Elvecruise – Donau, syv land, fem hovedsteder

Avreisedatoer og bestilling

Høydepunkter

 • Fra østeuropeisk landsbygd til moderne storbyer
 • Jernporten
 • Beograd
 • Vakre Budapest
 • Kroningsbyen Bratislava
 • Keiserbyen Wien

/ Elvecruise på Donau fra Bucuresti til Wien

Et opplevelsesrikt og populært elvecruise som strekker seg 1500 kilometer oppover Donau, Europas nest lengst elv. Underveis besøkes Romania, Bulgaria, Serbia, Kroatia, Ungarn, Slovakia og Østerrike, samt hovedstedene Bucuresti, Beograd, Budapest, Bratislava og Wien. Mens byer og land passeres bor du komfortabelt og slapper av om bord på det hyggelige elvecruiseskipet MS Der Kleine Prinz.

På cruiset 27. september er Jahn Otto og Siv Kirsten Johansen med som foredragsholdere. Forfatter og tidligere utenrikskorrespondent Jahn Otto Johansen, er gjennom mange år en kjent person i TV, radio og aviser. Siv Kirsten Johansen er utdannet i tysk og nordisk litteratur ved Universitetet i Lund. Hun har, som sin mann, bodd lange perioder både i Tyskland og Russland, og har lang erfaring som guide og kåsør.

Pris fra
Ikke tilgjengelig
Varighet
Ikke tilgjengelig
Første tilgjengelige avreisedato
(Not available)
Last ned reiseprogram
Dag 1 Norge–Bucuresti

Fly til Romanias hovedstad, Bucuresti. Mellomlanding og flybytte underveis. Etter ankomst får vi en byrundtur og kjører blant annet forbi Revolusjonsplassen, Nasjonalteateret, Athenaeum og Folkets Hus.
Fra Bucuresti er det cirka to og en halv times kjøretur til elvehavnebyen Turnu Magurele hvor MS Der Kleine Prinz venter. Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette om bord. Før middag møtes vi til en velkomstdrink. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 2 Vidin

Vi nyter en avslappende formiddag om bord, med presentasjon av kapteinen og mannskapet.
Ved 14-tiden kommer vi til den lille bulgarske havnebyen Vidin. Her skal vi på byvandring med en lokal guide og ser blant annet Baba Vida-festningen, byens historiske landemerke.
Etter byvandringen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til fjellområdet Belogradsjik, cirka femti kilometer fra Vidin.
Belogradsjik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også et stort festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria.

Dag 3 Jernporten

I dag tilbringer vi hele dagen om bord. Det tilbys ulike aktiviteter, blant annet vinsmaking.
På denne strekningen av Donau danner elven grensen mellom Serbia og Romania. I løpet av
formiddagen seiler vi gjennom Jernporten, en hundre kilometer lang naturskapt kløft som regnes blant en av de mest naturskjønne områdene langs Donau. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer. I 1972 ble farene fjernet da et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser ble åpnet.

Dag 4 Beograd

Neste stopp er Beograd, Serbias hovedstad.
Etter frokost blir vi med på en byrundtur og ser blant annet Kalemegdan-festningen, den ortodokse katedralen, rådhuset, prinsesse Ljubicas palass og St. Markus-kirken. Etter en spasertur i sentrum på egen hånd, kjører vi ved 13-tiden med buss til den lille landsbyen Jarak i Vojvodina-regionen. Her inviteres vi på lunsj i hagen til en bonde og får smake på områdets spesialiteter og sljivovitz (plommesnaps), mens lokale musikanter underholder.

Dag 5 Novi Sad og Vukovar

Novi Sad er den tredje største byen i Serbia og en historisk universitetsby med mange parker,
restauranter og butikker. Tidlig om morgenen er det byvandring med lokalguide, etterfulgt av en valgfri utflukt til Krushedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet. Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for flere kjente personer fra Serbias historie, blant annet prinsesse Ljubica.
På vei tilbake til Novi Sad blir det et stopp i vinbyen Sremski Karlovci. Her besøker dere en vinprodusent og får smaksprøver på lokale viner.
Cruiset fortsetter ved lunsjtider og sent om ettermiddagen kommer vi til Vukovar, Kroatias største elvehavneby. Før middag blir vi med på en byvandring og spaserer gjennom gågatene i sentrum.

Dag 6 Mohacs

I løpet av natten krysses grensen mellom Kroatia og Ungarn før vi ved daggry legger til kai i Mohacs. Mohacs er utgangspunktet for en halvdagsutflukt til kulturbyen Pecs, kjent for sine mange gallerier, museer og kulturminner.
Besøket starter med orgelkonsert i katedralen fra det 11. århundre. Deretter spaserer vi gjennom
den gamle bydelen, langs Kaptalangaten med sine vakkert restaurerte middelalderhus, til byens torg. Det blir litt tid på egen hånd før vi returnerer til skipet for lunsj. Mens vi spiser fortsetter seilasen gjennom det ungarske slettelandskapet.

Dag 7 Budapest

Ankomst Budapest tidlig om morgenen. Her strekker de to bydelene, Buda og Pest, seg utover på hver sin side av elven. I 1873 ble bydelene slått sammen og utgjør i dag Ungarns hovedstad. Flere vakre broer over Donau binder Buda og Pest sammen. Etter frokost blir vi med på en 3,5 timers byrundtur som gir deg mulighet til å se flere av Budapests største severdigheter, blant annet Fiskebastionen med imponerende utsikt over elven,
Helteplassen med minnesmerke over Ungarns falne helter og den storslåtte nygotiske parlamentsbygningen.
Etter lunsj kan du utforske byen videre på egen hånd. Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling med Det nasjonale folkloreensemblet – regnet for å være et av de beste i Ungarn. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

Dag 8 Budapest og Szentendre

Om morgenen er det halvdagsutflukt til Szentendre, en pittoresk liten by fra 1600-tallet, cirka 25 kilometer fra Budapest. Vi ser byens severdigheter, og tar en spasertur i sentrum på egen hånd.
Retur til skipet for lunsj. Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon. De som ønsker kan bli med på en valgfri utflukt til Puszta hvor du får oppleve en imponerende rideoppvisning.
Om kvelden forlater vi Budapest og skipet setter kurs mot Slovakias hovedstad, Bratislava.

Dag 9 Bratislava

Nyt en avslappende formiddag om bord før vi kommer til Bratislava ved 14-tiden. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg helt tilbake til keltisk og romersk bosetting.
Her tar vi en tur i land for å bli med på en totimers byrundtur med et lite turisttog gjennom den gamle bydelen i gotisk-barokk stil med brosteinstorg og trange gater. Ved 19-tiden fortsetter cruiset.

Dag 10 Wien

Tidlig om morgenen legger skipet til kai i cruisets siste havn – den gamle keiserbyen Wien.
Etter frokost skal vi på en halvdags byrundtur hvor du får se flere av byens historiske steder og severdigheter. Vi kjører forbi Hundertwasserhaus og langs Ringstrasse med sine mange berømte bygninger, blant annet Den spanske rideskolen og Operaen. Fra Stefan-katedralen spaserer vi gjennom de elegante handlegatene i sentrum av den gamle bydelen.
Etter lunsj om bord kan du utforske Wien videre på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt til det vakre Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Om kvelden er det valgfri klassisk konsert i Auersperg palasset (eller Börse) med musikk av blant annet Mozart og Strauss.

Dag 11 Wien–Norge

Ilandstigning etter frokost og transport til flyplassen. Fly tilbake til Norge.

 • Om skipet

  MS Der Kleine Prinz 3*
  Rederi Quality Tours
  Byggeår 1992
  Lengde 93 m
  Antall dekk 2
  Besetning 25
  Passasjerer 90

  Et hyggelig mellomklasse­skip med god atmosfære, som Escape Travel har brukt i snart ti år. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, heis og soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV og air­condition. Lugarene er 16 m2 og har to enkeltsenger.

 • Pris

  Dekk                            10. mai   29. mai   24. juni  18. aug.   7. sep.   27. sep
  Hoveddekk                  15 980     16 980     16 980     16 980     16 980   17 980
  Øvre dekk, akterut*  15 980    16 980      16 980     16 980     16 980   17 980
  Øvre dekk                      16 980    17 980       17 980     17 980     17 980    18 980

  Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar
  Tillegg for dobbeltlugar brukt som enkeltlugar 7 900,-
  NB: Det er et begrenset antall lugarer pr. seiling som kan selges som enkeltlugar.
  * I lugarene akterut på øvre dekk kan det forekomme noe motorstøy

 • Prisen inkluderer

  • Fly Oslo–Bucuresti/Wien–Oslo (Pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
  • Transport mellom flyplass og skip
  • Ti netters cruise
  • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
  • Kaffe og te til alle måltidene
  • Ti utflukter iht. program
  • Flyskatter og havneavgifter
  • Engelsktalende lokalguider
  • Norsk reiseleder fra Escape
 • Prisen inkluderer ikke

  • Drikkevarer
  • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
  • Valgfrie utflukter nevnt i programmet. Disse må bestilles og betales om bord med kontanter (euro)
  • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Annen viktig informasjon

  Tips
  Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til hver av lokale guider og sjåfører.

  Depositum
  Depositumet er kr 2500 pr. person og må innbetales innen syv dager.

  Forbehold
  Prisen er basert på 20 personer og valutakurs pr. juli 2014. Ved for få påmeldte kan reisen eventuelt gjennomføres uten norsk reiseleder. Beskjed om dette vil i så fall bli gitt cirka seks uker før avreise.

  På elvecruise forbeholder rederiet seg retten til å endre seilingsruten og programmet ved endringer i vannstanden eller uforutsette tekniske problemer. Escape Travel har ikke erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå.

  Viktig informasjon
  Det er ofte store avstander og lange strekninger å gå både på flyplassene og på utfluktene. Det er derfor viktig at du kan holde følge med gruppen på for eksempel byvandringer. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Reisen er dessverre ikke tilrettelagt bevegelseshemmede.

   

 • Reisebetingelser

  Vis generelle reisebetingelser.

×