Eventyrlige Marokko og spennende Sahara

Bli med til magiske Marrakech, som betyr ”Den rosa byen”. Dette er Marokkos gamle hovedstad som er senter for århundre lange handelsruter. Byen er også kjent under navnet ”sydens perle” der den ligger flott til i landets nordligste palmeoase og ved foten av de mektige Atlasfjellene.

Marokko omtales gjerne, som » kontrastenes land», her lever fortid og nåtid side om side. Bli med på vår fantastiske reise gjennom Marokkos spennende kultur og historie sammen med vår dyktige reiseleder Anne Marthe Barfod.

Anne Marthe er gift i Marokko og har bodd der i over tretti år. Hun har jobbet som guide i de siste 25 årene, har gjort hundrevis av reiser over hele landet, og snakker både arabisk og fransk. Hennes store lidenskaper er kunst, kultur, historie og matlagning. Hun har også gjort forfatter av seg og skrevet ”Bismilla” som handler om det marokkanske kjøkken, skikker og tradisjoner. Anne Marthe gleder seg til å ta deg med på en reise gjennom sitt annet hjemland.

Last ned reiseprogram
 • Rabatt kr 1000,- for NAF medlemmer
 • I samarbeid med Motor
Reiseleder
Anne Marthe Barfod

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 29.03.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo – Marrakech

Avreise fra Oslo kl. 14.05 med Norwegian direkte til Marrakech, der vi lander kl.17.55 lokal tid. Etter ankomst til denne sagnomsuste ”kultbyen”, kjører vi direkte til vårt hyggelige hotell hvor vi skal bo i to netter. Felles middag om kvelden. (M)

Marokko te
Dag 2

Marrakech

Marrakech, har fascinert mennesker gjennom alle tider. Her gjemmer det seg flotte palass bak diskrete vegger, rike kunstskatter og et vrimlende folkeliv.

Etter frokost utforsker vi medinaen, der de forskjellige kvarterene er fylt med flotte håndverksarbeider av alle slag. Her finnes også det gamle kryddermarkedet. Vi får en innføring i marokkansk krydder, skjønnhetsmidler og urtemedisin. Mange fremstående moteskapere, skuespillere, musikere og interiørarkitekter har valgt å slå seg ned i denne byen, som gjør den til ”jet-set’ernes” private paradis og et eldorado for shoppere. Her finnes de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berbertepper, smijernslamper i alle fasonger, tunge afrikanske sølvsmykker, og sko og merkevarer. Etter lunsj (ikke inkludert) kjører vi hestedrosje for å se noen av de mest kjente monumentene fra Marrakech sin storhetstid; Koutoubia-moskeen og Bahia-palasset, melah og det jødiske markedet. Resten av ettermiddagen er fri til egne opplevelser om man enten vil shoppe i basarene eller bare sette seg ned, nyte atmosfæren og kikke på folkelivet. Marrakech berører alle sanser – opplev byen med et åpent sinn ved å lytte, smake, se, føle og lukte.

Ved solnedgang tar vi en spasertur på det sagnomsuste torget i sentrum, hvor man kan se mavedanserinner, historiefortellere og alle de andre som gjør Djemaa El Fna – gjøglernes torg – til en opplevelse ulikt alt annet. Her kan man smake på lokale delikatesser med sterke krydderdufter hengende i luften og lytte til musikernes rytmiske toner. Fra torget rusler vi til en av byens beste tradisjonelle restauranter, hvor vi får servert et deilig marokkansk måltid. (F, M)

Dag 3

Marrakech – Ait Ben Haddou

Før vi forlater Marrakech skal vi besøke den fantastiske botaniske hagen, Majorelle, som eies av den store franske moteskaperen Yves Saint Laurent. Her blir det tid til en spasertur gjennom den vakre oasen med kaktuser og palmer, der fargene danner flotte kontraster.  Deretter begir vi oss ut på den vakre ferden mot Tich N`Tichka, det høyeste fjellpasset i Marokko på 2260 m.o.h.  Den smale fjellveien går gjennom Høy Atlas med spisse fjelltopper og en fantastisk natur. Små berberlandsbyer ligger som vakre perler på en snor i det fascinerende landskapet. Vi stopper for piknik lunsj og myntete på veien over passet. Vel fremme i Ait Ben Haddou, besøker vi den flotte kasbahbyen og Marokkos mest kjente Kasbah. Byen står på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sin særegne byggeskikk og mange filmscener har blitt spilt inn her – som storfilmene Lawrence of Arabia, Gladiator og TV-serien Games of Thrones. Middag og overnatting på Riad Maktoub. (F, L, M)

Dag 4

Ait Ben Haddou – Erg Chegaga

Vi forlater Ait Ben Haddou og setter kurs mot Zagora og Erg Chegaga. Her reiser vi inn i tuaregenes verden – Afrikas kanskje mest myteomspunnede folkeslag. På veien besøker vi det berømte biblioteket i Tamegroute, hvor vi finner noen av de eldste religiøse skrifter i Marokko, de er helt fra 1100-tallet. I M`Hamid spiser vi lunsj og bytter fra buss til landrovere. I det karrige området sydøst for Zagora, mot grensen til Sahara, lever fremdeles tuaregene eller «det blå folket» sitt tradisjonelle liv. Tilnavnet har stammen fått etter fargestoffet indigo som smitter av fra de vakre draktene og turbanene til kropp og ansikt. Her får du et innblikk i tuaregstammens levemåte og ikke minst deres spennende kultur. Med landrovere og lokalkjente reiseledere begir vi oss inn i nærmest ukjente områder. Opplev solnedgangen i Sahara fra dromedarryggen (ikke inkludert), den liflige duften av kvinnenes brødbaking, smaken av dromedarkjøtt stekt over leirbålet til den fascinerende rytmen fra Guedra danserne, alt under Marokkos stjerneklare himmel. Overnatting i telt i beduin leiren. (F, L, M)

Dag 5

Erg Chegaga – Foum Zguid

Eventyret fortsetter. I dag kjører vi gjennom Sahara, forbi Irikki innsjøen og videre til grensebyen Foum Zguid. Vi stopper for lunsj underveis. I Foum Zguid sjekker vi inn på hotellet og spiser en god middag. (F, L, M)

Dag 6

Foum Zguid – Taroudant

Etter frokost fortsetter vi mot Taznakht, Marokkos mest spennende teppe by. Her kan du virkelig gjøre et kupp blant alle de fargeglade håndknyttede teppene. Dette området har i århundrer vært kjent for sin teppeindustri. Her er det kvinnene som står for alle ledd i produksjonen; fra klipping av ull, karding, spinning og farging.

Vi kjører forbi Taliouine hvor vi kikker nærmere på safran produksjonen, verdens dyreste krydder, og får ett innblikk i hvordan den dyrkes og høstes. Selvsagt får vi smake på safran te. Videre til Taroudant, hvor vi sjekker inn på hotellet der vi skal bo i to netter. Middag på hotellet. (F, M)

Essaouira
Dag 7

Taroudant

Etter frokost ser vi nærmere på den gamle hovedstaden Taroudant, en av Marokkos eldste byer og fremdeles omkranset av sin gamle bymur. Vi besøker den gamle medinaen og tar en kaffe på Place Assarag. Resten av dagen er fri til egne opplevelser. Felles middag på hotellet om kvelden. (F, M)

Dag 8

Taroudant – Marrakech – Oslo

Frokost og utsjekking fra hotellet. Vi kjører til Agadir, der Anne Marthe inviterer oss hjem på en enkel lunsj før vi kjører til flyplassen i Marrakech. Flyavgang kl. 18.40 med Norwegian direkte til Oslo. Etter en eventyrlig tur og minnerike dager i Marokko, ankommer vi Oslo Lufthavn kl. 00.40 natt til 6. april. (F, L)

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Direktefly Oslo/Marrakech/Oslo
  (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter (pr. september 2016)
 • 7 overnattinger med frokost
 • 4 lunsjer
 • 7 middager
 • Busstransport og utflukter ifølge programmet
 • Reiseleder Anne Marthe Barfod fra Escape Travel

Prisen inkluderer ikke

 • Dromedartur  kr 280
 • Drikkevarer
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips