Eventyrlig vandring i Lofoten og Vesterålen

/ Bjørnstjerne Bjørnson utbrøt: Lofoten – et eventyr i havet!

Han kunne ikke sagt det bedre. Med denne mektige naturen er det umulig å ikke la seg imponere! Selv for en nordmann. Bli med Mette, vår Norges-ekspert som kjenner Lofoten fra reiser gjennom mer enn 17 år, på en vidunderlig vakker vandringstur i Lofoten og Vesterålens magiske og mangfoldige natur. Her er det både vilt og vakkert med ruvende fjell, lune viker og dype fjorder – du kommer til å elske det! Forvent det uventede værmessig. Det vi vet helt sikkert er at naturen viser seg fra sin beste side på disse kanter. På rad og rekke ligger idylliske røde rorbuer nede i vannkanten og du kjenner duften av ramsalt sjø. Og med midnattssolens evigvarende sommernetter, skal du jo ikkje sova den bort – sumarnatta…

Vanskelighetsgrad 4 støvler

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 17 560,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 14.08.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
Reiseleder
Mette Helen Østerhus

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 14.08.2017
 • Avreisested Oslo, Stavanger
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 17 560,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Stavanger/Oslo og ankomst Bodø, Hurtigruten til Svolvær

Avreise fra valgte avreisested til Bodø med ankomst om formiddagen. Vi besøker Luftfartsmuseet før blir det litt tid på egen hånd til å rusle rundt i denne koselige byen og ta en liten matbit (ikke inkl.). Vi går ombord i Hurtigruten i god tid, avgang er kl. 15.00. Middagen spiser vi om bord og på turen nyter vi av utsikten underveis. Målet er Svolvær, der vi ankommer kl. 21.00. Vi går i land og rusler et lite stykke bort til hotellet og sjekker inn. De neste tre dagene skal det vandres og topper skal bestiges i hyggelig selskap og med kyndige turledere. Lofoten – here we come!

(-/-/M)

Dag 2

Justadtind – et av Vestvågøys mest populære turmål

Klar for tur? Ta frem turklærne, snør på deg fjellstøvlene og gjør deg klar til turens første topp. Først får vi transport til Hagskardet som ligger 130 moh. Her følger vi sti til Kraisteinheia, Steinheia og Tjørnan. Vi kommer til Justadheia og følger ryggen som kalles Moshompan. Fra Moshompan er det et litt bratt parti før terrenget flater ut mot selve Justadtinden 738 moh. Som alltid på tur er det frisk luft, det å bruke kroppen og utsikten som er kronen på verket. I dag ser vi utover vakre Lofoten med blant annet Vågakallen og Henningsvær. Ja, den som fant på mottoet «Ut på tur, aldri sur», visste hva han (eller hun) snakket om.

(F,niste,M)

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 11,6 km
Høydeforskjell: ca 608 m
Tidsbruk: ca 6 timer
Støvel: 4

Dag 3

Kleppstadheia - Kvasstind - Henningsvær

En ny dag med vandring venter, nå er det andre fjell som venter oss. Frokost og smøring av nistepakker hører med, det er viktig. Det er ikke noe man blir så sulten av som en skikkelig dose frisk luft og aktivitet! Vi kjører buss til utgangspunktet hvor vi går på ryggen oppover platået mot Kleppstadheia. Det stiger jevnt oppover, og på toppen er vi 534 moh. Her har vi utsyn over Gimsøystrømmen, Gimsøy, Kabelvåg, Vestvågøy og fjellene rundt. Deretter fortsetter vi videre til Kvasstind som har høyden 576 moh. Etter fotturen tar vi turen til Henningsvær hvor vi skal få en omvisning i Lofotens Hus. Karl Erik Harr er kjent som maler, men også som grafiker, tegner og forfatter. Mange av sine motiver har han hentet fra Nordland, særlig fra Kjerringøy, Hamarøy, Helgeland og Lofoten. (F,niste,M)

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 7 km
Høydeforskjell: ca 576m
Tidsbruk: ca 4 timer
Støvel: 3 +

Dag 4

Djevelporten - Fløya

Vår siste vandring i Svolvær og Lofoten er til Fløya. Vi spaserer fra hotellet til starten på turen. Det starter med en bratt sti opp på platået ovenfor, formet nesten som en vestlandsk hengedal. På veien opp ser vi Svolværgeita. Ja, den ser ut som ei geit, det mest kjente symbolet på Lofoten og Svolvær. Svolværgeita er forresten et yndet sted for fjellklatrere. Opp gjennom årene har klatrere fra hele verden vært der og hoppet mellom hornene. Slike adrenalinpumpende krumspring får andre ta seg av, vi nøyer oss med å se den på avstand. Vi passerer også Djevelporten, en spektakulær steinformasjon som ligger over en stor kløft i fjellet mellom Frosken og Fløya. Vi holder kursen på vei opp på toppen til Fløya (590 moh.) Vel oppe får vi en fantastisk utsikt til Svolvær og ut mot Skrova.

For de som ønsker en enklere tur i dag er Tjeldbergtinden (349 moh) et godt valg. Turen er kort (ca. 2-3 timer alt etter hvor lang pause man tar), men med en stigning i begynnelsen.

Fra toppen har du en fantastisk utsikt over Svolvær og Kabelvåg.

(F,niste,M)

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 7 km
Høydeforskjell: ca 590m
Tidsbruk: ca 4 timer
Støvel: 4

Dag 5

Båttur Svolvær - Trollfjorden - Sortland

I dag sjekker vi ut fra hotellet i Svolvær og først skal vi på båttur til en helt spesiell fjord – Trollfjorden. Underveis ser vi over til Skrova, en riktig naturperle som ligger i Vestfjorden. Skrova er et av de siste genuine fiskeværene i Norge.

Videre går turen mot Trollfjorden. Det er ikke til å unngå at eventyr dukker opp med jevne mellomrom på disse kanter. Det er mange steder i Lofoten og Vesterålen som må ha vært kulisser og inspirasjon for mange klassikere. Denne fjorden beskrives på Nord-Norges nettsider (nordnorge.com) som:  «Et mørkt, lite vannspeil under spisse tinder og knallharde fjellvegger, bare tilgjengelig fra sjøen. En tarm som stikker inn mellom de 1000 meter høye Trolltindan, og en blindvei i det mørke og dramatiske Raftsundet; naturen her er skremmende storslagen».

Vi skal prøve fiskelykken, uansett utfall av den, vil vi etterpå bli servert deilig fiskesuppe som både varmer og smaker. Etter en herlig og vakker båttur, går turen videre med buss fra Svolvær mot Vesterålen. I dette øyriket speiler hvite strender og imponerende fjelltopper seg i havets skjønnhet, i likhet med naboen Lofoten. Vi tar turen til Stokmarknes for et interessant besøk ved Hurtigrutemuseet, hvor Hurtigruten ble «født». Alle i Norge har et forhold til Hurtigruten, det har vært og er livsnerven og holdepunktet for kyst-Norge. Etter en omvisning her går turen til Sortland og hotellet for middag og overnatting.

Sortland er kjent som Den blå byen, siden den sakte men sikkert males blå etter en idè av den lokale kunstneren Bjørn Elvenes. Sortland er handelssenteret i Vesterålen, og har et rikt og mye brukt kulturtilbud.

(F,L,M)

Dag 6

Dronningruta - Indrefileten i Vesterålen

Vi skal vandre i dronningens fotspor i dag, derav navnet. Turen går mellom to av kystens vakreste fiskevær, Stø og Nyksund. Det var jo vår egen dronning Sonja som selv vandret her første gang i 1994, og ble overbegeistret over hvor majestetisk og malerisk nydelig det var her. Ruten har en mye lengre historisk betydning enn som så, før i tiden ble den blant annet benyttet av jordmora på Stø på vei til Nyksund. Ruta går opp i fjellet og følger også strandlinjen, så forvent det beste av to verdener. Vi går i Dronning Sonjas fotspor langs fjæra, opp på fjellet, hvor vi ser ned til Nyksund. Videre går vi over fjellene tilbake til utgangspunktet. Vi runder av besøket og siste kvelden av vårt nordnorske eventyr med avskjedsmiddag på hotellet. (F,niste,M)

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 12 km
Høydeforskjell: 457 m
Tidsbruk: ca 7 timer
Støvel: 4

Foto: Øystein Lunde Ingvaldsen www.nordnorge.com Bø
Dag 7

Hjemreise Sortland - Evenes – Oslo/Stavanger

Avreise fra hotellet i Sortland etter en tidlig frokost. Vi flyr fra Evenes og til vårt hjemsted. (F/-/-)

Reisebetingelser

OBS! Du må være vant til å ferdes i fjellet og ha normalt god kondisjon for å være med på fotturene.

Prisen inkluderer:

 • Fly Stavanger/Oslo – Oslo – Bodø, inkludert flyskatter
 • Fly Evenes – Oslo/Stavanger, inkludert flyskatter
 • Båttur Bodø – Svolvær 
 • 4 overnattinger Scandic Hotel Svolvær
 • 2 overnattinger Sortland Hotel
 • 6 frokoster
 • 5 middager hotel, 1 middag Hurtigruten
 • All busstransport i Lofoten – Vesterålen
 • 4 nistepakker
 • Båttur til Trollfjorden inkl. fiske
 • 1 lett lunsj båttur
 • Entre Flymuseet Bodø, Hurtigrutemuseet, Galleri Harr
 • Ferge- og bompenger
 • Reiseleder fra Escape Travel

Tillegg:

 • Enkeltrom kr. 2970
 • Drikkevarer
 • Lunsjer som ikke er beskrevet