Eventyrlige India

Bli med oss til India – landet som angriper alle dine sanser! Vårt program gir deg Indias perler – med alt fra Indias velduftende kjøkken til eksotiske og spennende opplevelser. Her vil sansene bli vekket av alt fra vakker arkitektur til vibrerende farger og eksotiske krydder! Opplev Rajasthan, Taj Mahal i soloppgang, «den rosa byen» Jaipur, den hellige byen Varanasi ved Ganges, elefantridning til Amber Fort, vi blir med på en kokkedemo i Delhi, for å nevne noe… Du reiser trygt med reiseleder fra Escape som har jobbet med India i mange år og som gleder seg til å vise deg «sitt India»!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 28 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 30.10.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 14 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 30.10.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 14 dager
 • Priser fra 28 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Mandag 30. oktober / AVREISE OSLO - DELHI

Vi flyr fra Oslo 12:15.

Dag 2

Tirsdag 31. oktober / FRA NEW DELHI TIL JODHPUR

Ankomst Dehli på morgenen 05:15. Vi flyr videre til Jodhpur, også kalt «den blå byen», 09:10. Ankomst Jodhpur 10:55. Her blir vi møtt og transportert til vårt hotell. Jodhpur er Rajasthans nest største by etter Jaipur, og beliggende ved inngangen til Thar ørkenen.

Lunsj på vårt deilige hotell, som er en flott bygning av sandstein, bygget for Maharaja av Jodhpur. Hotellet er smakfullt innredet og en blanding av moderne komfort og fasiliteter som harmonerer med kongelige antikviteter som fargerike malerier og jakttroféer, alt omhyggelig ivaretatt av kongefamilien som fortsatt bebor en del av palasset.

Jodhpur dateres tilbake til 1459 og ble raskt et blomstrende handelssenter. Byen betegnes som ”den blå byen” på grunn av de blåmalte husene. Vi besøker det storslåtte Mehrangahr Fort på ettermiddagen. Det reiser seg 125 meter på en steinete åskam midt i byen og er bygget av Roa Jodha. Det er blant de største fortene i India og lar seg neppe overgå hva gjelder ”grandeur”, eleganse og utallige detaljer. Middag på hotellet.

Dag 3

Onsdag 1. november / JODHPUR - DEN BLÅ BYEN

Etter en god frokost spaserer vi i den blå byen for å oppleve de spennende basarene rundt klokketårnet hvor blant annet krydderne som Jodhpur er kjent for, selges.  Her kan vi også kjøpe jutti, håndlagde typiske sko fra Rajasthan. Deilig lunsj på Pal Haveli.

På ettermiddagen hentes vi i jeeper på hotellet for å kjøre til Bishnoi for kamelsafari (1/2 t) med påfølgende deilig indisk vegetarmiddag og lokal danseopptreden «under stjernene». Bishnoifolket er kjent for sin rike Rajasthani kultur og sin fokus på miljø og kjærlighet til naturen og dyrelivet. Tilbake til hotellet for overnatting.

Dag 4

Torsdag 2. november / FRA JODHPUR TIL DEOGAHR

Etter frokost setter vi kurs mot Deogarh (3-4 timer) gjennom indisk landsbyliv. Deogarh er helt klart en av reiseleders favoritt-landsbyer Vi gjør et stopp langs ruten for å besøke Salawas Durry Udhy og deres håndverksarbeider. Durry (teppe) veves av bomull eller ull. De geometriske mønstrene og den tradisjonsrike måten å veve på, er veldig populær i Rajasthan. Kvinner vever dem som brudetepper, men også menn og par vever durrys.

Deogahr ligger nord for Kumbhalgahr, vakkert beliggende blant innsjøer og åser. Her bor vi på et særegent og familiedrevet slott fra fordums tider, blant annet kjent for sin kolleksjon av miniatyrbilder! Lunsj på hotellet. I Deogahr kommer vi tett på landsbybefolkningen, det er lett å bli kjent her, meget vennlige mennesker, masse spennende å handle. Vi møtes til «gala dinner» på hotellets terrasse hvor vi hilser på kongefamilien av Deogahr (så fremt familien er i byen). Foruten en god middag, betyr «gala dinner» at vi utstyres med henholdsvis turban og sjal for å sette oss i den rette stemningen!

Dag 5

Fredag 3. november / LANDSBYEN DEOGAHR

De som ønsker å stå tidlig opp, kan bli med på en nydelig morgentur gjennom landsbyen og ut på det indiske bondeland (ca 5 km/Jeep er også til disposisjon). Vi passerer små landsbyer og ser på fugler og planter med vår lokale guide. Frokosten inntas ved Kayyam eller Fort Seengh Sagar. Dette er en opplevelse! Dette blir en rolig dag hvor vi slapper av og gjør oss mer kjent i landsbyen. Hotellet byr også på muligheter for massasje, hvis du ønsker å skjemme bort deg selv! Lunsj på hotellet.

På ettermiddagen er vi klare for utflukt i jeeper til et shiva-tempel, Anjaneshwar Mahadev, som ligger i en hule, etterfulgt av te og Pakora Party ved den vakre innsjøen i solnedgang. Middag på hotellet for de som ønsker (ikke inkludert).

Dag 6

Lørdag 4. november / FRA DEOGARH TIL JAIPUR

Vi gjør et hyggelig lunsjstopp på Chitwan Midway Resort underveis til Jaipur (5-6 timer). Jaipur er kjent som ”den rosa byen” – the pink city.  Dette er byen med pomp og prakt, farger og fest hvor gamle tradisjoner går hånd i hånd med dagens moderne liv.

Ved ankomst Jaipur sjekker vi inn på vårt hotell som tilbyr «kongelig luksus» og rolig avslapning i hjertet av byen! Hvis tiden tillater besøker vi gamlebyen og utforsker noen av basarene/markedet der. Middag på hotellet.

Dag 7

Søndag 5. novembe/ JAIPUR - DEN ROSA BYEN

Vi starter dagen med et tidlig besøk på Amber Fort som virkelig gir en følelse av hvordan de levde i disse gamle indiske kongedømmene. Den siste strekningen til dette gamle fortet gjør vi på kongelig vis – på elefantryggen!* På Amber Fort, som også står på Unescos liste, vil vi se fantastiske palasser med vegger dekket av speilmosaikk.

Lunsj på restaurant Surabhi. Videre sightseeing av byen hvor vi kjører forbi det fem etasjers høye «Vindenes palass» beliggende i den gamle bydelen og ved de fargerike basarene, før vi besøker noen av de håndverkstradisjonene som Jaipur er så kjent for; teppeveving/-butikk samt et block printing-senter for de spesielle tekstilmønstrene fra Rajasthan. Vi kan ikke besøke Jaipur uten å avlegge et besøk i det spennende solobservatoriet, det største av Indias fem observatorier, og City Palace der den nåværende Maharaja (konge) fortsatt bor. Middag i kveld på hotellets deilige takterrasse som er den restauranten i Jaipur med høyest beliggenhet.

* Alternativt med jeep hvis det ikke er elefanter tilgjengelig

Dag 8

Mandag 6. november / JAIPUR / FATHEHPUR SIKRI / AGRA

Etter frokost er vi på vei til Agra – den tidligere hovedstaden i Mughal (5-6 timer). Underveis gjør vi et stopp i den forlatte byen Fatehpur Sikri, en 500 år gammel by i rød sandstein bygget av keiser Akbar i årene 1571 til 1585 og i 14 år Mughals hovedstad. Fathehpur Sikri er på Unescos liste som World Heritage Site og altså vel verdt et besøk. Lunsj på Udai Vilas Palace i Bharatpur. Vi gjør et kort stopp på MG Road Market før vi kjører videre til Agra og vårt hotell. Middag på hotellet.

Dag 9

Tirsdag 7. november / TAJ MAHAL I AGRA - TIL DELHI

Tidlig start denne morgenen for å se en av verdens mest kjente bygninger, Taj Mahal, ved soloppgang! Dette er det mest spektakulære tidspunktet å se dette byggverket på, som for øvrig betegnes som et arkitektonisk vidunder og er et av verdens syv underverker. Det er opprinnelig bygget av keiser Shah Jahan som et kjærlighetsmonument til minne om hans favorittkone Mumtaz Mahal som døde i 1631. Tilbake til hotellet. Nå smaker det med god frokost! Utsjekk.

Agra er kjent for sine marmorarbeider, og vi besøker et av disse stedene etter frokost for å oppleve dette håndverksarbeidet. Agra var før Delhi, hovedsetet i det keiserlige Mughal i det 16. og 17. århundret. Vi besøker sammen med vår lokale guide den imponerende festningen Agra Fort bygget av keiser Akbar i årene 1565 til 1573. Med sine marmorpalasser, vakkert utsmykkede lysthus og terrasse paviljonger ligger den flott til ved elven. Lunsj på Dasaprakash.

Etter lunsj setter vi kurs mot Delhi (3-4 timer) på Yamuna Expressway. Vi sjekker inn på vårt hotell i Delhi. Middag på hotellet.

Dag 10

Onsdag 8. november / SIGHTSEEING I NEW DELHI

Etter frokost venter Delhi! Vi kjører forbi kjente landemerker som President- og Parlaments-palasset og gjør et stopp ved den 42 meter høye India Gate som med sin evige flamme minner om de 70.000 soldatene som mistet livet under 1. verdenskrig. Vi besøker Gandhi Smriti – det hellige stedet hvor Mahatma Gandhi bodde og hver kveld holdt stor samling, og hvor hans liv endte så tragisk 30. januar 1948. Vi får se rommet hvor han bodde, for øvrig er bygningen og hagen beholdt som det var i hans dager Sør-indisk mat i dag når vi spiser lunsj på Sagar South Indian Vegetarian restaurant.

Videre besøker vi et Sikh tempel hvor tusenvis av mennesker bespises hver dag. Vi besøker det meget vakkert bevarte Humayuns Tomb, monumentet som står på Unescos liste og som har vært modell for Taj Mahal, og er nydelig restaurert av Aga Khan Foundation.

Vi er i kveld inviterte gjester i den private klubben «India Habitat Centre», hvor en venn reiseleder var en av de 19 stifterne. Etter en god kopp indisk chai (te) får vi en spennende kokkedemonstrasjon av det indiske kjøkken ved sjefskokken i India Habitat Centre (7 restauranter) med påfølgende middag i klubben. Nord-Indias kjøkken kalles ”hybrid”, da det har utviklet seg fra mange tradisjoner og teknikker, eksempelvis Mughalkjøkkenet med sine kongelige kjøkkentradisjoner og vegetarmat som stammer fra det ortodokse kjøkken.

Dag 11

Torsdag 9. november / SIGHTSEEING I OLD DELHI

En ny spennende dag i Indias hovedstad! Etter frokost besøker vi Bahai Temple – populært kalt Lotus templet på grunn av sin arkitektur og lotusform! Templet er spektakulært å se utenfra og regnes som en attraksjon i Delhi. Det stod ferdig i 1986 og er modertempelet på det indiske subkontinentet.

Dagens lunsj inntas på en nydelig restaurant i ett av Delhis bedre hoteller. Sightseeing i Old Delhi står deretter på programmetd. Vi gjør et stopp på Rajghat, monumentet til Mahatma Gandhi ved hans gravplass hvor flammen brenner 24 timer i døgnet. Vi kjører forbi det imponerende Red Fort bygget av rød sandsten før vi besøker den største moskéen i Delhi – Jama Masjid, hvor mer enn 20.000 mennesker kan knele i bønn samtidig.  Deretter blir det en spennende tur i rick shaw gjennom de mer enn 500 år gamle travle og trange gatene i hjertet av Old Delhi, Chandni Chowk, hvor sølvhandlere fremdeles tilbyr sine varer. Middag på hotellet.

Dag 12

Fredag 10. november / TIL VARANASI VED DEN HELLIGE ELVEN GANGES

Frokost og utsjekk. Vi avslutter vårt besøk i India ved å fly 10:50 (12:10) direkte til Varanasi, mer enn 3000 år gammel er den en av verdens eldste byer; berømt for sine mange templer. I denne tempelbyen er religionen en stor og integrert del av dagliglivet, det er den hellige pilegrimsby for hinduene hvor de kommer langveisfra for å bade i elven Ganges. Varanasi er en smeltedigel hvor livet og døden møtes. Byen er dessuten kjent for sine vakre silke- og brokadetekstiler. Lunsj på hotellet.

Vi tar en liten utflukt til Sarnath, hvor Buddha gav sin første preken. Talen inneholdt essensen av hans lærdom; veien til Nirvana og hvordan sjelen overleveres ved gjenfødelse. Sarnath er like hellig for buddhistene som Varanasi er for hinduene. Her vil vi oppleve ruinene fra det en gang så blomstrende buddhistklosteret. Rett før det blir mørkt kjører vi i Rickshaws gjennom byen til elven Ganges hvor vi i båt skal ut på elven for å se Aarti, en spektakulær opplevelse, når hundrevis av mennesker samler seg på og ved elven for å hylle Mor Ganges med lys. Middag på hotellet.

Dag 13

Lørdag 11. november / FRA VARANASI TIL DELHI

Tidlig opp for båttur på Ganges, denne gang for å oppleve livet ved denne elven i soloppgang!  Vi spaserer tilbake gjennom de trange gatene for god frokost på hotellet og utsjekk. Varanasi er kjent for sin silkeproduksjon og vi besøker en silkebutikk før vi setter kurs mot flyplassen hvor vi også spiser lunsj.

Ettermiddagsfly (15:25) til Dehli hvor vi ankommer kl 16:55. Vårt hotell siste natten ligger nær flyplassen og det blir tid til å slappe av og pakke litt før vi avslutter med middag i hotellets hyggelige restaurant. Noen timers søvn før vi reiser til flyplassen for innsjekk (minst 3-4 timer før) og hjemreise til Norge. Hotellet lager frokostpakke til oss og hotellrommene har te- og kaffefasiliteter.

Dag 14

Søndag 12. november / HJEMREISE DELHI - OSLO

Vi flyr til Norge kl 06:55 og lander i Oslo samme dag kl 16:55.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Flyreise økonomiklasse t/r Oslo Lufthavn, Gardermoen – Dehli inkl. dagens skatter og avgifter
 • 3 innenriksflygninger i India iflg program, økonomiklasse
 • Egen busstransport med air condition under oppholdet
 • Overnattinger i delt dobbeltrom på gode og særegne hoteller
 • Helpensjon (unntatt frokost 31/10 og middag 3/11)
 • Vann til lunsj og middag
 • «Gala dinner» i Deogahr
 • Kamelsafari (½ t) i Jodhpur – Jeep + ”middag under stjernene” i Bishnoi
 • Middag på hotellets takterrasse i Jaipur
 • Elefantridning (evt jeep) ved Amber Fort
 • Rickshaw i Delhi
 • Rickshaw og båttur x 2 i Varanasi
 • Jeepsafari og Pakora Party i Deogahr 
 • 1 kokkedemo  i Delhi
 • Alle inngangsbilletter ihht program
 • Lokale engelskspråklige guider på sightseeingene
 • Lokal guide som reiser med oss 31/10-7/11 
 • Norsktalende reiseleder fra Escape følger med gruppen på turen

Prisen inkluderer ikke:

 • Fullverdig reise- og sykeforsikring (må også dekke eventuell hjemtransport)
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Eventuelt tilslutningsfly t/r Oslo (Gardermoen)
 • Visum til India
 • Måltider utover det som er angitt
 • Drikke til måltidene utover det som er inkludert av vann
 • Tips, kameraavgifter, personlige utgifter som vask av tøy osv
 • Alt som ikke er nevnt over som inkludert
 • Enkeltromstillegg kr 6.150 (begrenset antall)

Vennligst bemerk følgende vedrørende prisantydningen:

 • Prisen er basert på minimum 20 deltakere. Maks deltakere 25 + reiseleder
 • Prisen på innenriksbillettene er basert på dagens priser, vi tar forbehold om eventuelle endringer på kjøpsdato.
 • Det tas forbehold om eventuelle valutaendringer og endringer i flyskatter og avgifter på internasjonale flybilletter helt fram til avreise samt eventuelle uforutsette hendelser som kan påvirke prisen og som er utenfor Escape Travels kontroll.

BESTILLING OG BETALING Ved bestilling må navnet oppgis slik det fremkommer i passet. Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

 • Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
 • Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
 • Fra og med 65 dager til 36 dager før avreise: 50 % av reisens pris
 • Fra og med 36 dager før avreisedato eller ved manglende fremmøte på avreisedagen: Ingen refusjon.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 20 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER.  På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Vi anbefaler å tegne en helårsforsikring eller en forsikring for denne reisen. Vær oppmerksom på at forsikringer på kredittkort ikke alltid er like dekkende som de du kjøper gjennom et forsikringsselskap. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring.

VAKSINER/MEDISINER. Kontakt din fastlege eller private klinikker som tilbyr reisevaksinering for mer informasjon. Deltakerne er ansvarlige for at de nødvendige vaksiner er foretatt.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

Overnatting
Vi bor på gode og særegne hoteller, rommene har kategori Standard/Deluxe. Det vises til hotellenes nettsteder for mer informasjon. Enkelte av våre hoteller har svømmebasseng, men programmet gir ikke alltid så mye tid til å nyte dem   Dette er en opplevelsesferie og ikke en badeferie, men kanskje får du tid til en dukkert innimellom?

JODHPUR Ranbanka Palace 31/10 i 2 netter 

DEOGARH Deogarh Mahal 2/11 i 2 netter

JAIPUR Hotel Ramada 4/11 i 2 netter

AGRA Howard Plaza – The Fern 6/11 1 natt

DELHI Hotel Crowne Plaza 7/11 i 2 netter

VARANASI Hotel Clarks 9/11 i 2 netter

DELHI (11/11 – siste natten før hjemreise) Pride Plaza Hotel Aerocity

Flybilletter

Avreise Ankomst Avreisetid Ankomsttid
Oslo Istanbul 30. oktober 2017 12:15 30. oktober 2017 18:10
Istanbul Delhi 30. november 2017 20:50 31. oktober 2017 05:15
Delhi Istanbul 12. november 2017 06:55 12. november 2017 11:25
Istanbul Oslo 12. november 2017 14:50 12. november 2017 16:55

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at avgangsdatoene kan endres. Reisetidene bestemmes av flyselskapene.

Varanasi
Det anbefales kun å kun ta med håndbagasje for den ene natten i Varanasi og la kofferten oppbevares i Delhi til vi kommer tilbake dagen etter. I så fall tar du med deg en sammenleggbar bag/veske i kofferten og tenker ut hvordan du skal pakke for den ene natten (husk flyplassregler for håndbagasje ifht væske osv).

 Måltidene
Alle måltider er inkludert unntatt eventuell frokost på flyplassen 31/10 og middag 4/11 (fordi ikke alle er sultne etter Pakora Party). Lunsjen inntas delvis på våre hoteller (buffet) og delvis på steder langs ruten som er anbefalt ut fra hygiene (vegetar/fast meny), middagene inntas i hovedsak på våre hoteller.