Schönbrunn slottet i Wien

Elvecruise på Donau fra Wien til Beograd

/ Med vinekspert, journalist og forfatter Geir Salvesen

Seil på Donau, Europas nest lengste elv, gjennom fem land; Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia og Serbia. Underveis får du oppleve storbyer, som hovedstedene Wien, Bratislava, Budapest og Beograd, historiske steder og vakkert landskap.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 850,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 02.04.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • Rabatt kr 1 000,- for A-kort innehavere

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 02.04.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 850,-

Geir Salvesen

Foredragsholder

Journalist og forfatter Geir Salvesen er med som foredragsholder og vinkyndig. Salvesen har skrevet vinspalten i Aftenposten i 25 år og forfattet femten bøker om mat, vin og kombinasjoner mellom de to. Han vil holde flere foredrag om vin og mat underveis.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Wien

Fly fra Oslo til Wien – den gamle keiserbyen og Østerrikes hovedstad. Transport til skipet hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Om kvelden møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet, før vi nyter vårt første måltid om bord. Skipet ligger til kai i Wien over natten.

Dag 2

Wien

Etter frokost skal vi på en halvdags bussrundtur og får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet Hundertwasserhaus, Den spanske rideskolen og Operaen. Fra Stefan-katedralen spaserer vi gjennom de elegante handlegatene i sentrum av den gamle bydelen. Etter lunsj om bord kan du utforske Wien videre på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt til det vakre Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Om kvelden er det valgfri klassisk konsert i Hofburg- eller Auersperg-palasset med musikk av Mozart og Strauss. Sent om kvelden kaster skipet loss og setter kurs for Bratislava.

Dag 3

Bratislava

Skipet ankommer Bratislava tidlig om morgenen. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Byrundturen går med et lite turisttog gjennom den gamle bydelen, til Bratislava slott hvor vi kan beundre utsikten over elven. På vei tilbake til skipet spaserer vi gjennom gågatene i sentrum, med brosteinstorg og trange smug. Vinsmaking med Geir Salvesen om bord før middag. Cruiset fortsetter sent om kvelden.

Dag 4

Budapest

Vi nyter en avslappende morgen om bord mens skipet seiler gjennom det ungarske slettelandskapet. Geir Salvesen holder foredrag og lar oss smake på utvalgte viner. Ankomst Budapest etter lunsj. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Etter lunsj er det byrundtur, og vi ser blant annet Helteplassen med minnesmerke over Ungarns falne helter og den nygotiske parlamentsbygningen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen. Det blir tid til å utforske Budapest videre på egen hånd. Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling i land.  Det blir også mulighet for en valgfri utflukt med Geir Salvesen, mer informasjon om dette kommer senere. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 5

Budapest

Hele dagen til fri disposisjon. Ta en tur til byens handlegater eller nyt en avslappende formiddag om bord. Eller kanskje en tur til et av Budapests kjente bad frister?

Valgfri utflukt til Rock Hospital (Krigssykehuset) som er en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn. Etter lunsj kan du bli med på en valgfri utflukt til Puszta hvor du får oppleve en imponerende rideoppvisning.

Cruiset fortsetter om kvelden, med kurs mot Osijek.

Dag 6

Osijek

Nyt en rolig formiddag og lunsj om bord mens skipet seiler til den kroatiske byen Osijek, som ligger ved Drava, en av sideelvene til Donau. Om ettermiddagen skal vi på byvandring i den gamle bydelen, kalt Festningen, med hyggelige gågater, mange kafeer og butikker. Her kan man se rester av bymuren fra den tiden da tyrkerne hersket over byen, på 1500– og 1600-tallet. Det gamle bytorget er omkranset av minnesmerker fra den tyrkiske-, og senere østerriksk-ungarske-æraen. Deretter kjører vi til sentrum av Osijek, hvor det blir servert forfriskninger på et lokal hotell. Det blir litt tid til å utforske byen på egen hånd før vi returnerer til skipet. Vinsmaking med Geir Salvesen. I løpet av kvelden krysser vi grensen til Serbia.

Dag 7

Novi Sad og Beograd

Tidlig morgen ankommer skipet Novi Sad, den tredje største byen i Serbia og en historisk universitetsby. Det blir en liten byrundtur i Novi Sad, før turen fortsetter videre til
Krushedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet. Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for flere kjente personer fra Serbias historie, blant annet prinsesse Ljubica. 

Deretter fortsetter vi til Beograd, også kalt «Den hvite by», som ligger ved Savas utløp i Donau. På en kalkklippe i gamlebyen troner den tyrkiske festningen Kalemegdan. Vest for gamlebyen, på den andre siden av Sava, ligger Novi Beograd – bygd ut etter den annen verdenskrig som byens og landets administrative senter. Etter middag er det folkloreshow i salongen og motefremvisning med de håndstrikkede Sirogojno-genserene, kjent for sine vakre landskapsmotiv. Skipet ligger ved kai i Beograd over natten.

Dag 8

Beograd - Oslo

Etter frokost sier vi farvel til mannskapet om bord. Vi skal på byrundtur og ser blant annet Kalemegdan-festningen. Deretter blir det transport til flyplassen. Fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge–Wien/Beograd–Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • Utflukter iht. program
 • Vinsmakinger og foredrag med Geir Salvesen
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet. Disse må bestilles og betales om bord
 • Avbestillings- og reiseforsikring

OM SKIPET
River Navigator 4*+
Byggeår 2002, renovert 2013
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 134
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Gratis Wi-Fi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, mini-safe, TV, air condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på øverste dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 50 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.