Elvecruise på Rhinen, Main og Donau

Elvecruise mellom Strasbourg i Frankrike og Wien i Østerrike

Elvecruiseskipet skal også gjennom Main-Donau-kanalen, som da den åpnet i 1992 for første gang gjorde det mulig å seile hele veien fra Nordsjøen til Svartehavet. Underveis blir det stopp i Frankfurt, Miltenberg, Würzburg, Nürnberg, Regensburg og Passau.

Elvecruiset går også motsatt vei; fra Wien til Strasbourg. 

Last ned reiseprogram

Avreiser

 • Avreisedato 06.04.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 9 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo–Strasbourg

Fly fra Oslo direkte til Frankfurt. Fra flyplassen kjører vi med buss til Strasbourg, hvor skipet venter. Kjøretiden er drøyt to timer. Før middag samles vi til en velkomstcocktail og presentasjon av mannskapet. Om kvelden legger skipet ut på første etappe, som går på Rhinen.

Dag 2

Mainz og Frankfurt

Tidlig om morgenen kommer vi til Mainz, en stor industriby som ligger der elvene Rhinen og Main møtes. Mainz ble grunnlagt av romerne rundt år null og ble i 89 e.Kr. hovedstad i den romerske provinsen Germania Superior. Over 1300 år senere ble byens mest kjente borger født; Johann Gutenberg – ­boktrykkerkunstens far. På Gutenberg-­museet kan man se to eksemplarer av Gutenberg-­bibelen, den aller første trykte boken i Europa. Utforsk byen på egen hånd etter frokost, eller bli med på en spasertur sammen med reiselederen. Sent om formiddagen fortsetter cruiset og vi ankommer Frankfurt, Tysklands finansmetropol, etter lunsj. Her har det ligget en by helt siden kelterne og romerne regjerte i området. Under andre verdenskrig ble Frankfurt kraftig bombet, og gamlebyen ble ikke fullstendig gjenoppbygd før på 1980-tallet. Om ettermiddagen tilbys en valgfri byrundtur i Frankfurt. Her får du et inntrykk av den uvanlige kombinasjonen av gammel og moderne arkitektur som byen byr på. Om kvelden seiler skipet videre på Main-elven.

Dag 3

Miltenberg og Wertheim

Dagens første stopp er Miltenberg. En spasertur gjennom de smale brosteinsbelagte gatene med velholdte bindingsverkshus, er som en vandring mange hundre år tilbake i tid. Utforsk byen på egen hånd, eller sammen med reiselederen. Ved hovedgaten, Hauptstrasse, ligger Gasthaus Zum Riesen, Tysklands eldste taverna. Kanskje frister det med et glass lokalt øl i det tradisjonelle, gamle skjenkestedet før du returnerer til skipet? Mens vi spiser lunsj om bord fortsetter cruiset, med ankomst Wertheim om ettermiddagen. De som ønsker kan ta en spasertur i den sjarmerende middelalderbyen før middag. Skipet ligger ved kai i Wertheim over natten.

Dag 4

Würzburg

Vi nyter en avslappende formiddag om bord. Etter lunsj kommer vi til Karlstad, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Würzburg – tidligere hjemby til de mektige prinsebiskopene. Würzburg er først og fremst kjent for den imponerende biskopresidensen fra 1744, et av Tysklands største og vakrest utsmykkede barokkpalass. Fresker av den italienske maleren Giovanni Tiepolo pryder taket og palasset står på UNESCOs verdensarvliste. I mellomtiden kommer også skipet til Würzburg og cruiset fortsetter sent om ettermiddagen. Skipet ligger til ro for natten i Gerlachshausen.

Dag 5

Rothenburg

Om morgenen blir det et kort stopp i Schweinfurt, som er utgangspunkt for den valgfrie utflukten til Rothenburg. Den vakre middel­alderbyen ligger på en høyde med utsikt over elven. En nesten intakt byarkitektur, omkranset av de opprinnelige bymurene, har sikret Rothenburg en plass på UNESCOs verdensarvliste. Med sin beliggenhet, trange gater, pittoreske torvhus og håndverkerboder regnes byen for å være en av de vakreste byene langs Den romantiske veien (Romantische Strasse), som er betegnelsen på en 366 kilometer lang turistvei i Sør-Tyskland, mellom Würzburg og Füssen. Skipet seiler videre om ettermiddagen og ligger ved kai over natten i Bamberg.

Dag 6

Nürnberg

Bamberg ligger der elven Main møter Main-Donau-kanalen. Kanalen består av seksten sluser og er et ingeniørmessig mesterverk som gjør det mulig å seile mellom Main og Donau. Om morgenen begynner seilasen på Main-Donau-kanalen, med ankomst Nürnberg etter lunsj. Nürnberg er først og fremst en hyggelig, gammel, god bevart og levende by med interessante museer, historiske severdigheter og veldig godt øl. Byens landemerke er Nürnberg slott (Nürnberger Burg), hvor riksdagen for det tysk-romerske riket holdt til i middelalderen. Byen er også kjent for Nürnbergprosessen, rettssakene mot de tyske nasjonalsosialistene etter Nazi-Tysklands sammenbrudd. Etter ankomst tilbys en valgfri byrundtur, hvor du blant annet ser den gamle markedsplassen – omgitt av bindingsverkshus og elegante burgherhus. Skipet seiler videre om kvelden og ligger ved kai i Mühlhausen over natten.

Dag 7

Regensburg

Vi nyter en rolig morgen om bord mens vi seiler siste strekning på Main-Donau-­kanalen og deretter videre på Donau. Etter lunsj kommer vi til Kelheim, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Regensburg, den fjerde største byen i Bayern. Regensburg er en viktig industriby, hvor store internasjonale firmaer som BMW, Siemens og Triumph holder til. Byens historiske senter har allikevel beholdt sin originale sjarm. Etter byrundturen har skipet også kommet til Regensburg – og cruiset fortsetter på Donau.

Dag 8

Passau

Etter frokost legger skipet til kai i Passau, som ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Utforsk den to tusen år gamle byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Passau er kjent for sine vakre bygninger i gotisk og italiensk-barokk arkitektur og det historiske sentrum oppdages best til fots. Gå ikke glipp av den storslagne St. Stefan-katedralen, som huser verden største kirkeorgel. Ved lunsjtid fortsetter cruiset og etter å ha krysset grensen til Østerrike, seiler vi gjennom Strudengaudalen – den vakreste delen av Donau. Om kvelden er det festmiddag om bord, mens skipet seiler mot Wien.

Dag 9

Wien - Oslo

Etter frokost sier vi farvel til skipet og går i land i Wien. Utforsk byen på egen hånd – eller sammen med reiseleder. Om ettermiddagen setter vi kursen mot flyplassen – rike på mange nye opplevelser og minner. Direktefly tilbake til Oslo.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo–Frankfurt/Wien–Oslo med SAS og Austrian Airlines (Pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Åtte netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til lunsj siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Byrundtur i Wien
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Prisen inkluderer ikke

 • Utfluktspakke (fem utflukter) kr 1 850
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipenefortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Tips
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er total cirka EUR 45 pr. person til besetningen om bord, og cirka EUR 1-2 pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

Beethoven 4*
Rederi CroisiEurope
Byggeår 2004 (renovert 2010)
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 178

Om bord er det restaurant, salong med dansegulv og soldekk. Vi gjør oppmerksom på at soldekket er stengt store deler av cruiset. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng.