Elvecruise på Rhônen med VI OVER 60

/ Gjennom hjertet av Provence

Glad i det gode liv? Bli med på elvecruise på Rhônen med det nyrenoverte og lekre skipet MS Camargue, gjennom et landskap som har inspirert flere av Frankrikes mest kjente malere. Cruiset starter og slutter i Lyon – og på programmet står blant annet romerske byer i Provence, vinsmaking og sjarmerende små landsbyer.

Last ned reiseprogram
 • Helpensjon og drikke om bord inkludert
 • Tur i samarbeid med VI OVER 60

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 12.09.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 5 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

OSLO–LYON

Flyreise fra Oslo til Lyon om morgenen, med mellomlanding og flybytte underveis. Ved ankomst Lyon er det transport fra flyplassen til havnen, hvor skipet MS Camargue venter. Cruiset starter i 17-tiden og vi setter kursen sørover mot Arles. Om kvelden får vi servert en velkomstdrink og hilser på mannskapet, før middagen serveres i skipets restaurant.

Dag 2

ARLES–CAMARGUE

Om morgenen seiler vi gjennom de vakre landskapene sør i Rhônedalen. Vi passerer  blant annet Valence med Saint Apollinaire og Montelimar, kjent for utsøkt nougat. På veien skal vi også gjennom Bollène-slusen, som hever og senker båtene 20 meter for videre navigering på Rhônen. Dette var et stort og viktig ingeniørprosjekt på 1950-tallet. Når vi ankommer Arles, kan du bli med på en valgfri utflukt til Camargue, det enorme elvedeltaet med sitt landskap bestående av saltlaguner, våtmarker og sanddyner. Camargue har et rikt fugleliv og det er ikke uvanlig  å se store flokker med rosa flamingoer. Her finnes det også ville, hvite hester – og Europas eneste cowboyer, le Gardien, som driver oppdrett av svarte okser. Utflukten inkluderer også besøk i den sjarmerende landsbyen Saintes-Maries-de-la-Mer, berømt for sine religiøse sigøynersammenkomster.
Om kvelden er det valgfri kveldsvandring i historiske Arles, som har skatter fra romertiden og antikken, samt mange spor etter Van Gogh. Turen går blant annet til Den romerske arena, Det antikke teater og Saint-Trophime-kirken. Maleren Vincent Van Gogh flyttet fra Paris til Arles i 1888 og bodde i «det gule huset» i et drøyt år. Dette var en av hans mest produktive perioder, hvor han laget over 200 malerier. Skipet ligger i Arles over natten.

Dag 3

AVIGNON–VIVIERS

I dag ankommer vi Avignon. Etter frokost kan du bli med på en valgfri utflukt i pavebyen, som den kalles. Avignon var hovedsete for syv paver i perioden 1309 til 1377 og har derav fått navnet pavebyen. Det tilbys et valgfritt besøk ved Palais des Papes, det mektige pavepalasset fra 1300-tallet som ligner en stor festning omgitt av imponerende festningsvoller.
Retur til skipet for lunsj og cruiset fortsetter til Roquemaure. Herfra er det valgfri  utflukt til den imponerende Ardèche-kløften, med bratte klipper der Ardècheelven har skåret seg inn i terrenget og formet en 34 meter høy kalksteinsbro. Utflukten fortsetter langs turistveien, Route des Gorges, som følger elvens buktninger langs kløften og gjennom små tunneler. Om ettermiddagen er det retur til skipet, som seiler videre mot Viviers – hvor det ankrer opp for natten.

Dag 4

VIVIERS–TAIN L’HERMITAGE

Dagen starter rolig mens skipet seiler fra Viviers til La Voulte, hvor vi ankommer rundt lunsjtid. Dette er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Vercors. Første stopp er i Die, hvor vi får smake på den musserende vinen Clairette de Die. Videre langs Rousset-fjellpasset med panoramautsikt over Vercors-platået. Derfra via Pont-en Royans, med sine spesielle hus som klamrer seg til fjellveggen, til den lille byen Tain l’Hermitage, hvor skipet venter. Her går vi om bord i skipet igjen og gjør oss klare for festmiddag og kveldens underholdning. Skipet seiler mot Lyon.

Dag 5

LYON–OSLO

Etter frokost sjekker vi ut av skipet og går i land i Lyon. Før transport til flyplassen, har vi en time eller to til rådighet i Lyon. Kanskje noen innkjøp av franske delikatesser før hjemreise? Transport til flyplassen på formiddagen, for flyreise tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

Reisebetingelser

PRIS
Hoveddekk kr 13 780
Øvre dekk kr 14 980
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.
Tillegg for dobbeltlugar brukt som enkeltlugar.
Utfluktspakke (5 utflukter) kr 1650

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Lyon t/r med Lufthansa (pris på tilslutning/avreise fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Underholdning om bord
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utfluktspakke (fem utflukter)
 • Tips til besetning, guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre.  For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

OM SKIPET
MS CAMARGUE 4*+
Rederi CroisiEurope
Byggeår 1995, totalrenovert 2014/15
Lengde 110 m
Antall dekk 2
Passasjerer 104
Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken.
Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett,  hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.