Elvecruise på Donau, Main og Rhinen

Elvecruiset går mellom Wien i Østerrike og Strasbourg i Frankrike

Elvecruiset går også gjennom Main-Donau-kanalen, som da den åpnet i 1992 for første gang gjorde det mulig å seile hele veien fra Nordsjøen til Svartehavet. Underveis gjør elvecruiseskipet stopp i Passau, Regensburg, Nürnberg, Würzburg, Miltenberg og Frankfurt.

Elvecruiset går også motsatt vei; fra Strasbourg til Wien

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 490,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 13.10.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 13.10.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 15 490,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo–Wien

Fly fra Oslo direkte til Wien midt på dagen. Ved ankomst Wien venter en buss, som tar oss inn til sentrum av Wien. Her blir det byrundtur, før vi sjekker inn på skipet. Velkomstcocktail og presentasjon av mannskapet før middag. Om kvelden legger skipet ut på første etappe av cruiset, som går på Donau.

Dag 2

Passau

Vi tilbringer formiddagen om bord mens skipet seiler gjennom Strudengaudalen, den vakreste delen av Donau. Om ettermiddagen krysser vi grensen til Tyskland før vi kommer til Passau som ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Utforsk den to tusen år gamle byen på egen hånd, eller sammen med reise­lederen. Passau er kjent for sine vakre bygninger i gotiske og italiensk-barokk arkitektur og det historiske sentrum oppdages best til fots. Gå ikke glipp av den storslagne St. ­Stefan-katedralen, som huser verden største kirkeorgel. Retur til skipet for middag og cruiset fortsetter.

Dag 3

Regensburg

Vi nyter en rolig formiddag om bord før vi etter lunsj kommer til Regensburg, den fjerde største byen i Bayern. Valgfri byrundtur i Regensburg – en viktig industriby hvor store internasjonale firmaer som BMW, Siemens og Triumph holder til. Byens historiske senter har allikevel beholdt sin originale sjarm. Retur til skipet som i mellomtiden har seilt til Kelheim, som ligger der Main-Donau-kanalen møter Donau. Kanalen er et ingeniørmessig mesterverk og består av seksten sluser. Da kanalen åpnet i 1992 ble det for første gang mulig å seile mellom Donau og Main. Vi begynner seilasen på Main-Donau-kanalen.

Dag 4

Nürberg

Ankomst Nürnberg tidlig om morgenen. Nürnberg er først og fremst er en hyggelig, gammel, god bevart og levende by med interessante museer, historiske severdigheter og veldig godt øl. Byens landemerke er Nürnberg slott (Nürnberger Burg), hvor riksdagen for det tysk-romerske riket holdt til i middelalderen. Byen er også kjent for Nürnberg­prosessen, rettssakene mot de tyske nasjonalsosialistene etter Nazi-Tysklands sammenbrudd. Etter ankomst blir det valgfri byrundtur i Nürnberg, hvor du blant annet får se den gamle markedsplassen, omgitt av bindingsverkshus og elegante burgherhus. Vi seiler videre om ettermiddagen. Skipet ligger ved kai over natten i Bamberg, som ligger der Main-Donau-kanalen møter elven Main.

Dag 5

Rothenburg

Cruiset fortsetter på Main og etter lunsj gjør skipet et kort stopp i Schweinfurt, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Rothenburg. Den vakre middelalderbyen ligger på en høyde med utsikt over elven. En nesten intakt byarkitektur, omkranset av de opprinnelige bymurene, har sikret Rothenburg en plass på UNESCOs verdensarvliste. Med sin beliggenhet,  trange gater, pittoreske torvhus og håndverkerboder regnes byen for å være en av de vakreste byene langs Den romantiske veien (Romantische Strasse), som er betegnelsen på en 366 kilometer lang turistvei i Sør-Tyskland, mellom Würzburg og Füssen. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til Gerlachshausen. I løpet av kvelden ankommer skipet Würzburg, hvor det blir liggende ved kai over natten.

Dag 6

Würzburg

Etter frokost kan du bli med på en valgfri byrundtur i Würzburg, tidligere hjemby til de mektige prinsebiskopene. Würzburg er først og fremst kjent for den imponerende biskopresidensen fra 1744, et av Tysklands største og vakrest utsmykkede barokkpalass. Fresker av den italienske maleren Giovanni Tiepolo pryder taket og palasset står på UNESCOs verdensarvliste. Mens du er i Würzburg seiler skipet til Karlstad, hvor du går om bord igjen midt på dagen. Nyt en avslappende ettermiddag om bord, mens vi seiler videre på Main. Skipet ligger til ro for natten i Wertheim.

Dag 7

Miltenberg

Dagens første stopp er Miltenberg. En spasertur gjennom de smale brosteinsbelagte gatene med velholdte bindingsverkshus, er som en vandring mange hundre år tilbake i tid. Utforsk byen på egen hånd – eller sammen med reiselederen.  Ved hovedgaten Hauptstrasse, ligger Gasthaus Zum Riesen, Tysklands eldste taverna. Kanskje frister det med et glass lokalt øl i det tradisjonelle, gamle skjenkestedet før du returnerer til skipet? Mens vi spiser lunsj om bord, fortsetter cruiset med ankomst Aschaffenburg om kvelden. Skipet ligger ved kai her over natten.

Dag 8

Mainz og Frankfurt

Om morgenen kommer vi til Frankfurt, Tysklands finansmetropol. Her har det ligget en by helt siden kelterne og romerne regjerte i området. Under andre verdenskrig ble Frankfurt kraftig bombet, og gamlebyen ble ikke fullstendig gjenoppbygd før på 1980-tallet. Bli med på en valgfri byrundtur i Frankfurt, hvor du kan beundre den uvanlige kombinasjonen av gammel og moderne arkitektur som byen byr på. Midt på dagen seiler vi mot Mainz, en stor industriby som ligger der elvene Main og Rhinen møtes. Mainz ble grunnlagt av romerne rundt år null og ble i 89 e.Kr. hovedstad i den romerske provinsen Germania Superior. Over 1300 år senere ble byens mest kjente borger født; Johann Gutenberg – boktrykkerkunstens far. På Gutenberg-museet kan man se to eksemplarer av Gutenberg-bibelen, den aller første trykte boken i Europa. Utforsk byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Om kvelden er det festmiddag og dans om bord, mens cruiset fortsetter på Rhinen.

Dag 9

Strasbourg–Oslo

Nyt en avslappende formiddag, eller bli med på aktiviteter om bord. Etter en siste velsmakende lunsj, ankommer vi Strasbourg. Vi sier vi farvel til skipet og setter kurs mot flyplassen i Frankfurt, en kjøretur på drøyt to timer. Direktefly fra Frankfurt tilbake til Oslo.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo–Wien med Norwegian og Frankfurt–Oslo  med Lufthansa  (Pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Åtte netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Byrundtur i Wien
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Prisen inkluderer ikke

 • Utfluktspakke (fem utflukter) kr 1 850
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipenefortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Tips
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er total cirka EUR 45 pr. person til besetningen om bord, og cirka EUR 1-2 pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

Beethoven 4*
Rederi CroisiEurope
Byggeår 2004 (renovert 2010)
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 178

Om bord er det restaurant, salong med dansegulv og soldekk. Vi gjør oppmerksom på at soldekket er stengt store deler av cruiset. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng.