Eventyrlig fottur i Lofoten og Vesterålen

/ Lofoten – et eventyr i havet!

Slik beskriver Bjørnstjerne Bjørnson dette fantastiske øyriket i Nordland. Lyset og fjellene har inspirert mange kjente kunstnere. Bli med på fottur til Lofoten og Vesterålen, der naturen gir stedene et særpreg med sine ville og taggede fjell, lune viker og dype fjorder. På rad og rekke ligger idylliske røde rorbuer nede i vannkanten og lukter av tørrfisk og ramsalt sjø.

Vi vandrer på topper rundt Svolvær, besøker Henningsvær og Galleri Lofoten Hus som huser mange av Karl Erik Harr sine malerier. En flott båttur inn i Trollfjorden, med fisking og muligheter til å se havørn står også på programmet. På Stø avslutter vi med å gå «Dronningruta». Vi overnatter på hotell, og turene går med dag­stursekk.

Påmeldingsfrist: snarest

Vanskelighetsgrad 3+ støvel

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 17 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 31.07.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
Reiseleder
Mette Helen Østerhus

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 31.07.2018
 • Avreisested Oslo, Stavanger
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 17 990,-
 • Lofoten, Justadtind
 • Lofoten, Kleppstadheia
 • Vesterålen, Dronningruta
 • Vesterålen, Dronningruta Stø
 • Lofoten, Kleppstadheia
 • Lofoten, Henningsvær
 • Lofoten, båttur
 • Vesterålen, Dronningruta Stø
 • Lofoten, Djevelporten
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo - Bodø, Hurtigruten til Svolvær

Avreise fra valgte avreisested til Bodø med ankomst om formiddagen. Vi besøker Luftfartsmuseet før det blir litt tid på egen hånd for å ta en matbit (ikke inkl.). Vi går ombord i Hurtigruten som har avgang  kl. 15.00. Middagen spiser vi om bord og på turen nyter vi av utsikten underveis. Målet er Svolvær, der vi ankommer kl. 21.00 etter stopp i Stamsund underveis. Vi går i land og rusler det lille stykke til hotellet og sjekker inn. MS Nordnorge

(-/-/M)

Dag 2

Justadtind – et av Vestvågøys mest populære turmål

Etter en god frokost blir det transport til Leknes og til Hagskardet som ligger 130 moh. Her følger vi stien til Kraisteinheia, Steinheia og Tjørnan. Vi kommer til Justadheia og følger den ryggen som kalles Moshompan. Fra Moshompan er det et litt bratt parti før terrenget flater ut mot selve Justadtinden 738 moh. Som alltid på tur er det frisk luft, det å bruke kroppen og utsikten som er kronen på verket. I dag ser vi utover vakre Lofoten med blant annet Vågakallen og Henningsvær (selvfølgelig om været er med oss).

(F,niste,M)

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 11,6 km
Høydeforskjell: ca 608 m
Tidsbruk: ca 6 timer

Dag 3

Kleppstadheia - Kvasstind - Henningsvær

En ny dag med vandring venter, nå er det andre fjell som venter oss. Frokost og smøring av nistepakker hører med, det er viktig. Det er ikke noe man blir så sulten av som en skikkelig dose frisk luft og aktivitet! Vi kjører buss til utgangspunktet hvor vi går på ryggen oppover platået mot Kleppstadheia. Det stiger jevnt oppover, og på toppen er vi 534 moh. Her har vi utsyn over Gimsøystrømmen, Gimsøy, Kabelvåg, Vestvågøy og fjellene rundt. Deretter fortsetter vi videre til Kvasstind som har høyden 576 moh. Etter fotturen tar vi turen til Henningsvær hvor vi skal få en omvisning i Lofotens Hus. Karl Erik Harr er kjent som maler, men også som grafiker, tegner og forfatter. Mange av sine motiver har han hentet fra Nordland, særlig fra Kjerringøy, Hamarøy, Helgeland og Lofoten. (F,niste,M)

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 7 km
Høydeforskjell: ca 576m
Tidsbruk: ca 4 timer

Dag 4

Djevelporten - Fløya

Vår siste vandring i Svolvær og Lofoten er til Fløya. Vi spaserer fra hotellet til starten på turen. Det starter med en bratt sti opp på platået ovenfor, formet nesten som en vestlandsk hengedal. På veien opp ser vi Svolværgeita. Ja, den ser ut som ei geit, det mest kjente symbolet på Lofoten og Svolvær. Svolværgeita er forresten et yndet sted for fjellklatrere. Opp gjennom årene har klatrere fra hele verden vært der og hoppet mellom hornene. Slike adrenalinpumpende krumspring får andre ta seg av, vi nøyer oss med å se den på avstand. Vi passerer også Djevelporten, en spektakulær steinformasjon som ligger over en stor kløft i fjellet mellom Frosken og Fløya. Vi holder kursen på vei opp på toppen til Fløya (590 moh.) Vel oppe får vi en fantastisk utsikt til Svolvær og ut mot Skrova.

For de som ønsker en enklere tur i dag er Tjeldbergtinden (349 moh) et godt valg. Turen er tar ca. 2-3 timer alt etter hvor lang pause man tar. Fra toppen har du en fantastisk utsikt over Svolvær og Kabelvåg.

(F,niste,M)

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 7 km
Høydeforskjell: ca 590m
Tidsbruk: ca 4 timer

Lofoten, Djevelporten
Dag 5

Båttur Svolvær - Trollfjorden - Sortland

I dag sjekker vi ut fra hotellet i Svolvær. Etterpå  skal vi på båttur til en helt spesiell fjord – Trollfjorden. Underveis ser vi over til Skrova, en riktig naturperle som ligger i Vestfjorden. Skrova er et av de siste genuine fiskeværene i Norge.

Videre går turen mot Trollfjorden. Vi skal prøve fiskelykken, uansett utfall av den, vil vi etterpå bli servert deilig fiskesuppe som både varmer og smaker. Etter en herlig og vakker båttur, går turen videre med buss fra Svolvær mot Vesterålen. Vi tar fergen fra Fiskebøl til Melbu og videre til Stokmarknes for et interessant besøk ved Hurtigrutemuseet, hvor Hurtigruten ble «født». Alle i Norge har et forhold til Hurtigruten, det har vært og er livsnerven og holdepunktet for kyst-Norge. Etter en omvisning her går turen til Sortland og hotellet for middag og overnatting.

Sortland er kjent som Den blå byen, siden den sakte men sikkert males blå etter en idè av den lokale kunstneren Bjørn Elvenes. Sortland er handelssenteret i Vesterålen, og har et rikt og mye brukt kulturtilbud.

(F,L,M)

Dag 6

Dronningruta - indrefileten i Vesterålen

Vi skal vandre i dronningens fotspor i dag, derav navnet. Turen går mellom to av kystens vakreste fiskevær, Stø og Nyksund. Det var jo vår egen dronning Sonja som selv vandret her første gang i 1994, og ble overbegeistret over hvor majestetisk og malerisk nydelig det var her. Ruten har en mye lengre historisk betydning enn som så, før i tiden ble den blant annet benyttet av jordmora på Stø på vei til Nyksund. Vi følger strandlinjen en stund før vi får en god stigning opp på fjellet. Vel opp ser vi ned til Nyksund. Videre går vi over fjellene tilbake til Stø. Mange tidligere gjester sier at vi avslutter med indrefileten. (F,niste,M)

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 12 km
Høydeforskjell: 457 m
Tidsbruk: ca 7 timer

Foto: Øystein Lunde Ingvaldsen www.nordnorge.com Bø
Dag 7

Hjemreise Sortland - Evenes – Oslo

Avreise fra hotellet i Sortland etter en tidlig frokost. Vi flyr fra Evenes og til vårt hjemsted. (F/-/-)

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 3+ Dette er turen for deg som er fjellvant og i god form. Stiene er gode, men det er også partier med ulendt/steinete terreng, turen krever «solide» knær. Vi holder et greit tempo, men det er en del opp- og nedstigninger, se dag-til-dag-programmet. Det tas forbehold om at dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforholdene eller andre uforutsette ting.

Alt dette er inkludert:

 • Fly Oslo – Bodø / Evenes – Oslo
 • Hurtigruten Bodø – Svolvær, MS Nordnorge
 • 4 overnattinger Thon Hotel Lofoten, Svolvær
 • 2 overnattinger Sortland Hotel
 • 6 frokoster
 • 5 middager hotell, 1 middag Hurtigruten
 • All busstransport i Bodø, Lofoten og Vesterålen
 • 4 nistepakker
 • Båttur til Trollfjorden inkl. fiske
 • 1 lett lunsj båttur
 • Entre Flymuseet Bodø, Hurtigrutemuseet, Galleri Lofotens Hus
 • Reiseleder fra Escape Travel

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud. 

Dette er ikke inkludert:

 • Enkeltrom kr. 2550
 • Drikkevarer
 • Lunsjer som ikke er beskrevet

Inkluderte måltider er i dette programmet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj/nistepakke, M= middag.

Forbehold om endring i programmet, flyskatter og momsøkning.

KRAV TIL DELTAKERNE

Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 20 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

TURFAKTA

Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Hotell opplysninger:

Thon Hotel Lofoten 

Sortland Hotel

Turleder/gruppestørrelse. Norsk turleder følger med gruppen. Gruppestørrelse minimum 20, maksimum 26 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen er på hotellene under oppholdet da vi har dagsutflukter. Ta med dagstursekk til turene.

Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Kart. Ønsker en kart over området anbefaler vi å  sjekke på www.ut.no