkom. Våre sykkelgjester tar fatt på turens siste sykkeletappe på el-sykler. Dagens utflukt tar oss fra Würzburg til Karlstadt, gjennom et frodig landskap. Vi har flere stop underveis, og første stop blir etter 30 minutters tråkk, i den sjarmerende landsbyen Veitshöchheim, med sin vakre rokokko hage. Vi passerer byen Erlabrunn (10 km fra Würzburg) og Zellingen (15 km fra Würzburg). Etter vel 1 1/2 times tur, ankommer vi Himmelstadt. Her tar vi en pause med litt forfriskninger, før vi tar fatt på siste etappe mot Karlstadt (7 km), hvor vi går om bord på skipet igjen.

For våre ikke-syklende gjester tilbyr vi en buss- og byvandring i Würzburg. Vi besøker og har omvisning på den imponerende Würzburg-residensen fra 1744, bygget i barokkstil, med tilhørende vakre slottshager. Stedet har siden 1981 stått på UNESCOs kulturarv liste, og er regnet som Tysklands største og vakreste, utsmykkede barokk-palass. Busstransport til skipet, som nå ligger ankret i Karlstadt. På veien kjører vi over den eldste broen på Main «Alte Mainbrücke» og flere imponerende katedraler.

Vi seiler videre mot Frankfurt om ettermiddagen. Det er siste kvelden om bord, og det er duket for kapteinens festmiddag. Vi pynter oss litt ekstra og koser oss med god mat og hyggelig selskap, med påfølgende underholdning i salongen.

Dagens sykkeletappe 30 km (cirka 3 timer på el-sykkel).

Wurzburg
Dag 8

Frankfurt - Oslo

Vi ankommer siste havn på turen, Frankfurt. Med bagasjen full av gode opplevelser og mange inntrykk, forlater vi skipet etter frokost. Vi sier farvel til skipet og mannskapet om bord, før vi tar fatt på bussturen til Frankfurt flyplass (cirka 2 1/2 times kjøring). Direktefly tilbake til Oslo på ettermiddagen.

Skipet

MS River Navigator (4*)
Byggeår 2000 (renovert 2013)
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 134

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis, stort soldekk og gratis WIFI. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk har større vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Direktefly Oslo – Wien/Frankfurt – Oslo med Austrian Airlines og Lufthansa (avreise fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 7 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Kaffe og re hele døgnet om bord
 • WIFI om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • Norsk reiseleder fra Escape Travel


Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Utflukter. Utfluktspakke med (kr 2490) eller uten (kr 1490) sykkel kan forhåndskjøpes
 • Valgfri konsert i Wien (dag 1)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

 

Utfluktspakke uten sykkel:

Dag 2 Wien. Byrundtur
Dag 3 Passau. Byvandring
Dag 4 Regensburg. Byvandring
Dag 5 Nürnberg. Byrundtur
Dag 6 Bamberg. Byvandring
Dag 7 Würzburg. Byvandring og besøk i barokk-palasset


Utfluktspakke med sykkel:

Dag 2 Wien. Sykkeltur til Klosterneuburg og tilbake
Dag 3 Passau. Byvandring
Dag 4 Regensburg. Byvandring
Dag 5 Nürnberg. Byutflukt på el-sykkel
Dag 6 Bamberg. Byvandring
Dag 7 Würzburg. El-sykkeltur fra Würzburg til Karlstadt


Valgfrie utflukter:

Dag 1 Wien. Klassisk konsert