Rhinen_Croisi_lang

Rhinen, Mosel og Main med VI OVER 60

/ Elvecruise i romantiske Mosel og Rhindalen

Bli med på et innholdsrikt elvecruise på Tysklands tre mest kjente elver; Rhinen, Mosel og Main. Her er bratte fjellsider kledt med vinranker, middelalderborger og gamle landsbyer med en helt særegen, tidløs atmosfære – og lengre historie enn du skulle tro. Vi ser romerske ruiner, gamle torg med bindingsverkshus fra middelalderen – og moderne byer som Frankfurt. Vi besøker eventyrlige byer i vakkert landskap, som idylliske Cochem, Koblenz og den berømte vinbyen Rüdesheim. Det tilbys også utflukt til den eldgamle universitetsbyen Heidelberg. Turen avsluttes i Strasbourg – hvis gamleby står på UNESCOs liste. Det er bare å glede seg!

 • Kontrastfylte Frankfurt
 • Idylliske Cochem
 • Historiske gater og kirker i Koblenz
 • Den sjarmerende vinbyen Rüdesheim
 • Valgfri utflukt til romantiske Heidelberg
 • Strasbourgs gamleby på UNESCOs liste
 • Helpensjon og all drikke om bord er inkludert!
Last ned reiseprogram
 • Helpensjon og drikke er inkludert
 • I samarbeid med VI OVER 60

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 25.05.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 7 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo–Strasbourg (Rhinen)

Fly fra Oslo direkte til Frankfurt om formiddagen. Ved ankomst venter en buss som tar oss til Strasbourg, en kjøretur på 2-3 timer. Ombordstigning i Strasbourg, hvor skipet ligger til kai i utkanten av sentrum. Velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Etter middag kan du bli med på en valgfri båttur på kanalene i den gamle delen av Strasbourg. Sent om kvelden kaster skipet loss, og cruiset begynner.

Dag 2

Strasbourg–Frankfurt (Rhinen/Main)

I morgentimene seiler vi gjennom slusene Iffezheim og Gambsheim, som er blant de største på Rhinen. Vi seiler nedover Rhinen, mens vi nyter frokosten. Underveis passerer vi byer som Worms – et senter for handel og vin, Gernsheim og Nierstein før vi seiler inn på elven Main. Vi ankommer landets finansmetropol Frankfurt rundt lunsjtider. Her har det vært en by siden kelterne og romerne regjerte i området. Under andre verdenskrig ble Frankfurt bombet, og gamlebyen sto ferdig rekonstruert først på 80-tallet. Den er blitt flott, og kopiene virker eldgamle. Utforsk byen på egenhånd – eller bli med på en valgfri byrundtur, hvor vi blant annet besøker gamlebyen og prøver kanskje den kjente pølsen «Frankfurter» – oppskriften er fra 1852. Frankfurts store sønn er dikteren Johann Wolfgang von Goethe og her ligger Goethe Haus, et lite museum til ære for dikteren. De fleste lar seg overraske av blandingen av historisk og moderne i Frankfurt. Skipet seiler om natten.

Dag 3

Frankfurt–Cochem (Rhinen/Mosel)

Formiddagens seiling går gjennom det som regnes for å være den vakreste delen av den romantiske Rhinen. Slott etter slott åpenbarer seg i grønne vingårder med kjente navn. Vi passerer også den kjente Lorelei-klippen. Historien sier at en kvinne som led av kjærlighetssorg her kastet seg utfor klippen, og at hun deretter gikk igjen og lokket seilere med sin vakre sang. Vi seiler vi inn på Mosel-elven ved Koblenz, og ankommer den sjarmerende middelalderbyen Cochem tidlig om ettermiddagen. Byen, ofte omtalt som Moseldalens perle, ligger vakkert til og slottet Reichsburg i gotisk stil fra før år 1000 troner på en høyde over byen. På vår valgfrie byrundtur i Cochem besøker vi slottet og ser gamlebyen, som med sine middelaldertorg og bindingsverkshus oser av historie. Skipet seiler om natten.

Dag 4

Cochem–Koblenz (Mosel/Rhinen)

Vi nyter formiddagen om bord og seiler mot Koblenz. Underveis passerer vi mange små byer, den ene mer idyllisk enn den andre, og landskapet er dekket av vingårder som når helt ned til Moselelven. Vi ankommer Koblenz, som ligger der elvene Mosel og Rhinen møtes, etter lunsj. Du kan utforske den over 2000 år gamle byen på egen hånd, eller sammen med reiselederen. Romerne grunnla Koblenz i år 9 f.Kr. og kalte den «borgen der elvene møtes» (Castellum apud Confluentes). Byen har en spennende historie; frankerne tok den, de tyske kurfyrstene valgte den som sin residens, franskmennene okkuperte den og preusserne befestet den. Den sjarmerende gamlebyen er sentrert rundt Saint Castor-kirken, som ble påbegynt på 800-tallet og den vakkert restaurerte Vår Frues-kirke som stod ferdig på 1500-tallet. Det er en fin spasertur tilbake til skipet, som ligger til kai i Koblenz over natten.

Dag 5

Koblenz–Rüdesheim (Rhinen)

Etter frokost seiler vi videre gjennom vakkert landskap, og ankommer vinbyen Rüdesheim etter lunsj. Valgfri byrundtur og besøk ved byens kjente Musikk-mekaniske museum. Vi kjører en tur med minitoget gjennom byen og avslutter med besøk i en vinkjeller, hvor vi får smake på noen av de edle dråpene. Eller kanskje du heller tar en tur med svevebanen til Niederwald Denkmal. Utsikten over dette UNESCO-vernede landskapet er storslagent fra toppen. Her oppe står også bronsemonumentet Keiser Willhelm betalte den astronomiske sum av en million gullmark for. Middag om bord. Om kvelden kan du på egen hånd utforske den kjente og livlige Drosselgasse, en hyggelig gågate med restauranter og musikksteder – og en helt spesiell atmosfære. Skipet ligger til kai i Rüdesheim over natten.

Dag 6

Rüdesheim–Mannheim (Rhinen)

Skipet seiler videre tidlig om morgenen, med kurs mot Mannheim. Nyt utsikten og en avslappende formiddag om bord. Vi ankommer Mannheim etter lunsj, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt med buss til den vakre universitetsbyen Heidelberg. Her, i romantikkens høyborg, fant arkeologene i 1907 det tidligste beviset for mennesker i Europa – et kjeveben av «Heidelbergmannen» som er minst 500 000 år gammelt. Tysklands eldste universitet ligger også her, grunnlagt i 1386 og fortsatt meget prestisjefullt. Gamlebyen er en skjønn blanding av tysk romantikk, fordums kriger, poesi og en helt særegen feststemning. Vi tar en titt på gamlebyen og universitetet. Det blir også tid til å gå litt på egen hånd i Heidelberg, før vi returnerer til skipet i Mannheim. Om kvelden er det festmiddag om bord. Skipet seiler videre mot Strasbourg om natten.

Dag 7

Strasbourg–Oslo

Vi spiser frokost om bord og ankommer Strasbourg i 9-tiden om morgenen. Byen ligger ved bredden av Ill-elven som renner ut i Rhinen på grensen til Tyskland og er hovedstad i regionen Alsace i det nordøstlige Frankrike. Byen er kjent for sine pittoreske områder med bindingsverkshus, overbyggede broer og utsiktstårn fra middelalderen. Gamlebyen står da også på UNESCOs verdensarvliste. Vi sjekker ut fra skipet og drar på oppdagelsesferd i Strasbourg. Du kan rusle på egen hånd, eller sammen med reiselederen. I 12-tiden setter vi kurs for Frankfurt med buss, en kjøretur på 2-3 timer. Flyreise fra Frankfurt direkte til Oslo sent om ettermiddagen.

Reisebetingelser

PRIS
Hoveddekk kr 16 980
Øvre dekk kr 18 670
Pr. person i delt dobbeltlugar. Tillegg for lugar til bruk alene kr 3490

PRISEN INKLUDERER
  Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
  Flyskatter og havneavgifter
  Transport mellom flyplass og skip
  Seks netters cruise i utvendig lugar
  Helpensjon om bord fra lunsj første dag til frokost siste dag
  Drikkevarer om bord (vann, vin, øl, juice og te/kaffe til måltidene, samt drinker, øl og husets vin servert i baren)
•  Byvandring i Koblenz og Strasbourg med vår reiseleder
•  Norsk reiseleder med fra Oslo

INKLUDERER IKKE
  Valgfri utfluktspakke (fem utflukter) kr 1290
  Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
  Avbestillings- og reiseforsikring

AKTIVITETER/UTFLUKTSPAKKE
1 Strasbourg – Kanalbåttur
2 Frankfurt – Byrundtur
3 Cochem – Byrundtur
4 Koblenz – Byvandring uten lokalguide (inkludert)  
5 Rüdesheim – Byrundtur og vinsmaking
6 Mannheim – Utflukt til Heidelberg
7 Strasbourg – Byvandring uten lokalguide (inkludert)

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er totalt cirka 35 euro pr. person til besetningen om bord og lokale guider/ sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

MS FRANCE 4*-
Byggeår: 2001 (renovert 2010)
Antall dekk: 2
Passasjerer: 156
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk inspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng.