En av Budapests mange flotte broer

Elvecruise på klassiske Donau

/ Ukescruise med lekkert skip fra Passau til Budapest

Besøk tre europeiske hovedsteder; Wien, Bratislava og Budapest på ett og samme elvecruise. Tre ulike byer – med hver sin sjarm og interessante historie. I tillegg gjør elvecruiseskipet stopp i Regensburg, Passau og kulturbyen Linz – og det blir mulighet for utflukt til Salzburg, benediktinerklosteret i Melk og pittoreske Szentendre.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 13 890,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 12.04.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Helpensjon om bord inkludert
 • Vin til middag inkludert
 • Lekkert skip

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 12.04.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 13 890,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo–München–Passau

Direktefly fra Oslo til München om formiddagen. Fra flyplassen blir vi kjørt med buss til Passau, hvor skipet venter. Kjøretiden er cirka to timer. Vel fremme sjekker vi inn og finner oss til rette om bord. Før middag inviteres vi på en velkomstsdrink og får en presentasjon av mannskapet. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

Passau, Donau
Dag 2

Regensburg

Etter frokost ankommer vi Regensburg, en av de eldste byene i Tyskland. Her tilbys det en valgfri byvandring gjennom den sjarmerende gamlebyen. Se de velholdte kjøpmannshusene, det gamle rådhuset, den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land og restene av de romerske festningsmurene inkludert Porta Praetoria.

Etter lunsj kan du utforske byen videre på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt til Weltenburg kloster. Om kvelden seiler skipet tilbake mot Passau og det er bayersk aften om bord med musikk og underholdning.

Dag 3

Passau og Linz

Passau ligger der Donau møter elvene Inn og Ilz, og kalles gjerne De tre elvers by. Etter de store brannene på 1600-tallet, bygde italienske arkitekter Passau opp igjen og byen er fremdeles preget av italiensk arkitektur. I den gamle bydelen ligger den vakre St. Stephan-kirken som huser Europas største kirkeorgel. Det historiske sentrum av Passau oppdages best til fots, og de som ønsker kan bli med på en valgfri byvandring etter frokost. Alternativt tilbys det en valgfri heldagsutflukt til den østerrikske byen Salzburg – Mozarts fødeby. Her får du blant annet se Mozarts hus, markedshallen og Salzburg katedral.

Tidlig formiddag seiler skipet videre med kurs mot Linz i Østerrike. Vi seiler nå gjennom den vakre regionen Engelhartszell og Schlögener Schlinge, et av landemerkene ved Donau hvor elven gjør en krapp 180 graders sving. Ankomst Linz om ettermiddagen. Her kan du bli med på en valgfri byvandring eller ta en rusletur på egen hånd. De som har vært med på utflukten til Salzburg kommer om bord igjen i Linz. Cruiset fortsetter om kvelden.

Dag 4

Emmersdorf–Wien

Om morgenen blir det et kort opphold i Emmersdorf, som er utgangspunkt for en valgfri halvdagsutflukt til Wachaudalen. Første stopp er benediktinerklosteret i Melk,  som ligger på den andre siden av elven for Emmersdorf. Klosteret troner på en høyde over byen med storslått utsikt over Donau, og regnes for å være en av Europas mest fullendte barokkbygninger. Spesielt imponerende er klosterkirken med sine fresker og biblioteket med sin store samling middelaldermanuskripter. Det blir en omvisning i klosteret før utflukten fortsetter med buss gjennom vindistriktet i Wachaudalen. Underveis blir det et stopp hos en lokal vinprodusent med smaksprøver. Utflukten ender i Weissenkirchen hvor skipet venter.

Vi nyter en avslappende ettermiddag/kveld om bord mens vi seiler gjennom det vakre landskapet hvor en rekke slott, klostre og ruiner bærer vitnesbyrd om gamle tider. I løpet av kvelden ankommer vi Wien, hvor skipet ligger til kai over natten.

Dag 5

Wien

Dagen starter med en valgfri byrundtur hvor du blir bedre kjent med denne vakre byen. Se flere av Wiens berømte bygninger, blant annet Musikverein hvor Wienerfilharmonikerne holder sine årlige nyttårskonserter, Operaen, Hofburg-slottet og Hundertwasserhuset – bygningen uten en eneste vannrett linje som er tegnet av den moderne, men eksentriske kunstneren Hundertwasser. Det blir et stopp på Stefansplassen, hvor du kan beundre den vakre Stefansdomen.

Etter lunsj kan du utforske Wien videre på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt til det praktfulle Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Om kvelden tilbys en valgfri klassisk konsert i land med musikk av Strauss og Mozart. ­Cruiset fortsetter i løpet av natten.

Schönbrunn
Dag 6

Bratislava

I dag besøker vi Bratislava, en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Etter frokost er det en valgfri byrundtur som inkluderer flere av byens severdigheter, blant annet Bratislava slott – byens landemerke som ligger på en høyde med utsikt over elven og byen. Rundturen avsluttes med en spasertur gjennom den gamle bydelen med brosteinstorg og trange gater. Her ligger St. Martinskatedralen – tidligere kroningskirke for de ungarske kongelige, det vakre rådhuset og St. Michaelstårnet.

Om ettermiddagen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til det tidligere kongelige slottet Schlosshof. I kveld er det kapteinens festmiddag om bord. Skipet seiler videre sent om kvelden.

Dag 7

Budapest

Tidlig om morgenen blir det et kort stopp i Esztergom. Den ungarske byen er utgangspunkt for en valgfri halvdagsutflukt til Szentendre, en pittoresk liten by fra 1600-tallet, cirka 25 kilometer utenfor Budapest. Utflukten inkluderer en byrundtur, men det blir også tid til å rusle litt rundt på egen hånd. I mellomtiden seiler skipet videre mot Budapest, og de som har vært på utflukt kommer om bord igjen her tidsnok for lunsj. Budapest består av de to bydelene Buda og Pest, som strekker seg utover på hver sin side av Donau. Bydelene bindes sammen av flere vakre broer over elven. Brede bulevarder, art nouveau-bygninger og tradisjonsrike kafeer preger denne historiske byen.

Etter lunsj tilbys en valgfri byrundtur i Budapest, som starter på Buda-siden med stopp i slottsdistriktet og en spasertur gjennom den gamle bydelen. Se Matthiaskirken og Fiskebastionen som har en  imponerende utsikt over elven og den nygotiske parlamentsbygningen. Videre over Kettenbroen til Pest-siden, forbi St. Stefan-katedralen og til Helteplassen med minnesmerket over Ungarns falne helter.

Om kvelden seiler skipet på et lite minicruise gjennom sentrum av byen og vi underholdes med folkloreshow om bord. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

Dag 8

Budapest–Oslo

Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen. Direktefly fra Budapest til Oslo midt på dagen.

Om skipet

MS Amadeus Silver II (5*-)
Rederi Lüftner Cruises
Byggeår 2015
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 168

Om bord er det restaurant, salong med bar, trimrom, terrasse med glassvegger og soldekk. Alle lugarene er utvendige og har TV, minisafe, bad med dusj, samt to separate senger (som kan settes sammen til en dobbeltseng). Lugarene på midtdekk og øvre dekk har store vinduer som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong. Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer, som ikke kan åpnes.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–München/Budapest–Oslo  (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Vin til alle middagene om bord
 • Kaffe og te til alle måltidene
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Utflukter
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Eventuelt tillegg for dobbeltlugar brukt som enkeltlugar (kr 5 720)
 • Avbestillings- og reiseforsikring


Program
Dag 1 Passau
Dag 2 Regensburg: Byvandring og utflukt til Weltenburg kloster
Dag 3 Passau: Byvandring eller utflukt til Salzburg
Dag 3 Linz: Byvandring
Dag 4 Emmersdorf: Utflukt til Wachaudalen inkl. klosteret i Melk
Dag 5 Wien: Byrundtur, utflukt til Schönbrunn-slottet og klassisk konsert
Dag 6 Bratislava: Byrundtur og utflukt til Schlosshof
Dag 7 Esztergom: Utflukt til Szentendre
Dag 7 Budapest: Byrundtur
Dag 8 Budapest

Utfluktspakke
Fem av utfluktene nevnt i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke til kr 1490 pr. person. For å være sikret plass på disse utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet. De andre utfluktene nevnt i programmet, kan kun bestilles og betales om bord.

Tips
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt fem–syv euro pr. reisende/pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører.

Helse
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må det opplyses om ved påmelding.