Elvecruise på Donau med Terje Svabø

/ Fra Wien til Regensburg med journalist Terje Svabø

Stille flyter Donau i dag grenseløst gjennom land etter land. I et historisk perspektiv er det all grunn til å minne om at det ikke alltid har vært slik, ikke minst nå når tanken om nye grenser i Europa vinner oppslutning. En uke på Donau er en reiseopplevelse hvor storslått natur, kulturbyer og historiske severdigheter ligger som perler på en snor. Et seilas på Europas nest lengste elv er også et glimrende sted for refleksjoner over historie og politikk, gjerne sett i sammenheng.

Mens historiske byer passeres, bor du komfortabelt og slapper av om bord på førsteklasseskipet M/S River Navigator 4*+. Nyt Donaus skiftende landskap fra første rad på dekket, i skipets restaurant eller fra din egen lugar.

Last ned reiseprogram
  • Kampanje! Kr 5000,- rabatt. Rabattkode "JATAKK"

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 23.10.2017
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Utsolgt
  • Dager 7 dager

Terje Svabø

Foredragsholder

Terje Svabø har lang erfaring som journalist i Aftenposten, VG, NRK og TV 2. Han har vært korrespondent i Beijing/Hongkong for Aftenposten og var i perioden 2008–2012 frilanser i Wien. Svabø har skrevet flere bøker, er i dag frilansjournalist og er hyppig brukt som debatt-konferanseleder. Han har sitt eget selskap, Svabø Nyheter & Analyse.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise til Wien

Direktefly fra Oslo til Wien, den gamle keiserbyen og Østerrikes hovedstad. Transport til skipet der vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Om kvelden møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet, før vi nyter vårt første måltid på skipet. MS River Navigator ligger ved kai i Wien over natten.

Athene-statuen ved Parlamentet i Wien
Dag 2

Wien

Etter frokost skal vi på en halvdags bussrundtur og får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet Hundertwasserhaus, Den spanske rideskolen og Operaen. Vi spaserer gjennom de elegante handlegatene i sentrum av den gamle bydelen. Etter lunsj om bord kan du utforske Wien videre på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt til det vakre Schönbrunn-slottet, den tidligere sommer-residensen til den østerrikske keiserfamilien. Om kvelden er det valgfri klassisk konsert i Hofburg- eller Auersperg-palasset med musikk av Mozart og Strauss. Skipet forlater denne vakre hovedstaden før midnatt.

Hundertwasserhaus
Dag 3

Dürnstein og Melk

Tidlig morgen ankommer vi den hyggelige byen Dürnstein, som ligger vakkert til i Wachau-dalen. Etter frokost spaserer vi bort til den flotte kirken hvor det blir en stemningsfull orgelkonsert. Etter lunsj om bord blir det utflukt til det imponerende  benediktiner-klosteret i Melk, som troner på en høyde over byen med storslått utsikt over Donau. Klosteret regnes for å ha en av Europas mest fullendte barokkbygninger. Spesielt imponerende er klosterkirken med sine fresker, og biblioteket med en stor samling middelalder-manuskripter. Om kvelden fortsetter skipet sin seiling gjennom et spennende og vakkert kulturlandskap med bratte vinterasser, og hvor en rekke slott og ruiner bærer vitnesbyrd om gamle tider. Skipet fortsetter om kvelden til den hyggelige byen Linz.

Dürnstein
Dag 4

Linz

Tidlig om morgenen ankommer skipet Linz, Østerrikes tredje største by. Etter frokost blir det en byvandring med lokal guide. Det blir også en valgfri heldagsutflukt til Salzburg – Mozarts fødeby, hvor du blant annet får se Mozarts hus, markedshallen og Salzburg katedral. De som ikke blir med på noen av utfluktene kan nyte en rolig dag om bord eller rusle rundt i Linz på egenhånd. Skipet seiler videre om kvelden etter middag.

Linz
Dag 5

Passau

Halvveis mellom Linz og Passau har skipet seilt gjennom Schlögener Schlinge, et av landemerkene ved Donau hvor elven gjør en krapp 180 graders sving. Frokost om bord mens skipet ankommer den tyske grensebyen Passau. Her møter Donau elvene Inn og Ilz, og Passau kalles gjerne De tre elvers by. Etter de store brannene på 1600-tallet, bygde italienske arkitekter Passau opp igjen, og byen er fremdeles preget av italiensk arkitektur. I den gamle bydelen ligger den vakre St. Stephan-kirken, som huser Europas største kirkeorgel. Det historiske sentrum av Passau oppdages best til fots og de som ønsker kan bli med på en hyggelig byvandring. Skipet seiler videre om kvelden med kurs for Regensburg.

Passau
Dag 6

Regensburg

Etter lunsj ankommer vi Regensburg, en av de eldste byene i Tyskland. Her tilbys det en byvandring gjennom den sjarmerende gamlebyen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Se den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene inkludert Porta Praetoria. Før middag kan du utforske byen videre på egen hånd. Skipet ligger i Regensburg over natten.

Regensburg
Dag 7

Hjemreise

Etter frokost sier vi farvel til skipet. Felles transport fra Regensburg til flyplassen i München. Kjøretiden er cirka 1 ½ time. Direktefly fra München tilbake til Oslo om ettermiddagen.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
  Fly Norge – Wien/München – Norge 
  Flyskatter og havneavgifter
  Transport mellom flyplass og skip
  Seks netters cruise i utvendig lugar
  Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
• Kaffe og te hele døgnet om bord
• En aperitiff til kapteinens middag
• Levende musikk i salongen
• Seks utflukter iht. program
  Foredrag med Terje Svabø
  Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
  Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
  Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
  Valgfrie utflukter nevnt i programmet. Disse må bestilles og betales om bord
• Avbestillings- og reiseforsikring

Inkluderte utflukter:
Dag 2. Wien Byrundtur
Dag 3. Dürnsten Byvandring med orgelkonsert
Dag 3. Melk Omvisning i Benediktiner-klosteret
Dag 4. Linz Byvandring
Dag 5. Passau Byvandring
Dag 6. Regensburg Byvandring

Valgfrie utflukter (ikke inkludert):
Dag 2. Wien Schönbrunn Slott
Dag 2. Wien Klassisk konsert
Dag 4. Linz Heldags-utflukt til Salzburg

MS RIVER NAVIGATOR

4*+ Byggeår 2000, renovert 2013
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 134

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Gratis Wi-Fi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på øverste dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka EUR 50 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.