Den berømte Copacabana-stranden i Rio de Janeiro.

Argentina, Uruguay, Paraguay og Brasil!

/ Opplev fire land i Sør-Amerika

Buenos Aires kalles Latin-Amerikas Paris med sine vakre parker, brede avenyer og mektige arkitektur! Vi tar oss god tid i denne flotte byen før vi stiger om bord i en hurtigbåt over ‘Rio de la plata’ til nabolandet Uruguay. Herfra går turen til Paraguay i hjertet av det søramerikanske kontinentet. Videre besøker vi verdens mektigste fossefall i Iguazú før vi avslutter turen i sjarmerende Rio de Janeiro!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 48 890,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 11.10.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 16 dager
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 3000,-

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 11.10.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 16 dager
 • Priser fra 48 890,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Onsdag 11. oktober, Avreise fra Norge

Vi flyr med KLM fra Gardermoen kl 17:05 med ankomst Amsterdam kl 18:55 og videre til Buenos Aires kl 21:05 hvor vi lander neste morgen. (Flymat)

Dag 2

Torsdag 12. oktober, Ankomst og sightseeing i Buenos Aires

Vi lander tidlig om morgenen i Buenos Aires, og bruker formiddagen til å bli kjent i byen. Vi begynner vår sightseeing i de luksuriøse områdene Recoleta og Palermo med vakker arkitektur og innbydende parker. Her ligger overklassens kirkegård La Recoleta med den berømte graven til Evita Perón. Langs den brede 9. juli-avenyen ligger Teatro Colón som regnes blant verdens fem vakreste operahus! Vi besøker Plaza de Mayo (kjent fra mødrene på Maiplassen) med katedralen, kongressen og regjeringspalasset Casa Rosada. I den gamle bydelen San Telmo får vi se de vakre villaene som aristokratiet holdt seg med. Fotballspilleren Diego Maradona fra klubben Boca Juniors har satt bydelen La Boca ettertrykkelig på kartet! Her slo italiensk immigranter seg ned fra slutten av 1500-tallet, og skapte et helt spesielt miljø, i dag preget av fargerike trehus i et innbydende gatebilde! Etter flotte opplevelser blir det lunsj (inkludert) før vi sjekker inn på Hotel 725Continental som ligger meget sentralt i byen og ikke langt fra den kjente obelisken som rager 67,5 m til værs på Plaza de la República. Resten av dagen er satt av til fritid. Det er 4 t tidsforskjell mellom Norge og Argentina. (Flymat og lunsj)

Dag 3

Fredag 13. oktober, Dagstur på Pampasen

Dette blir den store gaucho-dagen! På det mektige argentinske slettelandet ‘La Pampa’ levde de argentinske ‘gauhcos’ – søramerikanske ‘cowboys’. Pampasen er blant verdens frodigste slettelandskap og kjent for sin rike produksjon av soya og storfekjøtt! De store gårdsbrukene på pampasen kaller argentinerne for «estancia». Vi skal besøke Estancia El Ombú og blir tatt godt imot med musikk og nostalgi. Vi får servert en rikholdig og typisk lunsj før vi skal overvære et gaucho-show med forrykende hesteridning! Vi returnerer vi til vårt hotell i Buenos Aires og om kvelden blir det tilbud om argentinsk biff på en av byens bedre restauranter for de som har lyst! (Frokost og lunsj)

La Pampa
Dag 4

Lørdag 14. oktober, Fridag i Buenos Aires

I dag blir det fridag og storbyferie! Buenos Aires er et oppkomme av muligheter for nær sagt alle interesser! Reiseleder vil være behjelpelig med forslag, informasjon og tilrettelegging. Om kvelden skal vi oppleve den berømte tangoen med et feiende show med middag og vin på Esquina Carlos Gardel. Vi kan i dag også tilby en forhåndsbetalt utflukt til Tigre-deltaet hvor den mektige Paraná-elven renner ut i Rio de La Plata. Her er det masse frodige øyer, et vell av kanaler og et yrende liv. Det er både hytter og fastboende i deltaet, og på en av øyene ligger den vakre restauranten Gato Blanco hvor vi skal spise en deilig lunsj med vin. Utflukten inkl. lunsj koster kr 980,- pr. pers. (min. 15 deltagere). Kryss av i påmeldingsskjemaet om du ønsker denne. (Frokost og middag)

Dag 5

Søndag 15. oktober, Til Montevideo i Uruguay

Med gode opplevelser fra Argentina, skal vi i dag videre til Uruguay, nabolandet like over ‘fjorden’. Vi reiser med hurtigbåt til byen Colonia del Sacramento. Turen tar tre kvarter og bringer oss til en helt ny verden! Colonia er et yndet utfartssted for argentinere som ønsker å komme seg bort fra storbyens travelhet til en tilbakelent og sjarmerende by bare et steinkast unna deres egen metropol. Vel framme i Colonia, blir det lunsj og omvisning i byen som kom på Unesco-listen i 1995. Fra Colonia går turen videre langs kysten til hovedstaden Montevideo hvor vi sjekker inn på Hotel Esplendor med tilbud om felles middag om kvelden. (Frokost og lunsj)

Dag 6

Mandag 16. oktober, Sightseeing i Montevideo

I formiddag skal vi utforske Montevideo, den østligste hovedstaden i Sør-Amerika og hjemsted for ca halvparten av landets 3,5 mill. innbyggere, hvorav ca 1/3 er av italiensk avstamning. Uruguay, som opprinnelig var en del av det spanske visekongedømmet, ble i 1821 annektert av Brasil, men kjempet seg til uavhengighet i 1828. Siden har det lille landet ligget inneklemt mellom sine to store naboer. Montevideo er en sjarmerende by. Vi besøker gamlebyen med viktige bygninger og monumenter, og får se berømte skulpturer av kunstneren José Belloni i vakre parkanlegg. Det blir lunsj underveis, og om kvelden legger reiseleder til rette for felles middag for dem som ønsker det. (Frokost og lunsj)

Salvo-palasset og Plaza da Independencia (Frihetsplassen) i Montevideo.
Dag 7

Tirsdag 17. oktober, Til Asunción i Paraguay

Turen går i dag til flyplassen for å fly via Buenos Aires til byen Formosa nord i Argentina. Formosa ligger like ved grensen til Paraguay, bare elven skiller de to landene. Vi kjører buss til hovedstaden Asunción og sjekker inn på Hotel Las Margaritas. Vi er nå i hjertet av Sør-Amerika og i et land som er ukjent for de fleste nordmenn. Her regjerte general Alfredo Strössner (1912-2006) i et eneveldig militærdiktatur i 35 år fra 1954 til 1989. Han var venn med Augusto Pinochet i Chile og regjerte med USA sin velsignelse helt til Ronald Reagan vendte ham ryggen da den kalde krigen opphørte på slutten av 80-tallet. Dette førte omsider til diktaturets fall og Strössner ble sendt i eksil til Brasil hvor han døde i 2006. På grunn av avstanden til kysten har Paraguay tradisjonelt vært det vanskeligst tilgjengelige landet i Sør-Amerika, men det er absolutt verdt et besøk! Middag på hotellet om kvelden. (Frokost og middag)

Dag 8

Onsdag 18. oktober, Sightseeing i Asunción

Paraguay fikk sin selvstendighet i 1811. Trippelalliansekrigen fra 1864-70 hvor Argentina, Uruguay og Brasil nærmest knuste landet, har satt uutslettelige spor i Paraguays kultur og historie. To tredjedeler av den voksne mannlige befolkningen falt i strid, og sykdom og pest tok livet av tusener av sivile. Et anslag går ut på at av en befolkning på 1,3 mill. overlevde bare 200 000! Krigen regnes som en av de blodigste noensinne på hele det amerikanske kontinentet, og Paraguay mistet store landområder og var nær ved å forsvinne fra kartet! Asunción er blant de første europeiske byer som ble grunnlagt i Sør-Amerika (1537) og var opprinnelig hovedsete for jesuittordenen. I dag får vi se flere vakre og viktige bygninger og monumenter, deriblant Casa de la Independencia. Vi avslutter vår rundtur med lunsj (inkludert). Ettermiddagen blir fri til å se seg mer om i byen som ligger vakkert til ved bredden av Paraguay-elven som har gitt landet sitt navn! (Frokost og lunsj)

Presidentpalasset i Asuncion
Dag 9

Torsdag 19. oktober, Til fossefallene i Iguazú

Etter frokost setter vi kursen mot den østligste byen i Paraguay, som rett og slett heter Ciudad del Este (Østbyen) og ligger ca 4 t. fra hovedstaden. Byen ligger ved Paraná-elven som grenser til Brasil og preges av livlig grensehandel. Vi er nå ca tre mil fra vårt hotell helt nord i Argentina, men veien går gjennom Brasil til den vesle byen Puerto Iguazú som ligger akkurat der Paraná-elven møter Iguazú-elven og danner treriksgrensen mellom Argentina, Paraguay og Brasil. Vi sjekker inn på Hotel Saint George. Dagens lunsj er inkludert og vi foreslår at de som vil ha noe mer å spise, tar det på hotellet i kveld. (Frokost og lunsj)

Dag 10

Fredag 20. oktober, Iguazú fra Brasil-siden og kraftverket Itaipú

Avhengig av vannmengden består Iguazú-fallene av opptil 260 fosser og kaskader. Det er et imponerende skue og den mest besøkte naturattraksjon i Sør-Amerika. Iguazú-elven danner grensen mellom Argentina og Brasil og i dag skal vi oppleve dette naturens underverk fra brasiliansk side. Her er vi nær innpå et av naturen store underverk og føler oss små i møte med de veldige kreftene! En har sagt det slik: «Jeg mente jeg hadde sett noen vassdrag og fossefall i mitt liv. Men bare glem det. Heretter blir de dryppende kjøkkenkraner.» (Trond Emblemsvåg). Vi spiser lunsj før vi besøker kraftverket «Itaipú», som kniver med Kina om å være verdens største. Vi returnerer til vårt hotell i Puerto Iguazú og det blir tilrettelagt for middag om kvelden. (Frokost og lunsj)

Iguazu
Dag 11

Lørdag 21. oktober, Iguazú fra Argentina-siden

I dag skal vi se de mektige vannfallene fra Argentinasiden av elven. Først går vi om bord i et lite tog som bringer oss til Garganta stasjon. Her er det bygd opp et system av gangbroer som bringer oss nær inn til «La Garganta del Diablo» (djevelsvelget) som troner øverst blant de mange fossene. Videre går toget til Cataratas stasjon hvor fossene kaster seg ut i en stor vifte med sug og kraft som nesten tar pusten fra oss! Fossetåken driver og solen skaper vakkert fargespill i mange regnbuer! Dagens lunsj blir på restauranten «El Fortín». Etter lunsj kan vi fortsette å se nye deler av fossefallene fra ulike gangbroer, og de som har lyst kan kjøpe turen «La Gran Aventura» (det store eventyret) som inkluderer besøk til San Martin-øya og båttur inn mot strykene og nedover floden. Det er også mulighet for helikoptertur over fossefallene. Utpå ettermiddagen returnerer vi til hotellet. (Frokost og lunsj)

Dag 12

Søndag 22. oktober, Fly til Rio de Janeiro

Etter frokost setter vi oss i bussen for å kjøre til flyplassen på Brasil-siden. Flyet letter kl 13:30 og lander i Rio kl 15:25. Herfra går turen til Hotel Windsor Palace som ligger like ved den berømte Copacabana-stranden. Vi har felles middag på hotellet om kvelden. For dem som ønsker en smakebit av Rio før middagen, legger reiseleder til rette for en kort vandretur i nærområdet til hotellet. (Frokost og middag)

Rio de Janeiro
Dag 13

Mandag 23. oktober, Sightseeing Rio de Janeiro

Etter en god natts søvn skal vi utforske denne spennende byen og besøke de mest kjente landemerkene. På «Corcovado» våker Kristusstatuen over byen. Vi kjører gjennom frodige Rio og bestiger fjellet opp til statuen som ligger 700 meter over havet. Her nyter vi den fantastiske utsikten og tar de ‘obligatoriske’ bildene av byen og statuen. Fra det andre kjente utsiktspunktet, «Pao de Acucar» (Sukkertoppen), ser vi byen i annet perspektiv med hele Copacabana, Botafogobukten og Flamencostranden. Det blir lunsj underveis og middag om kvelden for dem som ønsker å spise samlet. Reiseleder legger også til rette om noen ønsker å besøke et av byens mange samba-show. (Frokost og lunsj)

Dag 14

Tirsdag 24. oktober, Fridag i Rio de Janeiro

Frokost på hotellet, og resten av dagen er fri til egen disposisjon. Dette er dagen du kan shoppe, bade, slappe av. Vil du se mer av denne flotte byen, kan vi foreslå botanisk hage, kunstnerdistriktet Santa Teresa eller det ikoniske Niterói kunstmuseum designet av Oscar Niemeyer. Om kvelden spiser vi en fortreffelig brasiliansk avskjedsmiddag med god vin på restaurant Churrascaria Palace. (Frokost og middag)

Samtidskunstmuseet i Rio de Janeiro
Dag 15

Onsdag 25. oktober, Fritid og hjemreise

I dag er det fortsatt tid til egne aktiviteter før vi setter kursen mot flyplassen hvor Air France har avgang kl 16:40. (Frokost og flymat)

Dag 16

Torsdag 26. oktober, Ankomst Oslo

Vi lander i Amsterdam kl 07:50 og fortsetter kl 09:45 med ankomst Gardermoen kl 12:05. (Flymat)

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Flyreise med KLM fra Oslo
 • Flyavgifter kr 2 985,- (kan endres)
 • 3 flyvninger i Uruguay, Argentina og Brasil
 • 13 hotellovernattinger i dobbeltrom i turistklasse-hoteller
 • Frokost hver dag + 13 lunsjer/middager som oppgitt i programmet
 • Mat på flyene ifølge flyselskapenes aktuelle policy (med forbehold om endring)
 • Utflukter, inngangsbilletter og transport iflg. programmet
 • Norsk reiseleder + lokale guider (eng.).

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guider og sjåfører underveis (USD 100,- pr. pers.)
 • Drikke til de fleste inkluderte måltider

Frivillig utflukt (kryss av ved påmelding):

 • Dagstur med lunsj i Paraná-deltaet 14. oktober, kr 980,- per. pers.

Forbehold om programendringer underveis eller bytte av rekkefølge i programposter som følge av værforhold, stengte veier, streik, demonstrasjoner, forsinkelser eller andre logistiske forhold som er utenfor Escape Travel sin kontroll. Flytider og oppgitte restauranter kan også ble endret.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

Hoteller:
Vi benytter turisthoteller med god standard:
Buenos Aires: Hotel 725 Continental
Montevideo: Hotel Esplendor Cervantes
Puerto Iguazu: Hotel Saint George
Asunción: Hotel Las Margaritas Hotel
Rio de Janeiro: Hotel Windsor Palace

Forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Visum:
Norske statsborgere trenger ikke visum til noen av landene vi skal besøke. NB: Husk maskinlesbart pass som er gyldig minst 6 mnd. etter hjemkomst! Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare kopien atskilt fra passet. (For andre nasjonaliteter, sjekk med utenriksmyndighetene i ditt hjemland!)

Vaksiner:
Vaksiner er ikke lovpålagt, men vi anbefaler å være oppdatert på difteri/stivkrampe, polio og hepatitt. Ta kontakt med ditt lokale helsekontor i god tid før turen! Det er de som er faginstans på vaksiner.

Reiseapotek etc.:
Ta med et lite reiseapotek i tillegg til evt. faste medisiner. Vi anbefaler tabletter mot reisesyke og hodepine, yoghurttabletter (regulerer fordøyelsen), kulltabletter og Imodium (mot diaré), solkrem med høy faktor og leppepomade. Håndhygiene er viktig. Vi anbefaler desinfeksjonsgel for god håndhygiene underveis. Vi anbefaler god myggbeskyttelse når vi er utendørs i Paraguay og Iguazú. For øvrig bruker vi gode hoteller for å sikre oss mot mygg og insekter.

Valuta:
Ta med en del US-dollar eller Euro i kontanter. Lokal valuta kan kjøpes på hoteller og veksleboder. De fleste bankkort er gangbare og det er god tilgang på minibanker. For tiden (februar 2017) er vekslingskursen følgende:

1 peso (Argentina) = ca 55 øre

1 peso (Uruguay) = ca 30 øre

100 guarani (Paraguay) = ca 15 øre

1 Real (Brasil) = 2,70 kr

Shopping:
Buenos Aires har shoppingtilbud for enhver smak! Likevel er det nok skinnvarer som peker seg ut ‘det store produktet’ med mye god kvalitet til en billig penge!  Også antikvitetsbutikkene i San Telmo er yndet handlemål. For øvrig kan du få tak i nær sagt hva som helst til meget hyggelige priser! Er du på jakt etter indiansk kunsthåndverk, er markedet i Asunción i Paraguay et godt alternativ! I Rio er det glade dager for de handlelystne, med flere store shoppingsentre med alt av kjente merkevarer til meget hyggelige priser sammenlignet med Norge.

Klima og klær:
Oktober er sommer på den sørlige halvkule. I Buenos Aires og Montevideo ligger snittemperaturene på 25ºC (dag), 16ºC (natt) og gjennomsnittlige regnværsdager 10. Det betyr vanligvis pent vær og god temperatur, men det kan gå en og annen regnbyge. I Asunción og Iguazú ligger snittemperaturene på 32ºC (dag), 20ºC (natt), og gjennomsnittlige regnværsdager 9. I Rio ligger snittemperaturene på 27ºC (dag), 21ºC (natt), og gjennomsnittlige regnværsdager 13. I Iguazú får vi bruk for regntøy enten det regner eller ikke, siden det driver fuktighet i luften turene inn til fossefallene. Du kan enten ha med en lett regnjakke eller kjøpe en billig regnponcho underveis! Ellers bør man pakke til sommerlige forhold, – ta med lette bomullsklær og godt fottøy. Til middag om kveldene er det vanlig å kle seg pent, men uformelt.

Mat:
På inkluderte måltider kan du trygt spise det du får servert, men vær forsiktig med råkostsalater og majones/remulade! Unngå å kjøpe mat på «gaten»! Ellers gjelder de samme forsiktighetsregler som i Syd-Europa:

~ Drikk bare vann fra flaske

~ all frukt må vaskes og skrelles

~ prøv å unngå mat som ikke er kokt eller stekt

Drikke er ikke inkludert til måltidene. Særlig Argentina har et bredt utvalg av førsteklasses vin til rimelige priser.

Strøm:
Alle landene vi skal bo bruker 220 V. De fleste norske apparater med originale stikkontakter kan vanligvis brukes, men for å være på sikre siden er det godt å ha med seg en adapter til flate plugger (10 mm/US std.)

Tipsing:
Lokale guider, sjåfører og andre hjelpere forventer tips. Slik «obligatorisk» tips utgjør totalt USD 100,- pr. deltager. Vi samler inn dette en av de første dagene, slik at reiselederen fordeler tips underveis, og den enkelte slipper å tenke mer på dette.

Bagasje:
Fri bagasje på flyene er 1 kolli inntil 23 kg, pluss 12 kg håndbagasje. Husk bagasjeplass til ting du kjøper med deg fra reisen.

Mobiltelefon:
Mobiltelefonnettet i alle landene vi besøker fungerer med vanlige ‘norske’ telefoner. Sjekk med din operatør om ditt spesifikke abonnement er operativt i de landene vi skal besøke!

Sikkerhet:
~ Politisk er det for tiden stabilt i alle landene vi skal besøke. Vi følger med på forholdene i landene og vil informere deltagere dersom situasjonen skulle endre seg fram mot avreise.

~ Som i mange andre land i den 3. verden er det også i denne regionen en del lommetyver som ser seg om etter uforsiktige turister. Det er lurt å unngå store folkemengder, og vi anbefaler våre deltagere ikke å bære kontanter, pass og verdipapirer i ytterlommene, men i en egnet lomme/veske innenfor klærne.

~ Flysikkerheten i Sør-Amerika er på nivå med Europa. Vi bruker veletablerte flyselskaper på flyvningene som er lagt inn i turen.

Velkommen på tur til en ny og spennende verden!

Argentina, Uruguay, Paraguay og Brasil innbyr til fest, gode opplevelser og kulinariske måltider!

Mer praktisk informasjon kommer sammen med avreisedokument i god tid før avreise.