Etiopia og badeferie på Mombasa-kysten

Etiopia er et av få land i Afrika som ikke har vært kolonisert av europeere, et land som har vært isolert og politisk uavhengig. Av den grunn har folket klart å bevare mye av sin kulturelle identitet. Etiopia har sine egne språk, sin egen skrift, sin egen mat og drikke, sin egen kirke og sine egne helgener, – til og med sin egen kalender og sin egen tidsregning. Et interessant, spennende og særpreget land som ikke ligner noe annet land i Afrika. Og samtidig er det et autentisk Afrika.

Mombasa-kysten har vakre strender – og den mest kjente av dem er Diani Beach, en to mil lang og finkornet sandstrand sør for Mombasa. Denne stranden regnes som en av de peneste i Kenya og det vil være et flott sted å avslutte vår hektiske rundreise i Etiopia. Stranden er langgrunn med et korallrev et stykke ut, og her kan du benytte snorkel og maske for å beundre det fargerike livet under havflaten. Dersom du ønsker det kan du også drive med dykking og havfiske, eller ta en tur til det maritime paradiset Kisite Marine Park litt sør for Diania Beach. Og ønsker du litt storbyliv, kan du ta deg en tur til Mombasas travle markeder og basarer – for det er et yrende folkeliv å oppleve der.

Langsmed stranden finner du flere restauranter og barer – samt alle de lokale souvenirselgerne som mer enn gjerne selger deg både nyttige og unyttige ting.

 • Opplev det historiske Nord-Etiopia i kombinasjon med sol og bad på Kenyas vakre kyst
 • Besøk de utrolige klostrene ved Tana-sjøen i Etiopia – med sine fantastiske og fargerike religiøse kunstverk og gamle bibelske skrifter
 • Beundre Lalibelas imponerende kirker hugd ut av fjellet (UNESCOs verdensarvliste)
 • Besøk Gondars fascinerende samling av europeiskinspirerte slott og palass (UNESCOs verdensarvliste)
 • Nyt det storslåtte fjellandskapet i Simien Nasjonalpark med sin flora og fauna
 • La deg imponere av stele-parken med sine høye steinsøyler i Axum (UNESCOs verdensarvliste)
 • Nyt late dager på Diani Beach, litt sør for Mombasa i Kenya
Last ned reiseprogram

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 27.01.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 13 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Lørdag 27. januar - Avreise Oslo

Vi møtes på Oslo Lufthavn klare for avgang med Ethiopian Airlines sin rute ET 715 som går til Addis Abeba – med en kort mellomlanding på Arlanda.

Dag 2

Søndag 28. januar - Addis Abeba

Tidlig om morgenen ankommer vi Etiopias hovedstad. Vi skal ikke overnatte her, for vi har et fly videre kl. 16.50 samme dag, men først skal vi oppleve noe av det Addis Abeba har å tilby.

Vi blir møtt av vår lokale guide som vil ta oss med på en rundtur i hovedstaden. All bagasje tas med i bussen, og vi kjører først til Nasjonalmuseet. Museet inneholder arkeologiske og historiske funn – inkludert fossilet Lucy. Besøket vil gi et godt innblikk i Etiopias historie. Deretter fortsetter vi til Trinity-katedralen, en nydelig kirke i europeisk barokkstil – unik for både Etiopia og Afrika. Her finnes skrifter fra de keiserlige familier, glassmalerier med motiver fra både det Gamle og det Nye Testamentet samt Keiser Haile Selassie den førstes sarkofag. Lunsj underveis (ikke inkludert).

Vi må så tilbake til flyplassen for å fly en snau time opp til Tana-sjøen og til den lille byen Bahir Dahr som ligger rett ved innsjøen. Vi vil ankomme nærmere kl. 18 denne kvelden, og da bærer det rett til hotellet vårt for å sjekke inn. Er vi heldige får vi muligheten til å nyte solnedgangen over Tana-sjøen fra hotellet. Middag på hotellet.

Trinity katedralen
Dag 3

Mandag 29. januar - Bahir Dahr

Vi starter vår oppdagelsesferd i Bahir Dahr like etter frokost. Da blir det først en båttur på Tana-sjøen, som er Etiopias største innsjø. Vi skal besøke to spennende klostre – Ura Kidane Mihret og Azwa Mariam. Begge ligger på den største halvøyen i innsjøen. Disse klostrene er kjent for sine fargerike freskoer som fremstiller religiøse motiver og ikke minst noen illustrerte bibler skrevet på Ge’ez, Etiopias eldste språk.

Etter lunsj kjører vi 32 km sørvestover til den lille landsbyen Tiss Abay hvor vi så må gå i en 20 minutters tid for å kunne beundre den kjente fossen Blue Nile Falls. Her faller vannet 45 meter rett ned, noe som gjør at vanndamp og -sprut stiger opp.

Middag på kvelden.

Blue Nile Falls
Dag 4

Tirsdag 30. januar - Lalibela

Etter frokost forsetter vi ferden i Etiopia, nå med en kort flytur videre til Lalibela, kjent for sine kirker hugd ut av fjellet – fra Kong Lalibela sin tid år 1181-1221, derav også byens navn.

Vi drar rett til hotellet for innsjekk og lunsj, før vi starter vårt besøk i ulike kirker beliggende nordøst for den lille elven Jordan River. Disse kirkene står på UNESCOs verdensarvliste.

På kvelden blir det middag på hotellet.

Dag 5

Onsdag 31. januar - Gondar

Ferden går videre, og etter lunsj er det på tide å reise til flyplassen igjen for å fly videre til Gondar. Etter en kort flytur lander vi i Gondar og drar direkte til hotellet for innsjekk og lunsj.

På ettermiddagen skal vi besøke Gondar, som i det 17. århundre var Etiopias hovedstad. Vi starter med Imperial Castle Compound of Gondar (UNESCOs verdensarvliste) som består av ulike kongelige/keiserlige residenser – en litt uventet samling av småslott og palasser bygd i europeisk stil. Deretter skal vi blant annet se Keiser Fasiladas bad, kirken Quskuam Mariam fra det 17. århundre og kirken Debre Birhan Sillassie med sine praktfulle vegg- og takmalerier.

Gondar
Dag 6

Torsdag 1. februar - Simien Nasjonalpark

Etter frokost forsetter vi på landjorden – og vi skal nå kjøre inn i Simienfjellet nasjonalpark – et område som omfatter rund 180 km2. Parken ligger høyt – på mellom 1900 og 4430 moh. – og har en variert flora. De høyeste områdene har lite vegetasjon, karakteristisk for den såkalte afro-alpinske sone. Vi nyter naturen og den fantastiske utsikten og får helt sikkert stiftet nærmere bekjentskap med den lokale Gelada-bavianen som for øvrig kun lever her i dette området.

Lunsj og middag på lodgen.

Dag 7

Fredag 2. februar - Simien – Axum

Vi starter med en tidlig frokost og kjører så de 360 km mot Axum – langs den vestre siden av nasjonalparken – og underveis må vi krysse den store kløften med Tekeze-elven.

Vel fremme i Axum får vi sjekket inn på hotellet – og vi spiser middag sammen her.

Stele-parken i Axum
Dag 8

Lørdag 3. februar - Axum

Etter frokost skal vi besøke det arkeologiske museet i byen samt katedralen St. Mary av Zion, som etter sigende skal være det siste stedet hvor den originale Paktens Ark skal ha vært oppbevart.

Vi spiser lunsj før vi tar turen til den berømte Stele-parken (UNESCOs verdensarvliste). Deretter skal vi se ruinene av palass og gravsted til kongene Kaleb og Gebre Meskel (fra det 5. og 6. århundre) og ikke minst ruinene etter residensen til den legendariske Dronningen av Saba (9. århundre).

Vi tar fly sent på ettermiddagen videre til Addis Abeba, og etter et kort mellomstopp i Gondar lander vi i hovedstaden i 8-tiden på kvelden. Vi drar direkte til hotellet hvor vi skal være én natt før viderereisen til Kenya og Mombasa-kysten.

Dag 9

Søndag 4. februar - Axum – Mombasa

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og begir oss til flyplassen. Vi skal i dag ta farvel med Etiopia – og utreiseformaliteter i Addis Abeba, setter vi kursen for Kenya og Mombasa for å nyte noen slaraffendager på stranden.

Vi lander i Mombasa midt på dagen og blir så etter ankomst og innreiseformaliteter der kjørt til vårt hotell ved Diana-stranden, hvor vi skal bo i 4 netter.

Dag 10 - 12

Mandag 5. februar til onsdag 7. februar - Mombasa

Avslapning og fritid på hotellet og ved stranden.

Vi har halvpensjon på hotellet, så både frokost og middag er inkludert.

Reiseleder vil være behjelpelig med tips og ideer til utflukter og aktiviteter på stedet.

Dag 13

Torsdag 8. februar - Mombasa

Det er hjemreise i dag, men vi har ikke avreise før ca. kl. 16 fra hotellet – og avreise fra flyplassen er kl. 19. Vi må være sjekket ut fra hotellet innen kl. 12, men bagasje kan oppbevares på hotellet frem til avreise.

Ankomst Addis Abeba utpå kvelden med viderereise litt før midnatt.

Dag 14

Fredag 9. februar - Ankomst Oslo

Ankomst Oslo ved åtte-tiden på morgenen – etter et lite mellomstopp på Arlanda på veien.

Reisebetingelser

Pakkeprisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Addis Abeba – Mombasa t/r med Ethiopian Airlines på økonomiklasse
 • Alle innenlandsflyvninger i Etiopia med Ethiopian Airlines på økonomiklasse
 • Rundreise i Etiopia i henhold til ovennevnte program
 • Innkvartering på turistklasse hoteller
 • Lokale engelsktalende guider
 • Inngangsbilletter til severdigheter som skal besøkes
 • 3 UNESCO verdensarvsteder (Gondar, Lalibela, Axum)
 • Fullpensjon under oppholdet i Etiopia fra middag dag 2 til frokost dag 9 (7 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager)
 • Opphold ved stranden i Mombasa, Kenya
 • Innkvartering på turistklasse hotell
 • Halvpensjon under oppholdet fra middag dag 9 til frokost dag 13 (4 frokoster og 4 middager)
 • Transport til/fra flyplassen i Mombasa

Pakkeprisen inkluderer ikke:

 • Reiseforsikring
 • Vaksiner. Husk å sjekke med nærmeste vaksinasjonskontor for korrekt og oppdatert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner for reise til Etiopia og Kenya.
 • Tips til guider, sjåfører i Etiopia og Kenya
 • Måltider utover det som er nevnt i programmet samt drikke til maten
 • Andre personlige utgifter (telefon, minibar mm)
 • Visum til Etiopia og Kenya (fås ved ankomst mot ca. USD 50,- per person per land – betales i cash ved ankomst)

Reiseinformasjon/ billetter:
All praktisk reiseinformasjon vil du finne på MinSide når du har gjort din bestilling. Her vil du også finne dine reisedokumenter minimum 14 dager før avreise.

Her finner du våre reisebetingelser