Fire land langs Rhinen 2018, Basel – Amsterdam

/ Elvecruise på Rhinen

Den frodige Rhindalen sjarmerer sine besøkende med bratte vinmarker og flotte middelalderborger. Reisen starter i Basel, og går via Frankrike og Tyskland og ender i Nederland. Opplev kanalbyen Amsterdam, den imponerende katedralen i Köln, smak på utsøkte dråper i vinbyen Rüdesheim, kjenn på historiens sus i Speyer og Strasbourg – og besøk et av de mange museene i universitetsbyen Basel. Vårt lekre skip gjør også en hyggelig avstikker til Cochem i Moseldalen.

Se også Fire land langs Rhinen 2018, Amsterdam – Basel

Last ned reiseprogram

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 23.05.2018
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Utsolgt
  • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

FLY FRA NORGE

Fly fra Norge til Zurich, transport til skipet som ligger i Basel, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Om ettermiddagen kaster vi loss og eventyret begynner.

Restaurant
Dag 2

STRASBOURG

Om morgenen legger vi til kai i Kehl. Dette er en havneby på den tyske siden av elven, bare 15 minutters kjøretur fra Strasbourg- hovedstaden i den franske regionen Alsace. Strasbourg er best kjent for den gamle bydelen fra middelalderen, kalt Petite France, med bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan-palasset som huser tre av byens viktigste museer. Etter frokost kan du bli med på en valgfri byrundtur med buss og til fots. Dere får se byens største severdigheter, både de moderne og klassiske, blant annet Europaparlamentet, menneskerettighetsdomstolen og katedralen, før turen avsluttes med en spasertur gjennom Petite France som står på UNESCOs verdensarvliste. Om ettermiddagen kan du utforske den sjarmerende gamlebyen på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt til vinområdene i Alsace. Skipet seiler videre sent om kvelden.

Dag 3

SPEYER OG MANNHEIM

Tidlig om morgenen kommer vi til Speyer, en av de eldste byene i Tyskland. Speyers største attraksjon er keiserkatedralen som ligger midt i byen. Katedralen ble påbegynt i 1030 og under høyalteret ligger åtte romerske keisere og tyske konger begravet. Speyer har også en sjarmerende gammel bydel hvor du blant annet kan se den 55 meter høye byporten (Altpörtel) og Mikwe, byens jødiske bad fra 1128. Ta en spasertur i Speyer sammen med reiselederen. Ved lunsjtider fortsetter cruiset, og et par timer senere legger vi til kai i Mannheim. Mannheim er utgangspunkt for en valgfri halvdagsutflukt til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Med sitt historiske sentrum og rike historie, er Heidelberg en av Tysklands mest populære turistbyer. Utflukten inkluderer besøk i Heidelberg slott, regnet for å være den viktigste renessansebygningen nord for alpene. Videre til fots gjennom den gamle bydelen med sine mange vakre bygninger i barokkstil. De som ikke blir med på utflukten til Heidelberg kan utforske Mannheim på egen hånd eller tilbringe en rolig ettermiddag om bord. Skipet ligger ved kai i Mannheim til over midnatt.

.

Dag 4

RÜDESHEIM OG KOBLENZ

Dagens første stopp er Rüdesheim, en romantisk, gammel vinby som vet å sjarmere sine besøkende. Ta en spasertur i land sammen med Escapes reiseleder eller besøk Siegfrieds mekaniske musikkabinett som har en bemerkelsesverdig samling med selvspillende instrumenter. I byens smale hovedgate, Drosselgasse, ligger tavernaene som perler på en snor. Et stopp her for å smake på områdets utsøkte viner anbefales. Skipet seiler videre ved tolvtiden. Cruiset går nå gjennom den vakreste delen av Rhindalen. Her er det mange eventyrslott og dalsidene består av bølgende vinmarker. Underveis passeres den legendariske Lorelei-klippen, som rager 120 meter over vannflaten. Klippen markerer den smaleste strekningen langs Rhinen. Klokken 15.30 legger vi til kai i Koblenz. Den to tusen år gamle byen ligger der Mosel renner ut i Rhinen. Opplev byen på egen hånd eller bli med reiselederen på en rusletur i byen, blant annet til Deutsches Eck – Det tyske hjørnet – landtungen der Mosel og Rhinen møtes. Her står det en monumental, 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I som ble reist i 1897. Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.


Dag 5

COCHEM

I dag tar vi en liten avstikker fra Rhindalen og seiler oppover Mosel, den største sideelven til Rhinen. Tilbring morgenen på soldekket og nyt utsikten til det vakre landskapet vi passerer, eller finn et rolig hjørne i salongen og les en bok. Midt på dagen kommer vi til Cochem, ofte omtalt som Moseldalens perle. Byen ligger vakkert til med den imponerende Reichsburg-borgen tronende på en høyde over byen. Landskapet rundt byen er formet av flere hundre år med vinproduksjon. Gamlebyen, med sine middelaldertorg og vakkert restaurerte bindingsverkshus, oser av historie. Cochem oppdages best til fots og det tilbys en valgfri byvandring gjennom gamlebyen. Etter rundturen er det tid til å ta en spasertur på egen hånd og kanskje smake på den verdensberømte vinen området er kjent for. Om kvelden seiler vi tilbake mot Rhinen.

Dag 6

KÖLN

Skipet seiler hele natten før det legger til kai i sentrum av i Köln tidlig om morgenen. Köln er Tysklands fjerde største by og den mest folkerike byen langs Rhinen. I den gamle bydelen Altstadt, ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under den annen verdenskrig, men de viktigste bygningene er omhyggelig gjenoppbygd, deriblant tolv romanske kirker. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, fikk heldigvis ikke store skader og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Etter frokost kan du bli med på en valgfri byrundtur med buss og til fots. Se ruinene av den antikke bymuren og Kölnerdomen før dere spaserer gjennom den gamle bydelen tilbake til skipet. Ved 14-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Nyt en rolig ettermiddag om bord og fordøy alle inntrykkene fra cruiset. Om kvelden er det kapteinens festmiddag, etterfulgt av dans i salongen.

Dag 7

VOLENDAM OG AMSTERDAM

I løpet av natten krysser vi grensen til Nederland og etter en avslappende morgen om bord ankommer vi fiskebyen Volendam midt på dagen. Volendam er utgangspunkt for en valgfri utflukt som starter med en byvandring i Volendam med besøk på et lokalt ysteri hvor dere lærer om hvordan man tradisjonelt lagde ost i Nederland. Deretter kjører dere med buss til Amsterdam. Her skal dere først på en rundtur forbi flere av Amsterdams største severdigheter, før utflukten avsluttes med en kanalbåttur gjennom det historiske hjertet av byen. I mellomtiden har skipet forlatt Volendam og legger til kai i Amsterdam ved 17-tiden De som ønsker kan ta en rusletur i land etter middag. Skipet ligger ved kai over natten i Amsterdam. Med sine hundre kilometer med kanaler, cirka nitti øyer og 1500 broer er det ikke å undres over at Amsterdam kalles Nord-Europas Venezia.

Dag 8

HJEMREISE

Etter frokost sier vi farvel til skipet og blir kjørt med buss til flyplassen. Fly fra Amsterdam tilbake til Norge.

Reisebetingelser

MS AMADEUS SILVER III (5*)
Rederi Lüftner Cruises
Byggeår 2016
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 168

Nytt og lekkert førstaklasseskip. Om bord er det restaurant, to salonger, suvenirbutikk, treningsrom og soldekk. Wi­Fi i fellesområdene (mot betaling). Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV og aircondition. Lugarene på hoved­ og øvredekk (17 ½ m²) har store panoramavinduer som kan åpnes, mens lugarene på nedre dekk (16 m²) har små vinduer. Suite på forespørsel.

PRISEN INKLUDERER
• Fly Oslo–Zurich/Amsterdam–Oslo (avreise fra andre byer på forespørsel)
  Flyskatter og havneavgifter
  Transport mellom flyplass og skip
  Syv netters cruise på valgt dekk
  Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
  Vin til middag om bord
  Kaffe og te til alle måltidene
  Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
  Drikkevarer utover det som er nevnt
  Utfluktspakke (fem utflukter, bestilles senest 30 dager før avreise)
  Valgfri byvandring i Cochem, Rüdesheim og Speyer, bestilles ombord
  Tips til besetning, guider og sjåfører
  Avbestillings­ og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE
Dag 2 Byrundtur i Strasbourg
Dag 3 Utflukt til Heidelberg (fra Mannheim)
Dag 4 Byvandring i Koblenz
Dag 6 Byvandring i Köln
Dag 7 Volendam og Amsterdam med kanalbåttur

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 60 euro pr. person til besetningen om bord og lokale guider/sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.